Vypovezeni nuklearni dohody - implikace

Komodity a komoditné akcie - ropa, energie, drahé kovy, zlato, striebro, priemyselné kovy, ťažobné spoločnosti
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
MartinUS
Gold Member **
Príspevky: 430
Dátum registrácie: Po 08 02, 2010 6:52 pm
Bydlisko: Chicago, USA

Vypovezeni nuklearni dohody - implikace

Príspevok od používateľa MartinUS »

Zdravim,

Trump oznamil vypovezeni nuklearni dohody - vliv na cenu ropy: http://martinekonom.blogspot.com/2018/0 ... earni.html

Enjoy,

Martin, ekonom, Chicago, USA
Twitter: @Martin_ekonom
http://www.quantexpo.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3825
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 125 times
Been thanked: 338 times
Kontaktovať používateľa:

Re: Vypovezeni nuklearni dohody - implikace

Príspevok od používateľa osamely chodec »

s tym rastom ceny to nevyzera az tak jasne, skor by som podla COT repotu, ktory je uz dlhsie extremne medvedo nastaveny a divergencii ceny a spredu usudzoval munimalne na hlbsiu korekciu ak nie dlhodoby vrchol
Prílohy
spreadsPrice_clq18-clz18.png
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Porozumiet znamená zvyknúť si.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Bulhar
Príspevky: 1
Dátum registrácie: Pi 09 06, 2017 10:14 pm

Re: Vypovezeni nuklearni dohody - implikace

Príspevok od používateľa Bulhar »

Nedá mi nesúhlasiť s chodcom ,čím ho pozdravujem :-) samozrejme stat sa može všelico ale moj pohľad na vec:
Ropa je momentalne už dlhšiu dobu v fundamentálnom up trende, a bude tam minimálne do zasadnutia OPEC-u v júni vo Viedni, kde existuju 2 scenáre, buď bude júnové zasadnutie len formálne a všetko pôjde podľa očakávaní a ropa bude naďalej stúpať , alebo trh pojde do strany a po zasadnutí v júni poprípade silnejšia korekcia nás čaká čomu sa ja viacej prikláňam z následujúceho dôvodu:

Zdá sa, že existuje určitá dohoda medzi USA a Saudskou Arábiou, že ak sa Washington predĺži sankcie na Irán, Saudská Arábia sa bude snažiť zabrániť rastu cien ropy, čo je pre amerických politikov trvalý problém v USA (nízke ceny palív sú pre amerického voliča lepšie ako vysoké ceny palív. )  Americký minister financií Mnuchin povedal, že neočakáva nárast cien ropy, pretože "sme mali rozhovory s rôznymi stranami ..., ktoré by boli ochotné zvýšiť dodávky ropy." Nepomenoval pri tom aké strany mal na mysli, ale dá sa s dosť s velkou pravdepodobnosťou povedať, že hovoril o Saudskej Arábii.
Krátko po tomto vyhlásení totižto Saudská Arábia vydala vlastné vyhlásenie, v ktorom tvrdí, že "bude spolupracovať s významnými výrobcami a spotrebiteľmi v rámci OPEC aj mimo neho, aby obmedzil dopad akéhokoľvek nedostatku dodávok", uviedol o deň neskor saudský minister energetiky.
Ak však Saudská Arábia zvýši produkciu, v podstate to bude znamenať porušenie dohody Rusko - OPEC. Akékoľvek jednostranné zvýšenie ponuky by bolo v rozpore s duchom paktu a pravdepodobne by viedlo k nedohode na júnovom zasadnutí . FT síce uviedol, že Saudská Arábia sa bude snažiť spolupracovať s OPEC a Ruskom, aby koordinovali svoje postupy spoločne. V každom prípade sa zvyšuje tu riziko že sa OPEC s Ruskom na júnovom zasadnutí nemusí dohodnúť a hlavne jeho malí členovia a tak dohoda OPECu može skončiť, čo v prípade takéhoto scenáru by znamenalo silný výpredaj kedže trh započítava dohodu už v cene.
Netvrdím že sa júnové zasadnutie skončí fiaskom , ale minimalne sa rozšírením sankcií zvýšilo riziko a to hlavne veľkým, ktorý sú extrémne net long, preto velký musia do júnového zasadnutia develeveraegovat svoje enormné velké pozície na rope ( z princípu väčšie riziko = nižší leverage) a musia to stihnúť do júnového zasadnutia , tak by sme mohli vidieť pohyb ceny do strany, lebo velký potrebujú čas aby sa zbavovali pozicií , ale ak to nestihnú a júnové zasadnutie skončí nedohodou .... tak držme si klobuky poletíme voným pádom ....na druhej strane ak sa stihnú develerage-ovať a zasadnutie skončí dohodou o udržaní kvót ,čo je očakávanie trhu , aj tak si myslým že velký spustia korekciu aby sa zase zapli leverage na nižšej cene a tým pádom bude pokračovať uptrend aj vyššie kludne 80, trh je tesný a dalšie 2% z celosvetovej produkcie by utesnilo trh pod 5 ročný priemer.
akú stratégiu by ste zvolili na deleveraeging keď držíte veľa špekulatívneho podkladu? Ako by ste sa ho zbavili ? Ako by ste znizili leverage ? no ja by som vypisoval opcie na vyšších cenách a ze tie premie by som si kupoval Puty , ked mate vela podkladu tak musíte tých opcí vypísať a nakúpť vela , čím vlastne zvýšite volatilitu , lebo na jednej strane zaplavite trh call opciami, na druhej strane vyvolate dopyt po putoch, zvýši sa volatilita takže sledovanie volumových bariér na opciách + sledovanie zmeny na povrchu kontanga bude ukazovať kam sa trh môže až dostať , na koniec ak by sa dohoda v juni uskutočnila a trh by retail v euforií poslal vyššie by expirovali vaše call opcie ITM , tak mate zarobene na peaku z leve a nasledne predate aj podklad a zarábate aj druhy krát, čím ale spustíte vypredaj aby ste si ako velký mohli znovu naakumulovať pozície na nižšej cene. Vtedy retail bude nakupovať lebo však su plné noviny býčich fundamentov, tak Vám len urobia vďačne protistranu, ktorú pekne oholíte nižšie keď Vám retail rád tie kontrakty znovu vráti naspäť nižšie na svojich stoplosoch keď bude krvácať a hra može pokračovať.
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3825
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 125 times
Been thanked: 338 times
Kontaktovať používateľa:

Re: Vypovezeni nuklearni dohody - implikace

Príspevok od používateľa osamely chodec »

ten spred zafungoval na 100%.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Porozumiet znamená zvyknúť si.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Napísať odpoveď

Návrat na "Komodity, komoditné akcie"