Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
akurát mi končí študentský účet v TB a rozmýšlam, či ostať v tej istej banke, alebo si založiť účet v inej banke. Aké banky používate vy a ako ste s nimi spokojný? Stačí mi klasický účet a možno aj možnosť mať kreditnú kartu. Peniaze sporím a investujem cez iné platformy, čiže toto od banky nepotrebujem. Ide o to aby mesačné poplatky boli čo najbližšie k 0.
Zachytil som aj kartu od XTB s 1% cashbackom. Máte s tým niekto skúsenosti alebo nepoznáte nejakú lepšiu službu spoločnosť, ktorá poskytuje cashbacky za platbu kartou ?
Pozor eWallet v XTB nie je klasicky ucet, skor len platobna karta a aj ten cashback ti daju len vo forme akcii a k jeho ziskaniu musis byt aktivny investor.
Akurat dnes vysiel clanok, ktory porovnava bezplatne ucty: https://zive.aktuality.sk/clanok/tYwR8W ... u-zasadne/
nemá ale Fio poplatok za platbu kartou nejakých 10 centov za transakciu ? Vravel mi to nejaký známy, aj keĎ na ich stránke som nič také nenašiel
nema tvoj znamy aktivovane nejake spoplatnene sms notifikacie alebo nieco (to by tak sedelo)... Lebo fio v "zakladnej vybave" (appka notifikacie, email notifikacie, nepytanie potvrdenia z bankomatu) nema ziadne poplatky... platby / vybery, hypo, prevody - nic...
Používam ČSOB (FO aj PO) aj Fio, s obomi som maximálne spokojný, obe úplne zadarmo, vrátane podnikateľského účtu a kreditky (tieto dve veci po splnení nejakého malého obratu, 250€ myslím).
Nájsť banku zadarmo dnes nie je problém. Ja mám ČSOB napríklad aj preto, že je to len jedna z troch bánk, ktorá mi dokáže dať hypotéku, kvôli druhu príjmu, takže možno sa na to pozri aj z tohto pohľadu keď už si po škole.
Ucet v Tatrabanke aj s kreditkou tiez vies mat zadarmo, posielam sice 50 eur do ich podieloveho fondu, z ktoreho to raz rocne vyberiem a potom investujem inde. Ku kreditke zaujimavy benefit - druhy lekarsky nazor, uz sa mi raz zislo, konzultoval som s lekarom z Nemecka.
Mne osobne pride TB ako najprofesionalnejsia, sluzby na pobocke, osobny bankar na telefone.
oproti XTB su cahbacky vyhodnejsie v Trading212 aj v TradeRepublic. Problemom XTB je fakt, ze platby kartou sa realizuju zo specialneho kartoveho uctu, na ktory treba poslat peniaze, a ten nie je uroceny. Takze peniaze urcene na minanie su "mrtve" az do okamihu, kedy sa minu.. vobec nezarabaju.
Na druhej strane Trading212 ponuka tiez moznost oddelit peniaze na investovanie (investicny ucet) od penazi urcenych na platenie kartou (spending pot), ale ten je uroceny rovnako ako investicny ucet (aktualne je to 2.2% rocne). Takze dvojita vyhoda oproti XTB - vyssi cashback (1.5% z platby kartou), aj vyssi urok (2.2%) na investicnom/kartovom ucte.
V pripade TradeRepublic sa platby kartou realizuju priamo z investicneho uctu, a ten ma urok 2% rocne. Casback je u TR rovnaky (1% z platby), ako u XTB.
Cize ja osobne mam takyto postup: minam prioritne kartou od Trading212 (prva tisicka v mesiaci = max. limit na cashback), nasledne ak niekedy miniem viac, tak sa presuvam do TR (druha tisicka). Az posledna moznost, vynimocne ked presiahnem 2 tisicky v jednom mesiaci, tak nasledne platim zvysok mesiaca cez XTB kartu.