U.P. o.c.p. - skúsenosti
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2161 times
- Been thanked: 2591 times
Re: U.P. o.c.p., a.s.
Stroj na peniaze sa zadrháva?
-
tomáš virdzek
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 02 03, 2009 2:17 pm
- Has thanked: 834 times
- Been thanked: 487 times
-
tomáš virdzek
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 02 03, 2009 2:17 pm
- Has thanked: 834 times
- Been thanked: 487 times
Re: Investovanie cez U.P. o.c.p. - skúsenosti
Zachytil som update výkonnosti. Tej stratégii UP60 sa za cca posledné dva roky moc nedarí (je skôr "flat"). Uvidíme, čo bude v budúcnosti.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Re: ELEKTROMOBILY - dobrá investícia?
,,Už pred rokom spoločnosť InoBat začala aktívne generovať prvé tržby vďaka svojmu prvému zákazníkovi Lilium. ,,
Založená v 2019, s dotáciami atd...som zvedavý, čo na nej zarobia investori, čo investovali cez kadejaké private equity ponuky.
Pametám sa, že investíciou sa chválil aj finančný agent Roman Závodský. Vo forexe - teda cez UP Smart Investment mu to od 2021 nejak stagnuje:
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Re: U.P. o.c.p. - skúsenosti
Uplynulo 2 a pol roka odkedy tu máme info o UP SMART Investments.
Tak si pripomeňme fakty a pozrime sa trochu na čísla.
Mal to byť stroj na peniaze – bezrizikový nástroj na uloženie 6 mesačnej železnej rezervy (vraj volatilita do 1% max )
... s výnosom 10% p.a netto .....to všetko cez forexových AOS robotov ... cez o.c.p. pod dohľadom NBS...to je na Slovensku rarita.
Roman Závodský nám vtedy mimo iného prezentoval, že drží 24% majetku v UP o.c.p. ( v UP 60..teda dynamická stratégia ).
Tak sa pozrime. To je vyššie na obrázku ten najvyšší, tmavomodrozelený graf.
My sme vtedy posúdili, že výnos vyzerá OK, ale poplatky sú strašne vysoké.
Teda, že ide predovšetkým o stroj na poplatky = stály a istý výnos do kapsy inštitúcie.
Také veci si klient nevšimne, ked všetko stúpa hore. Horšie je, keď sa nedarí.
Poplatky: Vstup: 3%, alebo priebežný 2,4% p.a.. v cenníku majú obidve. Ale Andre vravel, že bud jeden alebo druhý. Chápem.
Ak sprostredkovateľ získa 3%, vtedy sa zrejme neúčtuje 2,4% p.a.
No najväčší trójsky kôň bol nenápadný poplatok 0,018 z ktorého sa vykľuli affiliate provízie vo výške 1,8 pipsu za obchod od brokera..
Keďže sme zistili, že v rámci jedného roka ide o tisícky obchodov (tuším až 15 000), pre mňa osobne to vyzerá ako poplatkový churning (vysoký počet obchodov generuje vysoký tok poplatkov ).
Andre odhadol, že affiliate zoberie cca 15% z výnosu. Ja by som to smelo odhadol na 15% p.a. z celkového kapitálu, keďže som už takú skúsenosť zažil.
No máme výpis z účtu ( dá sa stiahnuť vo vlákne Roman Závodský )
a teraz som si uvedomil, že z toho sumáru sa môžem trochu pohrať s číslami.
. .
Vo výpise z účtu ktorý je od založenia 1.9.2019 do 31.5.2021 je netto zhodnotenie sumy 10 000€ na 12 383 €, čo je výnos +23,83%.
To je ROI výnos 13% p.a. Tento výnos podľa mňa ešte podlieha zdaneniu (19%) i odvodom (14%), ale nebavme sa teraz o tom. Abstrahujme.
Hrubý výnos bol +41,8%, čo je od 1.9.2019 do 31.5.2021 priemer +22,15% p.a. To vyzerá pekne. Vidno to aj na grafe.
Poplatky tvorili 1800 €, čo ubralo z hrubého výnosu takmer polovicu (presne -43%) a z celého účtu -12,7% .
Keď som to nahodil do kalkulačky vyšlo, že poplatky prinášajú stály výnos pre UP o.c.p. okolo 8% p.a.
