JUGGLER napísal: ↑Po 25 01, 2021 3:58 pm
Našťastie som si spomenul, že staré nastavenie TWS sa asi bude dať skopírovať a preniesť do nového TWS. To budem riešiť večer.
Podarilo sa mi preniesť celé nastavenie TWS aj s Quote Monitor Pages, aj s tickermi čo som tam mal....
Najprv som v starom TWS cez File - Import/Export uložil nastavenie do môjho PC (Desktop ).
Potom som v novom TWS cez File - Settings recovery - custom - Desktop uložené nastavenie preniesol do nového TWS
Podarilo sa, ani neviem ako...nie som programátorský typ
Predpokladom bude, že sa budem môcť nalogovať pod starým menom a heslom do starého TWS v UK.
To sedí. Zo starým menom a heslom som sa dostal do stareho TWS...z novými viem ísť do nového TWS ( rozdiel je len v čísle účtu vpravo hore )
V starom TWS mi bežali dáta...v novom mi nebežia.
Predpokladám že budem vedieť, lebo na starom master účte som mal 500 USD na dáta a na novom účte mi ukazuje, že je -22.
Tak tie peniaze ešte skúsim previesť cez internal transfer, ked sa teda bude dať. Ked nie, tak ich vyberiem a pošlem na nový master account.
To sa podarilo. Musí to byť z účtu na ktorom máte peniaze ( u mňa IB UK ) a v transferoch je volba ,,transfer medzi účtami,,. Trochu som tŕpol, ale ukazalo mi aj účet v IBCE..tak som urobil transfer. Transfer v regular hours sa prevedie ihneď. Mimo regular hours ho spravia na druhý deň.
Ešte rozmýšlam, či na starom účte nebude treba zrušiť dáta. Aby sa mi nestalo, že master účet v UK pôjde do mínusu. To zistím večer.
Keďže v starom TWS mi bežali dáta...šiel som do account manažmentu ( priamo z TWS vám stačí ísť vpravo hore do HELP - CUSTOMER SERVICE - OPEN MESSAGE CENTRUM...a v browseri sa otvorí account manažment bez potreby nalogovania. Zrušil som dáta....po prepnutí do classic TWS som sa k nim dostal...zrušil som všetky dáta ( vyprázdnil zakliknuté okienka...mal som ich 9..až kým som nevidel, že 0 ).
Staré účty v UK by mali ostať funkčné, kvôli statementom..len ich zrejme odpoja od TWS a ostane len prístup cez account manažment.
U F & F ostáva funkčný master account...všetky ostatné účty sa mi premigrovali sami, len trebalo udeliť súhlas a prejsť info o účte prípadne doplniť doklady. Bolo to nepríjemné, lebo účty z TWS UK zmizli, len master ostal. Len master môže trejdiť, takže len master sa vie nalogovať do TWS. Kým som neprišiel na to, že treba nové meno a nové heslo ostal som oddelený od účtov ( aj od vlastného, lebo na master sa nedá trejdiť ).
Po premigrovaní master nastala reunion...v TWS IBCE mám konečne všetko pokope.
P.S. F & F účet je taký, že z jednej TWS viete trejdiť viac účtov. Platíte len za jedne dáta. Napríklad starým rodičom môžete vytrejdiť ročne 2000 € ku dôchodku , ked nemajú iný príjem, nemusia to zdaňovať.