Slovenská politika

Politika, svetonázory, naša spoločnosť
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa jogo »

pokus napísal:Odpovedal som, umele ziadne.


Zaujímavé, poznám iba jedného človeka, aj to muža, ktorý sa priznal, že dovolil ísť manželke na interupciu, keď čakali 3 dieťa. Pritom manželskú neveru alebo promiskuitu priznával kde-kto, ešte sa tým aj dokonca chválili.
Z toho usudzujem, že aj ľudia, ktorí sú za interupcie, sa vo svojom vnútri za nich hanbia a preto sa k nim nepriznávajú...
Len nechápem, prečo sa tak vehementne zastávajú práva na interupciu, keď aj sami majú problém sa k nej priznať.
Veľa žien hovorí o svojej zlej skúsenosti s interupciou, hlavne psychické problémy a výčitky svedomia, ale iba ojedinele(ak vôbec) nejaká žena hovorí o svojej dobrej skúsenosti s interupciou.
Pritom v dnešnej liberálnej spoločnosti, ktorá toleruje potraty, by o vlastných interupciach mohli rozprávať podobne často, ako rozprávajú o svojich iných operáciach, ktoré podstúpili.
Ale svedomie ma každý...
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa jogo »

Trumpeta1978 napísal:Co by boli dalsie ciele nabozenskych radikalov? Pravdepodobne zakaz akehokolvek predaja v nedelu.


V Nemecku je zákaz predaja v nedeľu. To znamená, že tam vládnu náboženský radikáli?

Dalej? Vystupenie z Nato, Eu?


To presadzujú pokiaľ viem len kotlebovci. Považuješ ich za náboženských radikálov?

Pripojenie k Rusku v ramci nejakeho zvazu? Alebo k Vatikanu?


Tak o tom neuvažujú ani Kotlebovci. :)

Dakujem za odpovede


A teraz moja otázka, nakoľko sa tiež vehementne(spolu s Pokusom) zastávaš práva na interupciu.
Koľko tvojich nenarodených detí podstupilo interupciu?
Ďakujem za odpoveď.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4000
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 44 times
Been thanked: 62 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Trumpeta1978 napísal:Ci je moralne horsia ta tableta po alebo ta tableta pred, to je individualne podla nazoru kazdeho cloveka a jeho nazoroveho ovplyvnenia.


Tak ako 2+2=4 nezávisí od názorov jednotlivých ľudí, tak rovnako nezávisí od ich individuálnych názorov ani rebríček morálne horších a lepších skutkov.
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

jogo, jaroslav80

1/Ano, zakaz predaja v nedelu ktory funguje napriklad v Rakusku ci Nemecku povazujem za vyrazny zasah do obcianskych prav.
Som za minimalizaciu zasahov statu do cohokolvek. Stat nema pravo obmedzovat svojich obcanov v takych banalitach ako je napr pravo si nakupit kedy potrebuju a kedy sa im to hodi. Apropo, v pripade Nemecka/Rakuska tento zakaz nie je absolutny, netyka sa napr potravin ktore sa predavaju na cerpacich staniciach a pod, takze je to cele iba politicke pokrytectvo.

2/Kotlebovci su radikali -ci nabozenski alebo nie, nie je dolezite, osobne by som ich nikdy, za ziadnych okolnosti, ani celkom nahodou, nevolil, rovnako ako komunistov.

3/Nikdy som osobne otazku ohladom interupcie nastastie nemusel riesit, myslim ze je to kazdeho osobna vec a preto sa snazim zachovat toto pravo slobodnej volby aj pre ostatnych. Je to tazka tema, ale zakazy a "utahovanie šrobov" všeobecne vytvaraju protitlak z ktoreho vznikaju dalsie spolocenske problemy a v konecnom dosledku nič neriesia.

Pozitivna cesta je zistit, pre ake konkretne dovody zeny interupcie zvyknu postupovat a na zaklade tychto poznatkov vytvorit system ktory by motivoval zeny deti si nechat a pomahal tak interupciam predist.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 989 times
Been thanked: 1343 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa JUGGLER »

jogo napísal:...usudzujem, že aj ľudia, ktorí sú za interupcie, sa vo svojom vnútri za nich hanbia a preto sa k nim nepriznávajú...
Len nechápem, prečo sa tak vehementne zastávajú práva na interupciu, keď aj sami majú problém sa k nej priznať.
Veľa žien hovorí o svojej zlej skúsenosti s interupciou, hlavne psychické problémy a výčitky svedomia, ale iba ojedinele(ak vôbec) nejaká žena hovorí o svojej dobrej skúsenosti s interupciou.


Jogo. Interupcia je vždy nepríjemná, nechcená a stresujúca. Pred rokom a pol som napísal svoj názor a rovnako aj teraz si myslím, že nie je čo riešiť:

....ľudia majú svoje dôvody. Určite, ked je žena znásilnená , tak má právo odmietnuť tento nechcený život.

Keď ľudia sexujú a to im nemôžeme zakázať, tak sa stáva, že dôjde k nechcenému počatiu. Väčšinou ide o zlyhanie antikoncepcie ( 50% ), alebo ľudského faktora. Ja som presvedčený, že nijaká žena nechce ísť na potrat - je to pre ňu trauma.

Isteže, mnohým ženám hlodá svedomie, že v sebe zabili život. Prídu depresie, pocity viny atd. Proste odtrpia si to. Ale takisto si to odtrpia a možno ešte viac , keby sa potraty zakázali... O odtrpela by si to aj väčšina ,,nechcených,, detí.

Opakujem, že u nás je to regulované tak, že do 3 mes. má žena právo požiadať o umelé prerušenie tehotenstva. Nemusí udávať dôvod, predpokladá sa, že ked o to žiada, tak sa dostala do zlej životnej situácie a nemôže si dovoliť mať dieťa.
Podáva si žiadosť a lekár posudzuje či sú splnené podmienky, takisto ju poučí o rizikách, dôsledkoch , o antikoncepcii. Ak žena trvá na potrate , tak sa odborne vykoná. Z odborného hľadiska upozorňujem na prvý dôsledok keby sa potraty zakázali - že sa potom robia načierno a často neodborne. Je otázne, či môžeme žene uprieť jej právo rozhodovať o sebe a či vôbec máme právo jej prikázať, že nechcené a neplánované dieťa musí vynosiť a postarať sa o neho.

jogo napísal:Pritom v dnešnej liberálnej spoločnosti, ktorá toleruje potraty, by o vlastných interupciach mohli rozprávať podobne často, ako rozprávajú o svojich iných operáciach, ktoré podstúpili.
Ale svedomie ma každý...


