ETF cez FINAX - skúsenosti

Podielové fondy, ETF, Hedge fondy
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
ZuggyZips
Dátum registrácie: Št 09 12, 2021 3:00 pm
Has thanked: 26 times
Been thanked: 15 times

Re: ETF cez FINAX - skúsenosti

Príspevok od používateľa ZuggyZips »

Skúsenosť s FINAX-om, možno niekomu pomôže. Práve som zadal pokyn na výber a odpredanie väčšej časti 100:0 portfólia. Pokyn mi schválili celkom rýchlo, no v akceptácií bolo uvedené okrem iného nasledovné -
Cenné papiere budú odpredané v najbližší obchodný deň, ktorý je spravidla v utorok. Prostriedky následne prevedieme na cieľový majetkový účet po vysporiadaní burzovej transakcie, spravidla v piatok.
Prekvapilo ma to, predpokladal som, že to budem mať na účte skôr.
"Life’s barely long enough to get good at one thing. So be careful what you get good at."
-Rust Cohle.
Používateľov profilový obrázok
aviceN
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Št 07 01, 2021 10:24 am
Has thanked: 260 times
Been thanked: 226 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Majú to aj vo FAQ:

Kedy mi prídu peniaze, ak požiadam o výber?

Predaje cenných papierov realizujeme v rovnaký deň ako nákupy. Do predajov vstupujú pokyny na výber prijaté najneskôr do 12 hodiny v pracovný deň predchádzajúci investičnému dňu (spravidla pondelok). Následne trvá dva pracovné dni, kedy nám burza pripíše finančné prostriedky na náš účet, ktorý držíme pre tieto účely u zahraničného správcu. Odpredaj investície a odoslanie prostriedkov na váš bankový účet tak môže trvať 3 - 10 dní.

A pri nákupoch zas:

Nákupy vykonávame na burze každý týždeň, spravidla v utorok, no vyhradzujeme si právo presunúť investičný deň na iný deň v týždni v prípade sviatkov...
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.milosbubniak.sk/
kixog47100
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 26 12, 2023 2:24 pm
Has thanked: 143 times
Been thanked: 173 times

Príspevok od používateľa kixog47100 »

To je bezne aj u IB.
Vysporiadanie predaja trva 2 pracovne dni.

Peniaze sice mas hned na brokersko ucte ale vybrat si ich vies az o 2 dni po predaji.

Asi zalezi aj toho ci mas alebo nemas u brokera (IB) marzovy ucet.

Nasledne aj SEPA prevod nieco trva ak nie je instatny.
Od brokera do Finax a z Finax k tebe.
Stoky
Dátum registrácie: So 15 01, 2022 11:31 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Príspevok od používateľa Stoky »

Ano, aj ja som zacal odpredaj Finax portfolia. Pondelok zadany predaj a stvrtok vecer peniaze na ucte. Zacal som s nimi, urobili asi az priliz dobru pracu s osvetou, ked mi zacal prekazat rocny poplatok. Dlhodobo som im daval sancu na znizenie, individualne prehodnotenie, ale ked radcej pridu o elit klienta, ich problem.
incognito
Gold Member **
Dátum registrácie: Ut 05 07, 2011 10:03 am
Has thanked: 41 times
Been thanked: 57 times

Príspevok od používateľa incognito »

Stoky napísal: Po 22 06, 2026 9:11 pm Ano, aj ja som zacal odpredaj Finax portfolia. Pondelok zadany predaj a stvrtok vecer peniaze na ucte. Zacal som s nimi, urobili asi az priliz dobru pracu s osvetou, ked mi zacal prekazat rocny poplatok. Dlhodobo som im daval sancu na znizenie, individualne prehodnotenie, ale ked radcej pridu o elit klienta, ich problem.
Od toho je to robo advisor, ziadne individualne prehodnocovanie a pristup. Ak si to vies sam riesit rovnako dobre a vyhodne, nepotrebujes platit poplatok. Vacsinou to sice na konci vyzera inak, ale to je uz zodpovednost kazdeho cloveka...
Napísať odpoveď

Návrat na "Fondy, ETF, Hedge fondy"