Trade Republic
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: St 03 08, 2011 11:43 pm
- Has thanked: 26 times
- Been thanked: 68 times
Re: Trade Republic
Street name is a common way that investors hold publicly-traded securities. This means a brokerage firm holds its client's securities in its own name (or in the name of another nominee) and not in the client's name. The brokerage firm, in turn, keeps records showing the client as the real or beneficial owner.
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
-
- Active Member
- Dátum registrácie: Po 25 04, 2022 9:27 pm
- Has thanked: 33 times
- Been thanked: 48 times
Ahojte, podarilo sa vám nájsť nejaké čerstvé výkazy za Trade Republic Bank GmbH? Vedeli by ste mi hodiť link?
Posledné zmienky som videl k číslam z 09/2021 a aj to nie priamy zdroj, iba citácia z nejakého nemeckého článku. Možno iba blbo hľadám. Vopred vďaka.
Posledné zmienky som videl k číslam z 09/2021 a aj to nie priamy zdroj, iba citácia z nejakého nemeckého článku. Možno iba blbo hľadám. Vopred vďaka.
-
- Active Member
- Dátum registrácie: Po 25 04, 2022 9:27 pm
- Has thanked: 33 times
- Been thanked: 48 times
@andre: evidujem, že máš u tohto brokera založený účet. Ty si sa k nejakým finančným výsledkom náhodou nedopracoval?
Pre mňa je to negatívum. Jediná info, ku ktorej som sa dopracoval, že 01/2023 bol k dispo annual report za 09/2021. To sú 2 roky staré informácie o vysoko stratovej firme (z každého eura, ktoré získali na feečkach, stratili navyše 37 centov,...). Financujú sa emisiami, ale poslednú robili v 06/2022 v nižšom objeme a neviem, či je to dobre alebo zle. Ako vlastne vôbec vyzerá táto firma...
Pre malých investorov je asi dostatočným argumentom garančná schéma. Ale ako nejakú alternatívu na diverzifikáciu väčšieho portfólia to dnes pre seba nevidím. Škoda.
Pre mňa je to negatívum. Jediná info, ku ktorej som sa dopracoval, že 01/2023 bol k dispo annual report za 09/2021. To sú 2 roky staré informácie o vysoko stratovej firme (z každého eura, ktoré získali na feečkach, stratili navyše 37 centov,...). Financujú sa emisiami, ale poslednú robili v 06/2022 v nižšom objeme a neviem, či je to dobre alebo zle. Ako vlastne vôbec vyzerá táto firma...
Pre malých investorov je asi dostatočným argumentom garančná schéma. Ale ako nejakú alternatívu na diverzifikáciu väčšieho portfólia to dnes pre seba nevidím. Škoda.
-
- Dátum registrácie: Ut 17 05, 2022 2:22 pm
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 8 times
Toto je najnovšie čo som našiel
https://finanz-szene.de/fintech/trade-r ... t-2020-21/
Je to startup do ktorého sa lejú milióny eur v investíciách aj napriek tomu, že generuje stratu. Sám som chvíľu pre taký robil aj keď v inom odvetví (eyerim). Cieľom majiteľov pravdepodobne je odkrojiť si čo najväčšie sústo z trhu a potom dúfať, že ich kúpi nejaká megakorporácia a už nebudú musieť do smrti pracovať. Vzhľadom na to koľko tlačia do reklamy a expanzie a aké investície prijímajú myslím, že sa extra netreba obávať o bezpečnosť. Koniec koncov je to finančná inštitúcia regulovaná v Nemecku ku ktorému mám v tomto ohľade dôveru.
https://finanz-szene.de/fintech/trade-r ... t-2020-21/
Je to startup do ktorého sa lejú milióny eur v investíciách aj napriek tomu, že generuje stratu. Sám som chvíľu pre taký robil aj keď v inom odvetví (eyerim). Cieľom majiteľov pravdepodobne je odkrojiť si čo najväčšie sústo z trhu a potom dúfať, že ich kúpi nejaká megakorporácia a už nebudú musieť do smrti pracovať. Vzhľadom na to koľko tlačia do reklamy a expanzie a aké investície prijímajú myslím, že sa extra netreba obávať o bezpečnosť. Koniec koncov je to finančná inštitúcia regulovaná v Nemecku ku ktorému mám v tomto ohľade dôveru.
-
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Št 02 07, 2015 11:43 pm
- Been thanked: 205 times
Ja tam mam nejaku marginalnu sumu hlboko pod Nemeckom garantovych 90% z 20t., skor zo zvedavnosti co realne ponukaju.
Ak chces investovat vacsie peniaze najdi si poriadneho brokera, idealne kotovaneho na burze v US. V krajine, kde stat garantuje nejaku relevantnu sumu. Najlepsie krytie maju US brokeri do 500t. USD. Riesi sa to tu snad kazdy mesiac, staci pohladat.
-
- Dátum registrácie: Po 24 10, 2022 12:02 pm
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
-
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Št 02 07, 2015 11:43 pm
- Been thanked: 205 times
Ono aj keby broker ako taky skrachoval, tak ti investicie prevezme iny. To nie je problem.
