Držím palce Martin. Podla mňa si netrpezlivý, ale je to len môj názor. Nikto nevie, čo bude, len to odhadujeme. Ja si myslím, že AMD je teraz ocenená OK, ale akciový trh nie. Takže ked padne trh (precení sa do lepších cien), AMD sa bude dať kúpiť po 10 ( 9-11).
S tou Nvidiou som tiež nevedel, len som dobre posúdil risk/reward. Pri lepšej cene by som ju kúpil pred zverejnením, tak ako Adam. Akcie sú teraz vysoko a velmi ľahko padajú. Preto sa aj mne teraz trejdí velmi ťažko. Risk/reward je velmi zlý.
A sranda je, že reakcie sú často také, že akcia ide najprv dole, potom hore a niekedy znova dole...velmi ťazko robiť odhad.
Poviem 4 príklady z tohto týždna ktoré mám v pameti:
NVDA: typický príklad vyberania ziskov, lebo je velmi vysoko. Pri tom istom zverejnení by pri dobrej cene dala +20%...to sa stalo pred štvrťrokom.
AAOI: dobré zverejnenie po ktorom by pri dobrej cene išla +20%. Ale presne tak ako NVDA bola vyhecovaná z 50 na 100 za štvrťrok. A tak stačil outlook nižších tržieb ( strata jediného zákazníka ) a zosypala sa o -40%. Pritom outlook zisku dala vyšší a pri cene 60 bude mať eps za rok nad 5. NVDA je oproti nej dva a pol krát drahšia a jej eps za rok odhadujem na 3,50.
Nie je to sranda ten risk/reward. Aj väčšia firma sa vie zosypať. Napr. pametám sa ako minulého roku padol LinkedIn , alebo Tableau soft o -50%
LITE: ked naposledy zverejnovala bola cena 40 a dala +10%. Jej cena išla na 60 za štvrťrok. A teraz ked zverejnila ovela lepšie ako minule, trh nevedel čo robiť. Najprv padla -5%, potom šla na +10% a napokon zo 65 na 52, čo je -25%.
ANW: toto je úplne opačný príklad...demonštrácia , že pri veľmi nízkej cene vie akcia vyskočiť aj po zlom zverejnení. Minule ked zle zverejnila, zosypala sa z 10 na 5. Trh si ju prestal všímať a pred dalsím zverejnením šla po 4,30. Zverejnila slabo (sklamala v zisku ) ale nie až tak slabo ako minule a zázrak sa stal: dnes +20%. Upgrade a short covering ju začali dvíhať.
Je ťažké pri vysokých cenách robiť správne odhady. Lebo niekedy akcia ide ešte vyššie, inokedy sa zosype. Je oveľa lepšie, ked ceny sú vyrovnané, proste primerané fundamentom. Vtedy akcie idú jednoducho: hore po dobrom zverejnení a dole po zlom. A úplne najlepšia situácia je po velkých pádoch trhu, keď sú všetky ceny vyklesané. Vtedy takmer po každom zverejnení ide cena hore..resp. po dobrom letí hore, po slabšom nula až hore a dole len pri velmi zlom.