Po tom nonono sa v Tatre akoze nieco zmenilo?
A Pangas pre aku moznost si sa rozhodol. Co ti povedali v Delloite & Touche a v PWC? Vyklop
Rozhodol som sa cakat a riesit to v 2. polroku. Vyzera, ze Europska Unia je v tychto veciach rychla a mozno dovtedy vyda nejake odporucanie/nariadenie na zaklade clanku 7 odsek 2...emr napísal:Tatrabanka si ide svoj tragicky standard, ta je dobra akurat pre kalinaka, ktory tam ma dedikovane opticke vlakno ktore zasvieti vzdy ked sa mu niekto pozrie na ucet. VUB a mbank u mna bez problemov.
Po tom nonono sa v Tatre akoze nieco zmenilo?
A Pangas pre aku moznost si sa rozhodol. Co ti povedali v Delloite & Touche a v PWC? Vyklop
Som zvedavy ako budes danovemu uradu vysvetlovat ked sa ozvuPetrikX napísal: Nemyslim, ze by bitcoin spadal pod cenne papiere, kde je povinnost zdanit zisk ak ich drzis kratsie ako rok, resp. sa uplatni zrazkova dan z vynosu.A inak pokial viem, tak predaj osobnych veci nepodieha dani. Ci su to mince, sperky, znamky, alebo bitcoiny.
Pozri, nazor a vyklad DU nie je pravne zavazny. Momentalne sa nejaky zakon este len pripravuje a sam som zvedavy, ako bude vyzerat. Ok, nie som pravnik, mozno by ma opravil, ale osobne teda neviem o tom, ze by mi momentalne mohol niekto zdanit zmenu btc na peniaze, najma ked budem tvrdit( a bude nepreukazatelne, ze je to inak), ze nemam na nom priamy zisk nakup vs predaj (dostal som darom, vytazil, nasiel usb kluc s walletom, vymenil za ....). Osobne by som sa v tom pripade (po porade s pravnikom) s DU sudil . Ked najdem na povale mincu, za ktoru mi niekto bude chciet dat milion eur, tak sa cely DU moze ist vypchat, je to predaj osobnej veci. Ak niekedy kryptomeny zaradia do ineho chlievika, ok, ale zakony nemozu platit retrospektivne.Som zvedavy ako budes danovemu uradu vysvetlovat ked sa ozvu
Do tvojho BTC walletu pride od neznamej osoby zopar BTC. Totoznost odosielatela bude technicky nevystopovatelna. Ty o odosielatelovi nebudes nic vediet. Vypytaju si od teba cestne prehlasenie ze o odosielatelovi nic nevies a tym to skonci. Lebo nic ine v rukach nebudu mat.PetrikX napísal: Ok, nie som pravnik, mozno by ma opravil, ale osobne teda neviem o tom, ze by mi momentalne mohol niekto zdanit zmenu btc na peniaze, najma ked budem tvrdit( a bude nepreukazatelne, ze je to inak), ze nemam na nom priamy zisk nakup vs predaj (dostal som darom, vytazil, nasiel usb kluc s walletom, vymenil za ....). Osobne by som sa v tom pripade (po porade s pravnikom) s DU sudil .
Sice netusim, ako to chcu realizovat, ale Kazimir ohlasoval prave nejaku novu dan pri nakupe tovaru za kryptomeny. Takze mozno ani toto nebude cesta. Aj ked realne netusim, ako to chcu kontrolovat. Jedine co mi napada je zaviest do jednoducho plosne, mozno s tym ze ak preukazes ze mas narok, dostanes tu dan nazad.Cim viac sa BTC rozsiri, tym viac veci sa bude dat kupit priamo za BTC. Tym padom potreba menit BTC na fiat bude stale zriedkavejsia a mensia. Zisk nebude dohladatelny a vycislitelny. Zdanuje sa zisk.
Toto ma pobaviloemr napísal:Moj znamy uctovnik danovak hovori - vsetci optimalizuju - az do prvej danovej kontroly. Potom vsetci zacnu fungovat poctivo.