A smernica EU, ktorá zakazuje tieto produkty ponúkať verejne, len nahráva týmto nevýhodným produktom....

![]() |
od jogo » Pon 10 08, 2018 3:56 pm
od Palo » Pon 10 08, 2018 4:35 pm
Thomas píše:a inak, toto je jediny produkt ktorý opisujes, je ich viac, dostal si sa len k verejne dostupnemu, dlhopisy si tu ani nespomenul, komanditne spolocnosti takisto, len si to buchol do google a vytiahol najvacsiu kravinu v zapale nervov, osobne som nepredal ani jednu ucast SICAV fonde a ani neplanujem, je to absolutne nevyhodne, preto spolupracujem s viac spolocnostami, vramci diverzifikacie vyberiem pre nich ten najlepsi z danej moznosti
od JUGGLER » Pon 10 08, 2018 6:34 pm
Thomas píše:a inak, toto je jediny produkt ktorý opisujes, je ich viac, dostal si sa len k verejne dostupnemu
dlhopisy si tu ani nespomenul, komanditne spolocnosti takisto
osobne som nepredal ani jednu ucast v SICAV fonde a ani neplanujem, je to absolutne nevyhodne :-)
preto spolupracujem s viac spolocnostami, v ramci diverzifikacie vyberiem pre nich ten najlepsi z danej moznosti
od Thomas » Sob 10 13, 2018 7:27 pm
od JartyGulak » Pon 02 11, 2019 1:29 am
od JUGGLER » Pon 02 11, 2019 2:13 am
JartyGulak píše:Juggler -
ak chceš nejakú spoločnosť riešiť aj s inými písálkami na tomto fóre a vyjadrovať sa o nej, najprv si prosím o ThomasLLoydovi naštuduj Referencie, Ocenenia, Výnosy z minulosti Dlhopisov a produktov TL, Referenčné projekty Severná Amerika, Kanada, Filipíny, teraz sa realizuje India...
Určite Ti Centrála v Prahe pre ČR a Slovensko pošle ake materiály vyžaduješ - partneri@thomas-lloyd.com https://www.thomas-lloyd.com/cs/kontakt/
+420 277 001 745
V úcte,
Jarty Gulak
od JartyGulak » Pon 02 11, 2019 2:30 am
od JartyGulak » Pon 02 11, 2019 2:43 am
od JUGGLER » Pon 02 11, 2019 2:51 am
od JartyGulak » Pon 02 11, 2019 3:12 am
JUGGLER píše:Pán Gulak. Vyjadrujte sa k analýze Sicav Fondu. To je predmetom diskusie aj analýz. Ja sa nezaoberám junkovými (odpadovými ) dlhopismi. A ked mám kúpiť nejaký, tak si zoberiem junk dlhopis napr. od GoodYear zo 6-7% yieldom.
Stále ospevujete Thomas Lloyd. Ja vám to neberiem, že majú super výnosy. Však o tom aj píšem, že majú.
THOMAS LlOYD MÁ SUPER VÝNOSY !
Ale pochopte, že my tu preberáme výhodnosť investície pre obyčajných ľudí. Nepotrebujeme ružové okuliare. Potrebujeme analyzovať výnosy, poplatky, riziko...a to, čo zarobí obyčajný INVESTOR. Ak máte pocit, že som urobil zlú analýzu, tak mi oponujte v číslach, vo faktoch...ved ja mám tie čísla z oficiálnych materiálov.
od JartyGulak » Pon 02 11, 2019 3:24 am
od Rokosák » Pon 02 11, 2019 5:04 pm
JartyGulak píše:
Na webe a tuším som tu dával pevnú linku na centrálu LLoyda pre ČR a Slovensku, tak si dohodnite schôdzku a zájdite za vedením a Riaditeľmi do Prahy, a môžte s nimi pokračovať v debate
Majte sa
od JartyGulak » Pon 02 11, 2019 6:35 pm
od JUGGLER » Pon 02 11, 2019 8:02 pm
od JartyGulak » Pon 02 11, 2019 9:11 pm
JUGGLER píše:Bezpečnejšou alternatívou sú dlhopisové fondy
Ak investora predsa len lákajú dlhopisy a chce ich mať v portfóliu, voľbou môže byť dlhopisový fond. „Ak investujete do podielového fondu, kde sú dlhopisy od 300 a viac emitentov, tak problém jedného z emitentov pre vás nič vážneho neznamená. Navyše v podielových fondoch máte väčšinu dlhopisov reálne ocenených trhom, väčšina emitentov má pridelený rating a je omnoho ľahšie odhadnúť riziko, ktoré ako investor podstupujete,“
Nedávno tu niekto dával tip na dlhopisové etf z úročením vyšším ako 7%. Riziko bolo diverzifikované v stovkách dlhopisov..
Čo sa týka TL - to je úplná katastrofa. Trochu som surfoval, čo odporúčajú profíci pri analýze korporátnych dlhopisov a TL nič z toho nesplňa. Napr. je emitovaný eseročkou, ktorá vznikla v 2017 zo základným imaním 25 000 €. Dlhopisy sú BEZ RATINGU.
Ked už kupujeme dlhopisy a nevyznáme sa, tak nech sú preverené renomovanou bankou, alebo o.c.p.
Hoci banka aj investičná skupina majú v porovnaní s bežným človekom viac nástrojov, ako si overiť kvalitu firmy, ktorej dlhopisy predávajú, záruku na splatenie dať nemôžu. Ak vydávajú dlhopisy firmy, ktoré ich aj samé predávajú, celá fáza overovania je na klientovi a často je možnosť overiť si riziko prakticky nulová.
Základná otázka pri investícii do takýchto dlhopisov je, že bežný človek požičiava firme, ktorej by nepožičala banka !
Ak banka nepodstúpi toto riziko ale podstupujete ho vy, tak sa treba nad tým zamyslieť.
Nakupovať korporátne dlhopisy by mal len skúsený investor, ktorý vie čítať prospekt cenného papiera a vyzná sa vo finančných výkazoch emitenta,“
Ak sa totiž spoločnosť dostane do problémov a nebude schopná splatiť svoje „pôžičky“, môže človek prísť o celú investovanú sumu. „Ak si kúpite jeden dlhopis a jeho emitent bude mať problémy, tak máte veľký problém aj vy ako investor. Veľmi ľahko totiž môžete prísť o sto percent vášho vkladu,“
Je vhodné sa vyvarovať investícií do dlhopisov, ktoré nie sú obchodované na regulovanom trhu, v prípade takým, pri ktorých nebol zostavený prospekt cenných papierov schválený regulátorom. Alebo tých, ktoré sľubujú neštandardné výnosy, no pri ich príprave ktorých neparticipovala banka alebo licencovaný obchodník s cennými papiermi.“ Výpočet rizík pritom nie je možné považovať za konečný.
10 základných pravidiel:
1. Dlhopis nie je termínovaný vklad. Peniaze klienta nie sú nijako chránené, ak sa emitent dostane do problémov, klient riskuje, že z investovaných peňazí neuvidí nič.
2. Vyšší výnos znamená aj vyššie riziko. Pri veľmi atraktívnych výnosoch treba byť obozretný. V súčasnosti sú dokonca nízko úročené aj rizikové dlhopisy.
3. Poznaj svojho emitenta. Ak je emitentom banka, na jej zdravie dohliada bankový dohľad. Nad zdravím nefinančnej spoločnosti bdejú len jej vlastníci. Tí môžu mať pri emisii aj špekulatívne úmysly.
4. Garancie za dlhopisy. Ak za výplatu záväzkov z dlhopisov nikto neručí, treba jej finančnému stavu venovať zvýšenú pozornosť. Sústrediť sa najmä na mieru jej zadlženosti, v prípade eseročky na výšku základného imania, ktorým v prípade problémov ručí za svoje záväzky.
5. Výnos nehovorí všetko. Ponúkaný výnos je druhoradý, dôležité je mať dôveryhodného emitenta.
6. Diverzifikujte portfólio. Investovať nepomerne veľkú časť úspor do jedného cenného papiera alebo jedného emitenta je riziko.
7. Prečítajte si emisné podmienky. Môžu obsahovať ustanovenia zvyšujúce riziko. Napríklad že pohľadávky z dlhopisov budú v prípade úpadku emitenta uspokojené až ako posledné. Alebo môžu mať ustanovenia znižujúce ich na prvý pohľad atraktívne výnosy – napríklad právo emitenta predčasne splatiť alebo nevyplatiť v niektorých prípadoch kupón.
8. Pečiatka nechráni. Informácia o tom, že Národná banka Slovenska schválila emisiu, nič nehovorí o bonite emitenta.
9. Sledujte rating. Pravdepodobnosť, že dlžník svoje záväzky splatí, sledujú ratingové agentúry. Emitenti s vysoko úročenými dlhopismi obvykle žiadne rating nemajú. Ich bonitu si treba preveriť.
10.Poraďte sa. Ak klient nie je zvyknutý investovať sám do cenných papierov, môže sa obrátiť na poradcu. Za jeho radu a pomoc síce zaplatí, v prípade, ak mu poradí nesprávne, však od neho môže požadovať náhradu škôd, ktoré mu zlou radou vznikli.
od JUGGLER » Pon 02 11, 2019 11:05 pm
od JartyGulak » Uto 02 12, 2019 12:13 am
od Rokosák » Uto 02 12, 2019 3:07 am
JartyGulak píše:Pokiaľ vyslovene nie je investor špecifický - automobilové veterány, vína, sochy, obrazy, známky, numizmatika...atď, ale v tom sa už treba dobre vyznať.
od JartyGulak » Uto 02 12, 2019 10:50 am
od JUGGLER » Uto 02 12, 2019 12:23 pm
od JartyGulak » Uto 02 12, 2019 2:42 pm
od Airmike » Uto 02 12, 2019 3:15 pm
od JartyGulak » Uto 02 12, 2019 3:28 pm
od MartinPillar » Uto 02 12, 2019 4:30 pm
ak niečo predávam klientovi, výhradne profi telefonicky alebo face to face ako Obchodník.
od Airmike » Uto 02 12, 2019 6:22 pm
od JartyGulak » Uto 02 12, 2019 7:20 pm
od Airmike » Uto 02 12, 2019 8:16 pm
od JartyGulak » Uto 02 12, 2019 9:34 pm
od Airmike » Uto 02 12, 2019 10:27 pm
JartyGulak píše:
Airmike brokerižijú len z poplatkov, zo Spreadu a z toho, že si klient u nich napr. peniaze vybúcha a vypáli... . To, že si 10 rokov nemal dovod na zmenu nemení fakt, že ani jeden broker nechce, aby si klient zhodnotil peniaze / klient zarobí - broker prerobí, broker zarobí - klient prerobí... . trading je kolotoč. Ja som zástanca investovania do Vecných hodnôt ! / Real Estate, Developerské projekty, Private Equity, Obnoviteľné zdroje, fyzické Cenné kovy, pozemky, nehnuteľnosti...atď
Manageri Hedže fondov možu byť úplne obyčajný ľudia, ale niektorý z nich si myslia, že zjedli múdrosť sveta...nehovorím, že napr. Infinity Capital, Verdi Capital či Česky Fond Pudy sú "zlé fondy"... .
od Rokosák » Uto 02 12, 2019 11:54 pm
JartyGulak píše:
Aká moja ponuka?Tu ponúkal amatérsky užívateľ Thomas od začiatku diskusie, nie Ja. Rozlišuj ponuky a argumenty.
od jogo » Str 02 13, 2019 7:46 am
JartyGulak píše:
Airmike brokerižijú len z poplatkov, zo Spreadu a z toho, že si klient u nich napr. peniaze vybúcha a vypáli = zo strát... . To, že si 10 rokov nemal dovod na zmenu nemení fakt, že ani jeden broker nechce, aby si klient zhodnotil peniaze / klient zarobí - broker prerobí, broker zarobí - klient prerobí...
od JartyGulak » Str 02 13, 2019 10:59 am
od Rado » Str 02 13, 2019 11:37 am
JartyGulak píše:
Tie Junkové Dlhopisy" sa predali v objemoch cez 2 miliardy CZK..., preto "lebo sú odpad a junkové" ich podnikatelia nakupovali. Poznám klienta čo tam v apríli 2017 dával 1,5 mil. CZK - je dodnes pekných 185.000 CZK + drobné z kvartálnych výplat úroku v zisku.
od Airmike » Str 02 13, 2019 11:51 am
od jogo » Str 02 13, 2019 12:46 pm
JartyGulak píše:Tie Junkové Dlhopisy" sa predali v objemoch cez 2 miliardy CZK..., preto "lebo sú odpad a junkové" ich podnikatelia nakupovali. Poznám klienta čo tam v apríli 2017 dával 1,5 mil. CZK - je dodnes pekných 185.000 CZK + drobné z kvartálnych výplat úroku v zisku.
od JartyGulak » Str 02 13, 2019 3:14 pm
Airmike píše:Rado
a ja by som rad vedel, kolko taky brigadnik od TL za takuto prezentaciu firmy berie
od JartyGulak » Str 02 13, 2019 3:20 pm
od Rokosák » Str 02 13, 2019 8:41 pm
od JUGGLER » Štv 02 14, 2019 12:28 am
od JartyGulak » Štv 02 14, 2019 1:24 am
Späť na Fondy, ETF, Hedge fondy
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia