Interactive Brokers

Výber, skúsenosti, poplatky
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.

Kam ste dostali ponuku na migráciu?

Hlasovanie ukončené Pi 15 01, 2021 7:32 pm

Mám IB a dostal som ponuku do IBCE (HU )
11
44%
Mám IB a dostal som ponuku do IBIE (Írsko)
0
Žiadne hlasovania
Mám Lynx a dostal som ponuku so IBCE (HU)
0
Žiadne hlasovania
Mám Lynx a dostal som ponuku do IBIE (Írska )
14
56%
 
Celkom hlasov: 25

Alojz
Príspevky: 51
Dátum registrácie: Ut 02 11, 2021 8:51 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Alojz »

Neboj sa nic, nemusis im stacit. Stale budes ale potrebny :) Samotne koder mi pride kus ako murar uz dnes. Kym cele IT ako stavebny priemysel.
Na ten chrbat existuju aj pohyblive stoly ktory si vies dvihat a menit poziciu zo sedu na stoj. Plus existuju aj special stolicky pripadne sa da striedat sedenie aj na fit lopte.

Joki
Silver Member *
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Joki »

Ja som mal tiež účet v eur a to bola “katastrofa” , ak som chcel zameniť eur za usd.
Mne sa najlepšie osvedčilo, zmeniť účet na usd a zasielať stále eur cez banka na IB.
Zostatky sú potom v usd a aj eur, keď tam príde platba.
Potom to ide úlpne jednoducho zamieňať eur za usd.
Cez ten zápozný zostatok IB tam stále vypisuje oznámenie…
Ak má niekto záujem o referral link IBKR, kludne sa pripojte:
https://ibkr.com/referral/jozef719
Investujem do akcii a etf, aby som mal príjemný život.

segi
Príspevky: 10
Dátum registrácie: So 27 02, 2021 5:29 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa segi »

Čaute,
ja som si v Account Settings v Trading Experience & Permissions nastavil Asset class Currency/Forex povolenie na Currency Conversion a nemám problém robiť zmenu meny. Je pravda ale že naposledy som robili konverziu asi v septembri.

Chcel by som sa ale spýtať že ako zistím kde mám vedený účet či Írsko, alebo Maďarsko? Zakladal som ho tento rok takže na 99% je to Maďarsko ale len tak pre zaujímavosť kde sa to dá overiť.

hokaido
Silver Member *
Príspevky: 298
Dátum registrácie: So 25 11, 2017 11:39 am

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa hokaido »

segi napísal:
Po 22 11, 2021 3:15 pm
Chcel by som sa ale spýtať že ako zistím kde mám vedený účet či Írsko, alebo Maďarsko? Zakladal som ho tento rok takže na 99% je to Maďarsko ale len tak pre zaujímavosť kde sa to dá overiť.
Vidis to napr vo vypisoch.

Kasmen
Príspevky: 23
Dátum registrácie: Ne 15 11, 2020 9:48 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Kasmen »

Ahojte,
tak dnes mi zbehla tranzakcia. Nakupil som USD akcie na EUR ucte o 15:30 a nasledne o 15:32 mi samo zmenilo menu z EUR na USD podla aktualneho kurzu v celych jednotkach na uhradenie platby. Zbytok z tranzakcie ostal pripisany uz USD. Pri zmene meny nebolo uctovane ziadne commission fee.

samuel
Príspevky: 65
Dátum registrácie: So 03 07, 2021 1:42 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa samuel »

Za pár hodin/dni ti zmenia na EUR aj ten zvysok. Aspoň teda mne tak vždy prehodilo naspäť. A zakaždým chodí notifikácia, preto Joki spomínal vyššie, že to stále vypisuje oznámenie.

JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11734
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa JUGGLER »

segi napísal:
Po 22 11, 2021 3:15 pm
Čaute,
ja som si v Account Settings v Trading Experience & Permissions nastavil Asset class Currency/Forex povolenie na Currency Conversion a nemám problém robiť zmenu meny. Je pravda ale že naposledy som robili konverziu asi v septembri.

