Smatana z Hríbom rozoberajú ako sa situácia zhoršila, ale nepovedali, že Sulík zdrhol do Dubaja a nebol ani na jednom zasadaní vlády od 16 decembra. Rozoberali, prečo Sulík nezohnal testy 1 a pol mesiaca? Z Dubaja sa asi ťažko vybavujú veci:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sulíka sme zachytili na viedenskom letisku, kde si vykračoval zamaskovaný s kuframi. Na Slovensku zatiaľ v tom čase písal svoj status na sociálnej sieti premiér Igor Matovič (47), ktorý na ňom nenechal ani suchú nitku. Obviňuje ho, že kým na Slovensku zúri pandémia, on má „na háku a dovolenkuje si“. Šéfa liberálov viní aj zo zbabraného nákupu antigénových testov, ktoré mali pred sviatkami zachrániť životy aj ekonomiku.
Nový Čas Sulíka zastihol pri návrate z dovolenky na viedenskom letisku Schwechat. Na našu otázku, či tam bol dovolenkovať alebo pracovať, neodpovedal. Rovnako ani na to, či ho čaká karanténa, keďže Dubaj je na zozname červených krajín a po návrate z neho čaká občanov domáca izolácia a najskôr na piaty deň test.
Premiéra Matoviča jeho dovolenka počas zúriacej pandémie nahnevala natoľko, že ho opäť verejne zvozil pod čiernu zem. Kritizuje ho za to, že aj keď Ústredný krízový štáb v novembri rozhodol, že pred Vianocami bude plošné testovanie, tak nezaobstaral testy. „Vláda poverila ministra hospodárstva, aby urýchlene nakúpil potrebné testy. Nasledovala spŕška výhovoriek, ako to on urýchlene urobiť nemôže... Až prebehla prečudesná a podozrivá ‚súťaž‘...,“ hovorí Matovič s tým, že na Slovensko prišla zatiaľ len tretina z testov, čo považuje za strašnú hanbu a zlyhanie.
Dôsledkom je podľa premiéra katastrofa v nemocniciach. „Tisícky mŕtvych... Ale pán minister to má totálne na háku a nie je prítomný už na štvrtom zasadnutí vlády od 16. decembra v rade,“ uzavrel Matovič. Minister hospodárstva sa na verejnosti ukázal naposledy v polovici decembra, keď sa ohlasovalo sprísnenie opatrení počas Vianoc.
Pobyt priznal
Sulík sa netajil tým, že je v zahraničí s rodinou. Podľa našich informácií tam bol s partnerkou Alexandrou aj dvomi menšími deťmi. Po stredajšom rokovaní vlády, kde sa riešila katastrofická situácia v Nitre, sa bránil slovami, že aj keď na vláde nebol, uznesenie vlády si prekonzultovali vopred. Vo štvrtok priznal, že Vianoce a Nový rok trávil s rodinou v zahraničí.
https://www.cas.sk/clanok/1071993/sulik ... si-uzival/
--------------------------------------------------------------------------
Je neprijateľné ako Matovič takto prehnane reagoval na Sulíka, ale chápem, že ho má plné zuby. A to som ani nevedel, že Sulík si válal gule v exotike kým polka vlády schytala covid ..Pred Vianocami bola patová situácia...ľudí nemôžeš zavrieť doma..zhromaždujú sa a nakupujú... V tej situácii trebalo mať milióny testov a podmieňovať volný pohyb testovaním. No nemohli veľmi, lebo nebolo dosť testov. Tak bol lockdown.
Sulík od začiatku tejto vlády provokuje a správa sa neadekvátne. Povahu Sulíka vystihujú jeho ambície stať sa premiérom pred každými voľbami. A potom sa nevie zmieriť s tým, že by mal držať balóniky.
Tak to bolo aj pred volbami 2020. Vo voľbách mala SaS 6,2 %...ledva sa dostala do parlamentu... Ale Sulík chcel byť predsedom parlamentu, prípadne ministrom financií. Pritom keby bol charakter, mal zložiť funkciu šéfa strany , lebo ten výsledok bol fiasko. Matovič mal 25%.
Čakal som, že Oĺano bude mať problémy so stranou Za ľudí, alebo s Borisom Kolárom. Som šokovaný, že znova je to Sulík, ktorý bol stredobodom pozornosti v Radičovej vláde a teraz pokračuje rovnako. SaS mohla byť úspešná strana, ale so Sulíkom nikdy nebude. Vyštval z vlastnej strany desiatky schopných ľudí a rovnako ako Matovič nemá na to, aby dokázal riadiť štát. SaS som volil v 2010, ale kým tam bude Sulík, tak už nemôžem. Volil som OĽano a manželku som nahovoril aby volila SaS.
Najlepšie by bolo keby obidvaja psychopati odstúpili zo svojích funkcií. To by sa mi najviac páčilo. Keby Sulík našiel v sebe toľko sebareflexie a odstúpil by aj z čela SaS , tak by som sa nebál ani predčasných parlamentných volieb. Vyhrala by ich SaS.