Nemyslím si, že ľudia radi rozprávajú o svojích operáciách. Ty to zvaluješ na liberálnu spoločnosť, ale ja mám dojem, že potraty dnes netoleruje časť konzervatívnej spoločnosti. Vláda sa jednoznačne dohodla, že nebude otvárať túto tému... i napriek tomu ju ultra konzervatívci neustále otvárajú.

Treba si uvedomiť, že interupcie tu máme desiatky rokov a sú vyriešené k spokojnosti väčšiny. Tolerujú sa práva ženy rozhodovať o sebe, pričom sú dobre stanovené aj pravidlá dokedy sa môže zákrok vykonať a odkedy nie.

Okrem toho si myslím, že my muži nemáme právo sa k tomu vyjadrovať, nieto ešte niečo ženám zakazovať.
My muži sme predsa tí sexuálni predátori, ktorí dobíjajú ženy a svojou nezodpovednosťou ich dostávajú do neželaného tehotenstva.

Predstav si situáciu keby to príroda zariadila naopak. Sexuchtiví muži by si museli dávať pozor aby neotehotneli. Každé dieťa by znamenalo, že ho musíš vynosiť, porodiť, minimálne 1 rok sa starať na materskej a potom ďalšie 2 desaťročia ho živiť.
Ak by si na to nebol pripravený.. ak by to nebolo so ženou s ktorou chceš prežiť celý život... ak by to nebolo chcené dieťa - až vtedy by si zrejme pochopil, že nikto ti nemá právo prikazovať, aby si musel počať nechcené dieťa.

Ja si myslím, že riešite veci ktoré problémom nie sú..pretože spoločnosť je slobodnejšia a sexuálne uvoľnenejšia ako voľakedy a napriek tomu interupcie rapídne klesajú.

Takže aký máme problém? Máme interupcie 50 rokov ...majú klesajúci trend ..spoločnosť je liberálnejšia a napriek tomu je ZODPOVEDNEJŠIA..tak prečo do toho rýpať a niečo ZAKAZOVAŤ?

Uznám že tie videá s interupcií vyzerajú ako vražda a robia každého precitlivelým. Ale ľudstvo sa vyvražďuje od nepamäti a dnes každých 10 sekúnd umiera vo svete jedno už narodené dieťa na podvýživu. Takže koľko detí sa narodí, aby umrelo v utrpení, od hladu, na choroby, bez starostlivosti ?

Ak chceme riešiť právo na život, tak prečo práve pri interupciách, teda v prípadoch kedy ide o neželané deti o ktoré nebude s veľkou pravdepodobnosťou dobre postarané? Kde sú ľudské práva matky? Nie je právo na interupciu ľudským právom do ktorého chceme zasahovať?

Chápem postoje ultrakonzervatívcov, ktorí majú predstavu, že každé dieťa má právo na život a malo by sa narodiť z lásky.
Lenže svet nie je ideálny. Ľudia nie sú ideálni. Interupcie sú neželané, ale svojím spôsobom riešia ošemetnú situáciu do ktorej sa ženy z rôznych dôvodov dostanú.

Áno, interupciou sa končí život, ktorí ešte nezačal. Len o tom je spor, či už začal alebo nie. Ja tvrdím, že nie, kým o tom nerozhodne matka. Nemáme jej právo niečo prikazovať. Obmedzili sme ju časove ( do 3 mes. ) a to stačí. Keby sme interupcie zakázali, asi by sme spôsobili viac nešťastia ako úžitku.

A propo. Každá minca má aj druhú stranu. Človek je tvor ktorý vie prerušiť tehotenstvo tam kde ide o neželané dieťa.
Ale človek je aj tvor, ktorý umožňuje narodenie dieťaťa ľuďom, ktorým to nie je súdené. Vieme liečiť neplodnosť, vieme zariadiť umelé oplodnenie, vieme dopriať tehotenstvo ženám, ktoré by ináč dieťa nemali. Vieme pomôcť stvoriť život a môžeme zariadiť, aby ženy rodili zdravé deti do dobrých a šťastných podmienok.

Bol by som rád, keby sa ľudia netrýznili takou zástupnou témou ako je právo na interupciu. Bol by som rád, keby sa touto témou nezaoberali muži, lebo práve oni dostávajú ženy do situácii ktoré končia interupciou. A bol by som rád, keby sa konzervatívne Slovensko venovalo témam v ktorých môžu získať podporu väčšiny. Tou témou je RODINA. Klasická rodina, ktorá je základom každej spoločnosti. Rodina, ktorá je šťastná a ktorá plodí a vychováva deti v najlepších podmienkach. Treba zvýšiť pôrodnosť na priemer 2 deti a viac...a to sa dá iba podporou rodiny, vytvorením dobrých podmienok pre mladých. V politike treba motivovať mladých, aby si zakladali rodiny a mali deti.

P.S. Koľko zlého som sa načítal napr. o Orbánovi, ktorí mnohým nevyhovuje s hľadiska politickej korektnosti. Ale málo sa dočítate o tom ako Orbán podporuje rodinu a pôrodnosť. Ako im v Maďarsku záleží na tom, aby nevymreli a neskončili ako multi-kulti bezduchá masa bez národnej identity:

_________________________________________________________________________________________________
Maďarsko vymiera. Kto sa bude o pár desaťročí starať o zabezpečenie maďarských dôchodcov? No predsa dnešné maďarské deti, len nie imigranti. Také sú predstavy maďarského premiéra Viktora Orbána, ktorý vo svojom výročnom prejave ohlásil sériu rôznych benefitov na podporu pôrodnosti.

„V Európe sa rodí menej a menej detí. Odpoveďou Západu je prisťahovalectvo. Za každé chýbajúce dieťa niekto príde a čísla budú zase v poriadku. My však o čísla nestojíme, my potrebujeme maďarské deti,“ vyhlásil Orbán pri ohlásení svojho programu.

Najpopulárnejším opatrením akčného plánu schváleného parlamentom 1. apríla 2019 je podľa jeho slov pôžička rodinám vo výške desiatich miliónov forintov (30.969 eur), ktorá sa stáva nenávratnou v prípade narodenia troch detí.

"Je obrovskou pomocou pre páry, ktoré chcú mať pocit materiálnej istoty už pred narodením svojich detí," zdôraznil Rétvári.

Populárnou pomocou je aj príspevok na nové vozidlo pre viacdetné rodiny vo výške 50 percent ceny auta, pričom hornou hranicou podpory je 2,5 milióna forintov (7742 eur). "Možnosť spoločného cestovania prispieva k pocitu komfortu rodiny a zlepšuje kvalitu jej života," argumentoval štátny tajomník.

Predseda vlády Viktor Orbán 10. februára v Budapešti vo výročnom prejave o stave krajiny avizoval sedembodový akčný program na ochranu rodín. Ten sa týka okrem iného výhodných pôžičiek pre prvýkrát vydaté ženy vo veku do 40 rokov, rozšírenia výhod pri zaobstarávaní bytu pre rodiny s najmenej dvoma deťmi, zrušenia dane z príjmu pre matky so štyrmi deťmi, ale aj príspevku na vozidlo pre rodiny s najmenej tromi deťmi.
_________________________________________________________________________________________________
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa jogo »

Čo sa neváži, to sa berie...
Tak to je aj s deťmi pôvodných obyvateľov Európy. Pôrodnosť je nízka, neplodnosť je vysoká. Odpočítaj si od udávanej nízkej pôrodnosti štátov vysokú pôrodnosť rómov a moslimov a uvidíš demografickú biedu pôvodných obyvateľov Európy.
Božie mlyny melú pomaly, ale isto...
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

Jogo
ale to by sa nevyriesilo zakazom interupcii, ale iba pozitivnymi motivacnymi krokmi ako su rozne formy podpory viacdetnym rodinam s PRACUJUCIMI rodicmi, najlepsie ako odpocitatelna polozka z prijmov.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa jogo »

Trumpeta1978 napísal:ale iba pozitivnymi motivacnymi krokmi ako su rozne formy podpory viacdetnym rodinam s PRACUJUCIMI rodicmi, najlepsie ako odpocitatelna polozka z prijmov.


Trumpeta, neklamte sami seba že najaké dávky zvyšia pôrodnosť slovenského národa. V Nemecku, Dánsku atď majú všetky možné aj nemožné formy podpory viacdetným rodinám, ale výsledok je iba ten, že sa im tam hrnú migranti a zneužívajú ich sociálny systém. Ano, majú trocha vyššiu pôrodnosť ako vychodoeurópania, ale v tej pôrodnosti je započítaná "moslimská viacženská pôrodnosť" s bohatými socialnými dávkami. Pôvodným európanom tieto výhody nezvyšujú pôrodnosť, lebo 1 dieťa po 40-ke nestačí na zachovanie národa.
Ale majú(máme) to, čo si za tých 50 rokov interupcii zaslúžime. Podobne, ako sa rozpadla Rímska ríša, lebo praví Rímania sa oddávali len rozkošiam a blahobytu, ale vlastné deti nechceli mať, lebo im boli na príťaž v ich spôsobe života, skončí aj táto Európska únia, lebo sú nám naše deti tiež iba na príťaž v našom konzumnom spôsobe života. Ak sa nespamätáme, budeme v Európe mať zmes arabsko-africko-rómskej populácie s prímesami génov pôvodných obyvateľov Európy.
Nechápem, čo je na tom také ťažké do 30-ky sa zosobášiť, splodiť 2-3 deti a žiť si spokojným rodinným životom. To musíme všade byť, všetko mať a s každým sexovať?
Keď budeme umierať, nebudú nás trápiť nesplnené pracovné úlohy, ale že sme viac času nevenovali svojim blízkym, teda hlavne svojim deťom.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

viem ze v Rakusku su bezne aj 3-4detne rodiny aj u povodnych Rakusanov a tam su na deti pekne davky aj dalsie vyhody, takze tam to efekt urcite ma..


Apropo stale si myslim ze je kazdeho vec kolko ma deti, je predsa nezmysel aby niekto bol nuteny mat 3 ked sa citi na jedno. Nie je kazdeho zmyslom zivota mat velku rodinu.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3910
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 478 times
Been thanked: 159 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Rozpisal som znovu dlhsi prispevok ale nejak som to asi neodoslal, tak to aspon zRARkujem do kratkeho.
Priemerna zena zmaturuje v 18 (19), VS jej zaberie 3-5 rokov, potom treba platit ucty a najom tak musi pracovat (priemerna, nie dcera nadpriemerne bohatych rodicov), najst chlapa, byt si ista, ze to bude klapat a nerozvedu sa, A zrazu ma na krku 30 pri prvom porode (splodenie nemusi prist v prvy mesiac, na prvy pokus). A to nie je ziadna karieristka,aj ked moze pracovat popri VS. Taky je system (kapitalisticky,k tory zijeme, a nepouzivam kapitalizmus z dovoduze by som uprednostnil inu -izmus).
Chlap, ak chce uzivit matku detí, a deti, kolko musi zarobit? Kde budu byvat? 2ipanelak? 3i? Aky prijem musi mat, aby zili SPOKOJNE a bez stresu? Idealom pre Slovensko by bola 5 clenna rodina, tj, 3 deti na par. To do 2i nenasackujeme, pri vsetkej ucte.. Absolutne minimum je podla mojho zivotneho nazoru tak 4i, ale nie 70m2. Treba rodinnejsie auto, to nieco stoji.Logistika skolka-skola je narocna aj vramci mesta. Viac deti, viac nakladov. Kvalitne jedlo nieco stoji, vstupenky nieco stoja, 2i hotel tiez. Pokial nechceme tieto tri deti uvrhnut do dlhovej spiraly (tj v 18tke uver na VS, napr ako na zapade?). O com je potom zivot, ked toto financne rodic(ia) neutiahnu lavou zadnou? To nie je o lenivosti, ale triezvosti. Velmi by ma zaujimalo, kolko eur v dnesnej kupnej sile eura je triezve optimum na tuto konstalaciu. Neodpustim si to moje povestne, na ktorom sa vsetci (nielen tu) smeju, "vacsina sa nemoze mat lepsie ako priemer". System nas nuti zit na ukor ineho (neadekvatne podeleny zisk).
Dalsie problemy su - prvorodicka v 30 nie je to, co v 20. A do 40tky vela casu na dalsie 2 deti nie je, strach (podla mna opodstatneny) o zivot matky a buducich deti, a co s tym prvym, ak dalsie budu chore, to ma tiez svoju vahu. Zdravie je najsilnejsia paka v tomto, podla mna.
Nechcem komplikovat prispevok a temu viac, ale kratky priklad. AK by jeden otec zarobil, tolko, aby hravo uzivil 2+3 ludi, tak ako by si zil single chlap s takym prijmom? Kam by tie zvysne prachy dal? Napr. do bytu? bytov? A uz mame bytovu bublinu. Hypoteticky, preco sa musi chlap a zena (priemerni obaja) dat dokopy, aby mali prachy na 2i byt? Obaja sidelia "naklady na byt" na polovic uz ich platu. Tymto trikom obisli "single" ludi, a maju vyhodu. Dnes to nie je vyhoda, ale nutnost sa ZGRUPNUT do dvojice, aby som mohol niekde v byvat. Co ak sa kriticka masa chlapov rozhodne, ze budu zit chlap+chlap v 1 byte? Budu mat vyssi prijem ako M+Ž domacnost a potiahnu ceny bytov vyssie nez M+Ž dokazu (tak isto ako M+Ž tahaju vyssie ako M+nikto alebo Ž+nikto dokaze zaplatit). Neskor to bude M+M+M+M+M... v jednom byte.. Nedeje sa to tak nahodou uz niekde ? Robotnici zdielajuci strechu nad hlavou, aby prezili a tlacili naklady na minimum? V tomto systeme mat 3 deti? Pre kazdytreti par, aby sme mali 2,3deti/par ? Z hovna byc neupletiem, ani dom nepostavim. Nie tam,kde je praca, a dochadzanie je ake je. Neverim, ze toto nema znacnu vahu na situaciu, nie nutne pre konkretny par, ale global...
Odoslané z počítača
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

Zena proste musi pred tym ako nastupi na prvu matersku uz mat nejaku karieru za sebou, inac to nemaju sancu ako to cele financne utiahnut. Bez dobreho prijmu nie je sanca ziskat hypo na slusnejsi byt, hlavne v Ba su ceny extremne vysoko.
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

Povedzme ze by si pár chcel kupit byt v Ba v Ruzinove /je tam napriklad dostatok skolok a skol, relativne vela zelene pre deti a pod//, co nie je top stvrt ale patri medzi lepsi priemer. Ak chcu byt pre 3 ludi, tak potrebuju plochu aspon 65m/2. Take byty v tejto lokalite zacinaju v stave "ciastocna rekonstrukcia" ci "povodny stav" na sumach 170tisic v starych panelakoch. Pozor, za tuto cenu je vacsinou nejaky dalsi hendikep ako: pod strechou alebo prizemie, priamo oproti krizovatke a pod. Ak by chceli novostavbu, tak cena je vyssia minimalne o dalsich 20tis. A to sa stale bavime o relativne malych,pripadne strednych bytoch, nič pre napr 5clennu rodinu.
Tak v pripade 180tis nehnutelnosti,potrebuju minimalne 10percent v hotovosti. Za druhe je otazne, na kolko im bude vobec ta nehnutelnost ocenena, takze realne budu potrebovat mat uz nasporene ovela viacej. S fixaciou na 5rokov 1,5perc to vychadza na 550e mesacne plus poistenie, co sice nevyzera az taka vysoka suma, ale treba si uvedomit ze zena pojde na matersku a vtedy im disponibilny prijem znacne klesne. Takze takato je realita.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa jogo »

Trumpeta1978 napísal:S fixaciou na 5rokov 1,5perc to vychadza na 550e mesacne plus poistenie, co sice nevyzera az taka vysoka suma, ale treba si uvedomit ze zena pojde na matersku a vtedy im disponibilny prijem znacne klesne. Takze takato je realita.


Trumpeta, tuna si napisal viewtopic.php?f=12&t=24308&p=138455#p138455

Trumpeta1978 napísal:ako ing s dlhorocnou praxou by si nemal byt daleko od toho, ak nie, tak je niekde chyba. 2K zarobi hocijaky sikovnejsi instalater.


Súhlasím s tebou, lebo jeden riaditeľ v BA mi vravel, že minulý rok musel živnostníkom-elektrikárom platiť 12€/hod, ak chcel vôbec niekoho zohnať.
Tak teraz mi vysvetli, ako sa s prijmom 2000€ mesačne nedá uživiť rodina s 2 deťmi v BA, ak je manželka na materskej a majú 550€ hypotéku.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

jogo

mozno to vyzera ze 2000e na rodinu s 2detmi je dost. Ale zober si, ze ta rodina z toho musi okrem hypoteky a beznych nakladov platit nejaky lizing na auto/castokrat dve, mat usetrene aspon na jednu dovolenku rocne a mat nejaku chatu/zahradku kde vypadnu z toho panelaku na vikendy. To su normalne veci, ziaden vyrazny nadstandard. A k tomu este musis pripocitat aspon 6mesacne uspory v pripade necakanej situacie. Pritom tam nemame ani sporenie pre deti a pod.
Zober si, ze stava sa ze statne skolky nemaju kapacitu, takze rodicia su nuteni ich dat do sukromnych, ktore zacinaju na 300e mesacne. Stredne skoly, ak chce clovek lepsi gympel, tiez sukromne.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa jogo »

Trumpeta, ide o priority, ktoré človek ma. Ak nie su prioritou deti, ale dve auta, dovolenka pri mori, chata atď, tak ano, deti sa neoplatí mať. Ak tie deti chcem, tak oželiem dovolenku, drahé auto, chatu ak si ich popri deťoch so svojim platom nemôžem dovoliť. Dokonca aj voľné soboty pôjdem pracovať, ak nám to v rodine finančne nevychádza, lebo manželka je na materskej.

Zober si, ze stava sa ze statne skolky nemaju kapacitu, takze rodicia su nuteni ich dat do sukromnych, ktore zacinaju na 300e mesacne. Stredne skoly, ak chce clovek lepsi gympel, tiez sukromne.


Ak deti idú do škôlky, tak manželka ide do roboty a to je ďalších 1000-2000€ navyše. Tak mi vysvetli, ako sa z 3000€-4000€ nedá uživiť rodinu a zaplatiť škôlku.?

Ale zober si, ze ta rodina z toho musi okrem hypoteky a beznych nakladov platit nejaky lizing na auto/castokrat dve, mat usetrene aspon na jednu dovolenku rocne a mat nejaku chatu/zahradku kde vypadnu z toho panelaku na vikendy. To su normalne veci, ziaden vyrazny nadstandard.


Toto všetko, čo si napísal za socializmu malo len zopár vyvolených papalášov alebo úplatkárov. Aj tak deti bolo habadej...ide o priority, ktoré máme v živote.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

jogo

"Toto všetko, čo si napísal za socializmu malo len zopár vyvolených papalášov alebo úplatkárov. Aj tak deti bolo habadej...ide o priority, ktoré máme v živote."

-ja som sa narodil 1978 takze som prezil detstvo za obdobia socializmu. A co si pamatam, tak vacsina rodin vlastnila nejake auto a rovnako bolo uplne bezne ze mali aj nejaku vikendovu chatku ci zahradku /nie nutne v sukromnom vlastnicntve ale napr v ramci zvazu zahradkarov apod co sa ale dalo po 89tom lacno odkupit/. Moji rodicia pracovali na beznych miestach a ani jeden z nich nebol v strane.

"Ak deti idú do škôlky, tak manželka ide do roboty a to je ďalších 1000-2000€ navyše. Tak mi vysvetli, ako sa z 3000€-4000€ nedá uživiť rodinu a zaplatiť škôlku.?"

ako sam dobre vies, zeny priemerne zarabaju vyrazne menej ako muzi a ani kazdy muz v Ba nezaraba 2000e .
"Trumpeta, ide o priority, ktoré človek ma. Ak nie su prioritou deti, ale dve auta, dovolenka pri mori, chata atď, tak ano, deti sa neoplatí mať. Ak tie deti chcem, tak oželiem dovolenku, drahé auto, chatu ak si ich popri deťoch so svojim platom nemôžem dovoliť. Dokonca aj voľné soboty pôjdem pracovať, ak nám to v rodine finančne nevychádza, lebo manželka je na materskej."

-stava sa ze skola je inde ako byvas ty, takze najprv sa musis dostat tama potomist napr na druhy koniec mesta cez kolony do prace. A manzelka to iste. Preto ludia mavaju dve auta, nie preto, ze nevedia co od rozkoše.

Je nieco ine byvat v malom meste, kde sa kazdy dostane vsade bicyklom za chvilu a les ma iba o dve ulice dalej.
Ludia dochadzajuci do Ba z miestnych satelitov denne bezne travia cestovanim 2hodiny a ti co v meste byvaju priamo to tiez nemaju velku vyhru.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3910
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 478 times
Been thanked: 159 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Kolko date do stravy dospelaka a dietata?
Odoslané z počítača
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa jogo »

Trumpeta: "Kto nechce, hľadá dôvody, kto chce, hľadá spôsoby".
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3910
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 478 times
Been thanked: 159 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa iceberg8 »

jogo, ale no tak :) z toho sa nikto este nenajedol, ked rozprava pekne frazy typu "Kto nechce, hľadá dôvody, kto chce, hľadá spôsoby" Skus to povedat do oci niekomi v tretom svete... Ono suhlasim s tym Kto nechce, hľadá dôvody, kto chce, hľadá spôsoby - len ono.. nie kazdy ma rovnake moznosti. Sila protiprudu v rieke nie je rovnaky na kazdom kusku.
Keby mas 2 deti a mate spolocny prijem 2000e v cistom, tak ten nazor ma daleko vyssiu hodnotu. Nie ze by ale teraz nemal, pretoze poznam rodinu, kde je prijem cca 2k,su tam 2deti (3r a 6r), obaja pracujuci, ale ziju v KE. Chlap IT, zena praca z domu (vyroba-sitie). Byt 2i, panelak, auto stare, chlap jazdi na babete, dovolenkuju raz do roka. Dovolenka v IT, 500eur+cesta na tyzden. Pozor, tych 500eur je nejaka last minute, ktoru velmi obtiazne zopakovat, 2+2 na 7dni, 20km od mora, pretoze to bolo cez booking.com a hovoril mi, ze niekto to posunul dalej. Ja sa na takej sume smejem, pretoze to bol hotel, nie najlacnejsi privat. Napr take HR, sevena oblast, tam pod 60e na noc najdes velmi tazko, jedno-spalnovy apartman. Oni mali dvoj. Tu ide velmi o psychiku - vychovavat 2 deti v 2i bytiku, kde musis prelozit 4nabytky, aby si dietatu rozprestrel hracku a aby bolo v bezpeci, to nie je med lizat. Postupne to ludi nici, ale malokto ti to prizna, aby nestratil svoju hrdost. Kym som bol s rodicmi sam, zili sme v 2i, prisiel surodenec a zili sme v 3i (72m2 spajza balkon). Deti to vnimaju inak, su nenarocne, ale odtial potial. Ked vidim ten kumbal,co je doslova mensie ako samostatna toaleta na verejnosti, a toto sa povazuje za detsku izbu, tak adios amigos, ja to nekupujem.

PS:
aby som nepisaldlho, rozoberiem este toto
" Dokonca aj voľné soboty pôjdem pracovať, ak nám to v rodine finančne nevychádza, lebo manželka je na materskej."
to iste si povedal aj moj otec, nuz, a poviem ti, do dnes nemame o com velmi debatovat.neviemci mas deti, ale.. logicky musim suhlasit, ze otec by mal tahat aj nedelu, co tam po sobote, ale odtial potial. Ale toto uz nie je rodina, bodka. Pride mi to ale neriesitelne, nie som za to, aby boli vsetci pokope nonstop, ale aby deti videli otca mozno tak na sviatok, to je opacny extrem. Deti potrebuju otca , a viac nez 2hodiny denne.. Pozrime sa na mensiny. Priorita deti, ale ake maju podmienky? Dovolim si ale tipnut si, bud dieta nemas, alebo ak ano, je bud bezproblemove, alebo mas manzelku superodolnu, ze taha 6dni v tyzdni dieta sama. Totiz deti by som delil do dvoch skupin. Tie co su spave a tie co nie su. Pokial prve spave nie je, zvacsa druhe do rodiny uz nepribudne.

PS2:
Kedysi mali 3-4deti v pohode, byvanie v domoch rodicov,ale o to ani tak nejde, ale dnes sa stretnu dvaja mladi, zalozia rodinu, obaja stari rodicia bud este pracuju, alebo byvaju mimo mesto, a MHD ti pomoze velky prd s prepacenim, treba auto. Bez vypomoci rodiny je vychova znacne narocnejsia, vystavi ta to. pokial nemas DNA supermana. Pocitis to vo vykone, v praci, atd. Kazdy jeden menovany problem je banalita, tak ako jedno zihadlo od vcielky. No daj tych problemov viac na kopu a uz to bude ine..

Tak ono ak dvojica zarobi dost, da sa hodit decko do jasli od 1,5roku. ale opat, co je to za rodina a vychova ? Okrem toho, ze nespave nezoberu :)

Neviem preco to vidim tak cierno.
Odoslané z počítača
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa jogo »

Chlapi, poznám 40 ročnú ženu, ma dve deti, je rozvedená, muž jej neplatí a robi predavačku v supermarkete. Býva v prenajatom sociálnom byte, byt ma normálne skromne zariadený, deti normálne oblečené a ešte si dovolí taký luxus, že fajčí cigarety. Nemá auto, nemá chatu, nechodí na dovolenky, ale vychováva dve deti.
Tak mi tu nevyplákavajte ako sa nedá z 2000€ vyžiť.. :?
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 989 times
Been thanked: 1343 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa JUGGLER »

pokus napísal:Ja zas poznám kopu bezdomovcov čo žijú z 0€ mesačne, poďme robiť deti pod mosty. Škoda reči


90% z nich si za to môžu sami. Najčastejšie vďaka vlastnej nezodpovednosti, alebo alkoholizmu. Nikto nie je dnes odsúdený žiť z 0€ mesačne. Roboty je dosť. Často žobrajú mladí a zdraví ľudia. Pre ostatných sú cirkevné charity, vývarovne, nocľahárne pre bezdomovcov. Ak je bezdomovec starý a pracoval, mal by mať dôchodok. Keď nemá, môže predávať Nota bene a popritom brať dávku v hmotnej núdzi. Poznám kopu takých, čo nemajú záujem pracovať - ľahšie im je vyžobrať pár eúr za hodinu ako robiť z lopatou.

Výška dávky v hmotnej núdzi je :
66,30 eura mesačne, ak ide o jednotlivca,
126,20 eura mesačne, ak ide o jednotlivca s dieťaťom alebo najviac so štyrmi deťmi,
115,30 eura mesačne, ak ide o dvojicu bez detí,
172,60 eura mesačne, ak ide o dvojicu s dieťaťom alebo najviac so štyrmi deťmi,
184,30 eura mesačne, ak ide o jednotlivca s viac ako štyrmi deťmi,
232,60 eura mesačne, ak ide o dvojicu s viac ako štyrmi deťmi.

jogo napísal:Tak mi tu nevyplákavajte ako sa nedá z 2000€ vyžiť..


Súhlas. :lol: Čím lepšie si žijeme, tým sme rozmaznanejší...

Voľakedy ľudia hladovali a mali kopu detí. Čím chudobnejší človek bol, tým viac detí mal. Sem-tam sa treba pozrieť do skanzenu slovenskej dediny, ako sa voľakedy žilo. V jednej miestnosti aj 10 ľudí. V posteli aj štyria. Ostatní spali na zemi, alebo v maštali zo zvieratami. To isté bolo v mestách. V malých bytoch sa tiesnilo aj 12 ľudí...dnes takto žijú už iba rómovia v najchudobnejších osadách... A plodia deti jedna radosť...

Rodina voľakedy:
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
Rado
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 5223
Dátum registrácie: So 03 10, 2009 10:54 am

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa Rado »

Život je nekončiaci rad prekážok a problémov, ktoré treba nejako vyriešiť. Dá sa vyriešiť aj viac detí a financie. My ľudia sa vieme prispôsobiť akýmkoľvek podmienkam. :D Ja to ako problém nevidím.
Matka, ktorú tu spomína jogo to vyriešila a podobne by to vyriešil hocikto z nás. Netreba si život veľmi plánovať. Podobne ako na burze, nečakané udalosti dokážu všetko rýchlo zmeniť. :lol:
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

jogo

u nas otec chodieval pracovat mimo, z domu bol casto aj niekolko tyzdnov v kuse, aby slusne zarobil. Dnes mu to nevycitam, ale na mamu to vtedy byvalo obcas prilis vela a tazko to niesla. Takze bolo auto a bola aj chatka ale za nejaku cenu a na ukor niecoho.
Apropo v Ba je taka cakacka na socialne byty, ze nema zmysel ani byt v poradovniku. V mensich mestach je to ine, je tam viacej volnych mestskych bytov.

JUGGLER

pricinou byvaju alkohol,drogy, gamblerstvo alebo ich kombinacia. Ale takychto ludi malokto zamestna, jednak kvoi tomu ze casto maju uz za sebou kriminalnu minulost, alebo preto, ze nikto nechce mat v partii cloveka ktoreho minulost je pochybna a otazna jeho buduca zodpovednost praci. Naviac, tyto ludia uz mavaju vdaka drogam / alkoholu tak poskodeny mozog, ze ich pracovny vykon uz nedosahuje ani zdaleka standardu a su v podstate nepouzitelni.

---

Ak rodicom stacia dve deti, alebo dokonca iba jedno, tak je to ich sukromna vec a netyka sa to nikoho tu z nas a nemame pravo nijako hodnotit ich slobodne rozhodnutie.
Rokosák
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 2796
Dátum registrácie: St 03 08, 2011 11:43 pm
Has thanked: 48 times
Been thanked: 100 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa Rokosák »

Peniaze nestacia. Dolezite je aj co je potrebne a co nie. Napriklad byvanie, strava, zdravie a skolstvo a energies su v sucasnom systeme pomerne drahe. Televizory lacne.
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
Martin7
Guru Member ****
Príspevky: 1361
Dátum registrácie: So 19 03, 2016 11:49 am
Been thanked: 184 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa Martin7 »

Dobrý dnešný podcast: Matovič vs. Sulík
(kliknite na play)
https://dobrerano.podbean.com/e/ked-to- ... 19-112020/
If you don´t find a way to make money while you sleep, you will work until you die. Warren Buffett
Glogol
Guru Member ****
Príspevky: 1736
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 45 times
Been thanked: 154 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa Glogol »

Davam tomu max 2 mesiace - po Vianociach bude koniec
https://domov.sme.sk/c/22552877/sulik-m ... hovor.html
Je mi smutno.
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4291
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 414 times
Been thanked: 334 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

Matovic sa nikdy nemal stat premierom.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 989 times
Been thanked: 1343 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Psychický narušený Šulda si popudil proti sebe psychicky narušeného Matoviča.

Prečítam si článok – Šulda kritizuje vládu a útočí na premiéra. Zapnem telku – Šulda kritizuje vládu. Na druhom kanáli – Šulda v hlavnej úlohe, že takmer Čaputová nevymenovala hlavného prokurátora....

Šulda bol najslabším článkom vlády Ivety Radičovej ( v ktorej bol aj Matovič ).
Šulda je naslabším článkom tejto vlády ( v ktorej Oľano – Sme Rodina a Za ľudí držia spolu )
Šulda bude najslabším článkom každej vlády, lebo s mocou mu ešte viac narastie ego.