To však bolo pri hrubom výnose +41,8%. Ak by sa účet nezhodnocoval, poplatky by z neho ukrojili -18%.
Takže stroj na peniaze, aspoň pre UP o.c.p to naisto je. Zhrňme si to: poplatky im generujú výnos 8% až 18% p.a.
Z celého obchodovaného kapitálu.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Poďme zistiť, čo sa zmenilo od založenia vlákna, teda za posledných 2 a pol roka.
Na stránke UP im pri stratégii UP60 svieti, že aktuálna netto výkonnosť je 6,71% p.a.
. .
.
Vysvetlivky vravia, že je to od začiatku obchodovania teda od 1.9. 2019.
Ono to aj sedí: na grafe vidno, že z počiatočnej sumy 10 000 by sme koncom 11/2023 mali 13175 €. To mi potvrdila aj ROI kalkulačka.
Ak by sme však investovali konca mája 2021, teda ked vzniklo vlákno a tri mesiace potom ako bol UP Smart prezentovaný v blogu Romana Závodského v Denníku N, náš výnos by bol dokopy +6,39% za 2,5 roka (+2,51% p.a.)
Je teda evidentné, že systém ani nebije infláciu. Pán Závodsky v Denníku N prezentoval výnos 7 až 13% p.a. a nízku volatilitu (vraj 1% )
https://dennikn.sk/blog/2289867/nebanku ... -10-rocne/
Záver: Realita od mája 2021 je výnos +2,51% p.a. Volatilita, ktorú vypočítal Andre bola cca 6,3% (riziko straty).
Tak si pripomeňme fakty a pozrime sa trochu na čísla.
Mal to byť stroj na peniaze – bezrizikový nástroj na uloženie 6 mesačnej železnej rezervy (vraj volatilita do 1% max )
... s výnosom 10% p.a netto .....to všetko cez forexových AOS robotov ... cez o.c.p. pod dohľadom NBS...to je na Slovensku rarita.
Roman Závodský nám vtedy mimo iného prezentoval, že drží 24% majetku v UP o.c.p. ( v UP 60..teda dynamická stratégia ).
Tak sa pozrime. To je vyššie na obrázku ten najvyšší, tmavomodrozelený graf.
My sme vtedy posúdili, že výnos vyzerá OK, ale poplatky sú strašne vysoké.
Teda, že ide predovšetkým o stroj na poplatky = stály a istý výnos do kapsy inštitúcie.
Také veci si klient nevšimne, ked všetko stúpa hore. Horšie je, keď sa nedarí.
Poplatky: Vstup: 3%, alebo priebežný 2,4% p.a.. v cenníku majú obidve. Ale Andre vravel, že bud jeden alebo druhý. Chápem.
Ak sprostredkovateľ získa 3%, vtedy sa zrejme neúčtuje 2,4% p.a.
No najväčší trójsky kôň bol nenápadný poplatok 0,018 z ktorého sa vykľuli affiliate provízie vo výške 1,8 pipsu za obchod od brokera..
Keďže sme zistili, že v rámci jedného roka ide o tisícky obchodov (tuším až 15 000), pre mňa osobne to vyzerá ako poplatkový churning (vysoký počet obchodov generuje vysoký tok poplatkov ).
Andre odhadol, že affiliate zoberie cca 15% z výnosu. Ja by som to smelo odhadol na 15% p.a. z celkového kapitálu, keďže som už takú skúsenosť zažil.
No máme výpis z účtu ( dá sa stiahnuť vo vlákne Roman Závodský )
a teraz som si uvedomil, že z toho sumáru sa môžem trochu pohrať s číslami.
. .
Vo výpise z účtu ktorý je od založenia 1.9.2019 do 31.5.2021 je netto zhodnotenie sumy 10 000€ na 12 383 €, čo je výnos +23,83%.
To je ROI výnos 13% p.a. Tento výnos podľa mňa ešte podlieha zdaneniu (19%) i odvodom (14%), ale nebavme sa teraz o tom. Abstrahujme.
Hrubý výnos bol +41,8%, čo je od 1.9.2019 do 31.5.2021 priemer +22,15% p.a. To vyzerá pekne. Vidno to aj na grafe.
Poplatky tvorili 1800 €, čo ubralo z hrubého výnosu takmer polovicu (presne -43%) a z celého účtu -12,7% .
Keď som to nahodil do kalkulačky vyšlo, že poplatky prinášajú stály výnos pre UP o.c.p. okolo 8% p.a.
To však bolo pri hrubom výnose +41,8%. Ak by sa účet nezhodnocoval, poplatky by z neho ukrojili -18%.
Takže stroj na peniaze, aspoň pre UP o.c.p to naisto je. Zhrňme si to: poplatky im generujú výnos 8% až 18% p.a.
Z celého obchodovaného kapitálu.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Poďme zistiť, čo sa zmenilo od založenia vlákna, teda za posledných 2 a pol roka.
Na stránke UP im pri stratégii UP60 svieti, že aktuálna netto výkonnosť je 6,71% p.a.
. .
.
Vysvetlivky vravia, že je to od začiatku obchodovania teda od 1.9. 2019.
Ono to aj sedí: na grafe vidno, že z počiatočnej sumy 10 000 by sme koncom 11/2023 mali 13175 €. To mi potvrdila aj ROI kalkulačka.
Ak by sme však investovali konca mája 2021, teda ked vzniklo vlákno a tri mesiace potom ako bol UP Smart prezentovaný v blogu Romana Závodského v Denníku N, náš výnos by bol dokopy +6,39% za 2,5 roka (+2,51% p.a.)
Je teda evidentné, že systém ani nebije infláciu. Pán Závodsky v Denníku N prezentoval výnos 7 až 13% p.a. a nízku volatilitu (vraj 1% )
https://dennikn.sk/blog/2289867/nebanku ... -10-rocne/
Záver: Realita od mája 2021 je výnos +2,51% p.a. Volatilita, ktorú vypočítal Andre bola cca 6,3% (riziko straty).
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Silné kafé. Sa mi nechce veriť, že toto je len na pokutuMaratamus napísal: ↑St 08 10, 2025 5:17 pm Čo tam po výnosoch keď:
https://financnenoviny.com/bankova-rada ... 0-000-eur/
Od marca 2021 do júla 2022 do viac ako 500 klientskych portfóliii vsunuli blankozmenky za 7 miliónov
Takisto bezcenné akcie spriaznenej firmy XXX za cca 5,5 miliónov €,
pričom ceny akcii stanovili účelovo, aby vykryli straty a marketingovú kampaň.
- spoločnosť XXX sa v roku 2020 dostala do nepriaznivej finančnej situácie
- obstarala do portfólií klientov zmenky XXX v celkovej odkupnej hodnote 6,55 mil. eur vydané na účely prevodu finančných prostriedkov z účtu ostatných klientov na účet klienta – spoločnosti XXX, ktorý tieto finančné prostriedky využíval na obchodovanie s CFD
- akcie XXX obstarané do 565 z celkového počtu 594 klientskych portfólií, pričom celková hodnota akcií XXX k 31.07.2022 tvorila až 33 % z celkovej hodnoty klientskeho majetku;
– cena 54 ks akcií OFFERO, ktoré boli do klientskych portfólií obstarané dňa 30.06.2022 v jednotkovej cene 40 000 eur za jeden ks akcie vychádzala z potrieb spoločnosti U.P. o.c.p., a.s. vykryť straty zo stratových obchodov v zmysle XXX zo dňa XXX (ďalej len „XXX“);
-
rast
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Št 11 09, 2025 4:04 pm
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 12 times
Ja nerozumiem, prečo sa ľudia čudujú. Veď o tomto je celý reflex – občan za dverami a podobne. Toto odporúčam ľuďom pozerať, otvára to oči. Takéto relácie by mohli bežať na troch kanáloch 24/7 a ani by nestíhali premietať nonstop nové príbehy…
-
Ivan
- Dátum registrácie: Št 23 10, 2025 9:39 am
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 1 time
Zdravím Ťa JUGGLER, vedel by si mi poradiť, ako sa dostať k mojim peniazom na účte v UP. Alebo ich zabezpečiť (súd, NBS?) Výpovedná doba 6 mes. a žiadosť som poslal v júli - uplynie v jan. 26. Nekomunikujú, poštu neprebrali... Celé sa mi to zdá ako pyramídová hra ... dík
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
- Has thanked: 26 times
- Been thanked: 1342 times
UP ocp je pod Garancnym fondom: https://www.garancnyfond.sk/zoznam-subjektov, ale pozeram, ze vykonnost UP od zaciatku roka prudko klesa, pred poklesom ta GF neochrani.
XTB pozvanka ziskaj 45 eur - cez sukr. spravu
-
Ivan
Podľa výpisu z z môjho účtu klienta ZIÚK z júla 2025 boli fin. prostr. vybrané a "výber je v spracovaní" v plnej výške xy,zz. Konečný stav ZIUK (otvorené pozície) je 0,00 a Konečná hodnota ZIUK je xy. zz (hodnota držaných fin. nástrojo + konečná hotovosť). Som úplný laik a som povďačný za každú radu...
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Maju to v obch. podmienkach takto:
V prípade akceptovania žiadosti o Výber zo ZIUK, Obchodník výber zaúčtuje na ťarchu
Zmluvného investičného účtu Klienta a peňažné prostriedky poukáže bezhotovostne v
prospech účtu označeného Klientom (najmä bankový účet Klienta, alebo iný účet
vedený pre Klienta Obchodníkom, ak Obchodník prevody peňažných prostriedkov
medzi zmluvnými investičnými účtami umožňuje) a Zverené CP, ktoré Klient previedol
na účet určený Obchodníkom, prevedie Obchodník v prospech účtu označeného
Klientom; Obchodník je oprávnený odmietnuť zrealizovať Výber zo ZIUK, (i) ak Klient
žiada poukázať peňažné prostriedky v prospech účtu, ktorý nevedie pre Klienta
Obchodník a takýto účet nie je Bankovým účtom Klienta, (ii) ak Klient žiada vyplatiť
peňažné prostriedky v hotovosti alebo (iii) ak Klient žiada previesť Zverené CP
v prospech účtu vedeného pre inú osobu ako Klienta.
Vzhľadom na skutočnosť, že zrealizovanie Výberu zo ZIUK si spravidla vyžaduje
uzatvorenie aktuálne otvorených pozícií Klienta a/alebo odpredaj finančných nástrojov
a iných cenných papierov z Portfólia Klienta, pri čom sa Obchodník usiluje dosiahnuť
čo najlepšiu cenu pre Klienta, Klient súhlasí s tým, aby Obchodník zrealizoval Výber zo
ZIUK a peňažné prostriedky zaslal na Bankový účet Klienta až po tom, ako Obchodník
v rozsahu potrebnom pre zrealizovanie Výberu zo ZIUK uzatvorí aktuálne otvorené
pozície Klienta a/alebo odpredá finančné nástroje a iné cenné papiere z Portfólia
Klienta. Ak sa Obchodníkovi do 6 mesiacov od akceptácie žiadosti o Výber zo ZIUK
nepodarí uzatvoriť aktuálne otvorené pozície Klienta a/alebo odpredať finančné
nástroje a iné cenné papiere z Portfólia Klienta v rozsahu potrebnom pre zrealizovanie
Výberu zo ZIUK a Obchodník sa s Klientom nedohodne inak, tak je Obchodník
oprávnený za účelom zrealizovania Výberu zo ZIUK previesť finančné nástroje a iné
cenné papiere z Portfólia Klienta na účet Klienta v banke alebo u iného obchodníka
s cennými papiermi; k tomu je Klient povinný poskytnúť Obchodníkovi Obchodníkom
požadovanú súčinnosť. Obchodník môže zrealizovať Výber zo ZIUK aj po častiach.
Obchodník upozorňuje Klienta, že v dôsledku potreby uzatvorenia aktuálne otvorených
pozícií Klienta a/alebo v dôsledku potreby odpredaja finančných nástrojov a iných
cenných papierov z Portfólia Klienta podľa Článku 18 bod 7 týchto VOP sa suma
výberu zostatku zo Zmluvného investičného účtu Klienta môže líšiť od stavu
Zmluvného investičného účtu Klienta v čase uskutočnenia žiadosti o Výber zo ZIUK.
Za deň zrealizovania žiadosť o Výber zo ZIUK sa považuje deň odpísania finančných
prostriedkov z účtu Obchodníka.
V prípade akceptovania žiadosti o Výber zo ZIUK, Obchodník výber zaúčtuje na ťarchu
Zmluvného investičného účtu Klienta a peňažné prostriedky poukáže bezhotovostne v
prospech účtu označeného Klientom (najmä bankový účet Klienta, alebo iný účet
vedený pre Klienta Obchodníkom, ak Obchodník prevody peňažných prostriedkov
medzi zmluvnými investičnými účtami umožňuje) a Zverené CP, ktoré Klient previedol
na účet určený Obchodníkom, prevedie Obchodník v prospech účtu označeného
Klientom; Obchodník je oprávnený odmietnuť zrealizovať Výber zo ZIUK, (i) ak Klient
žiada poukázať peňažné prostriedky v prospech účtu, ktorý nevedie pre Klienta
Obchodník a takýto účet nie je Bankovým účtom Klienta, (ii) ak Klient žiada vyplatiť
peňažné prostriedky v hotovosti alebo (iii) ak Klient žiada previesť Zverené CP
v prospech účtu vedeného pre inú osobu ako Klienta.
Vzhľadom na skutočnosť, že zrealizovanie Výberu zo ZIUK si spravidla vyžaduje
uzatvorenie aktuálne otvorených pozícií Klienta a/alebo odpredaj finančných nástrojov
a iných cenných papierov z Portfólia Klienta, pri čom sa Obchodník usiluje dosiahnuť
čo najlepšiu cenu pre Klienta, Klient súhlasí s tým, aby Obchodník zrealizoval Výber zo
ZIUK a peňažné prostriedky zaslal na Bankový účet Klienta až po tom, ako Obchodník
v rozsahu potrebnom pre zrealizovanie Výberu zo ZIUK uzatvorí aktuálne otvorené
pozície Klienta a/alebo odpredá finančné nástroje a iné cenné papiere z Portfólia
Klienta. Ak sa Obchodníkovi do 6 mesiacov od akceptácie žiadosti o Výber zo ZIUK
nepodarí uzatvoriť aktuálne otvorené pozície Klienta a/alebo odpredať finančné
nástroje a iné cenné papiere z Portfólia Klienta v rozsahu potrebnom pre zrealizovanie
Výberu zo ZIUK a Obchodník sa s Klientom nedohodne inak, tak je Obchodník
oprávnený za účelom zrealizovania Výberu zo ZIUK previesť finančné nástroje a iné
cenné papiere z Portfólia Klienta na účet Klienta v banke alebo u iného obchodníka
s cennými papiermi; k tomu je Klient povinný poskytnúť Obchodníkovi Obchodníkom
požadovanú súčinnosť. Obchodník môže zrealizovať Výber zo ZIUK aj po častiach.
Obchodník upozorňuje Klienta, že v dôsledku potreby uzatvorenia aktuálne otvorených
pozícií Klienta a/alebo v dôsledku potreby odpredaja finančných nástrojov a iných
cenných papierov z Portfólia Klienta podľa Článku 18 bod 7 týchto VOP sa suma
výberu zostatku zo Zmluvného investičného účtu Klienta môže líšiť od stavu
Zmluvného investičného účtu Klienta v čase uskutočnenia žiadosti o Výber zo ZIUK.
Za deň zrealizovania žiadosť o Výber zo ZIUK sa považuje deň odpísania finančných
prostriedkov z účtu Obchodníka.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 182 times
- Been thanked: 402 times
Treba sa obrátiť na Romana Závodského, on ich tu v roku 2021 vehementne obhajoval, tak nech sa teraz vyjadrí. 
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
-
Ivan
Oki. Dík MiBi. Obch. podm. som si už preštudoval, čo to ale konkrétne znamená? Podľa podmienok majú na zaslanie na účet klienta v banke 6 mesiacov - môžu to nejak spreneveriť alebo inak naložiť?
Naposledy upravil/-a Ivan v Št 23 10, 2025 12:28 pm, upravené celkom 3 krát.
-
Ivan
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Si zaloz ucet na Linkedine a pis mu skusenosti s UP do komentov k jeho postom: https://www.linkedin.com/feed/update/ur ... 201277440/
Inak myslim, ze kedze pises Konečný stav ZIUK (otvorené pozície) je 0,00 tak uz odpredali tvoje fin.nastroje a uz mas na ucte len hotovost, ktora caka na prevod na tvoj ucet. Vies zistit, kedy k doslo k odpredaju, resp. ako dlho to uz takto mas ?
Inak myslim, ze kedze pises Konečný stav ZIUK (otvorené pozície) je 0,00 tak uz odpredali tvoje fin.nastroje a uz mas na ucte len hotovost, ktora caka na prevod na tvoj ucet. Vies zistit, kedy k doslo k odpredaju, resp. ako dlho to uz takto mas ?
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Na základe jeho komentov na tomto fore?
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
-
Ivan
K odpredaju prišlo podľa výpisu 25.7.2025. Výpis bol generovaný 19.8.2025. O výber som žiadal 24.7.2025.MiBi napísal: ↑Št 23 10, 2025 12:33 pm Si zaloz ucet na Linkedine a pis mu skusenosti s UP do komentov k jeho postom:
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Offero je firma kde figuruje Ľubomír Bukový , ktory je aj clenom predstavenstva UP ocp.
https://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=376591&SID=2&P=0
A Tangent? zeby tato exoticka kryptomena: https://crypto.com/en/price/tangent
https://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=376591&SID=2&P=0
A Tangent? zeby tato exoticka kryptomena: https://crypto.com/en/price/tangent
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
1. Skús sa poradiť s advokátom - ten pozrie najprv zmluvyIvan napísal: ↑Št 23 10, 2025 9:50 am Zdravím Ťa JUGGLER, vedel by si mi poradiť, ako sa dostať k mojim peniazom na účte v UP. Alebo ich zabezpečiť (súd, NBS?) Výpovedná doba 6 mes. a žiadosť som poslal v júli - uplynie v jan. 26. Nekomunikujú, poštu neprebrali...
Celé sa mi to zdá ako pyramídová hra ... dík
2. Nedostupné vklady do vyšky 50K sú poistené, akurát v tom nie sú straty.
Ak nahradili 33% vkladov bezcennými akciami a ten cash stratili na forexe...tie akcie môžu byť kvalifikované ako strata.
3. tretia možnosť - posledná inštancia bude žalovať priamo NBS, ako to robia Česi v prípade Arcy.
Myslím si, že NBS zanedbala dohľad a svoje zistenia nemala odbiť pokutou, ale odobratím licencie.
Tú pokutu dokonca dostali na splátky do 2027:
https://www.crz.gov.sk/data/att/6028798 ... =undefined
To všetko však musia posúdiť advokáti.
My sme len taký hlas ,,zdravého rozumu,, ..predovšetkým varovný.
Toto je ojedinelý prípad, pri ktorom ide o plne licencovaný, regulovaný a dohliadaný subjekt kapitálového trhu.
Obchodníci s cennými papiermi (O.C.P.) sú na Slovensku a v EÚ pod prísnym dohľadom Národnej banky Slovenska a Európskeho orgánu pre cenné papiere a trhy (ESMA).
-
Ivan
Čaute, tak už sú na spoločnosť U.P. o.c.p. vydané dve poverenia na vykonanie exekúcie!
Nesplácali pokutu NBS-ke a ešte jedna s.r.o. ich dala tiež na exekúciu.
S tým Závodským aj Bukovským a celou tou U.P.-kou to bolo tak, ako ste písali...
Radil som sa s právnikom a podám na nich trestné oznámenie.
Bolo by dobré, keby nás bolo viac, tak keď je niekto ešte klientom U.P.- ky - ozvite sa mi (napíšte).
Alebo keby ste o niekom takom vedeli.
A zvažujeme následne podanie žaloby na NBS-ku za neplnenie si povinností - zanedbanie dohľadu nad o.c.p., tak ako to urobili klienti v Čechách v príp. Arcy. Dík
S tým Závodským aj Bukovským a celou tou U.P.-kou to bolo tak, ako ste písali...
Bolo by dobré, keby nás bolo viac, tak keď je niekto ešte klientom U.P.- ky - ozvite sa mi (napíšte).
A zvažujeme následne podanie žaloby na NBS-ku za neplnenie si povinností - zanedbanie dohľadu nad o.c.p., tak ako to urobili klienti v Čechách v príp. Arcy. Dík
ahoj Ivan ja som tiez klientom up a mam tam peniaze ktore uz davno nejdu poslat a nekomunikuju vobec a tiez hladam moznosti ako ich nahlasit na nbs alebo co a na ucte u nich tie peniaze svietia ale neviem teda ci to len oni urobili aby to ludom svietilo a peniaze vytunelovali alebo co a rad sa pridam a spojim s tebou na tu zalobu a isto je este vela vela ludi. ale zase ked som investoval vzdy cez ocp a brokera vsetci uistovali ze sa nemoze nic stat a svoje peniaze pokial ich firma neprerobi dostane investor naspat lebo ze je tam aj ten garancny fond tak som teraz na to zvedavyIvan napísal: ↑St 10 12, 2025 12:23 pm Čaute, tak už sú na spoločnosť U.P. o.c.p. vydané dve poverenia na vykonanie exekúcie!
-
Ivan
Čau. Pracujem na tom s právnikom, nie je to také jednoduché. Na NBS som dával podnet aj žiadosť o info podľa zákona 211 ale tá ma odpálkovala, že nedávajú žiadne info atď. Hrajú mŕtveho chrobáka. Teraz komunikujem s OČTK, exekútorom aj Garančným fondom. Všetko je na dlhé lakte.. Snažím sa aspoň týmto spôsobom aktivovať a spojiť klientov UP, ináč ich neviem zistiť. Spoločná žaloba má oveľa väčšiu silu. Dával si už žiadosť o vyplatenie financií z fondu klienta? Ak áno, kedy Ti to majú vyplatiť? Napíš mi správu, spojíme sa a dám bližšie info.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Vidíte chlapi, majiteľom tohto fóra chodia predžaloné výzvy od takýchto subjektov, lebo tu jasne poukazujeme na nevýhodnosť takýchto produktov a vy na toto fórum zavítate až teraz, keď už je pravdepodobne neskoro. Kde ste boli od roku 2021?
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Informácia o neuhradení ročného príspevku spoločnosťou U.P. o.c.p., a.s.
Garančný fond investícií oznamuje , že obchodník s cennými papiermi U.P. o.c.p., a.s., so sídlom Pribinova 20, 811 09 Bratislava, IČO 52 506 452 ( ďalej len „obchodník“ ) nesmie v zmysle § 85 ods. (7) zákona č. 566/2001 Z.z. uzavierať nové zmluvy o poskytovaní investičných služieb.
Obchodník si nesplnil zákonnú povinnosť a neuhradil štvrtú splátku ročného príspevku za rok 2025 do Garančnému fondu investícií a to ani v dodatočnej lehote do 27.11.2025, ktorú mu stanovila rozhodnutím Národná banka Slovenska.
https://www.garancnyfond.sk/Oznamy/info ... -o-c-p-a-s
Garančný fond investícií oznamuje , že obchodník s cennými papiermi U.P. o.c.p., a.s., so sídlom Pribinova 20, 811 09 Bratislava, IČO 52 506 452 ( ďalej len „obchodník“ ) nesmie v zmysle § 85 ods. (7) zákona č. 566/2001 Z.z. uzavierať nové zmluvy o poskytovaní investičných služieb.
Obchodník si nesplnil zákonnú povinnosť a neuhradil štvrtú splátku ročného príspevku za rok 2025 do Garančnému fondu investícií a to ani v dodatočnej lehote do 27.11.2025, ktorú mu stanovila rozhodnutím Národná banka Slovenska.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Tak toto bude precedens, som zvedavý, ako to dopadne.JUGGLER napísal: ↑Po 15 12, 2025 1:26 pm Informácia o neuhradení ročného príspevku spoločnosťou U.P. o.c.p., a.s.
Dotaz na Gemini:
vyplacal uz niekedy garancny fond investicii poistne plnenie na Slovensku?
Garančný fond investícií (GFI) slúži na ochranu klientov pred neschopnosťou obchodníka s cennými papiermi plniť si svoje záväzky (t.j. nedostupnosť klientskeho majetku). Nekryje investičné riziko, teda stratu hodnoty investícií v dôsledku vývoja na trhu.
