andre napísal: ↑St 15 03, 2023 2:46 pm
Tak vela stastia.
Staci 1 zla sprava a BAC zleti za den > -25% ako dnes Credit Suisse..
To by museli nastať podobné okolnosti ako pri Credit Suisse. Veľký akcionár Saudi National Bank dal vyhlásenie, že neposkytne ďalší kapitál. Credit Suisse rozhodne má problémy, vedenie banky vyzývalo švajčiarsku centrálnu banku (SNB) o pomoc - čo ukazuje vážnosť situácie Credit Suisse. V neskorších hodinách prišlo ubezpečenie SNB o podpore likviditou pre Credit Suisse, pokiaľ to bude treba.
V prípade USA , prijalo sa nedodržanie limitov na poistené depozity kvôli možnému runu na banky. FED tiež oznámil program Bank Term Funding Program na požičiavanie peniazov bankám.
Podstatné pre BAC, či by vydržala nápor na výbery vkladov od klientov. Práve preto som investoval na súčasných cenách do BAC, ide o veľkosť a dôležitosť BAC v USA. Aktuálny vývoj mi zatiaľ dal za pravdu. Veľké banky ako BAC zaznamenávajú prílev vkladov. BAC údajne zaznamenala až 15 miliárd USD nových vkladov. Jednoducho mnohí presúvajú peniaze z menších bánk do najväčších:
https://www.morningstar.com/news/market ... vb-fallout
Samozrejme, prijaté opatrenia vlády a FED chránia vkladateľov, nie akcionárov. Preto, ak príde k panike, k problémom, k výberom, k stratám, ak sa bude v súvislosti s recesiou, infláciou, zhoršovať portfólio bánk a príde k poklesom cien, k zníženiu dividend, odnesú si to akcionári. To je riziko, do ktorého idem. A je možné, v tomto prípade môže trvať dlhšiu dobu, kým sa akcie BAC vrátia na predošlé úrovne.
Neodolal som začať nakupovať jednu z najväčších amerických bánk s historicky vysokým dividendovým výnosom v pomere k súčasnej cene akcií. Myslím, že BAC prejde cez súčasnú krízu. Je možné, ak sa situácia v bankovom sektore zhorší, že aj BAC akcie pôjdu viac dole. V tomto prípade, ako som písal skôr, mám nastavené ordery na nákup BAC. Cieľ mám vlastniť v dividendovom portfoliu BAC s rastúcou dividendou. Nekupujem BAC na možný zisk z rastu kurzu akcie, na toto investujem (v malej miere v pomere k celému môjmu akciovému portfoliu) do iných akcií.
Téme sa venuje článok na SA:
https://seekingalpha.com/article/458749 ... zed-losses
vyberám z článku, citované z Financial Times :
„Veľké americké banky sú zaplavené žiadosťami od zákazníkov, ktorí sa snažia previesť prostriedky od menších veriteľov... podľa vedenia ide o najväčší pohyb vkladov za viac ako desať rokov... (Napriek záchrannej akcii Silicon Valley Bank) sa vkladatelia stále pokúšajú presunúť zostatky do väčších bánk, ako sú JPMorgan ( JPM ), Citi ( C ) a Bank of America, ako aj do fondov peňažného trhu“