Wuhan Coronavirus

Čo sa inam nehodí, ale máte potrebu to napísať
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3910
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 478 times
Been thanked: 159 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa iceberg8 »

pokus napísal:Taketo hluposti si fakt nechaj pre hlavne spravy. Teraz ked sa testuje sa niekto nakazil? Uzasne ze ista skupina ludi, ktora od zaciatku iba mrnci a vsetko spochybnuje, bude pindat este aj na moznost spravit si test. Niektorym skratka niet pomoci.



moznost je nieco ine, ako povinnost.
Odoslané z počítača
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3910
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 478 times
Been thanked: 159 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Pokus, prosim ta o vyjadrenie..

Tú podľa premiérových kritikov vlastní spolumajiteľ súkromnej školy, ktorú navštevujú Matovičove dcéry.

je pravda konspiracne medium ?
„No a tu je pointa – podľa troch nezávislých meraní v Nemecku, Taliansku a Brazílii dosahuje uvedený test takéto hodnoty len pri ľuďoch s veľkou virálnou záťažou, teda ľuďoch, ktorí sú korony plní. Pri ostatných pozitívnych ľuďoch – chorých aj bez symptómov hodnota dosahuje od 70 % do 92 %. Inými slovami, pustia zo 100 nakazených až 30 domov ako zdravých. Za 40 miliónov,“ uviedol Beblavý.

Nech je to len 7 zo 100 ludi, budu negativ,ale budu sa moct legalne hybat a roznasat to ?

https://www.msn.com/en-ph/news/national ... r-BB18kqWF

Bondoc said the two brands were banned in many countries, including the United States, United Arab Emirates and India because of inaccuracies in detecting Covid-positive cases.....

The Malaysian Institute for Medical Research said RapiGen’s Biocredit Covid-19 tests have a low sensitivity rate of 43.3 percent, creating more false negatives.


je msn.com konspirator ?
Odoslané z počítača
SomPanko
Silver Member *
Príspevky: 202
Dátum registrácie: Pi 01 09, 2017 4:14 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa SomPanko »

iceberg8 napísal:Nech je to len 7 zo 100 ludi, budu negativ,ale budu sa moct legalne hybat a roznasat to ?


Ja z toho napadu tiez nie som uplne nadseny, ale pozri sa na to aj tak, ze teraz sa tych istych 7 zo 100 ludi alebo aj viac taktiez dalej bezproblemov moze hybat medzi nami a roznasat to. Tento test ale moze odhalit inych, ktori sa teraz tiez medzi nami hybu, no nevedia o tom, ze su pozitivni a silni roznasaci. Tak aspon ich na nejaku chvilu odstavia. Ale ako som povedal, aj tak si nie som uplne isty, na co to je dobre, lebo aj tak vela ludi zostane neodhalenych a teda problem len mozno na chvilu spomalime, kedze sa to aj tak bude sirit aj nadalej.
Používateľov profilový obrázok
Rado
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 5223
Dátum registrácie: So 03 10, 2009 10:54 am

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Rado »

Tak od novembra máme na Slovensku lockdown.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

Nic sa tym nevyriesi, iba posunie situacia cca 2tyzdne dozadu.
Martin7
Guru Member ****
Príspevky: 1361
Dátum registrácie: So 19 03, 2016 11:49 am
Been thanked: 184 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Martin7 »

Príspevok z diskusie sme.sk, nick: koniec srandy:

