SBTC long 2000 ks po 1,6180 USD (close cena dnešného dňa na švajčiarskej burze )
- SBTC je inverzné ETF na Bitcoin short. Teda ked BTC bude klesať, táto akcia bude rásť. Je to svetový unikát - prvé inverzné ETF na BTC
- Postrach všetkých shorterov je, že keď trejd ide proti, hrozí nelimitovaná strata. Pretože každá akcia môže rásť donekonečna.
- Výhoda inverzných etfs je, že máte limitovanú stratu. Môžete stratiť len toľko, čo ste investovali.
- čiže momentálne som investoval 3236 USD...keby sa akcia prepadla na nulu tak môžem stratiť len toľko.
- nie je to však celkom tak, lebo aj pri nekonečnom raste BTC by toto ETF prešlo reverzným splitom. To relatívne znamená ,,nekonečný pokles,,.
- nekonečný pokles by však pre mňa bol vtedy, keby som dokladal do investície a BTC by nekonečne rástol
- nekonečný pokles si môžete pozrieť na pákových ETFs na volatilitu: napr. UVXY ( tam to spôsobuje contango a náklady futures )
- takže kým je v tom 3236 USD netrápim sa..môžem stratiť len toľko...pričom pri páde BTC bude toto ETF rásť o cca rovnaké % ako BTC klesne.
- píšu, že toto ETF sa hodí hlavne na daytrading a že jeho cenu na konci dňa upravujú. Je všeobecne známy problém, že pri dlhšom držaní sa cena môže odchýliť. Preto som prepočítal zhruba cenu od začiatku roka: BTC urobil nejakých +74%...ja by som stratil cca -56%
- tento trejd je simulovaný. Zatiaľ live netrejdím, ale do toho trejdu sa mienim pridať neskoršie.
- Cieľom shortu nie je dokupovať do straty. Mojím cieľom je budovať short v rozmedzí ceny BTC 50 000 až 100 000.
- momentálne za ideálny timing pokladám nastavenie short BTC po 99 000...No je to len moja vízia...samozrejme, nikto nevie čo bude.
- nekonečný pokles UVXY..to písmenko ,,S,, označuje split..obyčajne 1:5...takže ked sa blíži k nule ( ako práve SBTC )tak split 1:10 pri SBTC by zmenil cenu 1,5 USD na 15 USD. Pri UVXY ktoré začalo pri normálnej cene je vplyvom nekonečného poklesu počiatočná cena v miliónoch USD.