Interactive Brokers

Výber, skúsenosti, poplatky
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.

Kam ste dostali ponuku na migráciu?

Hlasovanie ukončené Pi 15 01, 2021 7:32 pm

Mám IB a dostal som ponuku do IBCE (HU )
11
44%
Mám IB a dostal som ponuku do IBIE (Írsko)
0
Žiadne hlasovania
Mám Lynx a dostal som ponuku so IBCE (HU)
0
Žiadne hlasovania
Mám Lynx a dostal som ponuku do IBIE (Írska )
14
56%
 
Celkom hlasov: 25

Palo
Príspevky: 42
Dátum registrácie: Po 11 02, 2013 1:35 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Palo »

Neviem sice k comu Ti tento udaj bude, ale pokial Ti nestaci informacia o dividendovom vynose prislusneho indexu, tak si pozri na web strankach "tvojich" ETF na Annual Report, pripadne Interim Report. Obsahuju, okrem ineho, sumu dividend, ktore natiekli do ETF ako aj sumu zrazkovej dane z tychto dividend. Samozrejme je to za kalendardny rok, nebude sa to prekryvat s casom, pocas ktoreho drzis dane ETF.
andre
Platinum Member ***
Príspevky: 907
Dátum registrácie: Št 02 07, 2015 11:43 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 17 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa andre »

Priblizne si to vies spocitaj aj po mesiacoch. Pozri mesacne dividend yield na podklade teda napr. SP500 a prepocitat na eura * suma za ktoru mas nakupene: https://data.nasdaq.com/data/MULTPL/SP5 ... d-by-month
Croven
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Po 18 04, 2022 8:14 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Croven »

Niekoľko stránok dozadu som sa dočítal, že u IBKR (Maďarsko) nie je možné meniť peniaze ina inú menu ako je base mena. Momentálne mám nastavenú base menu euro, ale moja mena je česká koruna a peniaze posielam s pomocou revolutu (CZ učet -> Revolut -> CZ eurový účet -> IBKR). Rád by som revolut vynechal a išiel systémom "moja banka -> IBKR". Ak to chápem správne, ak by som chcel dostať v budúcnosti z IBKR peniaze (české koruny), tak by som musel zmeniť base currency na CZK, počkať 1 deň, predať eurové ETF a eura zameniť na CZK a potom koruny na český účet. Čo ale v opačnom prípade? Zmením si teraz base currency z eur na CZK, pošlem tam koruny a keď budem chcieť nakúpiť ETF v eurách, tak mi to IBKR dovolí a automaticky mi zamení pri nákupe CZK na eurá? Alebo IBKR mi tie eurá požičia??? - o tom požičiavaní som čítal tiež niekoľko stránok dozadu a nemám v tom úplne jasno, preto sa pýtam. Díky.
Filip26
Príspevky: 37
Dátum registrácie: Ne 07 03, 2021 6:06 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 4 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Filip26 »

Čo znamená táto hláška keď mi nenačíta graf?
Vypíše mi to len pri tomto SXRC na gettex2. DTLA čo je pre to isté ETF akurát na LSE zobrazí graf normálne.

Obrázok
andre
Platinum Member ***
Príspevky: 907
Dátum registrácie: Št 02 07, 2015 11:43 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 17 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa andre »

To bude zrejme tym, ze gettex neposkytuje data zadarmo. Musis si zaplatit subscription.
Joki
Gold Member **
Príspevky: 452
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm
Has thanked: 14 times
Been thanked: 6 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Joki »

Croven napísal: Po 09 05, 2022 9:19 pm Už som na to prišiel ako sa dá vybrať daná burza, avšak neviem či je to rozumné, pretože ten Smart Routing by ti mal nájsť najvýhodnejšie ETF na nákup a tak isto aj pri predaji, tzn kúpiš na BVME a predáš napríklad na IBIS2.

No a ako si vybrať burzu kde dané ETF kúpiť? Upozorňujem, že som to neskúšal lebo momentálne je market je closed.