Pani prezidentka prejavila ochotu zvážiť nutnosť celoplošného testovania. Okrem toho, že ak sa neuskutoční, Matovič podá demisiu, čo by bolo ako dve muchy jednou ranou, som pridal na jej stránku aj nasledovné argumenty proti testovaniu, vyplývajúce z mojich skúseností lekára prvého kontaktu urgentného prijmú:
Pani prezidentka, pracujem na urgentných príjmoch, v 3 nemocniciach, prijímam do nemocnice pacientov pozitívnych aj suspektných z covid. K masovému testovaniu mam niekoľko poznámok. Vynechajme z testovania nasledovne skupiny ľudí: 1. Osoby nad 65 rokov alebo osoby definované ako vysoko rizikové s komorbiditami, ktoré sú bez príznakov covid. Hrozí vysoké riziko, že ak sa pri koncentrácii obyvateľov, aká sa udeje v malom priestore v krátkom čase počas testovania v uzavretej volebnej miestnosti stretnú s možnými asymptomatickými roznášačmi infekcie, tak sa nakazia, priebeh ich ochorenia bude ťažký, až fatálny. 2. Vynechajme symptomatických pacientov každého veku, aj do 65 rokov, ktorí by mali byť o testovaní cestou miestneho RUVZ. 3. Osoby ktoré majú pozitívnu epidemiologickú anamnézu na Covid, boli v kontakte s nakazenou osobou a sú teda v povinnej karanténe. Tieto osoby sú práve tí potenciálni roznášači infekcie, ak by porušili karanténu, čo by v prípade sankcií za neúčasť v povinnom testovaní asi museli urobiť. 4. Osoby, ktoré cielene už niekoľko mesiacov od začiatku epidémie dobrovoľne dodržiavajú všetky doporučované opatrenia, nemajú kontakt s nakazenou osobou za posledných 10 dni a podpíšu o tom čestné prehlásenie. Musíme si uvedomiť, že samotná technika vyteru slizníc hrdla vyžaduje, aby testovaný 3 x zakašlal do svojho rúška. V prípade ak ide rúško certifikované, viacvrstvové, je pravdepodobné, že zachytí vírus pri kašli. Ale ak testovaný tri krát zakašle do podomácky ušitého rúška z nedefinovanej textílie, je pravdepodobné, že veľké množstvo infekčného aerosólu sa rozptýli v uzavretej miestnosti, čo znamená významné riziko nakazenia nasledujúcich testovaných. Zvlášť, ak pôjdu podľa abecedy tých, ktorí prídu v druhej polovici dňa. Ako lekár, ktorý podľa Hippokratovej prísahy musí dbať a konať vždy v prospech pacienta, nemôžem v žiadnom prípade ani so žiadnym nemedicinskym odôvodnením súhlasiť s tak nastaveným plošným testovaním, ako nám prezentujú vládne špičky. Najväčšie riziko vidím v možnom nevynútenom nakazení sa Covidom veľkého množstva ľudí naraz, čo o dva týždne po prepuknutí symptómov ochorenia zrúti nemocničných systém, keďže je pravdepodobné, že najdisciplinovanejšia vrstva obyvateľov sú seniori, a tí sú zároveň aj najviac ohrození ťažkým priebehom ochorenia, sa dostavia určite. Prínos z hľadiska zdravotného pre testovaných nebude žiaden, nakoľko máme veľmi dobre prepracovaný systém identifikácie a diagnostiky chorých a rizikových a trasovania a dohľadávania kontaktov pozitívnych alebo chorých osôb už teraz. Podľa môjho názoru, plošné testovanie znamená len overovanie matematických predikcií priebehu šírenia ochorenia populáciou, ktoré však nemá žiadny význam, pokiaľ nie je zároveň úplný lockdown a zároveň nie sú uzavreté hranice. Zvážte prosím tieto pripomienky a zastavte to šialenstvo, kým nedôjde k celnárodnej tragédii nezvládnuteľných rozmerov.
If you don´t find a way to make money while you sleep, you will work until you die. Warren Buffett
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15694
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 989 times
Been thanked: 1343 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Iceberg. je kopa liniek so štúdiami ktoré dospeli k záveru, že aj PCR testy sú velmi nespoľahlivé. Na jednej strane bola zistená falošná negativita u ľudí ktorí boli evidentne pozitívní..na druhej falošná pozitivita u ľudí, ktorí nemajú vírus, alebo majú len fragmenty ktoré vykazujú pozitivitu, pritom vírus nemôžu šíriť.

Daj si do googla ,,PCR test are unreliable,, a nájdeš kopu zdrojov.

jeden zo sto: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp2015897

Two studies from Wuhan, China, arouse concern about false negative RT-PCR tests in patients with apparent Covid-19 illness. In a preprint, Yang et al. described 213 patients hospitalized with Covid-19, of whom 37 were critically ill.2 They collected 205 throat swabs, 490 nasal swabs, and 142 sputum samples (median, 3 per patient) and used an RT-PCR test approved by the Chinese regulator. In days 1 through 7 after onset of illness, 11% of sputum, 27% of nasal, and 40% of throat samples were deemed falsely negative. Zhao et al. studied 173 hospitalized patients with acute respiratory symptoms and a chest CT “typical” of Covid-19, or SARS-CoV-2 detected in at least one respiratory specimen. Antibody seroconversion was observed in 93%.3 RT-PCR testing of respiratory samples taken on days 1 through 7 of hospitalization were SARS-CoV-2–positive in at least one sample from 67% of patients. Neither study reported using an independent panel, unaware of index-test results, to establish a final diagnosis of Covid-19 illness, which may have biased the researchers toward overestimating sensitivity.

