CDO shortnes tak, ze si kupis CDS bez toho aby si to CDO vlastnil ... najvacsi predajca CDS bol AIG ...Neviem, ako by sa dali shortovat CDOs -- kto by im tie tranze pozical ? Ak, tak asi len z vlastnych portfolii, ale to nie je technicky short-sell.
presneTo čo je popísané v článku je normálny biznis všetkých investičných bánk a nie len v Amerike.
Investičné banky (nie len GS) sa chcú zviezť na každej rastovej príležitosti asi tak ako mi tu všetci čo sa snažíme investovať a tradovať. My sa snažíme robi´t viac menej to isté, ale v menšom.
tak:) ... CI by sa s radostou pridalo do celeho toho businesu keby mohloTen článok je len robenie humbuku a zveličovanie u témy, ktorá aj tak málokoho prekvapí. Prekvapivé a dosť paradoxné je akurát tak to, že to preložil a v slovenčine publikoval zrovna chlapík z CI komodity
No dobre, ale to je splatne az ked nastane nejaky credit event /je to viazane na to, ze konkretna tranche nevyplati vynos alebo je to nejaky basket styl zo vsetkych pohladavok?/ ... ked ale cena na trhu klesne /bez toho aby bol default/ tak z toho CDS ziadne prachy nejdu, ci?CDO shortnes tak, ze si kupis CDS bez toho aby si to CDO vlastnil ... najvacsi predajca CDS bol AIG ...
http://spravy.pravda.sk/americke-urady- ... nomika_p01" onclick="window.open(this.href);return false;
aka povest? si uz asi zabudol na bublinu 2000 ked vsetky teto banky vykrikovali jak pojdu akcie do nebicka.. aj ked vedeli ze nepojdu..Lobista napísal:Ale povest Goldmanu ako cestnej protistrany a nestranneho sprostredkovatela dealov asi utrpi tymto.
Sice to je tiez pravda, ale pri tych IPOs mohli povedat, ze to bola "honest mistake", lebo to robili vsetky banky. To, ze by ale vsetky banky pomahali strukturovat taketo dealy a predavali ich investorom s tym, ze je to pre nich vyhodne a vobec im nepovedali, ze spravca SPV stavia proti nim, tak to sa mi nejako nezda. Z tohto sa podla mna tak lahko nevyvlecu.aka povest? si uz asi zabudol na bublinu 2000 ked vsetky teto banky vykrikovali jak pojdu akcie do nebicka.. aj ked vedeli ze nepojdu..
aky konkretne trading myslis?Lobista napísal:Aj ked u Goldmana tvori drvivu vacsinu prijmov trading revenue, takze az uplne na krach to nebude.
Myslim celkovo prijmy z proprietary trading -- oni to maju v annual report rozdelene na investment banking, trading, a este nejake dve oblasti s tym, ze trading tvori viac nez polovicu revenues v priebehu poslednych x rokov.aky konkretne trading myslis?
ale tie dva hedge fondy co mali im isli do kytek ne?Lobista napísal:Myslim, ze oni robia prakticky vsetko, od arbitraze cez market making v OTC derivatoch az po HFT a neviem co este
Trading and Principal Investments is the largest of the three segments, and is the company's profit center.[39] The segment is divided into three divisions and includes Fixed Income, Currency and Commodities (trading in interest rate and credit products, mortgage-backed securities and loans, currencies and commodities, structured and derivative products), Equities (trading in equities, equity-related products, equity derivatives, structured products and executing client trades in equities, options, and Futures contracts on world markets), and Principal Investments (merchant banking investments and funds). This segment consists of the revenues and profit gained from the Bank's trading activities, both on behalf of its clients (known as flow trading) and for its own account (known as proprietary trading).
Most trading done by Goldman is not speculative, but rather an attempt to profit from bid-ask spreads in the process of acting as a market maker.[citation needed] On average, around 68 percent of Goldman's revenues and profits are derived from trading.[39] Upon its IPO, Goldman predicted that this segment would not grow as fast as its Investment Banking division and would be responsible for a shrinking proportion of earnings. The opposite has been true however, resulting in now-CEO Lloyd Blankfein's appointment to President and Chief Operating Officer after John Thain's departure to run the NYSE and John L. Thornton's departure for an academic position in China.
Inak toto vobec nie je iba problem GS, toto robila asi kazda banka. Bonus na private bankingu totiz zavisi hlavne od poplatkov, ktore pre banku dokazes generovat. Takze si silno motivovany, aby si zakaznikom prehadzoval prachy z jedneho fondu do druheho aj ked to nepotrebuju. A ako najlepsie presvedcis klienta, aby to dal inde? Ukazes mu, aky mizerny performance mal jeho fond v porovnani s nejakym iny uzasnym residential mortgage fondom za posledne tri roky povedzme. A 99% tych klientov nie su ekonomovia, aby im doslo, ze ked nieco stupalo 20% p.a. za poslednych x rokov, tak to mozno bude akurat na tope alebo aspon znacne predrazene a preto by do toho nemali ist. Alebo mu odporucis investiciu do diamantov so spreadom 20% a budedobry den ja som obchodnik z goldman sachs, mam prevas vyborny tip akcie si kupte, pojdu do nebicka..
aj, to je mi luto ze ste prerobili ale mam teraz prevas nieco lepsie, kupte ropu ta pojde do nebicka..
zase ste prerobili? no to je smola, na tychto CDOckach sa vam straty rychlo vratia, kupujte pokial su lacne, pojdu do nebicka..
.....
Takze oni tym, co tie CDO kupovali, tvrdili, ze Paulson do toho ide zarovno s nimi tak, ze si berie equity tranche. A pritom isiel presne opacne. Ak toto tomu francuzovi dokazu, tak si posedi pekne dlho...inac martin ak ta to zaujima tu to trocha rozoberaju podrobnejsie, je to dost dlhe..
http://www.stocktwits.tv/stocktwits-gs-" onclick="window.open(this.href);return false; ... -kedrosky/
Mohol by som prekopat nejake annual reports a skusit to zhrnut nejakou nenarocnou formou... celkom zaujimavy challengeinac ak dotoho vidis hlbsie do celeho toho goldman sachs biznisu, mozno by si o tom mohol napisat clanok.. neviem sice ci by to zajimalo aj niekoho ineho jak teba a mna, ale ja by som si rad precital jak tam vznikaju te miliardy a kolko je tam "know-how" a kolko je ztoho "o-jeb"... nieco aj z historie, atd..
je to najznamejsia firma na wall streete a pritom asi malokdo tusi co sa tam realne deje...
Moze byt standardne 5 EUR/NS, kedze toto by som fakt rad napisala kolko to bude stát?
To je pravda, to by chcelo insideraTo bude super, jenom se obávám, že ty "nejlepší věci" ve výroční zprávě buď nebudou, nebo budou zakamuflovány.
Lobista napísal:
To je pravda, to by chcelo insidera. Neviete, robi tam nejaky Cech alebo Slovak?