---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Já: Věk 38, IT OSVČ, rodina
Cíl: Mít za 15 - 20 let možnost volby skončit s prací, nebo dělat jen pro zábavu
Prostředek (Degiro): Dlohodobé pravidelné investice do ETF + pár vybraných akcií pro zábavu + výjimečný swing trade
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Současné portfolium:

Realizované trady:

Začal jsem před pár měsíci. Do tohoto vlákna budu přidávat pravidelné updaty po nákupech.
Cílem je držet a neprodávat, vyjma akcií koupených za účelem swing tradu.
Primární investice SXR8, doplňkově CNDX a IE00BK5BC891 (myslím, že voda bude v budoucnosti next big thing kvůli klimatu + je levné, takže tam můžu přikupovat za zbytky). Evropského ETF tam mám pár kousků spíš jenom pro srovnání výkonnosti.
Akcie čez – vypadá to, že elektřina je budoucnost + jako patriot musím mít aspoň jednu českou akcii. BASF + DB - to mám z Ladisového vlákna, líbí se mi jak si pořád jede svoje, na jeho počest jsem pár kousků koupil. Danění dividend nevadí, stejně už musím danit kvůli tradingu.