Nechápem prečo sa so Sputnika robí politika. Žiadna s vakcín proti covidu nie je NORMÁLNA. Všetky sú vyrobené narýchlo a poschvalované len na núdzové, alebo experimentálne použitie. Žiadny z výrobcov nič negarantuje, ani tá byrokratická inštitúcia EMU.
Bolo jasne predom povedané, že vakcinácia je dobrovoľná, na vlastné riziko a každá vláda preberá zodpovednosť za prípadné škody, súdne spory, odškodňovanie, atd. Každý vakcinovaný človek musí podpísať, že súhlasí.
Sputnik V je registrovaný v 37 krajinách s populáciou vyše 1 mld. Bola oficiálne potvrdená účinnosť 91,6% a 100% účinnosť proti ťažkému priebehu.
https://www.bloomberg.com/news/articles ... y-analysis
Keď Sputnik schválili v 130 miliónovom Mexiku, susedovi USA - vakcinačnej veľmoci, tak je jasné, že mali dôvod. Technológia na ktorej je vakcína vyrobená je 40 rokov preverená a osvedčená. Inštitút ktorý vakcínu vyvinul má históriu 130 rokov.
Postavím si k tomu Modernu, ktorú trejdím od februára 2020? Bola tam kopa nezrovnalostí a pochybností. Moderna v živote nevyrobila žiadny účinný produkt a je majetkovo prepojená na Fauciho (hlavného epidemiológa ) a na štátne schvalovacie orgány ! Konflikt záujmov ako bič, ale nikto nič nespochybňuje. Technológia RNA je v historii ľudstva prvykrát uvedená do praxe...bez poriadného preverenia, ktoré by malo trvať 4-7 rokov....a všetci to akceptujeme. Nemáme inú možnosť a je to správne. Bez vakcinácie sa tej pliagy nezbavíme. To je už dnes jasné..
Všetci vo veku nad 35-40 rokov máme v sebe niekolko vakcín, z toho cca 70% ruských. Nikdy s nimi neboli problémy. Vakcinačná profylaxia bola jedna z mála predností komunistického režimu.
V situácii ked v SR každých 15 minút umiera jeden človek na Covid, niet nad čím uvažovať. Ja som už minulého roku povedal, že Pfizer, Modernu a Sputnik si dám bez problému pichnúť...akurát Astru Zenecu by som si nedal. Pritom paradoxne Astra Zeneca a Sputnik sú rovnaká technológia, len zdá sa že schválená Astra Zeneca to nezvládla tak dobre ako neschválený Sputnik

. AZ nechcú vo viacerých krajinách a ako jediná vakcína sa nahromadila do rezervy ( naposledy u Nemcov ).
P.S. Ked inštitúcia ako WHO (Svetová Zdravotnícka Organizácia )
neuznávala rúška a to do polovice minulého roka, tak byrokratickú bruselskú EMU mám jednoducho v paži. Beriem ju s obrovskou rezervou. Vdaka takým istým byrokratom, ale z oblasti finančníctva nemôžeme mať brokera v U.K, a nemôžeme trejdiť americké ETFs. Môžeme nakupovať hocijaké akcie, ale nemôžeme kúpiť 500 akcií v jednom produkte. To je vizitka centrálneho byrokratického schvalovania v prospech občanov EU.

Poznáte príbeh o schvalovaní dovozu banánov do EU podľa ich zakrivenia?
Tak nejak to funguje so všetkým v EU...