Mato666222 napísal: ↑So 14 11, 2020 8:16 pm
V roku 2012 som na radu mojho "financporadcu" zalozil "šporenie" od Basleru - predtým Deuscherring - teraz MY LIFE.
Az teraz som zistil, ze to je IŽP.
Za tie roky som tam odviedol 5700€
Po 8 rokoch som ich ziadal o vypocet odkupneho... pani a dami - 2100€
Cize na poplatkoch ma tato banda zlodejov priprvila o 3600€ !!
Isiel som teda dalej, pozadoval informacie a tie su nalsedovne
Vstupny poplatok - 6% z cielovej sumy - mal som to na 35 rokov
Priebezny poplatok - 7,75%
Ročný poplatok - 18€
Akysi storno poplatok, ktory mi zaratali a to fakt netusim za co dalsich minus - 500€
Cize asi tak. Je to banda odrbavacov a nic viac. Kto Vam ponukne akože šporenie na dochodok cez tuto spolocnost - kladivom po hlave.
Dobre že si prišiel a podal svedectvo.
Ľudia sa hanbia, že sa sa nechali nachytať. Málokto však myslí na to, že s tým treba niečo robiť.
1. Minimálne treba podať informácie ďalej. Nechať referencie na webe. To si urobil . Dík.
2. Okradli ťa, podviedli ťa, uviedli do omylu? - môžeš zvážiť vymáhanie škody. Od svojho super ,,poradcu,,.
3. Vzdelávaj sa. Bežný človek môže dnes investovať/sporiť efektívne cez nízkonákladové fondy tzv. ETF.
Miesto straty -60% si mohol mať dnes zisk +100 až 200%.
Po 35 rokoch by ťa vycicali na kosť...s rozumným sporením by si skončil so šesťciferným účtom
Tu máš príklad z nášho fóra. Chlapík sa nezmieril so stratou ....len neviem ako to dopadlo:
Dobry den,
Makler OVB mi svojim neodbornym poradenstvom a zatajenim podstatnych informacii sposobil vyslovene skodu. V tom case som sa v tychto veciach nevyznal, coho zneuzil a podviedol ma.
Nalakal ma na vysoke IZP, ktore som mal platit 10 rokov (zmluva je vsak na 40 rokov), ktore som mal pouzit na splatenie hypotekarneho uveru. Avsak ako je Vam urcite jasne, realna odkupna hodnota nie je ani suma vlozenych prostriedkov, cim mi vznikla realna skoda v tisicoch eur.
Ide o 2 vysoke poistky, spolu platim 700 EUR mesacne. Viete mi s tym pomoct? Chcel by som ho zalovat o nahradu skody.
Dakujem
https://ako-investovat.sk/diskusia/view ... =38&t=5497
Možno nám Peter C povie, čo mu poradil. V každom prípade dnes nie je problém sa cez web opýtať advokátov. Práva spotrebiteľa sú dobre chránené.