Dobre odpoledne,
kedze som sa tu vela dozvedel a ozaj je toto jedine relevantne CZ / SK forum ohladom nucenej migracie IBUK uctov, rad prispejem a popisem moje zkusenosti s prenosom uctu z IBUK do Tastyworks.
Patrim mezi tych, kteri se o sve penize snazi postarat a zhodnotit je v case - stejne jako vsichni my tady, cize ten cely pristup IBUK, ked v polovici Decembra mi dosel oznam at zmigrujem anebo idem do prec, zacal som patrat co sa vlastne deje - no rozhodne som nemal v umysle len vsetko odsuhlasit at to mam vsetko rychle za sebou a IBUK je spokojeny. Preco by som mal?
28-12-2020 - zalozil jsem ucet u Tastyworks, pokud jste zakladali sami ucet u IBUK, zvladnete bez problemu, klasicke udaje treba dodat ako ci obchodujeme s cizim kapitalom ci sme politicky exponovana osoba, jake mame zkusenosti na poli akcii, opcii, futures. Nahral jsem rovnou vsechny pozadovane doklady, ID a utility bill a cekal jsem na dalsi pokyny.
04-01-2021 - kontaktoval som support Tastyworks, s tim, ze ucet uz mel byt zalozeny a jestli je nieco, co nahodou necaka na mna - aj ked ve webovom rozhrani bolo, ze probiha schvalovani dokladu, behem par hodin jsem dostal odpoved od agenta, ze se velmi omlouvaji, ale maji ted velmi velky load prichozich zadosti o zalozeni uctu, cize zalozenie trva 7-10 kalendarnich dnu
05-01-2021 - ucet schvaleny, zalozeny - email Welcome to tastyworks! je to na co som celu dobu netrpelive cekal
06-01-2021 - zadal som na strane Tastyworks elektronicku poziadavku o ACAT (standardizovany account transfer), vse elektronicke, nalinkujete si stavajici IBUK account, zaklinete si ktore pozicie prenasate a jste ready to go. Cely progress opet mozno sledovat z jejich weboveho rozhrani - email ACAT request received. Prenasel jsem akcie, short opcie a cash - spoiler alert, vse se preneslo v poriadku.
07-01-2021 - z IBUK mi dosel oznam o odchozim ACAT s tim, at okamzite kontaktujem podporu, ak o nicom neviem, inac ziadna akcia niet potrebna, este ten vecer po close NY session, 22 PM, mi zmizelo z IBUK vsetko - akcie, short opcie, cash, no opet sa da dohledat v rozhrani IBUK, co sa deje a kam "zmizely" dosacne vase penize
12-01-2021 - email ACAT request completed, s tou informaciou, ze pozicie budu realne tradovatelne dalsi business day
13-01-2021 - a ozaj, dalsi business day a uz mozem tradovat v pre markete
Dakujem za precitanie, ak mozem cokolvek zodpovediet ci konkretne pomoct - piste tu ci do zpravy, rad pomozem!