Viac ako dosť. Nenápadné číslo, ale zožralo by skoro polovicu výnosov... Navyše akciový trh môže padnúť a doťahovať stratu celé roky, ale banka bude stále účtovať...Barix napísal: Ako klient Tatra Banky som zvažoval niečo z ich ponuky fondov, ale priebežný poplatok 2,75% sa mi javí dosť...
Tych 2.75% som nenasiel. Pozeral som si americky akciovy tam pisu 1.75% ale ked pozriem KID tam je zrazu 2.4%. Zaujimave. Tiez nemas vstupny poplatok co je super, a vystupny neplatis po 3 rokoch. U inych fondov je to na vstupe cca 2.5% ale uz som videl aj 5%Barix napísal:Ako klient Tatra Banky som zvažoval niečo z ich ponuky fondov, ale priebežný poplatok 2,75% sa mi javí dosť...
Tiez mi to napadlo, ale pri pravidelnej investicii platis vstupny poplatok 1.2% a priebezny 1.4%. Z investicii starsich ako 1r neplatis dane ani ZP.mapper napísal:nemam osobnu skusenost ale mozno by bol pre Teba Finax.sk ak nechces spominany ETFmatic
ten clanok je tendencny jak svinaRado napísal: ↑Po 16 11, 2020 1:15 amZaujímavý článok "smiešne" peniaze (časť 1.) a ešte zaujímavejšia logika:
"Skúsime rátať iba s príspevkami na dieťa. Sú totiž podľa názorov na ne pre niekoho tak smiešne nízke, že mu teda logicky pri výchove ani nemôžu chýbať."
Logický môže byť aj pohľad, že chýba ďaleko viac a lepší smiešny príspevok ako nič.![]()
Zaujímalo by ma či má autor rodinu a kam sa už odkladaním prídavkov a bonusov dostal.![]()
Pozrel som si ten článok a pri článku je uvedená aj poznámka: ".... a prepočet tiež neráta s volatilitou na akciových trhoch, iba s priemernou hrubou výkonnosťou 8% ročne mínus poplatky, ktoré sme dali na úroveň 0,7% (teda s čistou výkonnosťou 7,3% ročne)."ten clanok je tendencny jak svina
8% ked ma cely market tak ziadne ETF to neprekona a hedge fond uz vobec nie takze je to dost zavadzajuce.
Poplatky za investicne konto tam autor akosi zabudol zaratat mozno preto sa vobec nepodpisal.
[img] Opäť vôbec nesúhlasím. Poznáš toto prostredie? U tohto brokera sú:S tak malymi peniazmi sa prakticky investovat ani neda zacat takze je to cele bullshit. Ked ti tvoja banka zoberie 9 EUR mesacne za vedenie bezneho uctu tak namotavat tu niekoho ze ma otvorit niekde investicny ucet a zacat tam davat 25 EUR do nejakeho ETF je uplne sci-fi. Nie, naozaj investovanie rovnako tak ako podnikanie nie je pre kazdeho a uz vobec nie pre toho kto si nevie poskladat zivot tak aby riesil ci mu vyjde 25 alebo 35 eur na konci mesiaca na investiciu.
DeGiro aktuálne umožňuje otvoriť účet iba rezidentom krajín, v ktorých má pobočky.tomáš virdzek napísal: ↑St 18 11, 2020 8:11 pmnemudrujem, iba slušne diskutujemskús si pozrieť degiro.
mimochodom pokiaľ nakupuješ ETF, ktoré sú kótované na burze v krajine, kde máš otvorený aj účet cez degiro, napr ten Lyxor na SP500, čo je v obrázku, čo som poslal... teda ideš cez francúzsku burzu v Paríži a máš vo FR otvorený aj účet, tak pokiaľ dobre viem, máš aj to Exchange Connectivity Fee zadara
https://www.degiro.ie/data/pdf/ie/IE_Feeschedule.pdf
https://www.degiro.ie/fees/compare-brok ... CFG6WbnKcE
Sme pre nich malý štátik kde sa im neoplatí investovať do zákazníckej podpory, do prekladov, do zosúladenia sa z našou legislatívou, dozorom a riešením sporov. Ako člen EU musíme skákať tak ako píska Brusel, ale v tomto rovnoprávnosť voči iným členom EU nevidím. Robil som research brokerov...na etfká sa hodí viac európskych brokerov, ale problém je, že operujú zväčša na území 2-3 väčších štátov. To že pre nás odpadla možnosť zakladať si účty v U.K. je nehorázna diskriminácia. Ako toto zariadil Brusel, to mi nejde do hlavy. Boli sme slobodnejší pred vstupom do EU. Teraz sme ako otroci.