Chcel by som sa ale spýtať že ako zistím kde mám vedený účet či Írsko, alebo Maďarsko? Zakladal som ho tento rok takže na 99% je to Maďarsko ale len tak pre zaujímavosť kde sa to dá overiť.
1. Pozrel som u seba. Mám nastavené Currency Conversion. Ale ked chcem predať EUR mám hlášku: FX conversion is allowed to base currency only
2 chod do reports - Activity..klikni na šípku a vygeneruje ti statement za posledny deň. Nemusíš ani rozbaliť a v hlavičke je:

Interactive Brokers Central Europe Zrt.
Madach Imre ut 13-14, Floor 5, Budapest, 1075, Hungary

Nemáš dúfam CASH účet, ale MARGIN, hej?
Trading: ,,in the stock markets, timing is everything,,
Investovanie: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov. Buffett.

segi
Príspevky: 10
Dátum registrácie: So 27 02, 2021 5:29 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa segi »

Vďaka. Mám Hungary.

Hej mám CASH účet. Netradujem iba nakupujem ETF... Som nováčik a financiami sa zaoberám asi pol roka. Takže sa len vzdelávam zatiaľ :)

Joki
Silver Member *
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Joki »

Zdravim vás, vie niekto čitať, vysvetliť výpis
(Stock Yield Enhancement Program) Ďakujem.
Prílohy
3420FE1F-D077-4B73-8426-09FD37E7C808.jpeg
Ak má niekto záujem o referral link IBKR, kludne sa pripojte:
https://ibkr.com/referral/jozef719
Investujem do akcii a etf, aby som mal príjemný život.

gardenerr
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ne 21 11, 2021 9:41 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa gardenerr »

Nemáte niekto skúsenosť s IB trial account? Skúšam to pár dní, už to chvíľu aj išlo, ale väčšinu času mi pri pokuse o nákup píše, že: "trading is not allowed on the selected account". Čomu nerozumiem, lebo po prvé je to len demo účet a po druhé mi to pred pár dňami fungovalo. Dík.

miror
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa miror »

Mal niekto problem pri registracii s MIFIR ? Pisem do Personal Number rodne cislo, neberie ani bez lomitka ani s lomitkom. Podla navodu bluenumers.sk tam ma byt rodne cislo.

JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11734
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa JUGGLER »

miror napísal:
Pi 26 11, 2021 4:33 pm
Mal niekto problem pri registracii s MIFIR ? Pisem do Personal Number rodne cislo, neberie ani bez lomitka ani s lomitkom. Podla navodu bluenumers.sk tam ma byt rodne cislo.
MiFIR Transaction Reporting applies to European Economic Area (“EEA”) Investment Firms. As a client of an investment firm that uses the platform, you may be required to provide additional information to allow the proper transaction reports to be filed.

To by sa ťa podľa mňa nemalo týkať. Nezadal si niekede že si investičná firma? Aj keby si mal firmu tak tuším sa tam zadáva LEI number ( požiadaš cez CDCP )
Trading: ,,in the stock markets, timing is everything,,
Investovanie: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov. Buffett.

miror
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa miror »

Nie, nezadal. Vybral som ten zakladny ucet. Ked sa vratim o stranu spat a zasa tak to predvyplni cislom obcianskeho … ale ten tiez nezoberie.

Tomcat7
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Pi 08 01, 2021 5:26 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Tomcat7 »

Viete mi poradiť aké minimum je vyžadované pre jednotlivé položky, ak chcem otvoriť margin účet?

Annual Net Income in EUR
Net Worth in EUR
Liquid Net Worth in EUR

Ďakujem.

Joki
Silver Member *
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Joki »

Zdravim vás, máte niekto skúsenosť, źe ak predávate poziciu tak IBKR do realizovaného zisku resp. z realizovaného zisku odráta aj poplatky pri kúpe a predaji? Napr. Zisk bol 100€ ale kúpa a predaj boli poplatky 4€ takže zisk bol len 96€. Ako papierovo to bude korektné pre DP, ak to vytlačím z IBKR bude tam ta suma 96€ ziksu. Len neviem, či sa tam zarátavajú aj tie poplatky k DP, ako náklad.
Ale asi dôležité sú doklady z IBKR vytlačené…

Diiiik
Ak má niekto záujem o referral link IBKR, kludne sa pripojte:
https://ibkr.com/referral/jozef719
Investujem do akcii a etf, aby som mal príjemný život.

jaja
Gold Member **
Príspevky: 316
Dátum registrácie: Pi 05 11, 2010 12:54 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa jaja »

Na výpisu je máš ve zvláštním sloupci, ale započítej je. Je to korektní, poplatky jsou náklad.

Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
Guru Member ****
Príspevky: 2240
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Kontaktovať používateľa:

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Joki pre potreby dane je nutne porovnat NAV k 01.01.2021 a NAV 31.12.2021 a jednotlive polozky NAV spravne danovo zauctovat.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Porozumiet znamená zvyknúť si.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)

Alojz
Príspevky: 51
Dátum registrácie: Ut 02 11, 2021 8:51 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Alojz »

JUGGLER napísal:
Pi 26 11, 2021 6:38 pm
MiFIR Transaction Reporting applies to European Economic Area (“EEA”) Investment Firms. As a client of an investment firm that uses the platform, you may be required to provide additional information to allow the proper transaction reports to be filed.

To by sa ťa podľa mňa nemalo týkať. Nezadal si niekede že si investičná firma? Aj keby si mal firmu tak tuším sa tam zadáva LEI number ( požiadaš cez CDCP )
Dnes som vytvaral ucet a deafaultuje to, ze tam ten udaj chces zadat. Da sa to prehodit na NO (ze nechces). Situaciu zhorsuje, ze ta volba je az pod kolonkou.

JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11734
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Nepametám si už tieto veci, i ked som zakladal spústu účtov. Ono to ide tak nejak krok po kroku a niektoré veci si treba vygúglovať.

Na webe dajú nájsť postupy. Viem, že Lynx mal celý návod.
Vygoogloval som, že návod v SJ je na bluenumbers: https://www.bluenumbers.sk/interactive- ... ovat-ucet/

ked dám do googlu: ,,ako založit účet interactive brokers,, je tam možno 5 liniek a zo 3 videá

Ak človek ovláda angličtinu, tak aj IB má niekde tutorial. U IB sa dajú veci vyhladávať tak, že sa ide na ich základnú stránku:
https://www.interactivebrokers.com/en/home.php ...a vpravo hore je znak LUPY, kde do políčka search zadá hľadaný výraz.
Trading: ,,in the stock markets, timing is everything,,
Investovanie: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov. Buffett.

hokaido
Silver Member *
Príspevky: 298
Dátum registrácie: So 25 11, 2017 11:39 am

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa hokaido »

JUGGLER napísal:
Pi 03 12, 2021 11:22 pm
Ak človek ovláda angličtinu, tak aj IB má niekde tutorial. U IB sa dajú veci vyhladávať tak, že sa ide na ich základnú stránku:
https://www.interactivebrokers.com/en/home.php ...a vpravo hore je znak LUPY, kde do políčka search zadá hľadaný výraz.
Clovek co neovlada anglictinu, by si ucet v IB podla mojho nazoru nemal otvarat. So slovencinou sa tam nedohovorite.
Z casu na cas, ked sa budete prihlasovat do portalu, budu po Vas chciet aby si potvrdili existujuce udaje, alebo vyplnili novy formular, kvoli novym nariadeniam/povinnostiam a pod. Aj preto je dobre ovladat anglictinu.

Tip k bezpecnostnym otazkam co tam vyplnate. Musia byt 3. Budu chciet od Vas vsetky 3, ked budete volat na support.
Ak ich vyplnite v slovencine ratajte s tym, ze budete hovorit s anglicky hovoriacim clovekom, tzn ze ak mu precitate vetu v slovencine nebude schopny Vam pozorumiet. Budete musiet kazde pismeno vyhlaskovat - anglicky.
Z pohladu bezpecnosti je dobre, pokial bude bezpecnostna otazka/odpoved v slovencine, len si budte vedomi moznych komplikacii z toho plynucich.

miror
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa miror »

Pri MIFIR je problem, ze ked som zadal, ze mam DIC (co mam aj ked nie som podnikatel/zivnostnik), tak to nic nebralo (ani dic ani rodne cislo ani cislo OP, ktore tam predvyplnilo). Tak som sa zaregistroval, ze nemam Dic a uz to preslo s rodnym cislom. Bez zadania (ako pise vyssie alojz - s NO ze nemam) to do dalsieho kroku nepreslo.

Hazelhof
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Po 06 12, 2021 12:18 am

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Hazelhof »

Zdravim. Cez IBUK som nemohol kupovat US ETF (SPY, QQQ) pred migraciou som zrusil ucet. Ako je to teraz po migracii v IBCE HU to uz ide alebo su tam tie iste restrikcie? Ma IBCE to iste portfolio akcii alebo tam nieco chyba? Dakujem

rmaly
Platinum Member ***
Príspevky: 951
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa rmaly »

Hazelhof napísal:
Ut 07 12, 2021 10:22 pm
Zdravim. Cez IBUK som nemohol kupovat US ETF (SPY, QQQ) pred migraciou som zrusil ucet. Ako je to teraz po migracii v IBCE HU to uz ide alebo su tam tie iste restrikcie? Ma IBCE to iste portfolio akcii alebo tam nieco chyba? Dakujem
Tak podla mna to, ze nemozes kupovat US ETF bude duplovane platit v HU (lebo je to dosledok nariadenia EU)... skor keby sa ti podarilo zostat v UK (co sa asi neda) by to mohlo byt potencialne inac kedze brexit...

jaja
Gold Member **
Príspevky: 316
Dátum registrácie: Pi 05 11, 2010 12:54 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa jaja »

rmaly napísal:
St 08 12, 2021 12:52 pm
skor keby sa ti podarilo zostat v UK (co sa asi neda) by to mohlo byt potencialne inac kedze brexit...
No, zjevně dá. Můj účet tam zůstal, ač manželce ho přesunuli. Mám F&F, můj advisor account zdvojili, takže mám jeden v HU a jeden v UK, pod tím v HU je client account manželky a pod tím v UK můj. Nevím, proč jsem tam zůstal, možná kvůli vysoké roční sumě fees.

Fund
Active Member
Príspevky: 114
Dátum registrácie: Po 15 02, 2021 2:46 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Fund »

...kde sa da zistit pod ake IB patrim?

JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11734
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Fund napísal:
St 08 12, 2021 5:27 pm
...kde sa da zistit pod ake IB patrim?
vygeneruj si report, alebo aktivity statement. V hlavičke musíš mať v ktorej inštitúcii máš účet.

Retail nemôže u IB obchodovať americké ETF. Ale iba americké, lebo nesplňajú kritéria MIFID..všetci EU klienti musia mať KIID letáky o riziku a pod. a to amíci odmietli urobiť. IB to proste zablokovalo, aby si nepohnevali EU regulátorov ( a nedostali pokuty ).

Ináč právne je to volovina, lebo by to malo platiť iba pre tých čo chcú vstúpiť do fondu ako podielnici ( ako sa vstupuje do podielových fondov ). Ak sa fond obchoduje na burze, tak sa kupuje/predáva za trhovú cenu a tam by žiadne obmedzenie pre retail nemalo byť, ved môžeme obchodovať deriváty, opcie, pákové produkty, mimoburzové cenné papiere, podvodné penny stocks, teda všetko. Takýto právny názor prijalo FIO a oni nemajú problém ponúkať americké ETFs, kedže ide o produkty obchodované na burze.

Z investičného hľadiska nám to nejak extra nevadí, lebo americké ETFs nie sú akumulačné. To znamená, že vyplácajú dividendy, sídlia v USA a obchodujú sa v USD. naši investori viac využívajú európske verzie amerických indexových ETFs , ktoré sú akumulačné, sídlia v EU a obchodujú sa v eurách. U SP500, nasdaqu, MSCI World je to investične výhodnejšie...dividendy sa reinvestujú vo vnútri fondu a všetko je po 1 roku oslobodené od daní, odvodov, od hlásení da§ňovému..proste ideálna investícia bez menovej konverzie, rovno v EUR.

Americké ETFs sú pristupne ak získate štatút profesionála (firma a pod..ale treba platiť pro dáta, mať roky skúsenosti atd. ) Pri obchodovani sa dá na to vykašlať a v pohode obchodovať cez futures, minifutures, alebo microfutures. Aj Forex ktorý je u IBCE zakázaný. Ked chcem otvoriť napr. 3 x Nasdaq (TQQQ ) a nechce sa mi kupovať futures, tak môžem obchod urobiť cez opcie na TQQQ.
Trading: ,,in the stock markets, timing is everything,,
Investovanie: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov. Buffett.

Fund
Active Member
Príspevky: 114
Dátum registrácie: Po 15 02, 2021 2:46 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Fund »

JUGGLER napísal:
St 08 12, 2021 5:44 pm
vygeneruj si report, alebo aktivity statement. V hlavičke musíš mať v ktorej inštitúcii máš účet.
...diky za info,vytvoril som statement,pobocka je Hungary

Hazelhof
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Po 06 12, 2021 12:18 am

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Hazelhof »

JUGGLER napísal:
St 08 12, 2021 5:44 pm
Z investičného hľadiska nám to nejak extra nevadí, lebo americké ETFs nie sú akumulačné. To znamená, že vyplácajú dividendy, sídlia v USA a obchodujú sa v USD. naši investori viac využívajú európske verzie amerických indexových ETFs , ktoré sú akumulačné, sídlia v EU a obchodujú sa v eurách. U SP500, nasdaqu, MSCI World je to investične výhodnejšie...dividendy sa reinvestujú vo vnútri fondu a všetko je po 1 roku oslobodené od daní, odvodov, od hlásení da§ňovému..proste ideálna investícia bez menovej konverzie, rovno v EUR.

Americké ETFs sú pristupne ak získate štatút profesionála (firma a pod..ale treba platiť pro dáta, mať roky skúsenosti atd. ) Pri obchodovani sa dá na to vykašlať a v pohode obchodovať cez futures, minifutures, alebo microfutures. Aj Forex ktorý je u IBCE zakázaný. Ked chcem otvoriť napr. 3 x Nasdaq (TQQQ ) a nechce sa mi kupovať futures, tak môžem obchod urobiť cez opcie na TQQQ.
Vieš prosím napísať, ktoré sú európske akumulačné ekvivalenty ETF pre SPY a QQQ? A cez čo sa dajú obchodovať? žeby aj IBCE.
Dakujem

Co ze to uz ani forex neni v IBCE, a to uz z akeho dovodu? Forex sice teraz ked som vystupil z IB obchodujem cez Dukascopy ale aj tak to nechapem, pred desiatimy rokmi z IB islo vsetko. Vyvoj ide nejak opacnym smerom nie :)

JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11734
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Preberali sme nedávno: viewtopic.php?f=3&t=24785
Trading: ,,in the stock markets, timing is everything,,
Investovanie: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov. Buffett.

Filip26
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Ne 07 03, 2021 6:06 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Filip26 »

Hazelhof napísal:
Št 09 12, 2021 7:11 pm
Vieš prosím napísať, ktoré sú európske akumulačné ekvivalenty ETF pre SPY a QQQ? A cez čo sa dajú obchodovať? žeby aj IBCE.
tu nájdeš všetky ETF, ktoré vieš ako retail v EU kúpiť www.justetf.com

SP500
https://www.justetf.com/en/find-etf.htm ... Order=desc

Nasdaq 100
https://www.justetf.com/en/find-etf.htm ... Order=desc

JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11734
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Viete sa dnes (teraz ) nalogovať do TWS? Zdá sa, že dne IB updejtovalo verziu, ale nefunguje im.
Downloaduje to aplikáciu dlho, až kým sa nestratí connection..po obnovení znova downloaduje...nekonečne dlho. Skúsil som aj na druhom PC..to isté.
Len čo natiahlo novú verziu TWS stable...po zadaní login údajov, nie a nie sa dostať dnu.
Dnešný trading prvykrát v živote musím oželieť. mal som pripravené 2 akcie a TWS som začal otvárať tesne pred 22,00. Teraz je po 22,30 a nie som in.

Ináč, neviete ako to je z mobilom? Okrem normálnej mobilnej appky, som na stretnutí s niekym na pive videl TWS v mobile. Na stránke IB také neviem nájsť, ale našiel som takú stránku: mobiletws.com...kde vyzerá, že existuje:

iTWS for iPhone
iTWS for iPad
mobileTWS for android

https://www.mobiletws.com/mobile/mobiles.php
Prílohy
IB mobil TWS.png
Trading: ,,in the stock markets, timing is everything,,
Investovanie: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov. Buffett.

jaja
Gold Member **
Príspevky: 316
Dátum registrácie: Pi 05 11, 2010 12:54 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa jaja »

TWS mi jede, ale mám ji puštěnou dlouho.

JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11734
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa JUGGLER »

jaja napísal:
Ut 14 12, 2021 10:52 pm
TWS mi jede, ale mám ji puštěnou dlouho.
Dík.
Už som sa dostal dnu. 50 minút pomalého downloadovania: Build 981.3f, Dec 14.
Ked to neopravia tak si prichystaj hodinu času na update.
Trading: ,,in the stock markets, timing is everything,,
Investovanie: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov. Buffett.

Juro
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Ne 19 12, 2021 12:16 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Juro »

Zdravim vas.
Rozhodol som sa pre zalozenie uctu u IB. Prave si zistujem ako a postupuje pri vytvarani uctu a je tam cast kte sa udava :

Employed Status Employed – zamestnaný (Zadáte údaje zamestnávateľa)
Retired – Dôchodca (Bez zadania ďalších info)
Self-Employed – SZČO / podnikateľ (Zadáte údaje firmy)
At-Home Trader (No Other Occupation) – Obchodník / trader bez inej práce (Bez zadania ďalších info)
Student / Intern – Študent / stážista (Bez zadania ďalších info)
Homemaker – domáci majster (Bez zadania ďalších info)
Unemployed – nezamestnaný (Bez zadania ďalších info)


Ja som SZCO/ platca DPH,avsa na burze si chcem zhodnocovat svoj osobne peniaze na dvochodok a nie je to predmetom podnikania.
Mam tam teda zadavat kompletne udaje firmy aj s cislom pre DPH/VAT ?

Ospravedlnujem sa za mozno hlupu otazku ale nenasiel som zatial na nu odpoved.

Juro

JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11734
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Zakladáš ako individual ...živíš sa ako selfemployed a zadáš údaje tvojej firmy szčo. Ak máš názov firmy identický s tvojim menom, môžeš dať do poznámky. Ked zakladaš margin účet, tak im ide o tvoju solventnosť ( ako banke pri úvere..pravidelný príjem, čo najvyšší, čo najvyšší majetok a pod. )
Pri margin treba uvádzať aj nejaké roky skúsenosti a praxe. Dosť šrubujú tie margin požiadavky. Najlahšie je založiť cash účet.
Trading: ,,in the stock markets, timing is everything,,
Investovanie: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov. Buffett.

Juro
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Ne 19 12, 2021 12:16 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Juro »

Ďakujem za odpoveď.
Takže podmienky na IB mi ostávaju rovnaké ako pre napr. ´´zamestnaný´´ a pripadný zrealizovaný zisk uvediem ako každý iný príjem v daňovom priznaní z čoho potom zaplatím daň + odvody.
Chápem správne?

Používateľov profilový obrázok
DanteUnchained
Platinum Member ***
Príspevky: 701
Dátum registrácie: So 05 06, 2021 12:26 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa DanteUnchained »

A ak nahodou mas crypto absolutne to tam nepis, lebo budu po tebe chciet zdokladovat v ramci KYC.

Juro
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Ne 19 12, 2021 12:16 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Juro »

Krypto zatial nemam

miso901
Príspevky: 1
Dátum registrácie: Ut 21 12, 2021 8:28 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa miso901 »

Ahojte,

mam otazku ohladom MiFIR identifikatora. Nedavno som si zalozil individual, cash ucet na IBKR. Pri registracii som zadaval, okrem ineho, udaje o OP (cislo a platnost) a MiFIR identifikator -- rodne cislo.

Po registracii, schvaleni uctu a naslednom prihlaseni ma IBKR ziadali o vyplnenie MiFIR znova. V account management-e nebol MiFIR vyplneny, tak som tam zadal zase rodne cislo, uploadol som potrebne dokumenty a zmena bola schvalena.

Po schvaleni mi v account management z Identification Number fieldu zmizlo cislo OP s jeho platnostou (tak som to tam mal pred pridanim MiFIR) a nahradilo sa mi to MiFIR identifikatorom (rc). Identification type je stale National ID.

Teraz tam nemam o mojom OP nikde zmienku. Je to tak spravne? Mate to tak aj vy?
Vdaka.

Hawk
Active Member
Príspevky: 96
Dátum registrácie: Po 14 05, 2012 7:31 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Hawk »

U mňa je to ako píšeš, tiež ma to prekvapilo ale nechal som to tak keďže rodne číslo mi neexpriruje...:-)

Napísať odpoveď

Návrat na "Brokeri - cez koho na burzu"