Potreba TWS

Potreba mať v nastaveniach zapatý "Directed Orders"
Hore v pravo dáme výhladať ticker, napr moje spomínané VUAA, vybehne nám tabulka stým čo nám našlo, tak klikneme na directed a hotovo. Neviem či to pojde, pretože ak vyberiete inú burzu ako je cez smart routing, tak vám to nebude ukazovať dáta a graf z burzy.
1.JPG
2.JPG
3.JPG

Nakupoval už niekto takto? Neviem nájsť v TWS dodatočne poplatky za order.
Zdravim Ťa Croven, nakupoval si nakoniec VUUA cez IBIS2?
Ja som to pozeral a ide ju vyhľadať aj cez mobilnu apku. Stači zadať isin vuaa a vyhľadá aj IBIS2, ale ako píšeš je bez dát a nakoniec je tam aj tak talianska zástava aj pod IBIS2. Takže tie nákupy idu “asi” cez taliansko. Akurat poplatok je cez IBIS2 1,28€ a cez BMVE 2,25€.
Ten Smart Routing to smeruje všetko cez BMVE burzu za nákup v €.
Prílohy
CACB4304-4B71-459B-AC58-AE47009132AE.jpeg
1FE437EB-DBDE-44C5-A038-FE49C4F4C83A.jpeg
Croven
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Po 18 04, 2022 8:14 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Croven »

Joki napísal: So 30 07, 2022 8:16 am Zdravim Ťa Croven, nakupoval si nakoniec VUUA cez IBIS2?
Ja som to pozeral a ide ju vyhľadať aj cez mobilnu apku. Stači zadať isin vuaa a vyhľadá aj IBIS2, ale ako píšeš je bez dát a nakoniec je tam aj tak talianska zástava aj pod IBIS2. Takže tie nákupy idu “asi” cez taliansko. Akurat poplatok je cez IBIS2 1,28€ a cez BMVE 2,25€.
Ten Smart Routing to smeruje všetko cez BMVE burzu za nákup v €.
Ahoj, ja som VUAA kupoval iba ako skúšku prvého nákupu na IB, potom som to začal riešiť, že ako si vybrať burzu, takže VUAA nenakupujem vobec. Nakupujem len VWCE a to sa dá kupiť na Xetre
Hawk
Active Member
Príspevky: 102
Dátum registrácie: Po 14 05, 2012 7:31 pm
Has thanked: 3 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Hawk »

ahojte,

neviete odporucit ake real time data si aktivovat na akcie ale najma opcie (na akcie a aj na indexy SPX, SPY),
tieto ?

1) US Equity and Options Add-On Streaming Bundle 4,5USD/Month
2) CME S&P Indices 5USD/Month

Vdaka
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 13219
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 145 times
Been thanked: 225 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Hawk napísal: St 03 08, 2022 5:37 pm ahojte,

neviete odporucit ake real time data si aktivovat na akcie ale najma opcie (na akcie a aj na indexy SPX, SPY),
tieto ?

1) US Equity and Options Add-On Streaming Bundle 4,5USD/Month
2) CME S&P Indices 5USD/Month

Vdaka
Neviem či ti moja odpoved pomôže, ale podľa mňa tú 2 určte nie. To sú dáta na indexy a tie nepotrebuješ.
Index sa nedá trejdiť..je to len štatistické číslo.

Miesto tej dvojky ti treba dáta na CME futures...najbežnejšie sa trejdia emini futures ( ES a NQ ) a microfutures (desatina z eminy )..MES a MNQ. https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=47137

Aj na micro emini ako pozerám existujú Micro E-mini Options Contracts:
https://www.interactivebrokers.com/en/i ... ns-content

Ked máš dáta na emini , automaticky máš aj na micro futures a myslím, že aj na futures options ( to sú také zvláštne opcie, ktorých cena je v nie v USD ale vo futures kontraktoch ).

Miesto tej 2/ potrebuješ CME Real-Time Top of Book (L1) USD 1.25 ( Fee is waived if commissions generated are greater than USD 20.00 )

...alebo žiadne futures a budeš indexy obchodovať cez opcie na indexové ETFs: SPY, QQQ atd.

Tu je prehlad všetkých USA:

https://www.interactivebrokers.com/en/p ... etdata.php

P.S. Pozerám, že pri tej 1/ budeš musieť mať zaškrtnuté aj US Securities Snapshot and Futures Value Bundle for NonProfessionals , čo stojí 10 USD ale neúčtujú ti nič ked spravíš poplatky za 30 USD.


Ja používam profi dáta..ak zvládneš dáta na akcie a futures tak opcie sa dajú objednať: OPRA Top of Book (L1) (US Option Exchanges) za 1,50 ( neuctujú pri poplatkoch 20 USD )

Individuálne by ti stačili takéto separátne dáta:..ja to takto beriem, ale ako Pro fees

AKCIE:
NASDAQ (Network C/UTP) Top of Book (L1) USD 1.50
NYSE (Network A/CTA) Top of Book (L1) - Billed by Interactive Brokers USD 1.50
NYSE American, BATS, ARCA, IEX and Regional Exchanges (Network B) Top of Book (L1) USD 1.50
(tieto tretie musím mať ked trejdím akcie v afterclose...tak možno tebe netreba...vtedy fungujú len ECN ako Arca)

OPCIE: OPRA Top of Book (L1) (US Option Exchanges) 1, 50

... a k tomu futures: CME Real-Time Top of Book (L1) USD 1.25

iné futures za tú istú cenu sa berú ešte CBOT, prípadne NYMEX, COMEX..podla toho či chceš viac ind.futures, energie a pod.
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect."
,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov,, B.
Slovan_sk
Gold Member **
Príspevky: 321
Dátum registrácie: Ut 13 05, 2014 12:12 pm
Has thanked: 17 times
Been thanked: 24 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Slovan_sk »

Hawk napísal: St 03 08, 2022 5:37 pm ahojte,

neviete odporucit ake real time data si aktivovat na akcie ale najma opcie (na akcie a aj na indexy SPX, SPY),
tieto ?

1) US Equity and Options Add-On Streaming Bundle 4,5USD/Month
2) CME S&P Indices 5USD/Month

Vdaka
Na opcie ti stacia tieto
OPRA (US Options Exchanges) - Trader Workstation
iceberg8
Guru Member ****
Príspevky: 2387
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 97 times
Been thanked: 19 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Maju tam za 10USD taky bundle..
US Securities Snapshot and Futures Value Bundle


This service will deliver NBBO snapshot quotes for all listed US equity issues as well as top of book data for CME Group Futures. Also includes Dow Jones Industrial Average, S&P 500 Index, and OTC Markets quotes. Note, US Equity NBBO snapshot quotes will cost an additional 0.01 USD above the listed subscription price and waiver.

( Waived if monthly commissions reach 30 USD )

(Ale v tom chybaju opcie)
Benjamin Franklin, "An investment in knowledge pays the best interest "
Odoslané z počítača
Croven
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Po 18 04, 2022 8:14 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Croven »

IBKR.png
Viete mi prosím povedať, čo znamená tá hodnota korún v kolonke CFD? CFD nemám povolené, na účte mám pár "CZK" a pár "EUR". Base currency mám v CZK (žijem v ČR). Mám cash účet.
jcar
Príspevky: 24
Dátum registrácie: Ut 03 08, 2021 11:42 pm
Been thanked: 8 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa jcar »

V IB som si všimol možnosť zriadiť "Additional Account" (presnejšie myslím Individual, lebo tých typov účtu je viacero). Veľa informácií som o tom nenašiel, možno som zle hľadal, alebo je to každému okrem mňa jasné. Preto by som sa chcel opýtať, či s tým máte skúsenosť a či takýto účet umožňuje mať potom napr. mať inú base currency, prípadne typ účtu (cash vs. margin). Teda jeden účet napr. EUR+cash a dodatočný USD+margin. Predpokladám, že reporty sú potom za každý účet zvlášť.
michalhornicheck
Príspevky: 55
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 9:05 am
Has thanked: 2 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa michalhornicheck »

Ahoj,
prosím vedel by niekto poradiť, ako sa volá - ako hľadať medzi dokumentami od IBKR nejakú zmluvu o účte, potvrdenie že tam mám vedený účet?

Prípadne dá sa to opätovne vyžiadať, vyexportovať z ich webu?

Robím si zoznam účtov, brokerov, čo mám kde vedené pre prípad "keby ma zrazila električka" nech to blízki majú po ruke a nemusia pátrať/spoliehať sa na notára.

Prechádzam všetku dokumentáciu, čo od nich mám pred-po registrácii, a nikde sa neviem dopracovať k môjmu číslu účtu - netuším odkiaľ som ho zobral. (Hľadám niečo ako keď si v bežnej banke otvorim účet a mám "zmluvu o bežnom účte". Predpokladám že niečo také posielal IBKR, ale za nič nasvete neviem nájsť).