Voľakedy, keď ma otec zdrbal, papuľoval som mu a chcel sa odplatiť rovnako.
Otec vždy vravel: ja teba môžem zdrbať, ale ty mňa nie. To je taká malá analógia k tomu, keď žiak útoči na učiteľa a člen vlády na premiéra.

Aj Trump je psychicky narušený, ale vládol 4 roky... Ja som nevolil túto vládu, aby riešili vzájomné spory. Ja som volil zmenu a tá sa deje.
Matovič zobral na seba zodpovednosť a covid krízu zatiaľ zvládame lepšie ako iné krajiny. Matovič sľúbil zákon a dnes sedia v base tí, čo sa za Smeru cítili neohrození. Máme zmeny v polícii, v súdnictve, v prokuratúre.
Verím, že Slovensko bude transparentnejšie a vyspelejšie. Že nás táto vláda posunie vpred.

Program SaS si veľmi vážim. Aj ekonomické znalosti Sulíka. Aj ľudí, ktorí stoja za ním, aj tých čo vypudil zo strany. Slovensko potrebuje reformy a je jasné, že ekonomika stojí na podnikateľoch, nie na štátnej byrokracii. Len bohužiaľ, táto vláda potrebuje držať spolu, aby dokončila mandát ktorý jej dali voliči...

Šulda by namiesto toho, že chce nasilu otvárať reštaurácie, fitká, hotely a prevádzky mal bojovať za to, aby podnikatelia dostali okamžité stimuly.
Proste aby v zúfalosti nemuseli otvárať, ale na účet by dostali okamžite náhradu za ušlé tržby + zamestnanci náhradu za mzdu. Toto je najväčšou slabinou tejto vlády v covid kríze...štátna byrokracia. Mali by do toho zapojiť banky..tie poznajú podnikateľov, vidia im do účtov, vedia aké tržby mali a štát by cez banky mohol okamžite hoci aj paušálne vyplatiť stimuly. Byrokracia a kontrola by potom mala čas.. To isté by som spravil so stimulmi pre mestá a obce...mnohé nemajú vyplatenú ešte ani prvú vlnu...

Pri testoch sa Šulda tiež len vyhovára. Budú až 7 januára !. Mal zobrať zodpovednosť na seba a nedopisovať si z min. zdravotníctva 17 dní, ale objednať tie najlepšie testy, aké sa dajú objednať...Proste reči má krásne, ale skutek utek. Dcéra mi ide v pondelok do školy, vdaka tomu, že som ju včera hodil na test...ked nebudú testy, tak žiadne kolektívne akcie nebudú...
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
Rado
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 5223
Dátum registrácie: So 03 10, 2009 10:54 am

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa Rado »

Matovič sa nikdy nemal stať premiérom. Pretože on je taký! Prvý krát som ho zaregistroval, keď opustil klub SaS po prvých voľbách v ktorých SaS kandidovala s OĽANO spolu. Je to neriadená strela. Chceme od neho niečo, čo on nemá a tým pádom nám ani nevie dať. Najlepšie využil dopyt po zmene..., ale je to bohužiaľ málo. Stačilo vymeniť pár ľudí, uvoľniť ruky a išlo by to samo. Urobil by to hoci kto z minulej opozície či už v parlamente alebo mimo neho. Táto agenda sa splnila...riadenie štátu si však vyžaduje viac a tu je vidno, čo je deficit nestrany OĽANO, subjektu nastaveného na opozičnú politiku...ľudia. S tým sa nedá spraviť nič. Karty boli vo voľbách rozdané...bolo by to ťažké aj bez COVID, ale takto mám Slovensko ako short pozíciu bez SL... :( Držme si palce!
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
Glogol
Guru Member ****
Príspevky: 1736
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 45 times
Been thanked: 154 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa Glogol »

Glogol napísal: Št 10 12, 2020 10:26 pm Davam tomu max 2 mesiace - po Vianociach bude koniec
Zial je mi z tych dvoch tak zle ze v sucasnosti by som hlasoval za predcasne volby. Takto to uz ozaj dalej nejde. Ozaj som si myslel ze mudrejsi ustupi.
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
Používateľov profilový obrázok
Rado
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 5223
Dátum registrácie: So 03 10, 2009 10:54 am

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa Rado »

Ja mám tiež už dosť obyčajných ľudí, ktorí vystriedali neobyčajných zlodejov. Konečne by sme si mohli vybrať lepšie.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
Glogol
Guru Member ****
Príspevky: 1736
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 45 times
Been thanked: 154 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa Glogol »

Aspon som prestal vsetko sledovat.
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa jogo »

pokus napísal: St 13 01, 2021 6:39 pm Hej predcasne volby a vypustit tych zlodejov spat do funkcii. To by este len nastala demontaz pravneho statu. Boh ochranuj tento prosty narod
Presne tak. Robím väčšinou na štátnych a obecných zákazkach a vidím, ako sa teraz, za Matoviča, všetci boja podpisovať faktúry za ešte nevykonané práce. Za Fica sa fakturovali aj práce, ktoré urobil niekto iný vo svojej pracovnej náplni. Pre všetkých tunajších "moralistov", aby ma zase nevyzývali ohlásiť to na polícii. Nič som nevidel, len som počul, takže nemôžem svedčiť pred súdom...však keď Matoviča nezvrhneme, tak príde aj na tie menšie "zlodejské ryby".
Ale za Matovičom stojím, s korona krízou si nevie poradiť v EU žiaden premier a mení svoje rozhodnutia podľa aktuálnej situácie.
Činske metódy boja proti korone nechceme ,tak si teda vytrpme to večné odmietanie akejkoľvek autority a rady. Kto sa nechce poučiť na chybách iných, naučí sa na vlastných..
A veľa zlodejov už sedí v base...čo je zásluha Matoviča, že polícii rozviazal ruky. V podstate Matovič sa stal premierom kvôli boju proti korupcii a zlodejom a nie kvôli reforme zdravotníctva. A svoju hlavnú agendu s ktorou vyhral voľby a zobral Ficovi voličov,, boj proti rozkrádaniu, robí dobre.
SAS Za Ludí a Prograsívne Slovensko žiadných bývalých Ficovoličov nezíska, na to zabudnite. A nebude Matovič a Kollar, Ficovoliči sa vrátia k HlasoSmeru.

p.s: V robote Romovia Matovičovi fandia a oni ho aj volili.V robote máme tretinu covid pozitívnych ľudí, ale skoro všetko len bielych. Romov mame zhruba polovicu a medzi nimi sa skoro nevyskytuje. Ale romovia u nás v robote nosia rúška(a počúvajú Matoviča) a biely ich odmietajú nosiť(a nadávajú na Matoviča).
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Glogol
Guru Member ****
Príspevky: 1736
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 45 times
Been thanked: 154 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa Glogol »

Nevadi ze krajinu riadi pomatenec ktory cloveka obvini so 4300 umrti ? A este si pripravi aj prezentaciu na tu temu ? O inych veciach ako like na FB a vakcinacia rodiny alebo zbabele vzdanie sa titulu ani nehovorim. Jasne ze nechcem pustat zlodejov na slobodu ale nespajal by som to ze alebo pomatenec alebo zlodeji na slobode.
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4000
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 44 times
Been thanked: 62 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Ja si zijem vo svojej bubline, tak som este COVID choreho cloveka nevidel. Mozno to ani neexistuje :D :D.
Keby to bolo na mne, zavrel by som hranice unia/neunia podobne ako v marci. A vnutri SK by som casom opatrenia uvolnil. Kim to ma v tomto smere najjednoduchsie.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa jogo »

Glogol napísal: Št 14 01, 2021 12:10 pm Nevadi ze krajinu riadi pomatenec ktory cloveka obvini so 4300 umrti ? A este si pripravi aj prezentaciu na tu temu ?
Toto je politický boj. Sulík celý čas získava politické body spochybňovaním rozhodnutí svojej vlády, a to sa tiež v slušnej vláde nerobí.
Tak Matovič prešiel do protiútoku jemu vlastným spôsobom. Takýmto zveličovaním chýb Fica a jeho vlády, odstavil Fica od moci. Tak teraz túto stratégiu vytiahol na Sulíka.
Tak uvídíme, ako to dopadne a či Sulík konečne začne akceptovať (možno aj zlé)rozhodnutia vlády, ak ich vláda demokraticky odhlasuje. Nikto nie je neomylný, Ale keby mi kolega v práci stále podrážal autoritu, tak ho veľmi rýchlo vyrazím. Buď bude on parťakom a bude niesť zodpovednosť, alebo bude platiť moje rozhodnutie. To však neznamená, že si nevypočujem názor druhého a sa nim neinšpirujem.
Naposledy upravil/-a jogo v Št 14 01, 2021 12:35 pm, upravené celkom 3 krát.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7053
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 276 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa jogo »

jaroslav80 napísal: Št 14 01, 2021 12:26 pm Ja si zijem vo svojej bubline, tak som este COVID choreho cloveka nevidel. Mozno to ani neexistuje :D :D.
Jaro, že si to ty, tak sa príď na mňa pozrieť. Už to mám 4 týždne za sebou, teda od konca karantény. :)
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Glogol
Guru Member ****
Príspevky: 1736
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 45 times
Been thanked: 154 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa Glogol »

jogo napísal: Št 14 01, 2021 12:30 pm Toto je politický boj. Sulík celý čas získava politické body spochybňovaním rozhodnutí svojej vlády, a to sa tiež v slušnej vláde nerobí.
Suhlas. Nema sa to robit verejne. Je to chore. Priznam sa pred 20 rokmi ked som bol mlade ucho som len raz spochybnil verejne sefa ked som len povedal verejne ze by som pockal s jeho riesenim kym to cele poriadne neotestujeme. Zavolal si ma medzi 4 oci, slusne povedal ze tak sa to nerobi ze ked daco mam mam to povedat jemu mezi 4 ocami a odvtedy sme absolutne ok. Davam si pozor a fungujeme super vyse 20 rokov. Dokaze niekto pochopit preco si to dvaja dospeli nevedia vydiskutovat medzi 4 ocami ? Podla mna premier rozhoduje sam - a ostatnych pouziva len na dvihanie ruk. Zaznam z rokovania vlady ma v tom utvrdzuje. Vsetci sa ho boja. Neuznava ine nazory ako svoje. Nesledujem fb. Prebehnem denne kratko 10-15 min nazvy clankov v 4-5 mediach. sme pravda hn dennikn bleskovky. bolo to vsade a je to hamba.
Naposledy upravil/-a Glogol v Št 14 01, 2021 2:46 pm, upravené celkom 1 krát.
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
Používateľov profilový obrázok
Rado
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 5223
Dátum registrácie: So 03 10, 2009 10:54 am

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa Rado »

jogo napísal: Št 14 01, 2021 12:30 pm Takýmto zveličovaním chýb Fica a jeho vlády, odstavil Fica od moci. Tak teraz túto stratégiu vytiahol na Sulíka.
Matovič Fica neodstavil, to je veľký omyl. On proti nemu vystupoval tri volebné obdobia a nič. Fica odstavil Kuciak a jeho vražda. Matovič sa na tom iba priživil. Ak by toto nebolo, tak je stále v opozícii a nahráva si kolegov na mobil a robí podobné podrazy jemu vlastné. Už pár rokov som vysvetľoval, že s magorom ako on sa normálne robiť nedá. Ani "posratú " diplomovku si nebol schopný sám napísať a podvádzal. Ako ju mohol obhájiť, keď ako tvrdí ju ani nečítal. Včera odborníkov označil za hlupákov, ktorí nič nevedia a ako môžu toto hovoriť, keď majú vysokú školu. Keby ju skončil normálne aj on, tak by vedel. Je to IDIOT!
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 989 times
Been thanked: 1343 times

Re: Slovenská politika

Príspevok od používateľa JUGGLER »

90% politikov sa chová ako idioti..ale niekto musí vládnuť. Chcete veci po starom....,,zodpovednú zmenu,, prezlečených smerákov?
Či koho chcete? 5 gramov bieleho? Kotlebu? Harabína? Danka? Či nebodaj Bélu?

Ja som spokojný zo zmenami...bál som sa, že znova bude podraz..že psy budú brechať a mafiánska karavána pôjde ďalej...
Nedal sa kúpiť Igor...Za Sulíka by som do ohňa ruku nedal...U Sulíka vidím veľké reči, ale ked má dôjsť na nejaký skutok..ked má niečomu čeliť ako chlap a prevziať zodpovednosť...tak sa len vyhovára...Nečudujem sa, že Matovič zašiel do extrému...psychopatického extrému, ale má na to príčinu (je mu na zvracanie zo Sulíka ).
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Napísať odpoveď

Návrat na "Politika a názory o spoločnosti"