Už mi začínaš liezť na nervy. Nekecaj a trejdi. Súťaž/stávku som prijal, uvidíme dlhodobé výsledky. Máš tam 3 x ES v strate, tak sa staraj o to, aby si nezahučal.
Hlás čo chceš, len aby to bolo
real-time. Zaujímavé, že to všetci vedia, len ty s tým máš problémy. Už som ti napísal aké sú princípy:
JUGGLER napísal: Trejdy, ktoré už nie sú na aktuálnej cene NEHLÁSIME. Keď sa niečo ohlási opozdene a je to z dôvodu, že si to ztrejdil u seba a nestihol si napr. nahlásiť real time výstup, tak sa prikladá scan. Aj mne sa stáva, že si nastavím target, nie som pritom, trejd sa ukončí, chcem nahlásiť exit, ale cena už nie je aktuálna. Tak bud oznámim, že som out a podložím to scanom, alebo poviem , že na požiadanie doložím scan. Alebo beriem na seba zodpovednosť, že som zanedbal nahlásenie a nahlásim iný exit, ale vždy real-time !. Scan nikdy nedávam nejaký vyrobený riadok bez dátumu a času, ale originál tradelog, ktorý je jasným dôkazom.
V minulosti si ako Nobody mal napr. problém s tým, že si KORS predal u seba, ale tu si to nenahlásil. Mal si možnosti:
1. buď nahlásiť pri aktuálnej cene
2. čakať na lepšiu cenu a nahlásiť pri aktuálnej cene (čo si aj urobil...trvá to dodnes)
3. priznať, že u seba si to už predal, ale nestihol nahlásiť - a to by si doložil scanom.
Všetky tri možnosti by boli legitímne a nikto by s tým nemal problém. Ja som ťa vtedy podržal, lebo mne si sa zveril, že si to u seba predal...ale povedal som ti jasne, že ked chceš aby ti to ľudia uverili, tak zverejni scan. Ty si scan nedal, nechcel si ani nahlásiť v strate, proste si chcel aby ti všetci uverili výber zisku bez dôkazu... Veril si, že cena pôjde hore, že raz to nahlásiš ako exit pri aktuálnej cene, ale cena už nikdy nešla hore ...Trhy padli a z nimi i pár iných neuzavretých pozícii a ty si zmizol...
Čo sa týka môjho tradingu futures, tak od začiatku 2016 máš v mojom vlákne minimálne 20 real-time trejdov a určite je tam kopec z nich doložených originálnym scanom. Pozri prvý kvartál 2016, vtedy som veľa trejdil ES. V súčasnosti ES u seba nedayjtrejdím, ale mám otvorené opcie na ES a to na pokles trhov.
Čo sa týka toho simulovaného tradingu: mne je jedno, či to ztrejdíš u seba, alebo len nahlásiš tu. Pokial je to nahlásené REAL-TIME, je to v poriadku. Máš tak slobodu trejdiť si u seba čo len chceš a tu dať takisto len to, čo chceš.
Ja som daytrejder akcií. Robím spústu trejdov na earnings, ale tie tu nehlásim, lebo je to za prvé zložité a za druhé sa mi to nechce. Z tých trejdov, čo mám ohlásené v mojom pozičnom vlákne mám otvorených pár pozícii aj u seba. Napr. aktuálne mám BSWN, futures na VIX, kopu opcií na ES, nejaké opcie na TZA, opcie na VIX... Dva posledné vstupy môžeš nájsť na scane, čo som dal tu ku tebe. Keď nahlásim ukončenie trejdu a ukončím ho aj u seba, tak kludne zverejním scan. Ak niečo uzavriem u seba a tu nie, tak beriem na seba zodpovednosť, že tu to musím nahlásiť real-time, alebo doložiť scan. A vždy sa ráta iba ten výsledok ktorý tu real-time nahlásim, alebo doložím real scanom.
Už sa neser s tým, čo trejdím simulovane a čo nie. Tu sa hodnotia iba real-time vstupy a real-time výstupy, prípadne nejaké opozdenie, keď sa doloží scanom. Tak je to férové a vždy kontrolovateľné. Ked chceš vidieť nejaký môj real-time daytrading, tak sa hocikedy ohlás a ja nemám problém ukázať scan. Už som to 100 x povedal a ty furt len melieš to svoje.
A ked ti na tom tak strašne záleží, tak povedz, či aj ja ťa môžem požiadať o scan tvojho daytradingu, ked budem niekedy zvedavý

Nie KEDY to tebe vyhovuje, ale ked ja budem zvedavý! Tak čo povieš, ukážem ja scan, kedy si ty povieš a ukážeš ty mne kedy si ja poviem? Už počujem to ticho...