Interactive Brokers

Výber, skúsenosti, poplatky
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 537 times
Been thanked: 205 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa iceberg8 »

MiBi napísal: Pi 20 09, 2024 8:33 am Vcera prebehla migracia mojho IKBR CE uctu do IBKR IE

Co je zaujimave, ze aj ked som celu cash mam len EUR - cast hotovosti mi transferli v USD (potom ju zase zmenili na EUR)

2024-09-19 Internal Transfer 349.51 EUR
2024-09-19 Internal Transfer 200.76 USD

Total Deposits & Withdrawals in EUR 529.38

Dalsie zaujimavosti:
  • V reportoch mam k dispozicii 2 ucty, jeden zacinajuci U76 - povodny a druhy zacinajuci U160 zmigrovany
  • Pozor menilo sa aj cislo uctu v JP Morgan

Ten druhy ti zmigruju coskoro tiez, oba budu mat rovnake formaty cisiel :)
Odoslané z počítača
Ivix
Active Member
Dátum registrácie: Po 05 12, 2022 9:00 am
Has thanked: 175 times
Been thanked: 33 times

Príspevok od používateľa Ivix »

MiBi napísal: Pi 20 09, 2024 8:33 am
Este ze som najskor spravil prevod a potom dal info ze ho idem spravit, vtedy som zistil, ze ucet je iny aj referencia, chlapci z IBKR ma uz stihli informovat, ze nabuduce si to mam skontrolovat.
Jediny trh, z ktoreho vo vypredaji ludia utekaju, je akciovy trh. Warren Buffett.
Diverzifikovane portfolio moze bohatstvo ochranit, ale koncentrovane portfolio ho buduje. Warren Buffett.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1260 times
Been thanked: 1736 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

iceberg8 napísal: Pi 20 09, 2024 10:18 am
MiBi napísal: Pi 20 09, 2024 8:33 am
  • V reportoch mam k dispozicii 2 ucty, jeden zacinajuci U76 - povodny a druhy zacinajuci U160 zmigrovany
Ten druhy ti zmigruju coskoro tiez, oba budu mat rovnake formaty cisiel :)
Nie iceberg. Už to ostane tak ako píše MiBi.
Súčasné reporty/statementy v účte IBIE sú možné len za 2024. V statemente je hlavička IBIE.

Ale ked potrebujete statement za 2023, 2022, 2021... tie tam nenájdete.
Treba kliknúť na ten pôvodný účet , nastaviť ho na reporting a tam sa objavia možnosti annual výpisov.
Tie annual výpisy majú hlavičku IBCE. Je to dôležitá vec ak si to nesťahujete/netlačíte po skončení roka, tak to tam máte. Ale pozor, len za 3 roky.

Podobne to bolo ked sme migrovali z IBUK do IBCE tuším v 2020 ...
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1260 times
Been thanked: 1736 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Spoločnosť Interactive Brokers oznámila svoje mesačné výkonnostné ukazovatele online maklérstva za september;

Konečný klientsky kapitál vo výške 541,5 mld. USD, čo je o 46 % viac ako v predchádzajúcom roku a o 5 % viac ako v predchádzajúcom mesiaci.
Konečné zostatky klientskych maržových úverov vo výške 55,8 mld. dolárov, čo je o 28 % viac ako v predchádzajúcom roku a o 2 % viac ako v predchádzajúcom mesiaci.
Konečné zostatky úverov klientov vo výške 116,7 miliardy USD vrátane 4,6 miliardy USD v rámci poistených bankových vkladov2 , čo je o 19 % viac ako v predchádzajúcom roku a o 4 % viac ako v predchádzajúcom mesiaci.
3,12 milióna klientskych účtov, čo je o 28 % viac ako v predchádzajúcom roku a o 2 % viac ako v predchádzajúcom mesiaci.
190 anualizovaných priemerných zúčtovaných DART1 na klientsky účet.
Priemerná provízia na zúčtovaný komisionársky príkaz3 vo výške 2,88 USD vrátane burzových, zúčtovacích a regulačných poplatkov.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 537 times
Been thanked: 205 times