In a preprint systematic review of five studies (not including the Yang and Zhao studies), involving 957 patients (“under suspicion of Covid-19” or with “confirmed cases”), false negatives ranged from 2 to 29%.4 However, the certainty of the evidence was considered very low because of the heterogeneity of sensitivity estimates among the studies, lack of blinding to index-test results in establishing diagnoses, and failure to report key RT-PCR characteristics.4 Taken as a whole, the evidence, while limited, raises concern about frequent false negative RT-PCR results.


Vakcíny aj testy sú robené narýchlo a schvalované v núdzovom režime.
Len som sa pousmial, ked vidím, že najdrahšie PCR testy sú od americkej TermoFisher, ktorá je prepojená na vládu a ktorá za zvláštnych okolností kúpila od Mistríka firmu za 14 mil. Mistrík za vzdal kandidatúry v prospech Čaputovej, pričom vrazil do toho nemalé peniaze..a teraz ho vídam v pandemickej komisii. Je dokonca pravdepodobné, že keby matovič podal demisiu, tak navrhne Mistríka za premiéra. nekonšpirujem. pametám si to ešte spred volieb:

Kandidoval za prezidenta a neuspel, nekandiduje za premiéra a uspeje?!

Aj taká na prvý pohľad absurdná konštelácia sa začína črtať v prípade Roberta Mistríka, ktorý odstúpil pred prvý kolom minuloročných prezidentských volieb. Teraz sa o ňom začína šepkať v zákulisí ako o človeku, ktorý by mohol zmieriť opozičné strany a ktorého by mohol navrhnúť Igor Matovič za budúceho premiéra.


https://www.cas.sk/clanok/943119/byvaly ... -premiera/
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3910
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 478 times
Been thanked: 159 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Preco nema Rakusko lockdown? Ma napr Kuchl , ale to je mesto a nie cele Rakusko.
https://www.garda.com/crisis24/news-ale ... -update-22
Authorities have stated that they will place the town of Kuchi (Salzburg) under lockdown between Saturday, October 17, and November 1, to control the spread of the coronavirus disease (COVID-19). Entry and exit into the town will be limited over this period to deliveries and essential workers.

Austrian authorities tightened COVID-19 restrictions nationwide on September 21 due to an increase in cases across the country. Indoor gatherings are limited to ten people, except for those in private residences. Outdoor events are limited to 100 people, while events with seating available are permitted to hold up to 3000 people outdoors and 1500 indoors. Restaurants and bars must seat a maximum of ten people per table, only serve seated customers, and close by 01:00 (local time). Wearing face coverings is also mandatory in restaurants, bars, and open markets, unless seated. Face coverings are also mandatory in all public spaces including retail shops, schools, government buildings, and supermarkets, as well as on public transportation.

As of Friday, October 16, there have been 60,224 confirmed cases of COVID-19 in Austria with 877 associated fatalities. Further international spread of the virus is to be expected in the near term.

Kuchl ma 6678 obyvatelov.
A nasiel som toto
https://www.bbc.com/news/world-europe-54618827
The 105,000 people of Berchtesgadener Land, bordering Austria, will only be allowed to leave home for essential reasons for the next two weeks.

To je ale Nemecko.

je kopec nelogickych oaptreni, ako napr Ak je limit 50 hosti na "evente", niekomu sa urobi zle, tak zdravotnika tam uz nepustia?

On je taky nahodny generator vyrokov. Najskor trepne, ze na SR je 200k ludis covidom,potom ho orpavia odbornici ze to bude skor 50k, potom povie, ze lockdown ak nebude testovanie, ale ak bysaukazalo, zeich je 50-200k tych pozitiv, co bynastalo? to by ich tam nechal ? ak uz janci pre 1-2tisic denne? co robil v lete? 2 mesaice prazdniny pocas nudzoveho stavu? (viem, ze vtedy nebol, ale to je absolutne bezpredmetne, korona nezmizla), a teraz iduvarit polievku z blata na rychlo? smiesne amaterske. Pat a Mat

