Mam taku klasicku otazku, ktoru ste tu az citali xy krat. Chcem investovat neake peniaze, za ucelom zisku samozrejme.
Raz da no som kupila par akcii a neskor ich predala, no okrem toho mam v tejto oblasti minimalne skusenosti. Mam 29, a akcie a investovanie ma vzdy velmi lakalo.
Som ochotna dat do Toho 1000-2000 eur, s tym, ze si uvedomujem ze investicia je riskantna a v najhorsom pripade mozem stratit dost velke % z investovanej sumy.
Pred chvilkou som citala clanok o dividendoch, a ten ma zaujal. Niektore companies ich maju celkom slusne, hoci, som si vedoma ze tie akcie ktore boli v tabulke, takmer vsetky Mali pokles na hodnote akcii.
Ja by som mala zaujem o akcie ktore maju slusne dividendy s minimalnym rizikom ze cena pojde dole.
Podla tabulky, celkom sa minpozdaval Alianz.
Nemam skusenosti a znalosti o Tom ako presne je to s dividendami - viem ze sa vyplacaju raz rocne ?, vyska zavisi od toho ako sa Dari tej spolocnosti..?...
No mojim sedliackym rozumom, mozem predpokladat ze buduceho vyplacanie - na rok 2013 bude nieco podobne ako za rok 2012?
Kde mozem porovnat vysku dividendov aj za predchadzajuce Roky?
Ohladom Alianz, mozem predpokladat ze spolocnost sa drzi dobre a v najblizsom Roku, dvoch nekrachne a ja pridem o moju malu investiciu? Viem, toto je nieco co by som si mala nastudovat sama predtym nez do nich vrazim peniaze.
Co ine by ste odporucili?
Ak bybste boli v situacii ze mate 2000 e na "hranie", kam by ste ich Dali?
Dakujem