Ibiho dlhorocne pasivne investovanie

Trading, tipy na obchody a investície, zverejňvanie pozícií, denníky traderov a investorov
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Ivix
Active Member
Dátum registrácie: Po 05 12, 2022 9:00 am
Has thanked: 175 times
Been thanked: 33 times

Re: Ibiho dlhorocne pasivne investovanie

Príspevok od používateľa Ivix »

Tak ty si iny pan. Teraz som to pozrel na 1-dnovom grafe, fakt sa tam cena dostala na par minut :palec_hore:
Jediny trh, z ktoreho vo vypredaji ludia utekaju, je akciovy trh. Warren Buffett.
Diverzifikovane portfolio moze bohatstvo ochranit, ale koncentrovane portfolio ho buduje. Warren Buffett.
ibi2525
Silver Member *
Dátum registrácie: So 01 09, 2007 11:33 am
Has thanked: 67 times
Been thanked: 37 times

Príspevok od používateľa ibi2525 »

Neviem prečo ale mam uchylku na cele cisla a keďže zadavam pokyny sám každý mesiac aj tie mimoriadne ako boli tie tri toho 8 augusta... Tak nastavím kúpu na cele číslo ktoré si myslím ze bude fajn na kupu a vtedy to pekne vyšlo., že to kleslo na tu úroveň.. nakúpilo mi to a hneď začalo stúpať.
ibi2525
Silver Member *

Dnes predaj po troch rokoch.. vysedenia straty. Som si povedal že bolo dosť a poučenie zo zaciatku keďže to bol prvý nákup.

20 ks IS3N po 32.500... Nákup bol po 32.401...Zisk 1.98eur
Ivix
Active Member

Si mohol spravit ziskovy rok v niecom 500E+, strelit to, zapocitat si stratu v tom roku a presunut prostriedky do inej investicie. Teda aspon ja by som tak spravil, ak by sa investicia ukazala ako stratova a chcel by som ju zmenit. Ak by si bol v zisku, nie je o com, po roku predas a ides dalej.
Jediny trh, z ktoreho vo vypredaji ludia utekaju, je akciovy trh. Warren Buffett.
Diverzifikovane portfolio moze bohatstvo ochranit, ale koncentrovane portfolio ho buduje. Warren Buffett.
stary gambler
Silver Member *
Dátum registrácie: Ne 04 12, 2022 10:37 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 28 times

Príspevok od používateľa stary gambler »

ibi2525 napísal: Ut 24 09, 2024 5:34 pm Dnes predaj po troch rokoch.. vysedenia straty. Som si povedal že bolo dosť a poučenie zo zaciatku keďže to bol prvý nákup.

20 ks IS3N po 32.500... Nákup bol po 32.401...Zisk 1.98eur
mozno aj ja budem pisat za par rokov nejaky podobny prispevok s mojim PLUG, len tam mam 25 .tisic kusov akcii , drzim uz rok a svieti mi tam stale strata 60 k euro. O gazprome ani nehovorim, ten som uz odpisal cely, tam mam slabych 20 k euro. Z toho uz neuvidim nic, my kradneme rusom aktiva co maju , oni budu robit to iste robit europanom.
Ivix
Active Member

stary gambler napísal: Ut 24 09, 2024 7:23 pm mozno aj ja budem pisat za par rokov nejaky podobny prispevok s mojim PLUG, len tam mam 25 .tisic kusov akcii , drzim uz rok a svieti mi tam stale strata 60 k euro. O gazprome ani nehovorim, ten som uz odpisal cely, tam mam slabych 20 k euro. Z toho uz neuvidim nic, my kradneme rusom aktiva co maju , oni budu robit to iste robit europanom.
ufff, tak ja som drzal po februari 2022 MTS a GAZP naivny, ze co sa tak moze stat, strata cca -2.5k, delistovane a stale svieti info, ze nejaky zostatok moze byt vrateny, ale velmi tomu neverim. Preventivne som potom predal cinske akcie, ktore si cinania nasledne sami delistovali.
ibi2525
Silver Member *

Hodnoty ku 30.09.2023

Ku koncu 3Q som odpredal jedno ETF IS3N, inač som pokračoval každomesačnom nákupe . Porfolio performance mi to vyhodnotilo takto tak verím že to sedí. Prikladám aj scren čo aktuálne držím a koľko.

Od začiatku investovania: 36,29%
Od začiatku roka 2024: 17,79%
Za 3Q: -0,82%
Prílohy
Schránka01.jpg
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1260 times
Been thanked: 1736 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Ďakujem Ibi !
:beer:
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Napísať odpoveď

Návrat na "Trading, tipy, zverejňovanie obchodov a investícií"