Lockdown by bol, logicky,ucinnny ak by sme uz nikdy neotvorili hranice. Kontaminovane moze byt aj jedlo, no len to by sme akosi umreli hladom bez dovozu, kedze SR je nesebestacne a nikomu to za poslednych 30 rokov neprekazalo. Ani ujo igor by nemohol behat za hranice"vyjednavat". Ozaj, a kolko tych falosne negativnych PCR bolo na Globsec ? To bola zurka ako hovado, a co ta svadba koncom augusta? Taky clovek ma u mna nulovu moralnu hodnotu, vino kaze, vody pije. Ludia sa budu musiet hybat aj pocas lockdownu, inak by 5 apol miliona ludimuseli dat do umeleho spanku. Skrat, poziar? hasici? lockdown, zhor a bud ticho , drz hubu a krok. infarkt? no a co, je nudzovy stav,nemas mat blbe srdce. To je tak extremne na smiech, tento lockdown, ale igorko sa uci, uz to nie je blackout, jedin ak v jeho hlave. Smejem sa z tejto vlady, lebo su to diletanti, co riadia stat pokus omyl. Absolutne za nic nezodpovedaju. Ved do frasa, ten igor je uplne pojaseny, on nieco treskne, potom si precita komenty na FB IG a potom zmeni nazor, toto ma byt PREMIER s tym jeho spickovym timom ? prisom vas.. pripomina mi to taky serial "nakupne maniacky" ..nic v zlom, ale moje posledne slovo v tejto teme, kedze moj cas je drahy.. magor je to, magor..
Odoslané z počítača
Používateľov profilový obrázok
Rado
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 5223
Dátum registrácie: So 03 10, 2009 10:54 am

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Rado »

Matovič ma štve, ale až taký diletanti to nie sú. Zrazu sa nekradne a veci sa pomaly hýbu dobrým smerom. (nie k Ficovi) Za rok ani dva sa nedá opraviť, čo sa kazilo 10 rokov. Rozpočet máme asi najlepší v histórii. Prišli však v zlom čase.

Nepoznám vládu, ktorá by sa s COVID vysporiadala v pohode. Všetko je to pokus a omyl. Celosvetová pandémia tu nebola poriadne dlho. Premiérové statusy na FB pôsobia detinsky a vytvárajú o ňom obraz amatéra, takže aj keby chcel byť zrazu za seriózneho, tak mu to nikto neverí. Bohužiaľ si to po... sám.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

Pfizer uz vyraba vakcinu, zatial iba na sklad, 3faza testovania prebehne zrychlene v decembri nasledne sa caka expresne schvalenie a zacne sa hned dodavat-zatial prednostne iba v Usa
Glogol
Guru Member ****
Príspevky: 1736
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 45 times
Been thanked: 154 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Glogol »

Tu Cinu mi rozum nijako neberie. Aj keby tam bol neviem ak rezim nemozem tomu uverit. V US startuje 3 vlna a Cina +/- 10 pripadov ako vacsia dedina na na Orave alebo pri Bardejove.
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

dovody preco je Cina /ci Japonsko/ take uspesne v potlaceni sirenia infekcie su jednoduche: ludia su tam zodpovednejsi a zaroven vladna moc realne vynucuje plnenie nariadení. Ak bol niekto v karantene, tak mu pred dvere dali kameru ktora 24hodin sledovala ci ju dodrziava a ak by ju porusil, mal by velke problemy. Ludia aj zdravi boli nuteni znizit pocet socialnych kontaktovat na minimum napr sa uvadza ze studenti ich znizili priemerne o viac ako 12násobok!

Co vidime na Slovensku, Usa ci v Cechach? Mnohi ludia si robia co chcu, nenosia rusku vobec,alebo im trci nos, co je to iste akoby ho vobec nemali, zgrupuju sa, robia party, oslavy, chodia do restauracii ci barov v interieri ktore funguju nacierno a pod. Nevedia prezit bez svojich oblubenych fitnescentier, pedikúr, masazi.. V Cine tiez velmi dokladne trasovali a dohladavali kontakty co sa v Europe robilo iba ciastocne.
Glogol
Guru Member ****
Príspevky: 1736
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 45 times
Been thanked: 154 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Glogol »

Rúška disciplina a velky brat nie su vsemocne. Aj Cinania chodia do prace, cestuju preplnenou dopravou, nakupuju v preplnenych obchodoch. Su ovela viac natlaceni ako zapadny svet. Tu plosne testy bezpriznakovych odhaluju okolo 3,5 percenta. Cina alebo klame alebo uz ma liek.
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

lenze nezabudaj ze oni pri prvej vlne na jar kompletne uzavreli oblast o pocte cca 15milionov obyvatelov a vsetci sedeli povinne doma.
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

odbornici hovoria ze to co najviac zabera je znizenie mobility. Jednorazove ruska ktore nosi vela ludi chrania celkom dobre okolie ale nositela iba malo. Chirurgicke ruska maju ucinnost vyssiu okolo cca 80percent, najvyssiu ucinnost maju respiratory za predpokladu ze su spravne nasadene 90perc. Mnoho ludi ale ruska nosi pod nosom,pripade maju iba šatky, šály ktore chrania iba minimalne. A potom su taki experti co nenosia nič.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3910
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 478 times
Been thanked: 159 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa iceberg8 »

pokus, nemas info o tom, ci tieto chirurgicke ruska poskytuje vedenie napr pokladnikom ci beznym "dokladacom" tovaru a podobne?
Lebo ich cena nie je zrovna nizka..
Odoslané z počítača
Používateľov profilový obrázok
Ladis
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3759
Dátum registrácie: Št 14 12, 2006 5:18 pm
Bydlisko: Alicante
Been thanked: 10 times
Kontaktovať používateľa:

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Ladis »

Pomalu se dozvídají lidé a vlády v mnohých zemích světa, že nemohou sedět lidé u jídla v hospodě těsně vedle sebe bez masky na čumáku, když nejsou z jedné rodiny. I když budou sedět lidé přes zimu v zimních kabátech před hospodami venku, musí být mezi nimi 150 cm mezera. Jinak čínský virus nikdy neodejde. Také v divadle a v kině musí být lidé celé 2 hodiny v maskách a s odstupem 150 cm a zrovna tak v továrnách, školách, v úřadech a dopravních prostředcích. Zde u mne však jsou dosud hospody plné lidí bez masky těsně vedle sebe a tak lidí nakažených virem každý den přibývá a akcie klesají.
♥ ♥ ♥ Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://forum.nr1a.com ♥ ♥ ♥ http://nr1a.com/STOCKS
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15694
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 989 times
Been thanked: 1343 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Ladis napísal:Zde u mne však jsou dosud hospody plné lidí bez masky těsně vedle sebe a tak lidí nakažených virem každý den přibývá a akcie klesají.


Už ne Láďo. Náš web paní Merkelová navstivila, tvúj prispevek si pročítala a vse chce ihned napravit:

Německo od pondělí 2. listopadu do konce měsíce zavádí rozsáhlou karanténní uzávěru, aby zastavilo prudký nárůst nových případů koronavirové infekce. Oznámila to dnes po jednání s premiéry spolkových zemí kancléřka Angela Merkelová, která upozornila na znepokojivé tempo šíření nákazy.

https://zahranicni.ihned.cz/c1-66836430 ... restaurace
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

Francuzsko bude mat celostatny lockdown od piatka. Pravdupovediac, v lete som si nemyslel, ze jesenna vlna virusu bude vyrazne horsia ako bola ta na jar..
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa jogo »

No što? :D Dáko je tu mlkvo. :)
Nechcel som ísť na test do uzavretých priestorov, ale keďže sa u nás testuje cez otvorené okná a tým pádom sa každý vykašľal a vysmrkal vonku(čo mi na tom testovaní vadilo...že by ľudia kašľali a smrkali v miestnosti), tak som išiel. Som negatívny :) a môžem ísť do práce. :?
Ináč už mám tých teoretikov okolo korony plné zuby. Všetci len teoretizujú a žiadnu epidémiu nezažili. Preto viac menej verím len prof. Krčmérymu, ktorý podobných epidémii už zažil zo desať a teda je praktik.

https://www.tvnoviny.sk/exkluzivne/2010 ... -zucastnit

Prečo to doteraz nezorganizovala žiadna európska krajina?

Profesor Jarčuška ma informoval, že Luxembursko to už má takmer za sebou. Je to podobne malá krajina. Robili to v niektorých provinciách a mestách, napríklad v spomínanej Číne. Musím však povedať, že sa o tom diskutovalo už na jar. Dohodli sme sa, že ak prvá vlna bude závratným tempom stúpať, pristúpime k tomuto kroku. Vtedy sme to nakoniec nepotrebovali. Dnes je to už aktuálne. Máme šťastie, že sme relatívne malá krajina a myslím, že sa to u nás dá zorganizovať. Samozrejme, treba sa pripraviť na úskalia. Logisticky je to náročné, ale je to aktívny prístup k riešeniu epidémie a je to lepšie, ako pasívne vyčkávať na počty nakazených a zatvárať ekonomiku. Nechceme sa dostať do situácie, v akej sme boli v marci. Preto musíme byť aktívni a musíme ľuďom vysvetliť, že to budú mať zadarmo a získajú dôležitú informáciu. Nakoniec bude efekt aj ten, že otvoríme ekonomiku, čo si všetci želáme.

Ako dopadlo testovanie v spomínaných čínskych mestách?

Po krátkom čase zrušili opatrenia, zrušili lockdown, otvorili letiská. Odchytávali potom už len importované prípady. Je to jednoduchšie, ako keď máte infikovaných roztrúsených po celej krajine.

Takže zo zahraničia máme príklady, kde to zvládli a aj to prinieslo želané výsledky?

Samozrejme. Máme aj v Európe krajiny, kde je vysoká pretestovanosť, akurát to neurobili za jeden deň alebo víkend. Niektoré krajiny ako Dánsko alebo Island majú pretestovanú veľkú časť svojej populácie a v prípade Islandu to malo aj pozitívny efekt. Podobne sú na tom aj Faerské ostrovy alebo štáty juhovýchodnej Ázie, ale ľudia nemajú radi, keď spomínam tropické krajiny, lebo si myslia, že s nimi nemáme nič spoločné, ale nie je hanba sa z nich poučiť.


p.s: A ešte ma presvedčili o zmysluplnosti celoplošného testovania výsledky nových prípadov korony koncom tohto týždňa po testovaní na Orave a v Bardejove, ktoré rapídne poklesli.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Glogol
Guru Member ****
Príspevky: 1736
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 45 times
Been thanked: 154 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Glogol »

Je predcasne daco hodnotit. Ked o tyzden budu cisla u nas klesat a vsade naokolo stupat tak matovic je vitaz ak to bude naopak tak konci. Zahral to vabank, trocha riskantne, zatial ma maly naskok ale vysledok sa uvidi o cca 10 dni. Hadam ma tolko zdraveho rozumu ze nebude oslavovat uz teraz.
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15694
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 989 times
Been thanked: 1343 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Bol som dnes o 16, keď som sa vracal z lesa. Bolo to perfektne zorganizované. Smrkalo sa vonku. Testovalo sa v hale.
Na sledovanie odberných miest som použil web somvrade.sk.
Šiel som, ked bol počet čakajúcich 0...tipoval som, že dnes bude kľud. Včera boli počty 100-150...večer ešte stále 10-20.

Nemusel som ísť. Celá rodina je negatívna, manželka bola testovaná už v piatok v robote. Ja pracujem z domu a nepotrebujem ísť nikde, len do lesa a do obchodu..

Šiel som kvôli dobrej veci. Som hrdý na to, že sa národ zomkol a podporil dobrú vec. Inú možnosť nemáme.
Že čísla budú klesať, to potvrdila už Orava, kde sa testovalo druhykrát.

Celoplošne sa zachytilo cca 30 000 nakazených, odhalili sa nové ohniská. To určite pomôže.
Nikto nevidí dopredu, ale vidíme, čo sa deje v ČR, v Belgicku, U.K, F a inde. Je to lepšie ako 6 týždňové lockdowny.
Uvidíme...čas ukáže.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

realita je taka, ze zachytili ani nie jedno percento ktore by malo byt infikovane. Myslite, ze to jedno percento, ked je teraz izolovane, nejakym zasadnym sposobom zmeni priebeh epidemie? Ja som bol v sobotu, negativ.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15694
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 989 times
Been thanked: 1343 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Trumpeta1978 napísal:Myslite, ze to jedno percento, ked je teraz izolovane, nejakym zasadnym sposobom zmeni priebeh epidemie?


Samozrejme, že zmení.Ide o to, aby sa spomalil exponenciálny nárast. 30 tisíc infikovaných v karanténe to dokáže.
Ďalej máme regionálnu analýzu, ktorá ukazuje kde je to to premorené a kde nie. Zajtra uvidíme štatistiku, ale napríklad v Lendaku bolo nad 3%, kým Košice vyzerajú na 0,25%. To pretestovanie zrejme nebude nutné v regiónoch, ktoré nie sú príliš zamorené.

Ide o to aby sme druhú vlnu prežili bez kolapsu zdravotníctva a dlhých lockdownov. Ázijské krajiny to dokázali. Prinajmenšom Čína je živým dôkazom, že druhú vlna sa dá držať pod kontrlou a ekonomických strát.

Ináč ma štve, že sa spochybňuje nízka záchytnosť antigénových testov.

To nemusí vadiť, pokiaľ testy zachytávajú infikovaných jedincov. Naopak, PCR testy môžu produkovať zbytočne veľa pozitívnych, ktorí majú v sebe len stopy vírusu, ale nie sú chorí, ani infekční.

Kritizujú smeráci, ktorí by najradšej testovali cez súkromné laboratória ( ktoré vznikli za ich vlády ).
PCR test stojí 70 €. Antigénové sme nakúpili za 4,20 €.

Jogo minule upozornil na prof. Fishera, ktorého závery citujem:

Použitie PCR nešpecifických testov vykazuje veľa falošne pozitívnych údajov. Tieto testy neboli nikdy seriózne pretestované.
ICH TVORCA VÝSLOVNE UPOZORNIL, ŽE TIETO TESTY SÚ URČENÉ PRE VÝSKUM A NIE PRE DIAGNOSTIKU!!!

Test nezmeria, koľko vírusov je vo vzorke. Skutočná vírová infekcia znamená masívnu prítomnosť vírusov, takzvanú „vírusovú nálož“. Keď je niekto pozitívne testovaný neznamená to, že táto osoba je skutočne klinicky infikovaná, že je chorá.

Keďže pozitívny PCR test neznamená automaticky aktívne ochorenie, neoprávňuje to sociálne opatrenia, ktoré sú založené výhradne na týchto testoch.

PCR pozitivita znamená len to, že je vo vyšetrovanom vzorku prítomná časť vírového RNA. Nie celý vírus.

.... „nový koronavírus“ je nový len v tom, že ide o nový typ vírusu zo skupiny koronavírusov. Ako sa uvádza, momentálne medzi populáciou kolujú 4 typy koronavírusov, ktoré bežne spôsobujú nádchu, zvlášť v zime. Všetky sa zároveň veľmi podobajú na nový koronavírus.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa jogo »

Slovák žijúci dlhodobo v Číne v Shanghaji popisuje čínske opatrenia na zamedzenie šírenia korona vírusu

https://www.youtube.com/watch?v=tVKyq3M ... Kg&index=6

a popisuje ako číňania celkovo bránia šíreniu infekčných chorôb

https://www.youtube.com/watch?v=Mi8ozUuOTAU

Po zhliadnutí týchto videí začínam veriť, že Čína ma fakt taký nízky výskyt korona vírusu ako deklaruje v štatistikách.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

Vyzera to slubne, teraz len dufat ze vakcina nebude mat z dlhodobeho hladiska nejake vedlajsie nezname ucinky
https://edition.cnn.com/2020/11/09/heal ... index.html
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15694
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 989 times
Been thanked: 1343 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Vakcína vyžaduje extréme nízku teplotu. Som zvedavý ako s tým chcú vakcinovať milióny..

Most coronavirus vaccine front-runners require storage at deep-freeze temperatures, imposing additional challenges on governments to set up functioning supply chains. The Pfizer vaccine must be stored at -70 °C (-94 °F), while Moderna vaccine requires storage at -20 °C (-4 °F) and Sputnik V at -18 °C (-0.4 °F).
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Glogol
Guru Member ****
Príspevky: 1736
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 45 times
Been thanked: 154 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Glogol »

Z globalneho pohladu uz je vrchol pandemie za nami ? tych cca 600k denne a cca 9k umrtnost celosvetovo ? Jasne ze koniec nevidno asi to tu uz bude navzdy len ci aspon tie najhorsie cisla su v tychto dnoch alebo nas este len cakaju.
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3910
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 478 times
Been thanked: 159 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa iceberg8 »

https://www.tvnoviny.sk/koronavirus/201 ... -negativne

Až 15 úradníkom ukázal antigénový test pozitivitu. Keď sa podrobili testom PCR, vyšli negatívne
Stopercentná „chybovosť“ pri pozitívne testovaných. V Šamoríne a bratislavskej mestskej časti Karlova Ves samospráva otestovala svojich zamestnancov antigénovými testami.

Až 15 z nich bolo pozitívnych. Keď si však overili výsledok PCR testami, zostali v nemom úžase. Všetci boli negatívni.

Pri antigénových testoch všetci upozorňujú najmä na falošnú negativitu. Nikto netuší, koľko ľudí s negatívnym testom v ruke môže byť v skutočnosti šíriteľom vírusu. To, čo sa však stalo v Karlovej Vsi a Šamoríne, je viac ako kuriózne.

Antigénové testy, ktoré tam použili, boli iné ako tie, ktoré použil štát pri plošnom testovaní. Predajca však deklaruje vyššiu presnosť.

Prípad týchto dvoch samospráv okamžite obletel internet. Ľudia sa pýtajú, či ide o náhodu, alebo sa antigénovému testovaniu jednoducho nedá veriť.

Podľa hlavného hygienika Jána Mikasa sa spoľahlivosť testovania nastavuje v laboratórnych podmienkach, ktoré však v bežnom živote nikdy nedosiahneme. Dodal, že výsledky ovplyvňuje aj množstvo rušivých faktorov.

Otázne je, ako by vyšli výsledky PCR testov, keby ich robili zamestnancom úradu bezprostredne hneď po antigénových. Na pretestovanie totiž išli pozitívni až s jednodňovým odstupom, čo mohlo takisto zohrať svoju úlohu.

Viac v reportáži Marka Gudiaka.

https://zemavek.sk/vsetci-pozitivni-z-d ... pozitivni/
Podľa výsledkov testov, z druhého kola celoplošného testovania, je 0,66% populácie COVID-19 pozitívnych. Môžu to byť všetko falošne pozitívne výsledky. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), ktorá antigénový test juhokórejskej firmy SD BioSensor schválila, udáva mieru špecificity 99,3%. Z toho vyplýva, že aj keby sme sa hnusoby zbavili, stále by nám v testoch vychádzalo 0,7% populácie pozitívnej. Pri overení PCR testami, by všetkých 0,66% pozitívnych prípadov, mohlo byť negatívnych.

