https://investingfox.com/sk
Pozrel som si ich tabuľku swapov, pre bežné forexove páry je tam minus okolo 20% ročne v oboch smeroch.m4rek0 napísal: ↑Ut 30 04, 2024 10:03 am Dnes som mal telefonát od spoločnosti “Investingfox” že vraj by sa na tom dalo zarobiť do budúcnosti
@Marek: Nejde o samostatnú spoločnosť. Viď. nižšie: "InvestingFox je obchodná značka spoločnosti CAPITAL MARKETS, o.c.p."m4rek0 napísal: ↑Ut 30 04, 2024 10:03 am Dnes som mal telefonát od spoločnosti “Investingfox” že vraj by sa na tom dalo zarobiť do budúcnosti
Ak toto robia cez komodity, teda cez CFD, kde je CHURNING ( nadmerné obchodovanie pri vysokých poplatkoch) umocnené vysokým rizikom straty cez páku, tak už po tých dlhých rokoch činnosti po dozorom NBS ( najväčšia tma býva pod lampou ) žasnem , že sa u nás ochrana spotrebiteľa, teda retailu nepohla dopredu.JUGGLER napísal: ↑Pi 27 08, 2021 12:13 am
Dobre že Funky dal linku. Oni nemajú cenník, ale pomaly celú knihu poplatkov.
Ono to vyzerá jednoducho, ale je to sofistikovaný systém poplatky + ďalšie a poplatky.
Funky pozrel bod 1, ale za tým ide bod 2 pri ktorom sa píše, že sú to poplatky mimo bodu 1....takže dalšie.
Ked sa dostanete na ,,americký sen ETF,,..tam je už správa 1,5% p.a. + 10% podiel na zisku. .
Úsmev mám pri pohľade za investičnú službu Private Brokerage, kde berú 2% p.a. + 15% podiel na zisku.
Mimo toho poplatky za nákup/predaj ETF sú 0,8% , minimálne 30€ a k tomu poplatok za správu 0,7 až 1,2% p.a. Vstupné poplatky sú osobitné.
Nuž a čo myslíte, kolko stojí nákup/predaj ETFs v nemecku na xetre (najčastejšia destinácia investorov ) ?
maličkosť: iba 1,5% z objemu obchodu + 30€.![]()
Škoda písať, ale v minulosti bolo všetky firmy so slovom Capital + Markets v názve pirane, ktorým išlo iba o ohlodanie klientov.
Však si dajte do nášho vyhladávača capital + markets, Capital Slovakia, Fimex atd.
Podobne ako boli vydrbaní CFD brokeri, ktorí dnes zrazu ponúkajú investičné účty, tak trh v SR bol zaplavený stovkami takých ocp.
Potom sa sprísnila regulácia, dnes to podlieha väčšiemu dozoru NBS.
Ale to neznamená, že sa dalej neryžuje na poplatkoch, na pseudoaktívnej správe a na tzv. churningu.
Stačí si len uvedomiť, že sila ETF je v tom , že ide o pasívnu + nízkonákladovú investíciu do indexového fondu...
...ale oni z toho robia presný opak: aktívnu + vysokonákladovú správu.
Na záver pripomenme staré časy, ked fungovali tieto firmy tak, ako opísal Filip v blogu v 2007:
https://blog.sme.sk/glasa/ekonomika/dob ... och-dohola
Chvála pánu bohu, že si sa registroval len za tým účelom, aby si nás uistil, že tá spoločnosť je v poriadku. Hneď Ti viac dôverujem.Jaroslav88 napísal: ↑Ne 15 12, 2024 1:45 pm Asi paradox, ale ja momentálne zarábam na investigfoxu a xtb. Oba účty idú dobre, vklady výber v poriadku, účty v ČR. Napríklad trio Pekarovič, Sokol, Bielik čo som sa dozvedel brázdi platformy konkurencie a snaží sa natiahnuť klienty na roboforex. Dozvedel som sa z iných for, že sa zamestnajú asi niekde, dokiaľ je možnosť naťahujú klienty nech presunu peniaze a vyhodia ich. Ale nie som si istý ja som im takto naletel u trade kde som obchodoval ešte pred rokom. Asi sa k ním vrátim lebo tam to dobre funguje, čisto informačné hovory a obchodujem si sám
Nikto nepíše, že sú podvodníci. Ale poďme sa baviť o faktoch ak máš záujem.
Ak píšeš, že nie si v strate, znamená to, že nie si v zisku, ktorým by si sa mohol pochváliť?
,,Práca chvatná, málo platná,, Áno chybička sa vkradla. Nevšimol som si, že oni sú Capital Markets a tamtí boli Capital Partners.MiiikPiiik napísal: ↑Ut 28 01, 2025 10:40 am Ahojte, osobne nevidím prepojenie medzi slovenským Capital Markets a bývalým českým Capital Partners.
InvestingFox, resp. Capital Markets je napojený ešte na nejakého iného (zahraničného) brokera? Neviem to nikde nájsť.
