Ibiho dlhorocne pasivne investovanie
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
- Active Member
- Dátum registrácie: Po 05 12, 2022 9:00 am
- Has thanked: 175 times
- Been thanked: 33 times
Re: Ibiho dlhorocne pasivne investovanie
Tak ty si iny pan. Teraz som to pozrel na 1-dnovom grafe, fakt sa tam cena dostala na par minut
Jediny trh, z ktoreho vo vypredaji ludia utekaju, je akciovy trh. Warren Buffett.
Diverzifikovane portfolio moze bohatstvo ochranit, ale koncentrovane portfolio ho buduje. Warren Buffett.
Diverzifikovane portfolio moze bohatstvo ochranit, ale koncentrovane portfolio ho buduje. Warren Buffett.
-
- Silver Member *
- Dátum registrácie: So 01 09, 2007 11:33 am
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 37 times
Neviem prečo ale mam uchylku na cele cisla a keďže zadavam pokyny sám každý mesiac aj tie mimoriadne ako boli tie tri toho 8 augusta... Tak nastavím kúpu na cele číslo ktoré si myslím ze bude fajn na kupu a vtedy to pekne vyšlo., že to kleslo na tu úroveň.. nakúpilo mi to a hneď začalo stúpať.
-
- Silver Member *
Dnes predaj po troch rokoch.. vysedenia straty. Som si povedal že bolo dosť a poučenie zo zaciatku keďže to bol prvý nákup.
20 ks IS3N po 32.500... Nákup bol po 32.401...Zisk 1.98eur
20 ks IS3N po 32.500... Nákup bol po 32.401...Zisk 1.98eur
-
- Active Member
Si mohol spravit ziskovy rok v niecom 500E+, strelit to, zapocitat si stratu v tom roku a presunut prostriedky do inej investicie. Teda aspon ja by som tak spravil, ak by sa investicia ukazala ako stratova a chcel by som ju zmenit. Ak by si bol v zisku, nie je o com, po roku predas a ides dalej.
Jediny trh, z ktoreho vo vypredaji ludia utekaju, je akciovy trh. Warren Buffett.
-
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Ne 04 12, 2022 10:37 am
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 28 times
mozno aj ja budem pisat za par rokov nejaky podobny prispevok s mojim PLUG, len tam mam 25 .tisic kusov akcii , drzim uz rok a svieti mi tam stale strata 60 k euro. O gazprome ani nehovorim, ten som uz odpisal cely, tam mam slabych 20 k euro. Z toho uz neuvidim nic, my kradneme rusom aktiva co maju , oni budu robit to iste robit europanom.
-
- Active Member
ufff, tak ja som drzal po februari 2022 MTS a GAZP naivny, ze co sa tak moze stat, strata cca -2.5k, delistovane a stale svieti info, ze nejaky zostatok moze byt vrateny, ale velmi tomu neverim. Preventivne som potom predal cinske akcie, ktore si cinania nasledne sami delistovali.stary gambler napísal: ↑Ut 24 09, 2024 7:23 pm mozno aj ja budem pisat za par rokov nejaky podobny prispevok s mojim PLUG, len tam mam 25 .tisic kusov akcii , drzim uz rok a svieti mi tam stale strata 60 k euro. O gazprome ani nehovorim, ten som uz odpisal cely, tam mam slabych 20 k euro. Z toho uz neuvidim nic, my kradneme rusom aktiva co maju , oni budu robit to iste robit europanom.
-
- Silver Member *
Hodnoty ku 30.09.2023
Ku koncu 3Q som odpredal jedno ETF IS3N, inač som pokračoval každomesačnom nákupe . Porfolio performance mi to vyhodnotilo takto tak verím že to sedí. Prikladám aj scren čo aktuálne držím a koľko.
Od začiatku investovania: 36,29%
Od začiatku roka 2024: 17,79%
Za 3Q: -0,82%
Ku koncu 3Q som odpredal jedno ETF IS3N, inač som pokračoval každomesačnom nákupe . Porfolio performance mi to vyhodnotilo takto tak verím že to sedí. Prikladám aj scren čo aktuálne držím a koľko.
Od začiatku investovania: 36,29%
Od začiatku roka 2024: 17,79%
Za 3Q: -0,82%
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 1260 times
- Been thanked: 1736 times
Ďakujem Ibi !
,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett
Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk