Dík.
Odkiaľ máš túto info že pol v eur a pol v usd?MartinPillar napísal: ↑Po 23 11, 2020 6:57 pmJuggler:
Polovicu ETF má Finax v EUR a polovicu v má v USD. Tvoje výpočty za Finax sú v EUR? Alebo ako si prepočítaval EUR/USD pri výpočte?
Prekontroloval som to. Sedí to. Ceny som nahádzal dobre. Pár poznámok.JUGGLER napísal: ↑Po 23 11, 2020 7:55 pmDnes večer pre istotu ešte raz prejdem vstupné ceny. Na rôznych burzách môžu byť odchýlky v close cenách. Nie je tam ideálna likvidita.
Čeknem aj performance jednotlivých etf na inom portáli a zistím, či sedia. Raz za čas porovnám aj performance MSCI a SPY na dvoch portáloch. O detaily nejde, len nech to sedí.
Nemôže to byť min kotovnym objemom na Xetre?
Je to nejak zariadené. Sú tam uvedení 2 marketmakeri, maximálny spread 1,5%, je tam uvedená a pravidelne vypočítavaná indikatívna cena NAV.MartinPillar napísal: ↑Ut 24 11, 2020 7:56 amNemôže to byť min kotovnym objemom na Xetre?
SXR8 50k Eur
IS3N 2500 ks
FRCK 100k Eur
https://www.boerse-frankfurt.de/en/etf/ ... tf-usd-acc
My sme doma volili rovnako - SP500 ako jediné ETF.Ja som nedávno rozhodoval o investícii pre dieťa, 40-50 ročný horizont.
Zvolil som jednoznačne SP500, v ktorom je 500 firiem, vrátane technologických lídrov sveta.
Bral by som to s rezervou. Maju zmluvu s Finaxom a su sucastou partnerskeho programu, co dokazuje aj affiliate linkovanie.tomáš virdzek napísal: ↑Ut 24 11, 2020 11:27 amNajnovší článok FINAX-u k téme rebalansingu...
https://www.finax.eu/sk/blog/rebalansin ... 8koHe61lAg
Netvrdim ze v tom riadnom vypise to nebude spravne, myslel som to co vidim ked si otvorim ich stranku so svojim uctom. Schvalne som si dal namahu to prepocitat a pozrel obraty na ucte/poplatky. Finax to celkove zhodnotenie rata z cistej hodnoty uctu zda sa, teda zhodnotenie pocita zo sumy znizenej o zaplateny poplatok (vychadzali mi drobne nepresnosti ale v zasade to sedelo, resp malo to ovela blizsie k tomu co ukazuje finax ked som pocital so zhodnotenim z cistej hodnoty ako z realnych vkladov, rozdiel mozno na urovni stotin percentualneho bodu). Co mi pride naozaj zavadzajuce ... ale tak mozno ma tu niekto kto ma tiez finax opravi.
No ja toto vidim praveze opacne. V US to este ako tak je riadene "do zisku", tu sa jedna cisto o "socialne podniky"... hlavne aby nerobili problemy odbory apod. Na business sa kasle. Nic nenapreduje, lebo kazdy sa boji prepustat (alebo sa rovno neda)...MartinPillar napísal: ↑Ut 24 11, 2020 9:21 pmEurópa má jednu veľkú výhodu oproti US pri pohľade do budúcnosti.
Je to skutočnosť, že európske firmy nie sú riadené tak striktne v duchu maximalizácie hodnoty pre akcionára, ale prihliada sa viac na príspevok zamestnancov a iných subjektov k produktivite a vytváraniu pridanej hodnoty, čím je systém udržateľnejší dlhodobejšie podľa mňa.
V US sa systém kde akcionár berie všetko dotiahol do extrému a asi bude mať vplyv na budúci rast.
Najlepšie roky Európy, value, small capov, zlata a komodít je ešte len pred nami.
toto su ETF z vypisu:MartinPillar napísal: ↑Po 23 11, 2020 6:57 pmJuggler:
Polovicu ETF má Finax v EUR a polovicu v má v USD. Tvoje výpočty za Finax sú v EUR? Alebo ako si prepočítaval EUR/USD pri výpočte?
Hodnota fondu je 130 222€jogo napísal: ↑So 03 10, 2020 9:05 am-TWR zhodnotenie fondu od 29.6.2020 do 30.9.2020 je 118 673 / 114 867 = 1.0331 tj. +3.31%
-TWR zhodnotenie fondu od 31.12.2019 do 30.9.2020 je 0.9229 x 1.0331 = 0.9534 tj. -4.66%
-TWR zhodnotenie fondu od jeho vzniku do 30.9.2020 je 1.0417 x 1.0331 = 1.0761 tj. +7.61%
to je vďaka mixu 10 ETF, ktoré má nízku performance...
Počítaj so mnou:
S tým dokupom si veľmi nepomohol. Aj tak zaostáva o zhruba 5%.rogue_trader napísal: ↑Št 01 10, 2020 4:59 pm
Ako benchmark som pouzil jednoduche portfolio z dvoch ETF a to 80% MSCI world a 20% Global aggregate bond (EUR hedged). Vyzera ze v jednoduchosti je krasa a zbytocna koplikacia v podobe 10 ETF neprinasa ziadnu pridanu hodnotu.
Áno, správne som mal napísať ,,podklady k vyhodnoteniu 2020". Chalani už vedia čo s tým urobiť.
Kde si sa dotal k tejto informacii?Kos3 napísal: ↑Po 11 01, 2021 4:32 pmCelkom zaujimavu akciu maju do 31.1.2021 na Finaxe, pisu ze:
ZĽAVA: INVESTUJTE NAVŽDY BEZ POPLATKU ZA PLATBU
Stačí jeden vklad nad 10-tisíc eur do 31.1.21 a na všetkých otvorených účtoch vám navždy odpustíme poplatok za spracovanie platby.
A teda uz aj na vkladoch pod 1000e - pre mensich mesacnych sporitelov ako 50 or 100e zostava uz jedinym poplatkom "iba" tych 1,2% p.a, ziadne dalsie 1,2% z dalsich vkladov.
Oni sa snažia nebyť len sprostredkovateľ, ale mať akože vlastné produkty, vlastnú správu.Co sa tyka partnersu, o nich viem, u nich sa zas tiez velmi neda vybrat konkretne ETF, ale len ich strategie, nie?