/viac na horeuvedenom linku


JUGGLER,
"PCR test stojí 70 €. Antigénové sme nakúpili za 4,20 €. ' ?
Za kolko to ale nakupila subsubsubdodavatelska firma ?
Odoslané z počítača
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

antigenovy test je dost nepresny, niekto sa na nich akurat tak pekne nabalil.
Vrchol pandemie? to nikto predsa netusi, ak osa to bude neskor prelievat z jedneho statu do druheho, kazdy ma totiz trochu ine pravidla a postupy. V kazdom pripade existuje funkcnavakcina a to je super.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa jogo »

Trumpeta1978 napísal: St 11 11, 2020 4:03 pm antigenovy test je dost nepresny, niekto sa na nich akurat tak pekne nabalil.
To si fakt myslíš, že Matovič nahnal 3 mil slovákov na testy, aby na nich zarobil 10 mil Euro? Šak keby chcel tých 10 mil euro zarobiť, tak to urobí v tichosti na dialniciach, v štátnych podnikoch alebo kdekoľvek inde podobne ako Fico a nie na korona vírus testoch, kde naserie milion ľudí a je pod drobnohľadom verejnosti.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

jogo
kazdy nejako zacina . Ved sa to pisalo uz pred peknymi par tyzdnami, ze konatel jednej z tych firielm co dodala tie testy je jeho znamy- v kazdom pripade sa minimalne ze osobne poznaju, nehovoriac o tom, ze ta firma porusila zakon ked ziadala s dlhmi na zdravotke ci socke. Ci nie je to pravda?
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3825
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 126 times
Been thanked: 338 times
Kontaktovať používateľa:

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Trumpeta1978 nie je problem ked je dodavatel priatel investorovi. Skor si myslim ze je to na uzitok. Problem je ak to dodavatel doda 50% a viac ako je trhova cena. Inak ak niekto sa v zivote nezucastnil vyberoveho konania , tak je dost odvazne vynasat sudy.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Porozumiet znamená zvyknúť si.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Glogol
Guru Member ****
Príspevky: 1736
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 45 times
Been thanked: 154 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Glogol »

pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

to sa mi zda pomerne zaujimave, lebo sa ocakava ze Pfizeru prinesie vakcina cca az 13miliard Usd.
Z toho mi vyplyva ze on si asi mysli ze vakcina je nadhodnotena a v skutocnosti az taky zisk neprinesie resp konkurencne vakciny budu lepsie/lacnejsie.
SomPanko
Silver Member *
Príspevky: 202
Dátum registrácie: Pi 01 09, 2017 4:14 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa SomPanko »

Neviem, ako to reálne funguje s insidermi predávajúcími svoje akcie, no v tom článku od Glogola, bolo toto:

"Z dokumentů SEC vyplývá, že prodej proběhl v souladu s předem určeným plánem, který byl přijat 19. srpna. Tento rutinní postup s kódovým označením 10b5-1 umožňuje zaměstnancům Pfizeru prodávat akcie firmy v souladu s pravidly pro obchodování s cennými papíry.

Velkým akcionářům a insiderům plán umožňuje, v souladu s pravidly SEC, obchodovat s předem určeným množstvím akcií v předem určeném čase,“ řekl mluvčí Pfizeru stanici Fox."

Neznamená to teda, že to musel o dosť skôr nahlásiť celý predaj aj s jeho očakávaným objemom, a teda podľa mňa práve naopak pravdepodobne očakával väčší skok po ohlásení výsledkov?
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

Rokosák
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 2796
Dátum registrácie: St 03 08, 2011 11:43 pm
Has thanked: 48 times
Been thanked: 100 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Rokosák »

SomPanko napísal: St 11 11, 2020 9:54 pm Neviem, ako to reálne funguje s insidermi predávajúcími svoje akcie,
Firemne pravnicke oddelenie urcuje terminy, kedy mozete predavat ci kupovat akcie vlastnej firmy.
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
Glogol
Guru Member ****
Príspevky: 1736
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 45 times
Been thanked: 154 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Glogol »

no proste nahodou to tak vyslo :D
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
Glogol
Guru Member ****
Príspevky: 1736
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 45 times
Been thanked: 154 times

Re: Wuhan Coronavirus

Príspevok od používateľa Glogol »

pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
Napísať odpoveď

Návrat na "Off topic - nie len investovanie"