Tady konkrétní příklad:JUGGLER napísal: ↑Pi 24 01, 2025 2:52 pmNikto nepíše, že sú podvodníci. Ale poďme sa baviť o faktoch ak máš záujem.
Ak píšeš, že nie si v strate, znamená to, že nie si v zisku, ktorým by si sa mohol pochváliť?
Napíš konkrétne veci: do čoho si šiel, odkedy investuješ a aký máš stav.
Ja sa ti ku konkrétnym veciam vyjadrím konkrétne. Možno ti to pomôže získať lepší prehľad.
![]()
Jsem jejich klientem, mám podepsanou smlouvu a obchoduju přes jejich platformu. Jistě pochopíte, že zde nebudu scanovat své osobní údaje. Tahle diskuse mě ale dost znejistila, přece jen si člověk musí hlídat, kam posílá peníze. Licence a sídlo v dané zemi sice nějakou jistotu znamená, ale to není všechno. Spíš mi tedy vy, pane MiiikPiiik, nebo paní?MiiikPiiik napísal: ↑Po 10 02, 2025 9:58 am Pán Šindel, viete prosím dať aj nejaký konkrétny dôkaz, že je platforma Investingfox v pohode a že Vám zarába peniaze? Z toho, čo píšete mi vyplýva, že ich obhajujete kvôli tomu, že k nim patríte alebo že z toho máte nejaký iný úžitok.
Je to teda obchodník s cennými papiermi (o.c.p.) licencovaný NBS (Národnou bankou Slovenska) = ona mu ako regulátor udelila toto oprávnenie na podnikanie, ktoré presne definuje matica v obrázku vyššie = Investičné služby a činnosti + Vedľajšie investičné služby, spadá pod GFI (Garančný fond investícií).Licencie a regulácie:
InvestingFox je obchodná značka spoločnosti CAPITAL MARKETS, o.c.p., a.s. so sídlom Slávičie údolie 106, mestská časť Bratislava - Staré Mesto, 811 02 Bratislava. Spoločnosť je zapísaná v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sa, vložka číslo: 4295/B, IČO: 36 853 054, DIČ: 2022505419. CAPITAL MARKETS, o.c.p., a.s. je obchodník s cennými papiermi podľa § 55 ods. 1 zákona č. 566/2001 Z. z. o cenných papieroch a investičných službách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon o cenných papieroch). Dňa 30.10.2007 jej bolo udelené rozhodnutím Národnej banky Slovenska č. OPK-2297/2007-PLP povolenie na poskytovanie investičných služieb v zmysle § 54 ods. 2 v spojení s § 59 ods. 2 a 3 zákona o cenných papieroch. https://subjekty.nbs.sk/entity/1288/
Upozornenie na riziko:
CFD sú zložité nástroje a je s nimi spojené vysoké riziko rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu. Pri obchodovaní s CFD prichádza o peniaze 69.49% účtov retailových investorov. Mali by ste zvážiť, či rozumiete tomu, ako CFD fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty peňazí.
Prečítaj si vlákno a zistíš. Stačí môj príspevok z 26 Okt 2024 12:11.tomáš virdzek napísal: ↑Ut 15 04, 2025 10:03 pm Viete mi mimochodom niekto prosím vysvetliť, akým spôsobom sa ocitol subjekt licencovaný NBS v sekcii potencionálnych podvodov? Juggler?
Takisto:
A som pripravený dodať analýzu, pretože okrem toho, že ich makléri cez telefón nahovárajú klientov na rizikové pákové obchodovanie, firmaJUGGLER napísal: ↑Po 27 01, 2025 7:24 pm ... po krátkom researchi som zistil, že v ČR pôsobí InvestingFox ako CFD broker z dobrým hodnotením a reputáciou.
Capital Markets pôsobí v ČR i SR cez platformu MNYMAN ( =money+man), ktorá podľa mojho rýchleho názoru spája investovanie cez cenné papiere (riadené portfólia)a obchodovanie cez CFD brokera + vzdelávanie a pod.
Možnosti portfólia
Ako obchodníci môžete mať k dispozícii nasledujúce možnosti portfólia:
Špekulatívne portfólio – 100 % akcií
Dynamické portfólio – 20 % konzervatívna zložka, 80 % akciová zložka
Vyvážené portfólio – 40 % konzervatívna zložka, 60 % akciová zložka
Konzervatívne portfólio – 50 % akciová zložka, 50 % dlhopisová zložka EFT
Pasívne riadené portfóliá – fondy ETF, ktoré sú rozdelené na
Ináč, navrhujem zmeniť nazov celej sekcie na PODOZRIVÉ SUBJEKTY, NEVÝHODNÉ PRODUKTY a RIZIKOVÉ INVESTÍCIE.tomáš virdzek napísal: ↑Ut 15 04, 2025 10:03 pm Viete mi mimochodom niekto prosím vysvetliť, akým spôsobom sa ocitol subjekt licencovaný NBS v sekcii potencionálnych podvodov? Juggler?