![]() |
od jogo » Str 12 19, 2018 10:56 pm
od JUGGLER » Str 12 19, 2018 11:06 pm
od MartinPillar » Str 12 19, 2018 11:34 pm
od JUGGLER » Štv 12 20, 2018 12:37 am
od Kos3 » Štv 12 20, 2018 11:06 am
od Ladis » Štv 12 20, 2018 11:08 am
od jan » Štv 12 20, 2018 9:22 pm
od JUGGLER » Štv 12 20, 2018 9:54 pm
od JUGGLER » Štv 12 20, 2018 10:27 pm
od JUGGLER » Štv 12 20, 2018 11:26 pm
od JUGGLER » Pia 12 21, 2018 4:40 pm
od JUGGLER » Pia 12 21, 2018 5:38 pm
od JUGGLER » Pia 12 21, 2018 6:32 pm
od jogo » Pia 12 21, 2018 7:06 pm
JUGGLER píše:
Nasdaq -1,7%. Fascinujúce. Žiadna snaha o rebound ...trh znova ukazuje, čo dokáže...
od MartinPillar » Pia 12 21, 2018 8:48 pm
Nepripravení hráči zbankrotujú a ide sa ďalej... A oni sa potom vyhovárajú: toto sa nedalo predpokladať, toto sa stane raz za milión rokov...
od JUGGLER » Pia 12 21, 2018 9:12 pm
od jogo » Pia 12 21, 2018 9:33 pm
od MartinPillar » Pia 12 21, 2018 9:45 pm
od jogo » Pia 12 21, 2018 9:59 pm
od Istiach » Pia 12 21, 2018 10:01 pm
MartinPillar píše:Jogo: Jasne je to iba indikator nic viac a je super pesimisticky. Treba trochu iba vyvazovat tie vase ETF-long-for-life-and-nothing- else nazory.
od MartinPillar » Pia 12 21, 2018 10:09 pm
Istiach píše:
Tak hadam nehces ten index teraz shortovat
od jogo » Pia 12 21, 2018 10:17 pm
MartinPillar píše:Nehnutelnosti, zlato a cash
od MartinPillar » Pia 12 21, 2018 10:18 pm
od jogo » Pia 12 21, 2018 10:20 pm
MartinPillar píše:Tzn Rano predat SPX, hodinu pred close zavriet a ist long. Na close zavriet a ist short, atd. To by mohlo fungovat lepsie ako 90 tka
od jaroslav80 » Pia 12 21, 2018 11:36 pm
jogo píše:
Vidíš a mne sa zdá, že ty viac riskuješ ako ja s indexovými ETF.![]()
Nehnuteľnosti v prípade krízy, ktorú na akciových trhoch predpovedáš budú bez nájomníkov, lebo bude obrovská nezamestnanosť. Ak máš na nich hypotéku, tak budeš mať problém.
Zlato už od 19 storočia ma podstatne nižší výnos ako akcie aj dlhopisy. Papierové zlato není bezpečné voči vlade a fyzické zlato není bezpečné voči zlodejom.
Euro cash není žiadna bezpečnosť vzhľadom na pnutia v Eurozóne(Taliansko) a Európskej únii(migranti).
od JUGGLER » Sob 12 22, 2018 12:29 am
od Ladis » Sob 12 22, 2018 10:35 am
od rogue_trader » Sob 12 22, 2018 8:58 pm
od MartinPillar » Sob 12 22, 2018 9:31 pm
od JUGGLER » Ned 12 23, 2018 1:50 am
od Rado » Ned 12 23, 2018 2:24 am
JUGGLER píše:
Na záver poviem ešte jednu vec. To najcennejšie, čo môžete svojím deťom dať, je urobiť im pekné detstvo, tráviť s nimi veľa času a naučiť ich tomu, čo vás naučil život. Nie peniaze, nie majetky, ale spomienky a múdrosť sú to najcennejšie čo môžeme po sebe zanechať...
P.S. V živote to chodí tak, že prejdú 2-3 generácie a ani pes po vás neštekne. Proste nikto už nepríde ani k vášmu hrobu.
Tak ako my nechodíme k hrobom starším ako sú ľudia ktorých sme poznali ( rodičia, starí rodičia ), maximálne prarodičia.
Je to proste kolobeh života...Žijeme iba raz, tak si to užime. A každý po nás nech má taký život aký si zaslúži (nie taký, aký zdedí ).
od rogue_trader » Ned 12 23, 2018 9:29 am
MartinPillar píše: Poslednym prikladom bol XIV
od Aurelio » Ned 12 23, 2018 2:42 pm
JUGGLER píše:Pre všetkých, čo chcú investovať s horizontom 100 rokov:
Tie myšlienky sú krásne, ale ja som presvedčený, že staré časy sú nenávratne preč. Myslím tým klasické investovanie do akcií (firiem ) keď firmy rástli a prosperovali 100 rokov. Dnes sa pozrite na General Electric - ikonu, ktorá stojí pred krachom. Venujte tichú spomienku Lehman Brothers, Bear Stearns, ktorých krach odštartovali dobu v ktorej je všetko možné. Pozrite sa na ikonické banky, ktoré ktoré boli ,,too big to fail ,, a ich akcie sú aj po 10 rokoch v strate nad -90%.
A zamyslite sa nad tým, čo sa udialo s kapitalizmom a s trhom za posledných 20 rokov.
od jogo » Pon 12 24, 2018 9:31 am
JUGGLER píše:
Pre všetkých, čo chcú investovať s horizontom 100 rokov:
Tie myšlienky sú krásne, ale ja som presvedčený, že staré časy sú nenávratne preč. Myslím tým klasické investovanie do akcií (firiem ) keď firmy rástli a prosperovali 100 rokov. Dnes sa pozrite na General Electric - ikonu, ktorá stojí pred krachom. Venujte tichú spomienku Lehman Brothers, Bear Stearns, ktorých krach odštartovali dobu v ktorej je všetko možné. Pozrite sa na ikonické banky, ktoré ktoré boli ,,too big to fail ,, a ich akcie sú aj po 10 rokoch v strate nad -90%.
A zamyslite sa nad tým, čo sa udialo s kapitalizmom a s trhom za posledných 20 rokov.
V 2009 hrozil finančný kolaps a veľké banky boli pred bankrotom zachránené štátom .
Bolo to doslova znárodňovanie. Ja si myslím, že krízy a bankroty majú svoj význam, lebo trh sa očistí. Neschopní zbankrotujú, to čo ostane je zdravé a môže zdravo rásť. A ten zdravý rast , to je prosperita na ktorej sa môže podieľať každý, tým že investuje do akcií.
Zamyslite sa nad tým, čo sa stalo v 2009. Voľný trh skončil - vyvolené firmy už nemôžu skrachovať. Trh sa neočistil, konkurencia je veľká. Štát potom natlačil peniaze, bezprecedentnú kopu peňazí a skupoval dlh a toxické assets (to sa ešte stále deje v EU zatial čo my jasáme ako ekonomika prosperuje ). Za natlačené peniaze štát očistil ďalšie veľké banky, ale tie aj tak neprosperujú. Úroky boli desaťročie takmer nulové. Peniaze zadarmo. V takom prostredí by sa malo všetkým dariť a malo by to vyústiť do inflácie. To sa nedeje. Prečo? Zrejme preto, že ten rast je umelý. Firmy boli na kyslíku a ten kyslík im teraz fed odtrháva od pyskov...Už nebudú peniaze zadarmo...Čo príde? Zákonite to, čo vidíme na grafe za posledných 20 rokov. Stagnácia a veľké pády raz za desať rokov...stále väčšie a stále častejšie. A v tých pádoch, ked už gigantom nedovolia skrachovať, tak ten nekonečný účet zaplatí kto? No hádajme. Pomocná otázka: komu dali vyžrať posledné krachy bánk na Cypre? No predsa investorom.
Ja si myslím, že tie ikonické firmy, tým že sú také gigantické a že je ich veľa (trh sa neočistil ) nemajú priestor rásť, plus neťahá ich hore rast spotrebiteľského dopytu, plus nemajú velmi kde expandovať, lebo Čína už nie je len spotrebitel, ale vážna konkurencia...Oni rastú, ale nerastú organicky...robia akvizície, pohlcujú konkurenciu, skupujú vlastné akcie..to u nie je ten istý rast ako posledných 100 rokov.
Tým nechcem povedať, že investovanie do akcií neodporúčam. Odporúčam, lebo nič lepšie tu zatial nie je a je rozumné prilepšiť si na dôchodok.
Peniaze z investovania si počas života neužijete, len na sklonku života, ked už dividendy netreba reinvestovať ale môžete ich míňať.
Ja nechcem o tom veľa filozofovať, ale svet sa mení exponenciálne a horizont 2100 mi nedáva zmysel. Máme tu živú story: Ladis drel, šetril a sníval, že prežije dôchodok v exotickej destinácii. Nič z toho investovania nemal. A teraz je to tak, že z 200 000 € na burze má ročne 5000 € dividend, čo by mal dlhodobo aj z úrokov v banke. Iste, teraz sú dividendy o trochu väčšie ako úroky, ale v priemere je ten rozdiel zanedbateľný. Iste, keby Mr.Ladis investoval rozumnejšie t.j. nie do bánk, ale do indexov, tak by mal možno 400 tisíc, 2 x väčšie dividendy a krajší dôchodok. Ale stále iba dôchodok.
Teraz ako penzista riskuje že príde o polovicu kapitálu, pričom tú stratu už nerozchodí počas svojho života.
Na život v Španielsku môže zabudnúť..ostáva mu akurát exotická manželka s Filipín s ktorou si už nerozumie a ktorá po jeho smrti akcie predá a peniaze si užije. Tak to vidím ja. Sorry.
To isté môžu urobiť vaše deti. Deti, ktoré sa rodia ,,navždy zabezpečené,, tak si to obyčajne nevážia a nemajú motív niečo v živote dosiahnúť. Mne bude stačiť, ked rodine zanechám majetok, ktorý nemienim predávať a ktorý sám osebe rastie na cene: nehnuteľnosti a obrazy.
Na záver poviem ešte jednu vec. To najcennejšie, čo môžete svojím deťom dať, je urobiť im pekné detstvo, tráviť s nimi veľa času a naučiť ich tomu, čo vás naučil život. Nie peniaze, nie majetky, ale spomienky a múdrosť sú to najcennejšie čo môžeme po sebe zanechať...
P.S. V živote to chodí tak, že prejdú 2-3 generácie a ani pes po vás neštekne. Proste nikto už nepríde ani k vášmu hrobu.
Tak ako my nechodíme k hrobom starším ako sú ľudia ktorých sme poznali ( rodičia, starí rodičia ), maximálne prarodičia.
Je to proste kolobeh života...Žijeme iba raz, tak si to užime. A každý po nás nech má taký život aký si zaslúži (nie taký, aký zdedí ).
od JUGGLER » Pon 12 24, 2018 4:26 pm
od MartinPillar » Pon 12 24, 2018 5:26 pm
od Ladis » Pon 12 24, 2018 5:53 pm
od JUGGLER » Pon 12 24, 2018 6:12 pm
Späť na Trading, tipy, zverejňovanie obchodov a investícií
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia