Chcem si spraviť robota

Forex - forein exchange, obchodovanie s cudzími menami.

Chcem si spraviť robota

Poslaťod Peggy36 » Sob 02 20, 2016 3:24 pm

Chcem si urobiť "robota" na USD/CAD, strategy mám vyskúšanú na deme a funguje. Vôbec neviem s čím sa má začať, zatiaľ som tam dala iba TP, SL, pozíciu. Chcem aby sa to riadilo podľa tých "špagiet" aj podľa veľkosti - 1 min. graf a zatváralo by sa to poobede alebo večer podľa smeru, púšťalo by sa to neskoro v noci a pod...

Neviem k tomu nájsť "príručku" , neviem či to budem vedieť pochopiť a ako tam zadefinovať "podmienky". Nieje tam buy if, sell if. ani zátvorky ani nič, nedá sa tam vpisovať, ani .h súbory.

Vyzerá to asi takto. Robí sa to vôbec v tomto ? Vôbec neovládam ten program. Na môj vkus to vyzerá divne. ďakujem. Čo je najlepšie na progr. robotov ?
Prílohy
robot.png
Peggy36
 
Príspevky: 119
Registrovaný: Str 04 08, 2015 8:48 pm

Re: Chcem si spraviť robota

Poslaťod Slovan_sk » Sob 02 20, 2016 5:05 pm

Ahoj ano robi sa to v tom je to visual j forex

Tvoje otazky su uz pre pokrocileho uzivatela co zatial niesi :D studuj je to velmi jednoduchy ale silny nastroj , ja som v tom robil asi rok potom som zistil ze je to zbytocne lebo som nemal predstavu co chcem , teraz by som vedel ale zial uz mi na to visualjforex nestaci


Zaklady su tie bloky , ked chces otvarat a zatvarat pozicie len v urcitych casoch musis urobit podmienky typi if nieco potom nieco
zadefinuj si premennu den hodinu sekundu etc.
najdi si blok get Time unit do prvej kolonky daj LastTick time a do druhej daj nejaku premennu co si zvolis , est je tam settings a tam si zvol napriklad den v tyzdni takto budes mat informaciu o tom aky je den a prave v tej premennej ktoru si si zvolila
ked budes mat informaciu aky je den aka hodina aka minuta a sekunda pomocou tych blokov if vies urobit vetvene podmienky ak je pondelok az piatok a viac ako 9 hodin a menej ako 20 hodin pokracuj inak nic :)

je to dost zlozite zo zaciatku potom ked to pochopis uz to bude rutina , vela studuj je tam manual a vela prikladov

PS : Vsetko to je vlastne java len tie bloky co ty vidis su podprogramy cize ak si zdatna v objektovo orientovanom programovani mozes si urobit co len chces

vela zdaru
Slovan_sk
 
Príspevky: 218
Registrovaný: Uto 05 13, 2014 12:12 pm

Re: Chcem si spraviť robota

Poslaťod Slovan_sk » Sob 02 20, 2016 5:39 pm

Este by som predsa len poupravil par myslienok :)

Nazaciatku sa priprav na to ze prvy mesiac ani nebudes poznat vsetky bloky , netusim co tam je nove urcite je toho dost ale ked som s tym robil uz vtedy toho bolo kopec a kazdu chvilu nova verzia - vacsinou opravovali bugy kedze ich bolo viac ako dost , preto som vlastne aj prestal nemal som cas cakat na novu verziu ktora opravi nefunkcny blok

Uz len taka banalita aby sa ti neotvaralo desiatok pozicii ak sa splnia tvoje podmienky ti bude trvat tyzden kym preluskas :D kedze zaklad su tie 3 stvorceky on candle , on tick a on trade event , ak pouzijes on tick tak kazdy jeden tick triguje celu vetvu a ked sa splnia podmienky tak kazdy dalsi tick ti otvori poziciu budes z toho zufala :D

kazdopadne keby som mal mesiac dva casu tak si viem predstavit komplexnu strategiu vo visual j forexe , kedze super vec je ze ked urobis co chces vies si cely ten bordel ktory ti tam vznikne zabalit do jedneho bloku stratiegie kde nastavujes len globalne premenne zadefinovane ako globalne v tvjom bloku

Ak odstranili nedostatky viem si predstavit ze kazdy blok by kontroloval jeden majors par a moja predstava by bola taka ze by cely tento system prepocital najsilnejsiu a najsilnejsiu menu resp. derivaciu pohybu voci USD ...

Cize ak sa tomu chces venovat len tak aby si si potvrdila ze tvoja strategia nefunguje :D lebo ona nebude fungovat to mi ver tak ta cakaju take 2 mesiace kym to das dokopy

mne uz to potom trvalo len par hodin urobit nieco co fungovalo ale zaciatky boli tazkeee
Slovan_sk
 
Príspevky: 218
Registrovaný: Uto 05 13, 2014 12:12 pm

Re: Chcem si spraviť robota

Poslaťod Istiach » Sob 02 20, 2016 5:47 pm

A co to urobi? Vygeneruje to zdrojovy kod pre mt trader?
Istiach
 
Príspevky: 1160
Registrovaný: Pia 12 18, 2009 7:20 pm

Re: Chcem si spraviť robota

Poslaťod Slovan_sk » Sob 02 20, 2016 6:01 pm

Nie nie ziadny mt trader je to len pre jforex cize platformu dukascopy forex tradera , takze primarne na forex ale kedze uz ponukaju cfd na ropu a indexy tak aj tymto smerom
vygeneruje ti to kod pre jforex platformu a mozes testovat bud na historickych datach alebo real time
Slovan_sk
 
Príspevky: 218
Registrovaný: Uto 05 13, 2014 12:12 pm

Re: Chcem si spraviť robota

Poslaťod Peggy36 » Ned 02 21, 2016 7:45 pm

V strategy sa nesmie otvárať viac pozícií, max. 1 naraz.
Peggy36
 
Príspevky: 119
Registrovaný: Str 04 08, 2015 8:48 pm

Re: Chcem si spraviť robota

Poslaťod Peggy36 » Ned 02 21, 2016 10:47 pm

Ďakujem, tie bloky sú pre mňa strašne komplikované. Asi sa doučím javu aj keby som tú strategy mala robiť pol roka. Oveľa viac sa mi to páči. Ideálne by bolo C/C++, to mám aspoň základy, len H súbory na trading nemám.
Peggy36
 
Príspevky: 119
Registrovaný: Str 04 08, 2015 8:48 pm


Späť na Forex, menové páry, cudzie meny, kryptomeny

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť