No mohla by ist uz do strany a zacat stupat pred 7.7

Btw: Ako je to s dlhodobym drzanim rovnakej akcie na jednom ucte a obchodovanim na inom z pohladu dani? Nevylucuje sa to?
Dik L.
som tak trochu zvedavý čo ta viedlo ku kúpe CHESAPEAKE ENERGY CORPORATION (teda pokiaľ nejde len o krátkodobý trade).BUY 100 CHK @ 1,875
Čau.Martin7 napísal:BUY 100 TQQQ @ 59,00
Tiež som mal ten názor, ale v poslednom čase ho mením.JUGGLER napísal: Pozor na pákové (leveraged ) ETFs. Sú určené len na daytrading. Držať ich dlhší čas je nebezpečné.
Minimalne u niektorych brokerov vies pouzit demo ucet.... takze ta to nic nebude stat a mozes sa hrajkat a zisas informacie. Su rozni brokeri s roznou strukturou poplatkov, vela rebrickov je aj po slovensky / cesky, tak este si asi malo hladal.Cent0089 napísal:Zdravím vás, nerád by som zakladal novú tému tak píšem sem. Som ešte väščí začiatočník ako pán čo založil toto vlákno. Chcel by som sa len pre začiatok opýtať, či má vôbec zmysel nakúpiť akcie v hodnote povedzme 500-600 eur. Uvažoval som nad Tesla motors, Nvidia a AMD. Moje očakávania nie sú nejak na tom zarábať ale len si to skúsiť. Ponechať si takéto akcie pár rokov a uvidieť čo to spraví. Problém je, že vôbec neviem ako na to, ťažko sa mi dopátrať k hodnotným informáciám. Prečítal som tu pár tém, dá sa to spraviť z pohodlia domova napríklad cez českého sprostredkovateľa LYNX? Na ich stránke akosi sa neviem dočítať ako je to s poplatkami. Zrejme sa platí za nákup akcií a potom aj za to že mi ich u seba držia? P.S: možno niektorých rozčúli, že moja otázka je hlúpa, ale naozaj s tým nemám žiadne skúsenosti a budem vďačný za odpovede.