Statna ochrana je voci fraudom, ktore sa nestavaju casto. Za poslednych 20 rokovoch ich bolo len niekolko v US aj v EU.. Napr, taky Madoff. SIPS vo vyrocnych spravach uvadza aj kolko majetku sa im podarilo vratit z majetku zkrachovanych brokerov.. je to okolo 98%, cize realne len na tie zostavajuce 2% je ta ochrana.
Nemecky brokeri maju vyhodu v tom, ze kazdy klient musi mat "cez nich" vedeny samostatny ucet v banke, kde sa drzi cash. Tym padom hotovost je chranena do 100t. EUR.
Statna ochrana je voci fraudom, ktore sa nestavaju casto. Za poslednych 20 rokovoch ich bolo len niekolko v US aj v EU.. Napr, taky Madoff. SIPS vo vyrocnych spravach uvadza aj kolko majetku sa im podarilo vratit z majetku zkrachovanych brokerov.. je to okolo 98%, cize realne len na tie zostavajuce 2% je ta ochrana.
Nemecky brokeri maju vyhodu v tom, ze kazdy klient musi mat "cez nich" vedeny samostatny ucet v banke, kde sa drzi cash. Tym padom hotovost je chranena do 100t. EUR.
-
- Dátum registrácie: Št 08 09, 2011 12:34 pm
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 11 times
V pripade problemov vam odporucam pisat na mail service-de@traderepublic.com ten slovensky
service-sk@traderepublic.com ani obraz ani zvuk po tyzdni o ziadost presunu pozicii na interactive brokers. Nemecka varianta zareagovala hned.
service-sk@traderepublic.com ani obraz ani zvuk po tyzdni o ziadost presunu pozicii na interactive brokers. Nemecka varianta zareagovala hned.
-
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Ut 27 02, 2018 8:51 am
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 29 times
Koľko ťa stál presun? Oplatilo sa ti to?vrana23 napísal: ↑Ut 12 09, 2023 9:47 am V pripade problemov vam odporucam pisat na mail service-de@traderepublic.com ten slovensky
-
- Dátum registrácie: Št 08 09, 2011 12:34 pm
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 11 times
Prave to riesim. Ked to cele dopadne napisem recenzie 

capitalcapital napísal: ↑Ut 12 09, 2023 9:57 amKoľko ťa stál presun? Oplatilo sa ti to?vrana23 napísal: ↑Ut 12 09, 2023 9:47 am V pripade problemov vam odporucam pisat na mail service-de@traderepublic.com ten slovensky
-
- Silver Member *
V app mi začalo svietiť že od 1.10.2023 bude nezainvestovana hotovost úročená 4%.
Je tam vyzadaovana aktivácia a spomína sa tam “partner banks”. Preštudoval to už niekto?
Je tam vyzadaovana aktivácia a spomína sa tam “partner banks”. Preštudoval to už niekto?
-
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 87 times
mám úročenie zapnuté, aj mi pripisujú úrok ale tiež mi v apke nič také nikde nevybehlo a to listujem o život všetky kartycapitalcapital napísal: ↑Po 18 09, 2023 10:15 pm V app mi začalo svietiť že od 1.10.2023 bude nezainvestovana hotovost úročená 4%.
-
- Silver Member *
https://support.traderepublic.com/en-ie ... -my-payoutcapitalcapital napísal: ↑Po 18 09, 2023 10:15 pm V app mi začalo svietiť že od 1.10.2023 bude nezainvestovana hotovost úročená 4%.
-
- Gold Member **
paráda, tak je to pravda, škoda, že je tam limit 50000€, 4% v čistom bez zrážky úroky a bez viazanosti je najlepšia ponuka bankového účtu, hneď tam posielam ďalšie €
-
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Po 15 02, 2021 2:46 pm
- Has thanked: 52 times
- Been thanked: 44 times
-
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 981 times
Rozdiel je len ten, že na Slovensku daň zráža slovenská inštitúcia a pri príjme zo zahraničia si to musíš zdaniť sám.
Utiecť sa nedá kvôli medzištátnej výmene informácii.
Utiecť sa nedá kvôli medzištátnej výmene informácii.

-
- Silver Member *
Predpokladám že nezabudol na daň. Skôr myslel na "úrok z úroku" z mesiaca na mesiac.
-
- Gold Member **
Urok z uroku neurobi skoro nic, a uz urcite nie dan za rok. Vymena nefunguje tak ako by ste si predstavovali, preto urok povazujem za cisty.capitalcapital napísal: ↑Ne 24 09, 2023 6:30 pm Predpokladám že nezabudol na daň. Skôr myslel na "úrok z úroku" z mesiaca na mesiac.
-
Ja mam deaktivovane úročenie, ale ako čítam oplatí sa to zapnúť keď by som tam držal čiastku stovky eur Max pár tisíc eur?
Čiže keby aj mam zisk rocne do 500€ tak to v tom prípade neriešim nie?
Čiže keby aj mam zisk rocne do 500€ tak to v tom prípade neriešim nie?
-
Aha, lebo mne to len tak zrušili. Napísal som im oni na to ze mam to deaktivovane . Tak to je potom problém jedine ze by som si nový účet založil.