Kde sú tí hajzli? Za 20 rokov som nestretol žiadneho. O čom točíš ?
V mojom tradingu vstupujem cez transparentného brokera na transparentnú burzu, slobodne sa rozhodnem, čo kúpim a čo predám. Robím vlastné rozhodnutia za ktoré nesiem vlastnú zodpovednosť, s nikým nemám nič spoločné.
Kde pôsobia tí hajzli? Hajzli, šmejdi a špiny pôsobia len tam, kde môžu zavádzať verejnosť a ťahať od ľudí peniaze.
Naša diskusia je NEZÁVISLÁ. Nesúvisí s nijakou linkou na ,,poradcov,,. Dávam tento výraz do úvodzoviek, lebo v skutočnosti ide o sprostredkovateľov a agentov. Na investičné poradenstvo nemá na Slovensku licenciu takmer nikto.
Investičný poradca v SR podľa zákona nemôže brať odmenu od inštitúcii, ktorých produkty predáva.
Inými slovami Jarty. INVESTIČNÝ PORADCA na Slovensku musí byť zaplatený klientom, čiže je motivovaný aby klient zarobil.
Ak by si ty takto mal fungovať, asi by si v konečnom dôsledku nezarobil ani na slanú vodu![]()
Ak na našej stránke nejakí ,,poradcovia,, poskytujú investičné rady, môžu prísť tu a slobodne diskutovať o tom, čo ponúkajú.
Hocikto môže prísť, teda aj tí, ktorým ponúkajú pochybné produkty.
Tak si prišiel ty a my sme sa vyjadrili k tvojím odporúčaným investíciám ako Thomas lloyd, CHB a iným.
Na to nepotrebujem patent. Stačí sa slobodne a pravdivo vyjadrovať. Diskutovať, analyzovať, argumentovať, svoje tvrdenia podkladať informáciami a číslami. Ľudia majú svoj vlastný rozum. Verejnosti chýba len tzv. finančná ( v našom prípade investičná) gramotnosť. U nás je dobrá rada zadarmo. Preto ju netreba patentovať.![]()
V prípade Thomas Lloyd ľudia možno niečo zarobili, ale investičné riziko je tam také obrovské, že z najväčšou pravdepodobnosťou nakoniec prídu o peniaze. Je to môj názor. Nemusí sa naplniť, ale na základe faktov a researchu tipujem, že sa naplní. Ani v prípade CHB a Infinity som dopredu nemohol na 100% predikovať čo bude, ale vyjadril som v diskusii presvedčenie, že ide o investíciu, ktorej úspech nie je podložený historickými výsledkami. Len u tých, ktorí už majú nejaké výsledky vieme na základe analýzy predikovať pravdepodobnosť úspechu.
JartyGulak napísal:
A prečo ten link máte v odseku Finančné služby pri Kalkulačke ? Veď nič klientom neponúkate ? Aha hmmm zrazu ste nezávislí
Evidentne máš problém rozlíšiť majiteľov stránky od diskutujúcich v diskusnom fóre. My tu nemáme okrem svojho niku a napísaných príspevkov nič.
BTW ani jeden tvoj klient nie je v zisku. Stále sú full zainvestovaní a keďže to nie je termínovaný vklad, kde máš istotu vrátenia istiny, tak v prípade situácie podobnej ARCA, sú všetci traja v okamžitej strate. Podstatné je ROI a doba návratnosti kapitálu. Ich otvorené pozície nechráni žiaden Stop Loss, takže by som sa na ich mieste z výnosov až tak netešil. Zatiaľ sa im vracia investované. O výnosoch budú môcť hovoriť, až keď sa vráti aj istina.
Jarty si úplne bežný poradca, ktorý povie všetko, čo si vie zistiť klient aj sám. Tým ťa nechcem uraziť.
Mňa by ako potenciálneho klienta zaujímalo v prípade TL prečo sú ochotní platiť úrok 11 až 15% retailu, keď môžu mať úver za 6%, ktorý dostávajú klienti, ktorí sú na WorkOute v banke.
Nevadia im náklady s evidenciou, vyplácaním? Všetko to niekto musí robiť a prejavuje sa to v mzdách. A ešte viac ako dvojnásobný úrokový náklad. Musí to byť fantastický biznis model a oni musia mať sklony k dobročinnosti smerom k svojim investorom.
Písal som ti už skôr, že vo výkazoch majú pôžičky medzi vlastnými firmami a sú aj zdrojom celých tržieb. Nie je to také čisté ako si myslíš.
Zatiaľ sa nič nepotvrdilo a vôbec by som sa netešil, aby som v budúcnosti mal pravdu, lebo ty budeš nešťastný. Tvoji klienti však podľa mňa obchodujú rovnaký produkt ako ja. Majú v rukách opcie, ale na rozdiel od nich, ja viem presne kedy je expirácia. Nech sa však dočkajú tej na ich kontraktoch.
Jarty: tie linky čo si tu dal ohľadom hajzlov a šmejdov v tradingu nemajú nič spoločné s tradingom na burze ani s cennými papiermi. Sú to podvodníci, šmejdi a falošní brokeri, ktorí ani nie sú brokermi, len robia podvody s derivátmi zvanými CFD.
Aby si tomu rozumel, CFD je v Anglicku vymyslený derivát, kde sa kopírujú ceny s reálnej burzy. Nie je to zlý nástroj, aj my ho vieme obchodovať cez originálneho anglického prime brokera ( ako súčasť IB ).Časom však vo svete vznikli CFD ,,KASÍNA,, ..tak nazývam sekundárnych , tercialnych a často aj falošných CFD pseudobrokerov.
Linky čo si dal a ktoré sú vraj z tradingu v ktorom sa my pohybujeme sú linky ohľadom podvodníkov a šmejdov, ktorých tu my rozoberáme už dlhé roky. Máme o tom celú jednu tému: Potencionálne podvody, pyramídy, podozrivé subjekty a nevýhodné produkty. Nájdeš tam vyše 100 podozrivých, alebo podvodných subjektov.
P.S. Predtým som váhal, či tam nezaradiť aj Thomas Lloyd. Zatiaľ síce nejde o podvod, ale vykazuje znaky pyramídy, netransparetnosti, vysokého rizika a podozrení. Takisto ich fond som po analýze označil za krajne nevýhodnú investíciu.
Ja som ten fond analyzoval ako poplatkovú zlodejinu, ale aj na burze ide dolu vodou. To znamená, že investori prerábajú a ešte sú holení na poplatkoch. To niečo hovorí o dôvere k TL. Od vzniku fondu, čo je niečo nad 1 rok sa fond prepadol takmer o -30% (modrý graf ). Benchmark, teda porovnateľné investície do zelenej infraštruktúry sú za rovnakú dobu v zisku (hnedý graf ).
Stav je k 30.9. tak ma hneď napadlo, či ho nepridať do našej hitparády. Koľko krásnych článkov sme čítali a koľko rečí sme sa napočúvali o ziskovosti zelenej infraštruktúry v podaní Thomas Lloyd.
Máme málo informácii. Dúfam, že Jarty, veľký propagátor tejto super investície nechodí po kanáloch , ale príde vysvetliť.Harry napísal: ↑Št 04 03, 2021 10:30 pmMuzu se zeptat jak to mate s ThomasLloydem? Podle zprav na nemeckych webech byly v 10/2020 zastaveny vyplaty, podavaji se zaloby a v nekolika pripadech uz soudy rozhodly ve prospech investoru a umoznily jim odstoupit od smlouvy s vyplatou vstupniho kapitalu...
Jarty, proč změna u drahých kovů z dosud Tebou vychvalovaného Zlato.cz na TrustWorthy? Dík za infoJartyGulak napísal: ↑Pi 05 03, 2021 8:05 pmJuggler "určite na 100% sa skrývať po kanáloch nemusím"...ponúkam klientom kvalitné produkty, ktoré mám v portfóliu a chvalabohu ani 1 môj klient od r. 2014 nezahučal a dodnes to funguje... . Mám to vybudované.