Dik,
MH
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 2735
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 85 times
Been thanked: 72 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

michalhornicheck

no to by ma tiez zaujimalo :) Existuju tam reporty kde mas uvedene svoje meno a cislo uctu u IB ale to je tak asi vsetko.
jcar
Príspevky: 24
Dátum registrácie: Ut 03 08, 2021 11:42 pm
Been thanked: 8 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa jcar »

michalhornicheck napísal: So 06 08, 2022 4:44 pm prosím vedel by niekto poradiť, ako sa volá - ako hľadať medzi dokumentami od IBKR nejakú zmluvu o účte, potvrdenie že tam mám vedený účet?
Nestačilo by ako potvrdenie "Account Confirmation Letter"?
Na web portáli je to v Performance & Reports -> Other Reports -> Account Confirmation Letter
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 13219
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 145 times
Been thanked: 225 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa JUGGLER »

jcar napísal: So 06 08, 2022 7:20 pm Nestačilo by ako potvrdenie "Account Confirmation Letter"?
Na web portáli je to v Performance & Reports -> Other Reports -> Account Confirmation Letter
Určite áno. Daňovému stačí aj ročný výpis.
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect."
,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov,, B.
Joki
Gold Member **
Príspevky: 452
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm
Has thanked: 14 times
Been thanked: 6 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Joki »

Neviete, či appke IB je niečo podobné ako na Revolute; obľubené akcie alebo najpohyblivejšie akcie?
Diiiik
Joki
Gold Member **
Príspevky: 452
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm
Has thanked: 14 times
Been thanked: 6 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Joki »

Brokerská společnost Interactive Brokers vylepšuje možnost obchodování kryptoměn

https://finex.cz/brokerska-spolecnost-i ... kryptomen/

Mne to ukazuje len nákup zatiaľ v USA.
V Europe to zatiaľ nefunguje alebo?
Prílohy
916919F4-7033-4A45-8ADF-F88533B5627A.jpeg
michalhornicheck
Príspevky: 55
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 9:05 am
Has thanked: 2 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa michalhornicheck »

Ahojte,

opat sa hlasim ohladov vypisov - da sa vam prosim niekde nastavit pravidelne generovanie a zasielanie vypisov z ibkr na email?

Kedysi som si vedel pekne naklikat, o ktory report a s akym opakovanim mi ho maju zasielat (napriklad: Activity - daily - email with attachment). Teraz tam vidim tento, viem zmenit ze ho nechecm dorucovat.
Komplet som preliezol Reports & Statements sekciu vcera a za nic to tam neviem najst - neviem si pridat zasielanie dalsieho typu reportu.
Toto viem nastavit uz len pre "Portfolio Analyst", ktory mi pride zbytocne komplikovany.

Ak sa niekomu podari najst, prosim screenshot, pripadne popisat cestu ako ste sa doklikali :)

Dik,
Michal
michalhornicheck
Príspevky: 55
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 9:05 am
Has thanked: 2 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa michalhornicheck »

Joki napísal: St 10 08, 2022 3:44 pm Neviete, či appke IB je niečo podobné ako na Revolute; obľubené akcie alebo najpohyblivejšie akcie?
Diiiik
Joki, mobilnu app nepouzivam.
Na webe mam vytvoreny watchlist s par "oblubenymi" akciami, to iste viem spravit aj v TWS-ku. Nieco take by ti nepomohlo / nevies spravit v mobilnej aplikaci?
jcar
Príspevky: 24
Dátum registrácie: Ut 03 08, 2021 11:42 pm
Been thanked: 8 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa jcar »

michalhornicheck napísal: Ut 16 08, 2022 11:18 am opat sa hlasim ohladov vypisov - da sa vam prosim niekde nastavit pravidelne generovanie a zasielanie vypisov z ibkr na email?
Client Portal to má takto:
Reports -> Statements -> Ozubené koliesko pri "Statements Delivery" a tam sa dá nastavovať spôsob doručenia , či už pre Default Statements, alebo pre Custom reporty, ktoré si si predtým definoval.
michalhornicheck
Príspevky: 55
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 9:05 am
Has thanked: 2 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa michalhornicheck »

Diky @jcar, pozrel som ako radis -> vygeneroval som si ten Account Confirmation Letter, uz mozem spavat pokojnejsie.

Este sa spytam k tym defaultom - znamena to ze ibkr ma tieto 3 default reporty, kde si mozem nastavit sposob dorucenia? Som myslel ze aj tie som tam kedysi nejako zadefinoval. Ty tam mas tie iste, to je default pre vsetkych?
ib_statements_default.png
1) Ak chcem akykolvek iny, musim si zgenerovat rucne cez sipku -> pri danom reporte a nastavit parametre?
2) Ak chcem akykolvek nie-default report, musim si ho vyrobit ako Custom a nastavit si sposob a frekvenciu dorucenia? (Napriklad ak by som chcel Annual Activity Statement, vytvorim novy custom vychadzajuci zo sablony Activity Statement - necham zaskrtnute vsetky default sekcie reportu a nastavim annual + dorucovanie?)

Vpodstate mi staci odkladat denne/mesacne/rocne activity statementy pre danove ucely. Vzdy po prejdeni vyssej doby (napriklad mesiac) vymazem vsetky denne. Po uplynuti roka opat precistim vsetky monthly activity.

Ukladas este nejake dalsie reporty?

------------------------------
Joki napísal: St 10 08, 2022 3:44 pm Neviete, či appke IB je niečo podobné ako na Revolute; obľubené akcie alebo najpohyblivejšie akcie?
Diiiik
@Joki toto pouzivam, mozno to bude aj v mobilnej.
ib_watchlist.png
ib_watchlist.png (13.15 KiB) 1499 zobrazenia
Joki
Gold Member **
Príspevky: 452
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm
Has thanked: 14 times
Been thanked: 6 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Joki »

michalhornicheck napísal: Ut 16 08, 2022 11:20 am
Joki napísal: St 10 08, 2022 3:44 pm Neviete, či appke IB je niečo podobné ako na Revolute; obľubené akcie alebo najpohyblivejšie akcie?
Diiiik
Joki, mobilnu app nepouzivam.
Na webe mam vytvoreny watchlist s par "oblubenymi" akciami, to iste viem spravit aj v TWS-ku. Nieco take by ti nepomohlo / nevies spravit v mobilnej aplikaci?
Áno, tom mám v appke (tiež watchlist) nastavené. Ta možnosť tam je.
jcar
Príspevky: 24
Dátum registrácie: Ut 03 08, 2021 11:42 pm
Been thanked: 8 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa jcar »

michalhornicheck napísal: Ut 16 08, 2022 4:11 pm Este sa spytam k tym defaultom - znamena to ze ibkr ma tieto 3 default reporty, kde si mozem nastavit sposob dorucenia? Som myslel ze aj tie som tam kedysi nejako zadefinoval. Ty tam mas tie iste, to je default pre vsetkych?
Mám to rovnako, mne zatiaľ default reporty stačili a nemal som potrebu vyrábať custom report.
Joki
Gold Member **
Príspevky: 452
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm
Has thanked: 14 times
Been thanked: 6 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Joki »

Neviete, či appke IB je niečo podobné ako na Revolute; obľubené akcie alebo najpohyblivejšie akcie?
Diiiik
Nakoniec som to našiel “Top movers” v IB appke, ale v inej appke “IBKR GlobalTrader”
https://apps.apple.com/sk/app/ibkr-glob ... 76354?l=sk

Na hlavnej stranke HOME a dole v pravo EXPLORE/vyhľadavanie to vas presunie na novú stranku, kde je možnosť vyhľadať akcie aj etf podľa sektorov
Prílohy
B90F731C-63E2-4325-ADB2-EE0A2592C886.jpeg
2CF39753-CFB0-40F0-BFE5-72929FFD1788.png
13672C1F-EFC6-4244-8FE0-CE3E1EF525EE.png
wolf25
Gold Member **
Príspevky: 393
Dátum registrácie: Pi 22 03, 2019 8:38 pm
Has thanked: 10 times
Been thanked: 5 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa wolf25 »

Nemáte problém s výberom z Interactvie broker ? Chcem vybrat peniaze klasicky cez SEPA no ked zadám IBAN tak píše ze nieje platný. Skusal som vsetky mozne tvary. Skusal som Revolut aj slovenske FIO... Neviem či je problem v ich UI alebo kde ale kym in napisem na podporu skusim tu

Ako dlho im trvá výber ?
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 2735
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 85 times
Been thanked: 72 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