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Kamos co ma IB ucet zmigrovany sa stazuje, ze musi platit za konverziu z USD na EUR 2 EURa, ak chce vybrat, udajne v minulosti to mal tak, ze vybral XYZ EUR, a automaticky mu to strhlo z USD a inych mien.
Nebude to zivot meniaca vec alebo rujnujuci poplatok, ale je to velmi zakezne zo strany IB, takto salamovou metodou tu dve eura tam dve eura, cize kto vybera pravidelne mensie sumy, asi sa mu skor oplati bud drzat EUR, ale to postrada logiku investovania, alebo nevyberat tak casto..
Odoslané z počítača
Croven
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 18 04, 2022 8:14 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 53 times

Príspevok od používateľa Croven »

iceberg8 napísal: St 02 10, 2024 11:56 am Kamos co ma IB ucet zmigrovany sa stazuje, ze musi platit za konverziu z USD na EUR 2 EURa, ak chce vybrat, udajne v minulosti to mal tak, ze vybral XYZ EUR, a automaticky mu to strhlo z USD a inych mien.
Nebude to zivot meniaca vec alebo rujnujuci poplatok, ale je to velmi zakezne zo strany IB, takto salamovou metodou tu dve eura tam dve eura, cize kto vybera pravidelne mensie sumy, asi sa mu skor oplati bud drzat EUR, ale to postrada logiku investovania, alebo nevyberat tak casto..
IBCE (maďarský IB) mal FX konverzie zadarmo, pretože tušim maďarská legislatíva neumožňovala forex. Ja som tak vložil české koruny a nakúpil ETF v eurách, FX prebehlo automaticky a zadarmo.
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 865 times
Been thanked: 92 times

Príspevok od používateľa rmaly »

Tak mam dalsi hlavolam od IBKR :) :) (uz som trapny)...
Vcera 1.10. mi pripisali USD - "Your Adjustment Deposit of USD 21.85 is available for trading." (uz som zmenil base currency 19.9. na USD, prekonvertovali mi vsetko na USD hned druhy den)...
Najprv som cumel, ze co... vo vypise za vcera nic (ani v dividendach)...

Ked som navela navela pozrel nejaky komplexnejsi vypis, tak to vyzera na dividendu... to tam kurna nemozu rovno napisat ako pred tym? :)... alebo pekne medzi divi? Som sa tesil, ze to prehodia do IBIE, ale teda "za Madarska" to bolo lepsie :) :)
Betruger
Active Member
Dátum registrácie: St 07 03, 2018 10:50 am
Has thanked: 16 times
Been thanked: 3 times

Príspevok od používateľa Betruger »

Zdravím,

je tu niekto, kto má Interactive Brokers aj Lynx ? Momentálne mám Lynx, ale rád by som otvoril účet v aj Interactive Brokers. To, na čom mi najviac záleží je bezpečnosť brokerov. Účty klientov Lynxu sú síce vedené v Interactive Brokers, ale stále je tam jeden článok navyše (Lynx), o ktorého finančnom ani inom stave človek nevie nič. Je to navyše v podstate niečo ako naša s.r.o. Pri menšom kapitále celkom OK. Ak už by mal ale človek významne prekračovať maximálnu garančnú ochranu, 20 000 EURO, tak už asi má zmysel tie aktíva mať niekde, kde sú veci transparentnejšie, dá sa zistiť finančná kondícia subjektu, vie sa, že je to silný hráč v oblasti atď. Viem, že sa tu niekde spomínalo, že pri prechode musí človek zrušiť účet v Lynxe a čakať 6 mesiacov na možnosť otvorenia účtu v IB. Ak by sa dalo, tomuto by som sa rád vyhol a jednoducho to, čo už je v Lynxe nechal v Lynxe a nové nákupy robil už v IB.
mapper
Active Member
Dátum registrácie: Ut 05 01, 2016 4:11 pm
Has thanked: 43 times
Been thanked: 5 times

Príspevok od používateľa mapper »

