rozbehla sa nam tu celkom diskusia

... tak som sa rozhodol, ze trosku prispejem do mlyna a pomozem petovi cmorejovi s navstevnostou

... otvorime teda novu temu a dame sem teda tiez nejake trades
BUY XIV @ 18.16 - 20% uctu
BUY VXZ @ 12.96 - 20% uctu
preco? -> som systematicky trader, ale uz takmer rok som si dal pauzu od tradingu ... ale na vyplnenie casu, kym spustim opat nejaku strategiu si idem zaspekulovat/zainvestovat ... trosku nam poskocila volatilita a uz sa zacinaju ozyvat aj nejaky bears

... tak som otvoril short volatility poziciu na short-term tenore (long XIV) a zahedgoval long volatilitou na vzdialenejsom tenore (long VXZ) ... v dlhom behu sa mi zda lepsie hrat short volatilitu ako kupovat SPY ... return/risk pomer je v tomto pripade statisticky povacsine lepsi ako drzanie akcii ... a osobne sa mi nepacia americke akcie na dlhodobejsie drzanie, maju v porovnani s inymi regionmi suverenne najhorsie ocenenie (P/E, MarketCap/GDP, CAPE ratio, cokolvek) ... na najblizsich 5-10 rokov su urcite lepsie emerging markets, ale tie si zahram neskor systematicky ...
dokedy? -> dlho ... som lenivy clovek, nechce sa mi moc cumiet do platformy ... ked sa nam zacne opakovat 2011/2008 tak je na ucte dost rezervy na nejake dalsie dokupenia ... inak budem drzat dovtedy, kym si na ucet nepripravim nejaku systematicku strategiu, do ktorej pasivnu poziciu neskor preklopim ...