Uz si cez ten bu vkladal peniaze do Ib? Nemozes posielat myslim peniaze z Ib len tak na hocijaky neregistrovany..
Inac prevody robia velni rychlo.
wolf25
Gold Member **
Príspevky: 393
Dátum registrácie: Pi 22 03, 2019 8:38 pm
Has thanked: 10 times
Been thanked: 5 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa wolf25 »

Ano posielam som tam peniaze z Revolutu. Teraz chcem vybrat na rovnaky učet a hlasi chybu

Poslal som ticket
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 13219
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 145 times
Been thanked: 225 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Neboli tam nejaké zmeny u Revolutu, čo sa týka účtov?
Na slovenskej stránke píše dole: Revolut Bank UAB je banka založená v Litovskej republike

Which Revolut companies provide me with services?
The Revolut companies that provide you with services depend on where you are located.

Personal services:

If you're a personal account customer in the EEA:

Current account services are provided by Revolut Bank UAB,
Plus, Premium and Metal services are provided by Revolut Bank UAB,
Promotions (Free Trials) services are provided by Revolut Bank UAB,
Revolut Junior services are provided by Revolut Bank UAB,
Airport Lounges services are provided by Revolut Bank UAB,
Smart Delay services are provided by Revolut Bank UAB,
Savings Vaults services are provided by Revolut Bank UAB,
Travel Insurance services are provided by Revolut Insurance Europe UAB,
Purchase, Refund and Ticket Cancellation Insurance services are provided by Revolut Insurance Europe UAB,
Cryptocurrency services are provided by Revolut Ltd,
Precious Metals services are provided by Revolut Ltd,
Stays services are provided by Revolut Ltd,
Trading services are provided by Revolut Trading Ltd,
Demand Deposit account services are provided by Revolut Bank UAB,
Credit services are provided by Revolut Bank UAB,
Account Switching services are provided by Revolut Bank UAB.

If you're a UK personal account customer:

E-money account services are provided by Revolut Ltd,
Plus, Premium and Metal services are provided by Revolut Ltd,
Promotions (Free Trials) services are provided by Revolut Ltd,
Revolut Junior services are provided by Revolut Ltd,
Airport Lounges services are provided by Revolut Ltd,
Smart Delay services are provided by Revolut Ltd,
Savings Vaults services are provided by Revolut Ltd,
Travel Insurance services are provided by Revolut Travel Ltd,
Purchase, Refund and Ticket Cancellation Insurance services are provided by Revolut Travel Ltd,
Pet Insurance services are provided by Revolut Travel Ltd,
Cryptocurrency services are provided by Revolut Ltd,
Precious Metals services are provided by Revolut Ltd,
Stays services are provided by Revolut Ltd,
Trading services are provided by Revolut Trading Ltd,
Points services are provided by Revolut Ltd,
Revolut Pro services are provided by Revolut Ltd,
Merchant Rewards services are provided by Revolut Ltd,
Revolut On-Demand Pay services are provided by Revolut Ltd.
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect."
,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov,, B.
wolf25
Gold Member **
Príspevky: 393
Dátum registrácie: Pi 22 03, 2019 8:38 pm
Has thanked: 10 times
Been thanked: 5 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa wolf25 »

Ale Litva je člen eurozóny a revolut ma licencie ako každá iná banka v európe.

Priamo revolut ma na stránke napisané:
What if my IBAN for SEPA transfer is not accepted?
Your Revolut Euro IBAN starting with GB or LT should be accepted everywhere in the Single Euro Payments Area (SEPA) to send or receive Euro payments, including setting up direct debits and receiving your salary.

IBAN discrimination is when any employer or company within the SEPA region refuses to accept your Revolut Euro IBAN, because it starts with GB or LT. Not only is it inconvenient, but it's also a violation of Article 9 of the SEPA Regulation.
V každom pripade rovnaku chybu mi hlási aj ked tam skopirujem IBAN slovenskej FIO banky.
Joki
Gold Member **
Príspevky: 452
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm
Has thanked: 14 times
Been thanked: 6 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Joki »

V IB máš eurový účet, posielaš eura a bankový účet kam posielaš je tiež eurovy?
wolf25
Gold Member **
Príspevky: 393
Dátum registrácie: Pi 22 03, 2019 8:38 pm
Has thanked: 10 times
Been thanked: 5 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa wolf25 »