Fyzické Cenné kovy
www.twicz.com - Fyzické Zlato, Striebro, Platinu, Investičné mince a medaile, Numizmatiku (Pamätné mince, medaile) / TrustWorthy Investment CZ
Zlato.cz bude vždy pre mňa kvalitná firma, -2% pod burzu do 1 kg výkup a nad 1 kg výkup do -1% oproti TrustWorthy -3% výkup. Len majú agresívnejší predaj po telefóne a napálené marže i keď chápem, že Rafinéria PAMP je najdrahšia na svete na Fyzické Zlato.
Toto jsou pohadky pro naivni klienty...Proc by mel TL kupovat Islasol ktery postavil a prodal uz v roce 2016? Ikdyby ho z nejakeho duvodu kupoval nazpet, tak tato elektrarna stala €30mil, coz je kapka v mori v celkovem objemu ThomasLloyd, ktery cini pres €800mil...JartyGulak napísal: ↑Pi 05 03, 2021 7:42 pmHarry:
Príčina omeškania pravidelných výplat:
1) ThomasLloyd potreboval nečakane skôr peniaze na kúpu solárnej elektrárne Islasol na Filipínach. Uprednostnil rast hodnoty klientských portfólií a zabezpečenie pravidelného príjmu pred dodržaním pravidelných výplat.
www.thomas-lloyd.com/cs/portfolio-item/islasol-i-a/
To sú 2 roky staré informácie. Došlo k rozdeleniu tzv. splittingu fondov od 15.1.2021 do 5.2.202 čo schváli Valná hromada, a doplatia sa omeškané úroky investorom do 31.3.2021Harry napísal: ↑So 06 03, 2021 12:54 amToto jsou pohadky pro naivni klienty...Proc by mel TL kupovat Islasol ktery postavil a prodal uz v roce 2016? Ikdyby ho z nejakeho duvodu kupoval nazpet, tak tato elektrarna stala €30mil, coz je kapka v mori v celkovem objemu ThomasLloyd, ktery cini pres €800mil...
Realita je takova ze kdyz si otevres z nemeckeho obchodniho rejstriku (napr na www.firminform.de) financni vykazy Fünfte Cleantech Infrastrukturgesellschaft mbH & Co. KG (coz je CTI9D), tak se doctes k 31.12.2019 vklady (Einladen) €432mil, vyplaty (Kapitalkonto III) €97mil, ztrata hospodareni (Kapitalkonto II) €69mil, cista ucetni hodnota €266mil, jinymi slovy CTI9D doposud nevydelalo ani euro, vyplaty nejsou zadne zisky ale lidi si zpatky vybiraji svuj vlastni zakladni kapital a i tyto vyplaty ted byly zastaveny a je velke riziko ze lide nedostanou zpet ani svoje vlastni vklady.
Ne moje informace jsou zcela presne a pravdive. Vyplaty vsech CTI produktu zastaveny byly a obnoveny do dnesniho dne nebyly. O dluhopisech jsem nic nezminoval.
jogo napísal: ↑So 06 03, 2021 10:18 amJarty, nepáči sa mi, že sa ľudia na tomto fóre dozvedia o problémoch TL s vyplácaním v Nemecku od nového diskutujúceho Harryho a nie od teba, ktorý tu TL už roky propaguješ. Pritom, podľa tvojich reakcii usudzujem, že si o týchto problémoch TL v Nemecku vedel...
Ty si kto ? Nejaký provokatér z konkurenčnej firmy ?Harry napísal: ↑So 06 03, 2021 12:01 pmHahaha:) To zni jako priznani ze ThomasLloyd je ve srackach s vysvetlenim "Ale nekteri jini jsou ve srackach taky"
Rozdil je, ze ti ostatni vydelavali alespon v konjunkture, zatimco CTI9 bylo ve ztrate od zalozeni a vyplaty nebyly vyplaty zisku ale pouhe vybery z vlastniho vlozeneho kapitalu.
Toto sú veľmi ťažké slová... . Tvoje pochybnosti predám na vedenie a firma sa Ti k tomu vyjadrí. Harry každé Ponzi rachne do 3 - 5 rokov., tak si dávaj pozor na ústa čo píšeš... .Harry napísal: ↑So 06 03, 2021 12:17 pmThomasLloyd vznikl premenou DKM coz byl dalsi zkrachovaly produkt pana Siega kde lidi prisli o vsechno a ThomasLloyd nevydelaval NIKDY. Ani desetinu castek ktere planoval/sliboval. Ukaz mi jediny auditovany dokument kde je videt zlomek zisku ktere slibovali v prospektu. Porad dokola se posilaji portfolio reporty (kde je par elektraren co se daji postavit za desitky milionu eur a pritom TL vybral skoro miliardu). Zisky nikde.
Ano pak je jeste Leistungreport/Vykonova bilance kde jsou nejdriv financni ztraty (ktere odpovidaji auditovanym dokumentum) a pak jakesi pseudorezervy alias potencial zhodnoceni, ktery ovsem neni auditovany a neodpovida jakemukoliv financnimu vykazu z oficialnich zdroju (obchodni rejstrik). Vsechny zisky jsou vymyslene. Mas prilezitost prokazat opak a poslat auditovane financni vykazy, ktere ty zisky ukazuji.
TL nekrachl ted, TL nevydelaval nikdy, zisky ve financnich vykazech nebyly nikdy, to co dostavali klienti byly vybery z jejich vlastniho kapitalu.
Čau Rado jasne, že problémy sú, to v tejto diskusii nikto nikdy nezpochybnil, veď im Obchodná sieť Poradcov vo svete generovala ThomasLLoyd prísun kapitálu 200 mil. EUR / ročne... .Rado napísal: ↑So 06 03, 2021 12:45 pmTakže elektrárne napadol COVID...hmm. Ja som si myslel, že to má vplyv len na kontaktný biznis ako obchod, reštaurácie, služby... Toto je pre mňa novinka.
Skôr si myslím, že sa prejavilo to, čo som o bilancii TL písal 16.2.2019. COVID zastavil prísun nových komanditistov a tak je problém s likviditou. Teraz sa prejaví to, že spoločnosť nevlastní žiadne aktíva a bude vymaľované. (TL podľa bilancie vlastní iba podiely v ostatných spriaznených spoločnostiach)
Teraz sa ukazuje ako málo vedeli tí, ktorí sa stali komanditistami, čo to vlastne znamená. Škoda.![]()
Se slecnou Baresovou i panem Kovarem a ostatnimi jsme to zdlouha resili, bez vysledku.JartyGulak napísal: ↑So 06 03, 2021 12:20 pmKontaktuj centrálu pre ČR a Slovensko od pondeka do piatku:
V istom smere s Tebou súhlasím Rado. Áno Komanditné spoločnosti majú ťažšie štruktúry. Ja verím, že sa to rozdelením / splittingu fondov na strategie RENTA a RUST vyrieši.Rado napísal: ↑So 06 03, 2021 1:01 pmIsto, ale keď z toho kapitálu vyplácaš zálohy na výnosy, tak sa to raz zastaví. Také spoločnosti budujú neprehľadné štruktúry...dúfam, že sa mýlim, ale COVID akceleroval to, čo by sa stalo možno o pár rokov.
Situácia sa nevyrieši lebo už je tu správa o nevyplácaní...tzn., že noví investori už nebudú a tak príbeh končí. Zisk sa negeneruje a ak, tak nebude stačiť na to, aby pokryl všetky podiely.
Ale uvidíme či to tak bude.
JartyGulak napísal: ↑So 06 03, 2021 11:55 amJogo, ja tu nechodím ako Vy 365 dní v roku Nonstop aj moderátori... . Prišli mi do mailu notifikácie na diskusiu, tak som reagoval.
Takže v juni 2020 prestali chodiť výnosy tvojim klientom a ty si nás o tom neinformoval ani v jednom z desiatok tvojich príspevkov, ktoré si tu dal?JartyGulak napísal: ↑So 06 03, 2021 12:20 pmPS: Mojím klientom chodili pravidelné výnosy od mája 2014 až do Júna 2020 kedy sa zastavili a výplaty úrokov z českých Dlhopis. emisií ThomasLLoyd sa už obnovili od 10/2020, ostatné sa dorieši... .
Kde nic neni ani rozdeleni nepomuze. Navic v tom dopise co jsi psal vyse jsi psal ze TL neocekava ze komanditiste rozdeleni schvali, protoze se nenajde 75% vetsina.JartyGulak napísal: ↑So 06 03, 2021 1:11 pmJa verím, že sa to rozdelením / splittingu fondov na strategie RENTA a RUST vyrieši.
55 ročná dáma "slečna Barešová"Harry napísal: ↑So 06 03, 2021 1:06 pmSe slecnou Baresovou i panem Kovarem a ostatnimi jsme to zdlouha resili, bez vysledku.
Ja financni vykazy za 2019 uz mam, z nemeckeho obchodniho rejstriku, prikladam je i zde, mam je driv nez jak pises je vyda TL z duvodu koronakrize (na kterou se svede vsechno).
Jahresabschluss-Fuenfte-Cleantech-Infrastrukturgesellschaft-mbH-Co-KG-Langen 2019.pdf
Ale znova opakuju, Vykonova bilance obsahuje auditovana cisla (ztraty), a neauditovana cisla (sliby zisku). Auditovane skutecne financni vykazy (takove co se davaji na rejstrik) ktere by ukazovaly zisky, ti nikdo neda, protoze neexistuji. Ptali jsme se na centrale nekolikrat.
Jeste jednou te navedu konkretne: Financni vykazy Fünfte Cleantech Infrastrukturgesellschaft mbH & Co. KG (coz je CTI9D), k 31.12.2019, prilozene vyse, strana 4 nahore: vklady (Einladen) €432mil, vybery (Kapitalkonto III) €97mil, ztrata hospodareni (Kapitalkonto II) €69mil, cista ucetni hodnota €266mil, jinymi slovy CTI9D doposud nevydelalo ani euro, vyplaty nejsou zadne zisky ale lidi si zpatky vybiraji svuj vlastni zakladni kapital a i tyto vyplaty ted byly zastaveny.
Ze kapitalkonto II je ztrata hospodareni a kapitalkonto III jsou vybery se doctes v prospektu k CTI9 v kapitole §12. V kapitole 8.2.7.2 se pak popisuje ze vybery ve vysi 11.04% u CTI9 probihaji ikdyz je spolecnost ve ztrate, v takovem pripade klienti vybiraji ze svych vlastnich vkladu.
Prospekt zde:
CTI 9 D_Verkaufsprospekt_cz.pdf
Toto vse neni jen muj vymysl, jak jsem daval odkazy vyse, situaci v TL se venuji renomovane nemecke advokatni kancelare, klienti podavaji zaloby a soudy jim davaji za pravdu, protoze klienti byli uvedeni v omyl.
Potom jeste vytah z vykonove bilance, v zelenem ramecku:
K 31.12.2018, CTI9D mel plan vynosy €183.5mil, naklady €152.0mil, zisk €31.6 mil.
Skutecnost: auditovane vynosy €23.9mil, naklady €66.0mil, ztrata €42.0mil.
Dale pak NEAUDITOVANE vynosy alias "potencial zhodnoceni/tiche vynosy" €42.8mil, ale tyto nejsou dohledatelne ani zauditovane, je to pouze cislo na papire.
Bilance.jpg
Ja tu nie som informátor Jogo... .jogo napísal: ↑So 06 03, 2021 1:15 pmTakže v juni 2020 prestali chodiť výnosy tvojim klientom a ty si nás o tom neinformoval ani v jednom z desiatok tvojich príspevkov, ktoré si tu dal?
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&author_id=6605
Mam už len dve otázky: Kedy si predal posledný produkt TL a či ich ešte plánuješ predávať.
Kto propaguje mal by aj informovať...