ano je to takjogo napísal: ↑Ut 05 01, 2021 9:53 amDostal som zaujímavú informáciu. Klienti LYNXU boli migrovaný do IBIE a klienti priamo u IB boli migrovaní do IBCE. Je tu na fóre niekto, kto je v LYNXE a bol migrovaný do IBCE alebo niekto , kto je priamo u IB a bol migrovaný do IBIE? Aby som si potvrdil danú informáciu.
Podla dostupnych informacii su IBUK, IBCE a IBIE dcerskymi firmami americkej IBKR.jan7925 napísal: ↑Po 18 01, 2021 10:28 amPreco by mala byt dolezistost iba teoreticka?
Ked som si vyberal brokera pred asi 10-15 rokmi , tak ma zuijimali 2 veci
1) poplatky
2) poistka
Precitaj si celu diskusiu o migracii, uz sme na 7.strane, a kazdeho zaujima prevazne jedina vec a to garancia vysky vkladu.
SUhlasim s tebou s jednym : Lepsieho brokera ako IBUK asi niet , ale to sa neda povedat o IBIE a IBCE
IB EU nie su pobockami ale dcerami . To je obrovsky rozdiel . Takze z pohladu EU rezidentov , uplne novy broker ktory dostava technicku podporu od IBUK ale obsolutne ziadne financnu garanciu pre EU residentov od IBUK zatial nedostal.
Pozri si tastyworks tread, vela ludi tam migruje prave koli SIPC
Na jednu stranu ano, vsechny pojistky vcetne fondu pojisteni vkladu jsou dost iluzorni, v momente, kedy padne velky hrac musi zasahnout i stat. Na stranu druhou, proc bych daval svuj kapital dobrovolne pod ochranu nasobne mensi nez mi umozni napriklad konkurencia v US? Jasne, vzdy to je a bude o kompromisoch no pre mna je a vzdy bude prioritna ochrana kapitalu, mozes mat ziskove pozicie ake len chces, ked nebudes klidne spavat a mat na ucte o vela viac nez ako ti v pripade ze sa nieco stane garantuje protistrana, zkratka toto je pre mna zaklad, ochrana kapitalu.pedro.v napísal: ↑Po 18 01, 2021 9:55 ama kto z vas si otvaral ucet v Lynx/IB s tym ze ste vedeli ze to bude vedene v UK s nejakymi UK garanciami? Dosazitelnost slovaka na tieto garancie bola ajtak iba teoreticka tak sa moc nevzrusujte. Moc lepsich brokerov ako IB na svete nenajdete takze ziadnu paniku.
No, ved sa snazime najst riesenie. Preco sa vzdavat pre debilnu EU birokraciu. Na to tu sme aby sme pomahali a nasli riesenie.
Sa tomu tak trochu pracovne venujem. Ta schema, ktoru malo IBUK bola pre retail v EU jedinecna tj. ochrana v UK aj US.
vcera som dal suhlas s migraciou uctu u lynxu a dnes mi prisiel email "Potvrzení o udělení souhlasu s migrací vašeho účtu" s tym ze "V nejbližších týdnech vás budeme e-mailem informovat o datu, kdy bude migrace uskutečněna."od používateľa pedro.v » Po 01 18, 2021 11:27 am
A teraz k veci. Je tu niekto z Lynx accountom co uz bol zmigrovany?
Presne tak. RIP.
V minulosti som bol v tom, ze na tie UCITS sa SIPC nevztahoval, ale potom mi ludia tu na fore vysvetlili, ze ak to kupil broker, ktory je clenom SIPC tak sa to vztahuje aj na ne. Kedze ale MY budeme v IB EU, ktore nie su clenom SIPC, tak sa na nas tato ochrana nevztahuje. Budeme mat tych 20k resp 100k do vysky 90%. Na cash by mala byt ochrana 100k podla EU regulacie.jan7925 napísal: ↑Po 18 01, 2021 12:43 pms tym SIPC by ma tak isto zaujimalo , ze ked padne IBCE stahuje sa na nas SIPC? V pripade ze mam USA akcie.
Ale vela slovakov ma tak isto UCITS, na nich sa asi nevztahuje SIPC
Niekto tu uz asi pisal ze NIE, ze SIPS aj napriek tomu ze mas USA akcie sa nevztahuje na EU residentov.
to mal info od IBUK support asi , alebo z lynx...
To sa tyka len bank, to je iny garancny fond, podla ineho zakona/smernice.
Realne dostanes aj nejaku cast z toho ostatneho, teda ak ostane nieco pre dlznikov po konkurze. Aj "investori" do BMG dostali spat nejake %hokaido napísal: ↑Po 18 01, 2021 5:40 pmTiez je dobre si uvedomit, ze je to 90%. Cize ak tam budes mat zainvestovane 10k a prides o vsetko, spat dostanes len 9k.
Zaujimalo by ma, ako si budes narokovat chybajuce akcie, kedze u depozitara ich mat nebudes a jediny dokaz co budes mat, budu tvoje elektronicke vypisy, ktorych si vies vygenerovat tisic.
Cez vikend som zalozil ticket v IB, co s assetmi, ktore su v mene, ktore su v IBCE nepodporovane. Budem vas potom informovat, ked mi odpisu.
Pre info:1. Ochrana klientskeho majetku sa podľa zákona o cenných papieroch vzťahuje na a) peňažné prostriedky a finančné nástroje fyzických osôb vrátane fyzických osôb podnikateľov a právnických osôb ustanovených zákonom o cenných papieroch zverené osobe zúčastnenej na ochrane klientov v súvislosti s vykonaním investičnej služby..
Mne ten mail z Lynxu prisiel tiez, ale ked sa nalogujem do spravy uctu, tak:capitalcapital napísal: ↑Ut 19 01, 2021 6:20 pmAkurát mi prišla info že ma premigrovali (Lynx do IBIE, presun som potvrdil 6.1.)
Ja som dal suhlas 29.12. a migracia cca 19.1. Podla mna migraciu Lynx klientov zacali riesit az niekedy v polke januara. Silne predpokladam, ze IB ma klientov od roznych introducing brokers nejakym sposobom zgrupenych.
Odpisali po 6 dnoch. Medzitym mi prisli 3 varovania, ze mam na ucte nepodporovane veci v IBCE a nech to cim skor dam do poriadku, lebo inak bude zle nedobre.
Normalne som sokovany, ze toto funguje. Dakujem za info.
U noveho brokera sa podľa mňa dostaneš len k tax reportom od migrácie a k tomu novému účtu. Ak chceš reporty spred migrácie, alebo ročný bez nového brokera treba sa ti nalogovať do account manažmentu IB UK ( IB LCC )