Poslal som tam eurá a nasledne nastavil USD ako hlavnú menu ( eurá som na USD nemenil, mali by služiť ako kollateral) problem bude asi v tom... Každopádne každý učet v tvare IBAN by mal byt automaticky eurový ak sa nemýlim
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 13219
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 145 times
Been thanked: 225 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa JUGGLER »

wolf25 napísal: Po 05 09, 2022 3:18 pm Poslal som tam eurá a nasledne nastavil USD ako hlavnú menu ( eurá som na USD nemenil, mali by služiť ako kollateral) problem bude asi v tom... Každopádne každý učet v tvare IBAN by mal byt automaticky eurový ak sa nemýlim
OVERVIEW OF RESTRICTIONS

Clients may only withdraw funds in their base currency, their home country’s currency or common currencies (e.g. USD, EUR, HKD), AUD, GBP, CHF, CAD, JPY and SGD).
IBSG clients may only withdraw in SGD, USD, CNH, HKD and GBP.

IBKR may restrict the number of banks that a client may send money to, regardless of the domicile of the client or the bank.
A change to your base currency requires a minimum of 5 days before withdrawal instructions can be entered and a withdrawal request can be processed.

Note that clients who attempt to create an online banking instruction or initiate a deposit or withdrawal which is restricted will be blocked from creating that instruction or initiating that transaction and will be presented with an online error message.
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect."
,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov,, B.
andre
Platinum Member ***
Príspevky: 907
Dátum registrácie: Št 02 07, 2015 11:43 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 17 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa andre »

Mne pred nejakym rokom nedovolili poslat peniaze na ucet z ktoreho som tam peniaze predtym posielal a aj nan vyberal. Ako dovod uviedli, ze ma iny IBAN ako SK.., co je moja domovska krajina. Neskor mi ho zmazali aj z ulozenych uctov..
wolf25
Gold Member **
Príspevky: 393
Dátum registrácie: Pi 22 03, 2019 8:38 pm
Has thanked: 10 times
Been thanked: 5 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa wolf25 »

Snažim sa vybrat peniaze v home country’s currency takže by nemal byt problém. Taktiež si nemyslím že sa niečo z tohto na mna vstahuje kedže jediný error čo dostávam je "invalid IBAN", revolut zvykne byt ošemetný pri internetových službách ale depozit prešiel bez problemu a rovnaku hlášku dostavam aj pri slovenskom FIU preto dufam že ide skor o nejaku UI chybu
wolf25
Gold Member **
Príspevky: 393
Dátum registrácie: Pi 22 03, 2019 8:38 pm
Has thanked: 10 times
Been thanked: 5 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa wolf25 »

andre napísal: Po 05 09, 2022 5:08 pm Mne pred nejakym rokom nedovolili poslat peniaze na ucet z ktoreho som tam peniaze predtym posielal a aj nan vyberal. Ako dovod uviedli, ze ma iny IBAN ako SK.., co je moja domovska krajina. Neskor mi ho zmazali aj z ulozenych uctov..
Hej toto bude asi aj moj problem... Uvidim čo mi odpišu
Blackwood
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Št 22 09, 2022 1:00 am
Been thanked: 1 time

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Blackwood »

Ja mám možno pre niekoho banálny problém. Moje rodné priezvisko je také isté ako má moja slobodná matka, lenze pri vyplnani formulara vyzaduju maidens last name a ked to tam napisem.. tak je samozrejme problem a nepusti ma to dalej. Vdaka za odpoved.
Croven
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Po 18 04, 2022 8:14 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Croven »

tak tam napiš iné priezvisko svojej maminy, oni to nikde nekontrolujú a ani to nemá žiaden význam aby sa to kontrolovalo
Jozki
Príspevky: 21
Dátum registrácie: Pi 29 10, 2010 3:49 pm

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Jozki »

Mam v IB ucet + dva poducty ("spravujem" € pre seba a rodinu) medzi, ktorymi viem presuvat volne €. Daju sa presuvat aj kupene akcie alebo ETF? Kupim 20 akcii, polovicu chcem daj na jeden poducet a polovicu si nechat. Da sa to obist, ze kupim 10 ks v hlavnom ucte a 10 ks v poducte, ale naco platit poplatky. Mate skusenost ? Vdaka za info.
Napísať odpoveď

Návrat na "Brokeri - cez koho na burzu"