stary gambler a jeho gambling real
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
stary gambler
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Ne 04 12, 2022 10:37 am
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 43 times
pre ucel hitparady
2 stvrtrok 2025...........................................-7,4%
prvy pol rok 2025.....................................-46,31%
cele obdobie2022-2025.....................-81,61%
prvy pol rok 2025.....................................-46,31%
cele obdobie2022-2025.....................-81,61%
-
Pankoo
- Active Member
- Dátum registrácie: Ut 08 02, 2022 2:59 pm
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 7 times
Re: stary gambler a jeho gambling real
Plug power aku tam mas nakupku?
Sledujem ho tiez,riedenie bude tak ci tak.
Teraz 3.7.by malo byť hlasovanie o povoleni vydania novych akcii/az dvojnasobok/ a revers splite.
Podla všetkého robi manažment všetko na zlepšenie image firmy.
Najviac ma tam metie ten velky nakup insider pri 0,70 a 1,03.
Ci to nebolo len v ramci stratégie vylepšiť obraz,ale cca 1 milion akcii za priemer 0,92 usd teda 922 000 usd je uz suma vyššia mozno aj pre neho.
Teraz 3.7.by malo byť hlasovanie o povoleni vydania novych akcii/az dvojnasobok/ a revers splite.
Ci to nebolo len v ramci stratégie vylepšiť obraz,ale cca 1 milion akcii za priemer 0,92 usd teda 922 000 usd je uz suma vyššia mozno aj pre neho.
-
stary gambler
- Silver Member *
ahoj , priemerku mam v hodnote 4,50-4,80, ozaj si ju nepamatam presne a nechce sa mi teraz prihlasovat do uctu , pocet akcii ten viem presne 25007, predtym som daval pri stvrtoku ake akcie drzim , , ale ked to nedavali druhy som s tym prestal.,.............. , a to som zacal kupovat plug niekde v hodnote 21 euro, teraz cena slobo cez 1 euro , pisem to len preto aby si to uvedomily ludia, co nie su na burze, a nahodou sem pachnu....velke nahoda...., ze byt na burze dufat zarobit miliony je vacsinou len sen......... z drvivej vacsiny neuskutocneny,...... minulo mi nakupku dost velky objem pri poklese, o 0.005 euro, ako keby tam bol odpudivy magnet k tej mojej cene.... ,,,,,, zhrnutie poziciu drzim a cakam , vyraazne poklesy vysie spomenuty kupujem, .......................som rad ze su tu aj iny sialenci na plugPankoo napísal: ↑Ut 01 07, 2025 6:04 pm Plug power aku tam mas nakupku?
-
hifron
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ut 01 03, 2022 1:40 pm
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 13 times
Sú aj európske energetické firmy, poľské, talianske, holandsko-britské, prípadne mobilové. A treba povedať, že majú sem tam nepekné praktiky najmä v časti EMEA južnejšie. Ale všetky majú vysokú dividendu, väčšinu z nich ovláda štát a inkasuje. A keď sa sem tam vyskytne vodíkové šialenstvo, je to Španielska záležitosť aspoň momentálne v Európe. A Španielsky svet firiem neprekvitá. Tie energo firmy áno, ale ak sa na výrobu vodíka spotrebúva momentálne ropa, treba dávať pozor aj na pokrok ktorý začal v 2000 v BR ako výroba etylu pre poľno, čo je dnes sučasť benzínového rakovinového opojenia. Takže ak sa aj prerobí ekonomika, čo je dnes ešte neziskové, bude treba aj rozmýšľať nad veľa častí ekonomiky a logistika je jednou z nich. Lenže ropný svet je mimoriadne rozsiahly, čo sa prejavuje aj vo výrobe vodíka, ale aj monopolnými snahami. A keď sú tu vysoké dividendy z burzových európskych akcií pre štátne rozpočty, investori sa môžu zamyslieť a aj rozmýšľať ako nepredať obličku kým to niekto nezistí ako aj tú raz vyrobiť. Dovtedy to budú platiť tie ropné a energo firmy a zaistia si tie dividendy. Stovky rokov to trvá, nemá prečo to zmeniť dôvod ekonomiky, ibaže by manažment aj vedel v odvetví chodiť a nielen riedil pozície, keď už nechce akcionárov. Aj to sa stáva na OTC trhu, ak to niekedy bol NASDAQ alebo RUSELL. A keď obchodovanie v európskych trhoch vyžaduje aj dané zákony danej krajiny(a nemecké banky nemeckú adresu a nemecké zákony), aj ponuka európskych akcií pre nerezidentov sa rozširuje, ale aj ponuky manažérskych firiem o poradenstvo ak o to daná firma stojí. No a niekde si to zobrali do portfólia banky a zverili to buď GS alebo Allianzu, francúzsky Paribas sa radšej z východu zdekoval. Ale tie ropné firmy v ponuke stále sú, aj keď nie úplne všetky, EuroNext robí dobyvačnú neplechu.stary gambler napísal: ↑Št 12 01, 2023 4:15 pm JanH,,,,,. budem davat len vysledok za mesiac vcetne otvorenych pozici ktore prechadzaju do dalsieho mesiaca, pouzivam prikaz sell limit a buy limit, asi len 10% obchodv sa mi otvorilo respektive zatvorilo v case ked som bol osobne pritomny pri platforme, su dni ked sa mi neda pozriet aj tri dni za seboupozriet platformu, a ked vidim ze moje povodne zadane buy limity -nenaplnene su uplne mimo tak tak ich jednoducho zrusim a pozriem sa po niecom inom .to je odpoved ze preco nedavam obchody hned, co sa tyka ze preco nezatvorim v strate 2-3%, treba si uvedomit ze v mojom pripade je to skutocne len strata tych 2-3% lebo nejdem paku ako iny , pri ktorych strata 2-3%predstavuje stratu 20-30%, co som spatne pozrel vsetky moje obchody minuly rok vykonane sa vratili do plusu na d prvu poziciu kupovanu-cize tu najdrahsiu len bolo treba cakat, co som nie vzdy spravil , zatial mi tento moj system vyhovuje ked prestane prehodnotim.
osamely chodec: teoreticky na danej akcii mozem otvorit 5 -6 pozicii, cize do poklesu 35-60% danej akcii, ucet velkost cca 50000, v nom zablokovanych slabych 20000 euro na gazprom volnych 30 000 na obchodovanie, uvediem priklad kupoval som Enel prvy vstup bol 5,045, druhy 4,70, treti 4,45, stvrty prikaz bol nastaveny na 4,00, ale ten sa nenaplnil cena sa vratila od 4,03 hore pripominam ze enel bude v roku 2023 dividendu vo vyske 38 centov , co sa mi zdalo dobre kupovat tuto akciu, pri vystupe som prve dve pozicie zatvoril na 4,96, poslednu z tej hodnoty4,45 na cene 5,185, vcera bola cena 5,7, ale nie som jasnovidec tak ako nikto tu, pytal si sa len co robim tak odpovedam-v pripade pochybnosti mozem zdokladovat vypisom. kazdy obchoduje system, ktory mu vyhovuje ja netrvdim ze ten moj je super.
-
stary gambler
- Silver Member *
vysledok pre ucel hitparady
cely cas obchodovania........................................... -70,94%
rok 2025........................................................................... -14,98%
treti stvrok 2025........................................................... +58,35%
rok 2025........................................................................... -14,98%
treti stvrok 2025........................................................... +58,35%
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
- Has thanked: 226 times
- Been thanked: 167 times
Re: vysledok pre ucel hitparady
V najlepsom treba prestat.stary gambler napísal: ↑Ut 30 09, 2025 7:50 pm cely cas obchodovania........................................... -70,94%
Ale mozno urobis rovnaku chybu ako ja, a budes pokracovat.
Niekedy je lepsi vrabec v hrsti, ako holub na streche.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2019 times
- Been thanked: 2492 times
Dík Starý gambler !
Zároveň pripomenutie, že dnes končí kvartál !
Blahoželám k obrátke.

Zároveň pripomenutie, že dnes končí kvartál !
Blahoželám k obrátke.
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
- Has thanked: 115 times
- Been thanked: 297 times
Re: vysledok pre ucel hitparady
Prestat ????? Ved tachometer trha stupnicu ….. https://marketchameleon.com/Overview/PL ... estTrends/jaroslav80 napísal: ↑Ut 30 09, 2025 8:03 pmV najlepsom treba prestat.stary gambler napísal: ↑Ut 30 09, 2025 7:50 pm cely cas obchodovania........................................... -70,94%
Ale mozno urobis rovnaku chybu ako ja, a budes pokracovat.
Niekedy je lepsi vrabec v hrsti, ako holub na streche.
https://www.barchart.com/stocks/quotes/PLUG/opinion
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
Rozmýšľam ako ďalej. 100 MW jednotka je síce fajn ale 160 percent za mesiac to nemohlo spôsobiť. Nespadla predsa z neba. Niekto opäť len asi nachytal shortarov.
1. októbra 2025
10 MW modul je prvým z 10 jednotiek, ktoré budú nasadené v rafinérii Sines s celkovou kapacitou 100 MW, čo je jeden z mála projektov, ktoré sa v Európe realizujú v tomto rozsahu.
Projekt Sines je dôležitým prvým krokom v dekarbonizácii rafinérie Sines a kľúčových priemyselných odvetví, ktoré je ťažké elektrifikovať.
SLINGERLANDS, N.Y., 1. októbra 2025 (GLOBE NEWSWIRE) -- Plug Power Inc. (NASDAQ: PLUG), globálny líder v komplexných vodíkových riešeniach pre vodíkovú ekonomiku, dnes oznámil dodanie svojho prvého 10-megawattového (MW) poľa elektrolyzérov GenEco™ spoločnosti Galp (OTCMKTS: GLPEY), poprednej portugalskej integrovanej energetickej spoločnosti. Sústava bola dodaná do rafinérie Sines spoločnosti Galp, kde sa nachádza najväčší projekt elektrolyzéra vodíka s protónovou výmennou membránou (PEM), ktorý prebieha v Európe.
1. októbra 2025
10 MW modul je prvým z 10 jednotiek, ktoré budú nasadené v rafinérii Sines s celkovou kapacitou 100 MW, čo je jeden z mála projektov, ktoré sa v Európe realizujú v tomto rozsahu.
Projekt Sines je dôležitým prvým krokom v dekarbonizácii rafinérie Sines a kľúčových priemyselných odvetví, ktoré je ťažké elektrifikovať.
SLINGERLANDS, N.Y., 1. októbra 2025 (GLOBE NEWSWIRE) -- Plug Power Inc. (NASDAQ: PLUG), globálny líder v komplexných vodíkových riešeniach pre vodíkovú ekonomiku, dnes oznámil dodanie svojho prvého 10-megawattového (MW) poľa elektrolyzérov GenEco™ spoločnosti Galp (OTCMKTS: GLPEY), poprednej portugalskej integrovanej energetickej spoločnosti. Sústava bola dodaná do rafinérie Sines spoločnosti Galp, kde sa nachádza najväčší projekt elektrolyzéra vodíka s protónovou výmennou membránou (PEM), ktorý prebieha v Európe.
-
stary gambler
- Silver Member *
plug Power
drzim stale, povodny pocet cez 25.000 akcii ,samozrejme,narast z ceny 0,63, respektive0,7 dolarov zo zaciatku leta na cenu cca 3,4 euro, respektive 4 ,00 dolar, ma samozrejme potesil, 5-6x nasobny narast za cca 120-150 dni je celkom uspokojivy, co je za tym neviem, skor si myslim extremne nizka cena, zmanipulovana na minimum, dalej aj zmena generalneho riaditela ktora sa uskutocni za tri dni, Andy konci,
novy generalny riadietel tu: nieco o nom: www.ir.plugpower.com/governance-/...f5- ... 64cfa2bb94
konci aj Sanjay.
novy generalny riadietel tu: nieco o nom: www.ir.plugpower.com/governance-/...f5- ... 64cfa2bb94
konci aj Sanjay.
-
stary gambler
- Silver Member *
plug power
radsej sem prispevky pocas priebehu nebudem posielat. Doteraz to stupalo 10 dni dost vyrazne , len co som sem zverejnil nieco to kleslo o 8%-je to alergicke na mna? robim si srandu, , samozrerejme kazdy moj vyraznejsi vstup , alebo vystup z plug budem tu zverejnonvat, ked som nemal problem zverjenit pokles o- 80% tak mi to predpodklad nebude robit ani dalej problem
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Starý Gambler: fandím ti, ale zároveň sa aj divím, že nepredávaš.
Je neuveriteľné, že pri tých biedných fundamentoch a miliardových dlhoch táto akcia
vyskočila a podľa mňa to je dar z nebies, ktorý treba využiť.
Ja som sa neraz dostal do problémov s dokupovaním do straty, čo ma motivovalo
urobiť si dôkladnú analýzu a naliať si čistého vína: či ten pokles nie je odôvodnený.
A ked dospejem k tomu, že pokles má odôvodnenie, tak aspoň eliminujem riziko ďalšieho poklesu
tak že nerobím žiadne dalšie dokupy , ale naopak robím postupný exit pri čo najnižšej strate.
Základom pri držaní zlej akcie je uvedomiť si, že existujú iné príležitosti, oveľa lepšie akcie.
Ak máš v tom tak strašne veľa peňazí, exit má odôvodnenie a bol by víťazstvom.
Víťazstvom preto, lebo tá firma nie je žiadna hviezda na ktorú sa oplatí vsadiť celý majetok.
Vôbec sa nebudem diviť , ked spadne tam kde už bola.
Je neuveriteľné, že pri tých biedných fundamentoch a miliardových dlhoch táto akcia
urobiť si dôkladnú analýzu a naliať si čistého vína: či ten pokles nie je odôvodnený.
A ked dospejem k tomu, že pokles má odôvodnenie, tak aspoň eliminujem riziko ďalšieho poklesu
tak že nerobím žiadne dalšie dokupy , ale naopak robím postupný exit pri čo najnižšej strate.
Základom pri držaní zlej akcie je uvedomiť si, že existujú iné príležitosti, oveľa lepšie akcie.
Víťazstvom preto, lebo tá firma nie je žiadna hviezda na ktorú sa oplatí vsadiť celý majetok.
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
Pokles po tak velkom a rychlom naraste je normalny. Na trhu je teraz tak vela bublin ze jedna naviac hore dole. Mozne je vsetko.