Z dostupných informácií z verejných zdrojov nie je známy prípad, kedy by Garančný fond investícií na Slovensku reálne vyplatil náhrady investorom z dôvodu platobnej neschopnosti obchodníka s cennými papiermi. Fond bol zriadený zákonom v roku 2001 a funguje na princípe zhromažďovania príspevkov od účastníkov, no zdá sa, že v praxi nebol aktivovaný na výplatu kompenzácií.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Ber to ako školné, ja som tiež zaplatil okolo roku 2000 školné vo forme krachu BMG, DRUKOS, 1.Garantovaná a mal som tam v tom čase 20% úspor, resp. 40 000Skk, čo vtedy boli 3 moje výplaty. Ale odvtedy som už voči takýmto "výhodným" ponukám imúnny...
-
vsadebol
- Dátum registrácie: Ne 22 12, 2024 10:46 am
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 3 times
jezis to co je za tema.. ten Roman Zavodsky a ten druhy Bukovy - ako to ospevovali na zaciatku a pisali ze aki su super a teraz toto?

ludia, sp500 a mate inflaciu + nieco na viac
a ked chcete kasino - tak crypto
ale ksichtom zo slovenska/ceska dat viac ako 100 eur len na skusku je takmer iste ze z toho nic nebude
ludia, sp500 a mate inflaciu + nieco na viac
a ked chcete kasino - tak crypto
ale ksichtom zo slovenska/ceska dat viac ako 100 eur len na skusku je takmer iste ze z toho nic nebude
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Tema je zaujimava hlavne z toho pohladu, ci tu zafunguje Garancny fond.
-
MiiikPiiik
- Dátum registrácie: Št 24 08, 2023 11:35 am
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 6 times
dávam do pozornosti § 156 ods. 1 písm. c) zákona 566/2001 o cenných papieroch Z.z.:
NBS je povinná odobrať povolenie na poskytovanie investičných služieb, ak obchodník s cennými papiermi alebo zahraničný obchodník s cennými papiermi v lehote podľa § 85 ods. 7 neuhradí príspevok do fondu.
Keďže je táto informácia na webe Garančného fondu verejná, tak je pravdepodobné, že NBS už koná voči U.P., ostatne tak ako v prípade uloženia právoplatnej pokuty, ako uvádzate vyššie.
NBS je povinná odobrať povolenie na poskytovanie investičných služieb, ak obchodník s cennými papiermi alebo zahraničný obchodník s cennými papiermi v lehote podľa § 85 ods. 7 neuhradí príspevok do fondu.
Keďže je táto informácia na webe Garančného fondu verejná, tak je pravdepodobné, že NBS už koná voči U.P., ostatne tak ako v prípade uloženia právoplatnej pokuty, ako uvádzate vyššie.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
MiiikPiiik napísal: ↑Ut 16 12, 2025 9:12 pm dávam do pozornosti § 156 ods. 1 písm. c) zákona 566/2001 o cenných papieroch Z.z.:
Súhlasím.
Za tým je ďalší dôvod:
d)ak bol obchodník s cennými papiermi vyhlásený za neschopného plniť záväzky voči klientom podľa § 86 ods. 3.
A v ďalšom § 157 je zrušenie a likvidácia o.c.p. ..
NBS podá príslušnému súdu návrh na zrušenie a likvidáciu právnickej osoby, ktorej bolo odobraté povolenie na poskytovanie investičných služieb, a na vymenovanie likvidátora.
§ 158 Likvidátor predkladá Národnej banke Slovenska bezodkladne účtovné výkazy a doklady spracúvané v priebehu likvidácie v súlade s osobitným predpisom a ďalšie podklady vyžadované Národnou bankou Slovenska s cieľom posúdiť činnosť likvidátora a priebeh likvidácie.
P.S. Ja si myslím, že advokáti môžu preukázať, že NBS už takto mala konať pri skutočnostiach kedy len udelila pokutu...
Toto bude najzaujímavejšie pre mňa.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
-
MiiikPiiik
- Dátum registrácie: Št 24 08, 2023 11:35 am
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 6 times
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Papucovy investor - public: https://discord.gg/HG9PSjpFAFMiiikPiiik napísal: ↑St 31 12, 2025 11:31 am Len zo zvedavosti, čo je zač toto diskusné fórum, prosím?