Ahojte priatelia
Ďakujem za odpovede a názory
(aj keď nie sú pozitívne), veľmi ste ma potešili.
Peter to s tým podnikaním a zamestnaním si trafil.
Mojim hlavným cieľom je vytvoriť si taký príjem na Slovensku
(teraz som v UK), aby som dokázal uživiť rodinu a zabezpečil im všetko, čo budú chcieť a potrebovať.
(klasika, ale taktiež chcem mať v 30ke milión) Hlavné dôvody prečo sa chcem pustiť do cestovnej agentúry
(tj. práce za províziu cca 8-10%) sú tie, že nie som riadne vzdelaný v žiadnom špec. odbore
(školu som preprdel), neovládam žiadne remeslo ktoré by som mohol zúročiť a nedosiahol som žiaden titul (zatiaľ) od ktorého by som sa mohol odraziť a ktorý by mi ako-tak uľahčil hľadanie kvalitnej práce na slovenskom trhu. Celkom sa zaujímam o psychológiu a baví ma rozmýšľať nad stratégiou a taktikou všeobecne. Láka ma obchod, avšak nie som príliš komunikatívny človek, mám problémy v konverzácií a nadvezovaní vzťahov a kontaktov. Preto sa rád
(vôbec nie) po vzore iných frajerov vystavím tomuto nekomfortu predaja a pomocou tlaku zapracujem na týchto mojich nedostatkoch. Nemám žiadne obchodné skúsenosti, ale zaujíma ma to a rád by som ich nadobudol. Najradšej pracujem sám, vlastnými postupmi podľa vlastných pravidiel
(i keď som si vedomý, že každá hra má svoje pravidlá) a rád by som stresoval riešením vlastných problémov ako šedivel pre niekoho iného za pár chcechtákov. Pracujem 4 roky a uvedomil som si, že tudy cesta nevede, nebaví ma to a bla bla bla len ma z toho bolí chrbát.
Výhodu v cestovnej agentúre vidím tú, že na to nieje potreba vysoký kapitál a dá sa krásne spojiť príjemné s užitočným
(v hlavke som si vytvoril krásnu ilúziu ahh...). Dá sa tým normálne živiť, náklady sú nízke, plus v tom vidím potenciál na vytvorenie pasívneho
(?) príjmu z neskoršieho predaja reklamných podkladov pre iné cestovky
(upravené obrázky, fotky, krátke videá). Dá sa o tom krásne blogovať a Instagramovať a celkovo marketing by nemal byť pre cestovku žiaden problém. Páči sa mi pracovná atmosféra mojej naivnej dokonalej predstavy o fungovaní cestovnej agentúry. A všeobecne v porovnaní s inými províznymi profesiami sa mi to zdá ako celkom dobre a príjemne strávený čas v honbe za peniažkami.
Podnikanie v pravom slova zmysle z toho asi nebude, keďže zamestnanci sú dosť drahý a online predaj automaticky nefunguje
(zatiaľ), ale na začiatku si vystačím s živobytím a aj tak každému o sebe budem vravieť, že som podnikateľ hehe

Tiež by som rád upresnil, že toto nieje moja vysnívaná budúcnosť ani to nechcem budovať do extrémnej výšky atď. Ide tu len o dočasné živobytie a vytvorenie si vlastného zamestnania, keďže trh mi ponúka ehm...kaku...
S tým poistením stránky máš pravdu. Môžem na to zabudnúť. Rozprával som sa o tom s jedným milým advokátom
(ktorého meno som samozrejme zabudol) špecializovaným sa práve na to duševné vlastníctvo. No a dozvedel som sa, že web stránky, programy, appky a tieto IT vecičky sa nedajú nijak právne ochrániť. Jediné čo je pod ochranou je zdrojový kód (autorské právo) a logo (ochranná známka).
Kolega ďakujem za zaujímavé linky.
Iceberg môj koncept je spravený pre cieľovú skupinu: rodiny s deťmi a všetci tí, ktorým sa nechce alebo nemajú čas ťukať, hľadať a plánovať si dovolenku. A koncept taktiež obsahuje autobus a osobné vzťahy s hotelmi, ale to je ďaleká budúcnosť a otázka kapitálu....
Veľmi pekne Vám ďakujem za odozvu chlapi.