-
stary gambler
- Silver Member *
zaklad nasej nezhody je v tom , ze ja si nemyslim, ze drzim zlu akciu, o co je lepsi Oklo a , kde je ten, ? co nic zatial nedosiahol. Len moj nazor-moze byt aj chybny , to nepopieram. Ked som uz dobrovolne do tohto marazmu isiel , budem davat aj pripadne vystupy, respektive vstupy.JUGGLER napísal: ↑Ut 07 10, 2025 8:21 pm Starý Gambler: fandím ti, ale zároveň sa aj divím, že nepredávaš.
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
Dobre porovnanie OKLO vs PLUG. Práve som strávil pár minút s chtgpt porovnaním dodávania energie pre AI datacentra z tých malých modulových SMR elektrárni s vodíkovými článkami …. zaujímavé. Odporúčam a trocha mozno zmeníme názor na PLUG. Môžem to sem všetko hodiť ale je toho veľa a koho to zaujíma môže si to hodiť do chatgpt …porovnanie SMR a vodíkové články ako energia pre AI datacentra.stary gambler napísal: ↑Ut 07 10, 2025 9:36 pmzaklad nasej nezhody je v tom , ze ja si nemyslim, ze drzim zlu akciu, o co je lepsi Oklo a , kde je ten, ? co nic zatial nedosiahol. Len moj nazor-moze byt aj chybny , to nepopieram. Ked som uz dobrovolne do tohto marazmu isiel , budem davat aj pripadne vystupy, respektive vstupy.JUGGLER napísal: ↑Ut 07 10, 2025 8:21 pm Starý Gambler: fandím ti, ale zároveň sa aj divím, že nepredávaš.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Však ja nevravím predať všetko. Len znížiť pozíciu, keďže más v jednej akcii viac ako 100 000.stary gambler napísal: ↑Ut 07 10, 2025 9:36 pm zaklad nasej nezhody je v tom , ze ja si nemyslim, ze drzim zlu akciu, o co je lepsi Oklo a , kde je ten, ? co nic zatial nedosiahol.
Len moj nazor-moze byt aj chybny , to nepopieram. Ked som uz dobrovolne do tohto marazmu isiel , budem davat aj pripadne vystupy, respektive vstupy.
Neber to ako nezhodu. Len by bolo smutné, keby sa ti cena vrátila späť.
Na začiatku roka vyskočila ku 3,30 a potom klesla pod 0,70. Preto som dal aj graf.
Ale ok. Ked to porovnám s OKLO, tak PLUG je na tom lepšie.
Má zakázky, fundamenty sa mu zlepšujú a na tie výpadky elektriny pri dátových centrách - to je ďalší potenciál.
Výsledok porovnania: asi shortnem OKLO cez opcie.
SMR je beh na dlhé trate, kdežto vodíkové riešenie je ready.
Držím palce!
-
stary gambler
- Silver Member *
plug power
tak za poklesom trojdnovym, cca-20-25-% stalo uplatnenie warantov. opcneho kontraktu pre nemenovaneho investora,,-uz aj vrabce na mojej streche, v mestecku na strednom Slovensku cvirikali ze to bolo pre Amazon- v hodnote 375 milionionov za cenu 2 dolare za akciu, v case uplatnenia mala akcia cenu 4,5 dolare. navyse nemenovany investor -ten isty ma moznost uplatnit v marci 2028, Waranty na cene 7,5 dolaarov udajne v hodnote az 1,4 miliardy.... co k tomu povedat tipujem ze vtedy cena bude cca 15-20 dolarov za akciu, ja som vzdy uznaval sedliacku matematiku ze 2+2 su 4,ale uznavam ze v tejto advokatskej matematike plati ze 2+2-1 je sedem.... ak by niekto nepochopil, skratka plug uz ovlada amazon, , je jasne ze ja nezarobim v provnani s poctom tolko ako Amazo
je uplne jasne, ale ze nepridem ani na bubon je tiez jasne. naco ponukat, za priaatelske prebranie firmy, horibilne sumy, ked sa to da aj takto plug dotoval amazon za tretinove ceny roky predajom vodika,, teraz podrzal amazon plug, ale chce z toho mat profit, doslova mi vychadza kacirska myslienka nie e plug tajny produkt Amazonu? to asi nie, vzhlaadom na existenciu, ale casom si ho vsimli a nadviazali,,priatelstke vztahy- po slovensky ste nasi ani nekecnete., sory dal som sa uniest mojou fantaziou.
je uplne jasne, ale ze nepridem ani na bubon je tiez jasne. naco ponukat, za priaatelske prebranie firmy, horibilne sumy, ked sa to da aj takto plug dotoval amazon za tretinove ceny roky predajom vodika,, teraz podrzal amazon plug, ale chce z toho mat profit, doslova mi vychadza kacirska myslienka nie e plug tajny produkt Amazonu? to asi nie, vzhlaadom na existenciu, ale casom si ho vsimli a nadviazali,,priatelstke vztahy- po slovensky ste nasi ani nekecnete., sory dal som sa uniest mojou fantaziou.
-
stary gambler
- Silver Member *
plug power
este jeden, uryvok z jedneho fora ktory mi dava logiku nie je moj, len som ho precital
.............................................................................................................................................................................................
Protože vodík sám o sobě z el. Výroba energie je velmi neefektivní! A tak to zůstane.
Proto vodík sám o sobě jako dopravní prostředek a pro přeměnu na El. Energie má smysl!
A kde se ta námaha vyplatí? Tam, kde musí být zaručena 100% dostupnost energie!
Armáda + datové centrum?
.............................................................................................................................................................................................
Protože vodík sám o sobě z el. Výroba energie je velmi neefektivní! A tak to zůstane.
Proto vodík sám o sobě jako dopravní prostředek a pro přeměnu na El. Energie má smysl!
A kde se ta námaha vyplatí? Tam, kde musí být zaručena 100% dostupnost energie!
Armáda + datové centrum?
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Re: plug power
Však sa dozvieme, či tie vrabce čvirikali pravdu, lebo AI a všetci analytici čvirikajú, že to nie je Amazon:stary gambler napísal: ↑Št 09 10, 2025 6:18 pm tak za poklesom trojdnovym, cca-20-25-% stalo uplatnenie warantov. opcneho kontraktu pre nemenovaneho investora,,-uz aj vrabce na mojej streche, v mestecku na strednom Slovensku cvirikali ze to bolo pre Amazon- v hodnote 375 milionionov za cenu 2 dolare za akciu, v case uplatnenia mala akcia cenu 4,5 dolare. navyse nemenovany investor -ten isty ma moznost uplatnit v marci 2028, Waranty na cene 7,5 dolaarov udajne v hodnote az 1,4 miliardy....
Tie waranty na $370 miliónov s cenou $2.00 za akciu a následné waranty s cenou $7.75, ktoré expirujú v marci 2028,
sú výsledkom dohody Plug Power s anonymným finančným inštitucionálnym investorom, ktorý držal staršie waranty, a nie s Amazonom.
Ak by to bol Amazon, transakcia by musela byť verejne oznámená vzhľadom na veľkosť ich partnerstva a povinnosti zverejňovania informácií.
Amazon má warantovú zmluvu z 2022, kde sú podmienky uplatnenia viazané na výdavky Amazonu na vodík a palivové články
Je potrebných $2.1 miliardy výdavkov pre plné uplatnenie warantov.
Amazon má oprávnenie kúpiť až 16 miliónov akcií spoločnosti Plug Power a cena uplatnenia je približne $22.98.
Dal som AI jedinú otázku: Dozvieme sa o tom anonymnom investorovi pozdejšie, z filingov?
Áno, je to veľmi pravdepodobné.
Hoci Plug Power uviedol, že ide o „jediného existujúceho inštitucionálneho investora“ bez uvedenia mena,
vďaka americkým regulačným požiadavkám (SEC filings) by sa jeho identita mala stať verejnou.
Ako sa dozvieme, o koho ide
1. SEC Filing 8-K
Samotná transakcia bola oznámená prostredníctvom formulára 8-K (Current Report), ktorý podrobne opisuje podmienky.
Tieto dokumenty sú verejne dostupné.
2. Povinnosti akcionára (Formulár 13D/G)
Kľúčom je, že tento investor získal právo (cez akcie a pre-funded waranty) na kúpu 185 430 464 akcií.
Takýto objem z neho robí veľmi významného akcionára.
Ak investor vlastní viac ako 5% akcií spoločnosti, musí to oznámiť SEC prostredníctvom formulára 13D (ak má aktívny záujem na riadení)
, alebo 13G (ak ide len o pasívnu investíciu).
Aj keď pre-funded waranty a waranty zvyčajne zahŕňajú limity (napr. zákaz vlastniť viac ako 4,99 % bez predchádzajúceho oznámenia), akonáhle sa investor rozhodne limit prekročiť alebo uplatniť významnú časť warantov, musí svoju pozíciu zverejniť.
Investor teda buď:
Musel už predtým držať viac ako 5 % (čo vieme z predošlých 13F alebo 13D/G filingov).
Alebo bude musieť po dokončení tejto transakcie a prípadnom uplatnení warantov svoju pozíciu v rámci 13D/G oznámiť.
Finančné inštitúcie, hedžové fondy a veľkí správcovia aktív majú povinnosť zverejňovať svoje veľké pozície, takže meno inštitúcie,
ktorá stojí za takto masívnou investíciou a potenciálnym vkladom $1,4 miliardy, sa takmer s istotou čoskoro objaví v regulačných dokumentoch.
Predpokladaný investor
Na základe povahy transakcie (tzv. "warrant inducement agreement" – dohoda o motivácii na uplatnenie warantov),
analytici často predpokladajú, že ide o fondy rizikového kapitálu alebo hedžové fondy,
ktoré sa špecializujú na finančné transakcie s vysokým výnosom a spoločnosťami s potrebou hotovosti.
Tieto fondy sú často držiteľmi konvertibilných dlhopisov alebo warantov s nízkou realizačnou cenou, čo bol aj prípad týchto $2.00 warantov.
Identitu inštitúcie by sme mali poznať, akonáhle SEC zverejní príslušné formuláre.
P.S. AMZN sa v 2022 sekol.
Mysleli si, že keď PLUG padol zo 45 na 22 USD, že ide o super dohodu. Za tri roky padol pod 1 USD.
Takže matematika : 45 - 23 nie je 22 a uplatnenie po 45 (+100%)... ale zatiaľ len 3,60 (-85%)
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
Jari prave zverejnil nakup BE, uz davnejsie som si vsimol na PLUG forach ze BE bolo spominane a zda sa podla chatgpt( chgpt) ze BE ma lepsiu perspektivu. "V celkovom pohľade má Plug Power širší „vodíkový ekosystém“ (výroba, transport, tankovanie),
ale Bloom Energy má väčšiu technologickú flexibilitu a lepšiu prítomnosť v energetickom sektore (stacionárna výroba el. energie). BE má lepšiu maržu, menšie straty a stabilnejší cash flow, teda ekonomicky zdravšiu pozíciu ako Plug Power. " Idem este pozriet FCEL ( odporucanie chgpt),
ale Bloom Energy má väčšiu technologickú flexibilitu a lepšiu prítomnosť v energetickom sektore (stacionárna výroba el. energie). BE má lepšiu maržu, menšie straty a stabilnejší cash flow, teda ekonomicky zdravšiu pozíciu ako Plug Power. " Idem este pozriet FCEL ( odporucanie chgpt),
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
pozeram asi som Jariho skratku BE nepochopil ale nic to nemeni na perspektive firmy BE.Glogol napísal: ↑Ut 28 10, 2025 8:01 am Jari prave zverejnil nakup BE, uz davnejsie som si vsimol na PLUG forach ze BE bolo spominane a zda sa podla chatgpt( chgpt) ze BE ma lepsiu perspektivu. "V celkovom pohľade má Plug Power širší „vodíkový ekosystém“ (výroba, transport, tankovanie),
-
Pankoo
- Active Member
- Dátum registrácie: Ut 08 02, 2022 2:59 pm
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 7 times
Jari nekupil BE ,len zadal pokyn na predaj -ak bude klesat-na jeho nakupnej cene.Glogol napísal: ↑Ut 28 10, 2025 8:48 ampozeram asi som Jariho skratku BE nepochopil ale nic to nemeni na perspektive firmy BE.Glogol napísal: ↑Ut 28 10, 2025 8:01 am Jari prave zverejnil nakup BE, uz davnejsie som si vsimol na PLUG forach ze BE bolo spominane a zda sa podla chatgpt( chgpt) ze BE ma lepsiu perspektivu. "V celkovom pohľade má Plug Power širší „vodíkový ekosystém“ (výroba, transport, tankovanie),
ale Bloom Energy má väčšiu technologickú flexibilitu a lepšiu prítomnosť v energetickom sektore (stacionárna výroba el. energie). BE má lepšiu maržu, menšie straty a stabilnejší cash flow, teda ekonomicky zdravšiu pozíciu ako Plug Power. " Idem este pozriet FCEL ( odporucanie chgpt),![]()
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
JJ - neskoro som si vsimol ze je to len brak even - tak som sa hned opravil kedze zmazat sa uz nedalo. Len mi blikla kontrolka ze BE som casto vidaval spominane na PLUG forach. Nic to nemeni ze prvy dojem z BE je dobry, zacinam budovat poziciu kedze osial z tych datacentier neopadava a nevyzera ze by sa chystal. V podstate som si omylom vyhladol akciu na diverzifikaciu PLUG pozicie,Pankoo napísal: ↑Ut 28 10, 2025 2:14 pmJari nekupil BE ,len zadal pokyn na predaj -ak bude klesat-na jeho nakupnej cene.Glogol napísal: ↑Ut 28 10, 2025 8:48 ampozeram asi som Jariho skratku BE nepochopil ale nic to nemeni na perspektive firmy BE.Glogol napísal: ↑Ut 28 10, 2025 8:01 am Jari prave zverejnil nakup BE, uz davnejsie som si vsimol na PLUG forach ze BE bolo spominane a zda sa podla chatgpt( chgpt) ze BE ma lepsiu perspektivu. "V celkovom pohľade má Plug Power širší „vodíkový ekosystém“ (výroba, transport, tankovanie),
ale Bloom Energy má väčšiu technologickú flexibilitu a lepšiu prítomnosť v energetickom sektore (stacionárna výroba el. energie). BE má lepšiu maržu, menšie straty a stabilnejší cash flow, teda ekonomicky zdravšiu pozíciu ako Plug Power. " Idem este pozriet FCEL ( odporucanie chgpt),![]()
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Po zverejnení mierne dole, cena 2,50.