Ako mi jeden dobry clovek poradil tak to mam na gmail adresu kde som dal +1 k tej co mam v Lynx. Teras redukujem Lynx portfolio internym transferom do IB. Ale nie som s.r.o.
Jozki
Dátum registrácie: Pi 29 10, 2010 3:49 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 16 times

Príspevok od používateľa Jozki »

Zacal som s Lynxom a po dvoch rokoch som presiel na IB. Pri registracii som zadal inu mailovu adresu a ucet bol schvaleny za 2 dni. Co som mal v LYNXe to som tam nechal, pribudaju tam len dividendy a ked sa nazbiera nejaka suma tak urobim nakup. Inac vsetko len v IB. Presun LYNX - IB nerobim.

Co sa tyka ochrany tak z LYNX webu :
V nepravdepodobnom prípade že by LYNX skrachoval, v dôsledku čoho by už LYNX nemohol ďalej plniť svoje záväzky súvisiace s Klientskou zmluvou, sa klienti môžu spoľahnúť na "Dutch Investor Compensation Scheme", v holandčine 'Beleggerscompensatiestelsel' (BCS). LYNX participuje na BCS ako licencovaný subjekt.
Maximálne kompenzácie v rámci holandskej investičnej kompenzačnej schémy je 20 000 EUR na klienta. Klienti si môžu nárokovať BCS v prípade, ak by LYNX neočakávane skrachoval a v dôsledku zlého hospodárenia alebo podvodu by LYNX už ďalej nemohol plniť svoje finančné záväzky a prostriedky alebo finančné inštrumenty klientov by už nebolo možné navrátiť.
Vzhľadom na skutočnosť, že klienti LYNX držia svoje finančné prostriedky u IBIE, tak situácia, že by LYNX nemohol vrátiť prostriedky či finančné inštrumenty klientov nenastane.

Nie je ta ochrana 20.000 len na nezainvestovany cash ? A v pripade krachu brokera sa investicie presunu k inemu brokerovi ?
Betruger
Active Member

Žiaľ nepomohlo. Možno to v minulosti stačilo, ale dnes som dostal mail:

Dear Mr. XYZ,

You currently hold an account with Lynx b.v. and have applied for a standalone account XYZ. Your standalone account application is currently on hold. Please contact your IBroker and ask them to send us a web ticket confirming their acceptance for IBKR to proceed with the approval of your standalone account.

Regards,
Yash

Ono identifikovaný ako používateľ Lynxu som bol, keď som vypĺňal MIFIR identifikátor, čo je rodné ćíslo. Po tejto obrazovke na mňa vyskočilo, že už mám účet v Lynxe. Dá sa to odignorovať a pokračovať vo vytváraní účtu, ale človeka to neskôr dobehne zjavne. Dalo sa to aj nevyplniť s vedomím, že človek bez toho nebude môcť obchodovať. Vtedy hláška nevyskočí, ale aj tak to nakoniec preveruje nejaký človek, tak neviem, či sa to bude dať takto obísť. Zadávali ste MIFIR ?
Betruger
Active Member

Jozki napísal: St 09 10, 2024 8:43 am Nie je ta ochrana 20.000 len na nezainvestovany cash ? A v pripade krachu brokera sa investicie presunu k inemu brokerovi ?
Ochrana by sa mala týkať cenných papierov. A to myslím v prípadoch dokonca iných, než krach brokera. Takýmto prípadom by mohol byť podvod. Osoba, ktorá by zrealizovala podvod by mohla mať totiž prístup až k CP klientom, keďže by šlo o insidera. V prípade krachu by sa na cenné papiere šahať nemalo, preto si myslím aj píšu, že "takáto situácia nemôže nastať".

Lynx by mal byť, myslím, veľmi bezpečený broker, najväčšie potenciálne riziko by som videl podvod. Ten sa ale môže stať všade. Čo sa týka "nebezpečnosti", sú tú iní kandidáti, napríklad XTB, ktorí donedávna myslím ani nemali dvojfaktorovú autentiffikáciu :D.
Napísať odpoveď

Návrat na "Brokeri - cez koho na burzu"