JUGGLER napísal: ↑Po 24 01, 2022 9:22 pm
Dante. Teraz by malo byť výročie skvízu GME. Goldman Sachs má analýzy od brokerov, ako po stratách na meme stocks ubudlo retailu z účtov. Vraj prvýkrát sú v stratách a idú silne na margin. Brokeri od začiatku roka zvyšujú margin požiadavky. Goldmani spomenuli to výročie GME..tak ma napadlo, či sa big boys nespojili a neurobili ten výplach. Takisto som presvedčený, že výplach na crypte je vďaka poklesu meme , proste treba dodať nový cash na účty k brokerom.
Neviem ci uplne chapem tu poslednu vetu, ak narazas na to ze brokeri a lenderi (banky a institucie) odsali prachy z krypta a teraz zo sockmarketu aby mali na fuckery a na nakup akcii ETF ktore musia vratit lebo im konci kvartalny FTD cyklus, tak ano, suhlasim. AK to myslis ze retail vytiahol prachy z MEME kvoli poklesu ceny MEME stocks, tak si na omyle. Retail nema k dispozicii stock market na paku, mame shitne 2:1 sem tam, ale nikto normalny nebude pump & dump meme stocky drzat na paku.
K ostatnemu:
1. Vyrocie sneezu, squeeze este len bude. Potvrdil to aj SEC v dokumente, price action nebolo ze by shorts vypinali poziciu alebo hedgovali vo velkom. Bola to gamma rampa z option chain + FOMO (nezabudajme ze cela amerika dostala 1000 USD za nic), a ked bol vypnuty buy button pre retail, tak PLOTKIN sef Melvin capital spanikaril a dal exercise vlastneho hedgu - Call opcii GME a cenu vy*ebalo o 200 USD post-market, co nikto nechapal vtedy, ked dalsi den market open bol +200 USD a okamzity flashdrop, nepamatam si uz zdroj, ale niekde o tom bolo interview
2. Tie analyzy brokerov su horseshit a obrovsky FUD, asi ako cramerove dristy. Inak cramer mesiac dozadu odporucal kupit NFLX akcie, a pozrime ze kde sme teraz

Napr. Fidelity tagovalo DRS - Direct Registered Share, transfer assetu od nich do Computershare ako trading agenta pre GME ako short poziciu + do svojich analyz ako ubytok penazi retailu (withdrawal) od brokera. Co nie je absolutne pravda, je to transfer, peniaze su stale v trhu.
3. JPM, GMsachs a spol idu mega na marzu ti prvi museli vypinat.
4. To som defakto odpisal hore, retail nepredaav crypto vo velkom, margin traderov vyplo uz davno. Keby mam 2500€ v napr. LRC a droplo mi to o 80% akoze realne si myslis ze po 7 mesiacoch to predam za 500€? Radsej budem bagholder na 5 rokov a dufat ze to porastie, ako to strelit za take susne. Detto GME, drzim to skoro rok, a si myslia ze sa teraz poseriem z ceny 90USD, lebo moj average je 160 ci kolko? Totalne imunny voci panic sellu, a to tam vidim pekne neprijemne cisla
Cely market selloff bigboys su bigboys, a este neskoncili.