Spoločnosť vykázala za 3. štvrťrok (september) stratu 0,12 USD na akciu, bez zahrnutia jednorazových položiek, čo je v súlade s konsenzom (0,12 USD); tržby medziročne vzrástli o 1,9 % na 177,06 mil. USD oproti konsenzu (176,32 mil. USD).
Potvrdenie strategického zamerania: Spoločnosť naďalej uprednostňuje rast v oblasti nakladania s materiálom, elektrolýzov a vodíkových palív. Toto disciplinované vykonávanie posilňuje krátkodobé výsledky a pripravuje spoločnosť na expanziu na nové trhy v budúcnosti, ako sú veľké stacionárne zdroje energie a mobilita.
„Vidíme skutočné prijatie, skutočné projekty a skutočné výsledky, a to sme ešte len na začiatku...
Bol to silný štvrťrok, ktorý demonštruje globálny rast a komerčnú trakciu spoločnosti Plug,“ povedal Jose Luis Crespo, prezident a nastupujúci generálny riaditeľ. „Výkonnosť našich tržieb odzrkadľuje zrýchľujúce sa prijatie zo strany zákazníkov a vytvára pevný základ na dosiahnutie našich cieľov na koniec roka, keďže naďalej posúvame vodíkovú ekonomiku vpred.“
Za tretí štvrťrok 2025 dosiahli tržby výšku 177 miliónov dolárov, čo bolo spôsobené pokračujúcou silou v oblasti elektrolyzérov spoločnosti Plug, nárastom objemu predaja vodíkového paliva a iných činností a pokračujúcim zlepšovaním cien.
Tržby z elektrolyzérov GenEco dosiahli za štvrťrok celkovo ~65 miliónov dolárov, čo predstavuje 46 % nárast oproti 2. štvrťroku 2025 a 13 % nárast oproti tretiemu štvrťroku predchádzajúceho roka.
Čistá hotovosť použitá na prevádzkové činnosti bola ~90 miliónov dolárov, čo predstavuje medziročné zlepšenie o 49 % a medzištvrťročné zlepšenie o 53 %.
Spoločnosť Plug ukončila štvrťrok s ~166 miliónmi dolárov vo forme neobmedzených peňažných prostriedkov a peňažných ekvivalentov.
Po skončení štvrťroka spoločnosť dokončila zvýšenie kapitálu s hrubým výnosom ~370 miliónov dolárov prostredníctvom uplatnenia existujúcich opcií investorov, čo odzrkadľuje pokračujúcu dôveru investorov.
Vďaka pokračujúcemu znižovaniu spotreby hotovosti a prístupu k celkovému disponibilnému kapitálu je spoločnosť v dobrej pozícii na podporu prevádzky a dosiahnutie svojho cieľa pozitívneho EBITDAS v druhej polovici roku 2026.
Pokračujúca realizácia iniciatív projektu Quantum Leap naďalej zlepšuje maržu a cash flow.
Počas štvrťroka spoločnosť zaznamenala náklady vo výške približne 226 miliónov USD, ktoré súvisia prevažne s nepeňažnými nákladmi na prebiehajúcu strategickú platformu projektu Quantum Leap.
Tieto aktivity uprednostňujú krátkodobý rast tržieb a marží, zefektívňujú investície do strednodobých trhov a riešia staré problémy v súlade s týmto vylepšeným strategickým zameraním.
Náklady sú spojené s položkami, ako sú znehodnotenie, reštrukturalizácia, úpravy ocenenia zásob a iné náklady.
Hrubá strata podľa GAAP bola ~(120 miliónov USD) za 3. štvrťrok 2025.
Za 3. štvrťrok 2024 bola hrubá strata podľa GAAP ~(100 miliónov USD)
Upravená hrubá strata za štvrťrok bola ~(37 miliónov USD), čo nezahŕňa ~84 miliónov USD v rôznych nákladoch, ako je uvedené vyššie. Zlepšenie upravenej hrubej straty predstavuje kombináciu pokračujúcich nákladov na predaj a zlepšení cien, čo dokazuje zníženie prevádzkových výdavkov.
V 3. štvrťroku 2024 bola upravená hrubá strata ~(86 miliónov USD).
Základná a zriedená čistá strata na akciu podľa GAAP pripísateľná spoločnosti Plug Power inc. („EPS“) za štvrťrok bola ~(0,31 USD) na akciu. Za 3. štvrťrok 2024 bola EPS podľa GAAP ~(0,25 USD).
Upravená EPS za štvrťrok bola ~(0,12 USD) na akciu, čo nezahŕňa ~226 miliónov USD nákladov, ako je uvedené vyššie. Zlepšenie upravenej EPS predstavuje kombináciu priebežných zlepšení v oblasti cenotvorby, nákladov na predaj a prevádzkových nákladov spoločnosti, čo sa prejavilo v znížení prevádzkových výdavkov.
Za 3. štvrťrok 2024 bola upravená EPS ~(0,23 USD).
Spoločnosť vykázala za 3. štvrťrok (september) stratu 0,12 USD na akciu, bez zahrnutia jednorazových položiek, čo je v súlade s konsenzom (0,12 USD); tržby medziročne vzrástli o 1,9 % na 177,06 mil. USD oproti konsenzu (176,32 mil. USD).
Potvrdenie strategického zamerania: Spoločnosť naďalej uprednostňuje rast v oblasti nakladania s materiálom, elektrolýzov a vodíkových palív. Toto disciplinované vykonávanie posilňuje krátkodobé výsledky a pripravuje spoločnosť na expanziu na nové trhy v budúcnosti, ako sú veľké stacionárne zdroje energie a mobilita.
„Vidíme skutočné prijatie, skutočné projekty a skutočné výsledky, a to sme ešte len na začiatku...
Bol to silný štvrťrok, ktorý demonštruje globálny rast a komerčnú trakciu spoločnosti Plug,“ povedal Jose Luis Crespo, prezident a nastupujúci generálny riaditeľ. „Výkonnosť našich tržieb odzrkadľuje zrýchľujúce sa prijatie zo strany zákazníkov a vytvára pevný základ na dosiahnutie našich cieľov na koniec roka, keďže naďalej posúvame vodíkovú ekonomiku vpred.“
Za tretí štvrťrok 2025 dosiahli tržby výšku 177 miliónov dolárov, čo bolo spôsobené pokračujúcou silou v oblasti elektrolyzérov spoločnosti Plug, nárastom objemu predaja vodíkového paliva a iných činností a pokračujúcim zlepšovaním cien.
Tržby z elektrolyzérov GenEco dosiahli za štvrťrok celkovo ~65 miliónov dolárov, čo predstavuje 46 % nárast oproti 2. štvrťroku 2025 a 13 % nárast oproti tretiemu štvrťroku predchádzajúceho roka.
Čistá hotovosť použitá na prevádzkové činnosti bola ~90 miliónov dolárov, čo predstavuje medziročné zlepšenie o 49 % a medzištvrťročné zlepšenie o 53 %.
Spoločnosť Plug ukončila štvrťrok s ~166 miliónmi dolárov vo forme neobmedzených peňažných prostriedkov a peňažných ekvivalentov.
Po skončení štvrťroka spoločnosť dokončila zvýšenie kapitálu s hrubým výnosom ~370 miliónov dolárov prostredníctvom uplatnenia existujúcich opcií investorov, čo odzrkadľuje pokračujúcu dôveru investorov.
Vďaka pokračujúcemu znižovaniu spotreby hotovosti a prístupu k celkovému disponibilnému kapitálu je spoločnosť v dobrej pozícii na podporu prevádzky a dosiahnutie svojho cieľa pozitívneho EBITDAS v druhej polovici roku 2026.
Pokračujúca realizácia iniciatív projektu Quantum Leap naďalej zlepšuje maržu a cash flow.
Počas štvrťroka spoločnosť zaznamenala náklady vo výške približne 226 miliónov USD, ktoré súvisia prevažne s nepeňažnými nákladmi na prebiehajúcu strategickú platformu projektu Quantum Leap.
Tieto aktivity uprednostňujú krátkodobý rast tržieb a marží, zefektívňujú investície do strednodobých trhov a riešia staré problémy v súlade s týmto vylepšeným strategickým zameraním.
Náklady sú spojené s položkami, ako sú znehodnotenie, reštrukturalizácia, úpravy ocenenia zásob a iné náklady.
Hrubá strata podľa GAAP bola ~(120 miliónov USD) za 3. štvrťrok 2025.
Za 3. štvrťrok 2024 bola hrubá strata podľa GAAP ~(100 miliónov USD)
Upravená hrubá strata za štvrťrok bola ~(37 miliónov USD), čo nezahŕňa ~84 miliónov USD v rôznych nákladoch, ako je uvedené vyššie. Zlepšenie upravenej hrubej straty predstavuje kombináciu pokračujúcich nákladov na predaj a zlepšení cien, čo dokazuje zníženie prevádzkových výdavkov.
V 3. štvrťroku 2024 bola upravená hrubá strata ~(86 miliónov USD).
Základná a zriedená čistá strata na akciu podľa GAAP pripísateľná spoločnosti Plug Power inc. („EPS“) za štvrťrok bola ~(0,31 USD) na akciu. Za 3. štvrťrok 2024 bola EPS podľa GAAP ~(0,25 USD).
Upravená EPS za štvrťrok bola ~(0,12 USD) na akciu, čo nezahŕňa ~226 miliónov USD nákladov, ako je uvedené vyššie. Zlepšenie upravenej EPS predstavuje kombináciu priebežných zlepšení v oblasti cenotvorby, nákladov na predaj a prevádzkových nákladov spoločnosti, čo sa prejavilo v znížení prevádzkových výdavkov.
Za 3. štvrťrok 2024 bola upravená EPS ~(0,23 USD).