A ako pozerám v admine DSS, schválená by mala byť zmena stratégie pre budúce príspevky, rozpis pôvodných príspevkov zostane tak ako doteraz. Len "sranda" je že vo formulári je najprv možnosť zmeniť doterajšiu investíciu a až potom rozpis pre budúce príspevky, tak prečo za prvú žiadosť považujú tú, keď vo formulári je zverejnená nižšie. A ďalšia vec, prečo sú obe žiadosti na jednej strane, keď je možné ich obe odoslať naraz, ale toto neakceptujú. Napíšem im. Ale inak to už nechám tak. Som zvedavý za 20 rokov o koľko si polepšia dlhopisy, keď tam nič nebude chodiťVaša zmena (...) bola zamietnutá z dôvodu, že ste v jeden deň zadali dve žiadosti. Žiadosť, ktorá bola zadaná ako druhá, bola automaticky zamietnutá z dôvodu, že je potrebné najskôr počkať na spracovanie najstaršej zadanej žiadosti o zmenu fondov, a až následne je možné zadávať novú.
znovu KECYVKLECY. Štatisticky každy nový dochodca vyhorí? Kde sú také dáta?pokus napísal: ↑St 05 01, 2022 11:51 amHej a druhy den po oprave mu ten dom vyhori, on ostane na ulici s holou ritou a dalsich 20r ho budem zivit ja, lebo svoje dochodkove zabezpecenie minul na skridlu a polystyren, tak? To nie je volny, neviazany terminovany vklad. Ma jasny ucel, zivit cloveka xy rokov na dochodku.
Ja som plne za to, aby si peniaze vybral a uzil a aby z nich co najmenej zozrali DSS. Ale dat ich ludom naraz je nezmysel. Plat ani ine davky tiez nedostavaju naraz, pritom napr v pripade pridavkov na deti sa pomerne presne da odhadnut vysledna suma.
Včera sme hodili s kamošom reč. On sam si niečo pozeral, hlavne koli inflacii. Jednak chce odist z jeho dss (NN) a uzatvorí novu zmluvu v inej dss.
presneaviceN napísal: ↑St 12 01, 2022 1:44 pmindexovy 2. pilier je inak krasny priklad toho, ako by mal zakladny investor investovat, pravidelne posielat peniaze a neriesit rast/pokles a nakupovat ETF, aj tak sa toho nemoze dotknut az kym nebude na dochodku ejkejej nenaplni svoj stanoveny investicny casovy horizont![]()
Ale ak bude index pokracovat v poklese, tak vcasnym predajom strati menej.
Prakticky, to sa dnes aj stalomichael89 napísal: ↑Po 14 02, 2022 12:40 pmWladas, súhlas
Som síce v investovaní nový a chápem, že peniaze spôsobujú u ľudí veľké emócie, no nerozumiem, prečo na burzu vstupujú typy ľudí, ktorí všade vidia iba sprisahanie, prasknutie bubliny, za všetkým sú zaplatení "mocní" atď.
Burza len ukazuje, akí nesebaistí a nesamostatní mnohí ľudia sú - médiá píšu články, pretože je to ich náplňou. Či sú to proruské alebo proamerické, je teraz jedno. Každé z nich píše články tak, aby na ne kliklo čo najviac ľudí a aby ten článok podľa možnosti aj čo najviac ľudí ovplyvnil.
Vyjde správa o vojne, ktorá sa má začať v stredu a ľudia začnú vypredávať akcie ako blázni? A keď do štvrtka vojna nezačne, budú znovu nakupovať či ako?
Ten, kto má jasnú stratégiu a je aj dostatočne trpezlivý, nemusí riešiť žiadne bubliny len vydržať tých 20-30 rokov, ktoré si na začiatku investovania stanovil ako cieľ.
Ten, kto dostatok trpezlivosti nemá a koho ovplyvní novinový článok, nech na burzu ani nejde.
Nezabudaj, ze jemu je uplne jedno, aky dochodok dostane z pilierov, on ma svoj dochodok, aspon ja osobne z mojho osobneho nazoru tak predpokladam u takmer kazdeho politika, niekde v danovych rajoch, dobre ulozeny...pokus napísal: ↑So 19 02, 2022 10:09 pmToto je minister prace, ktory ide reformovat dochodky. Financne negramotny minister financii ma aspon Pavlinku...
"Vy si sporíte v druhom pilieri?
Áno, a patrím k sporiteľom, ktorí neurobili od vstupu žiadne rozhodnutie. Predpokladám, že som v dlhopisovom fonde. "
https://e.dennikn.sk/2725950/minister-k ... ovu-brzdu/