Franto napísal: ↑Št 12 08, 2021 9:06 am
Pozrel som to a mám tam Tax Residency Slovakia. Ale nevypĺňal som žiadne tlačivo (tak ako vo FIO). Nemám o to požiadať?
Býva to predvyplnené. len sa tam niečo dole odklikne a podpíše textom.
A ešte jedna vec, niekde som čítal, že ako Tax Identification Number treba dať rodné číslo. Ja som ale dal DIČ, ktoré mám na Slovensku pridelené ako osoba - prenajímateľ nehnuteľností. Mám si to tam zmeniť na rodné číslo alebo si v kolonke Tax Identification Number mám nechať to slovenské DIČ?
To je jedno.Môžeš aj zaškrtnuť, že nemáš pridelené. To je na výmenu informácii..ale podla dohody, ked nemajú číslo, tak stačia základné údaje ako meno, datum narodenia, adresa.
Včera som skúšal viackrát zmeniť EUR na USD, bez úspechu, ako keby to bolo zablokované. Potom som skúsil zmeniť účet z EUR na USD, s tým, že som dúfal, že sa tým automaticky premenia EUR na USD. Po čase sa účet zmenil na USD, ale cash zostal v EUR. Dnes ráno, keď som sa prihlásil, som našiel na účte už USD.
Niekto tu hlásil že v IB priznali poruchu. Forex trading je pre IBCE zakázaný, tak asi majú problém oddeliť konverzie. Do výšky trvojho účtu by ti mali umožniť zmeniť hocikoľko. Na margin a páku by už išlo o forexový obchod.
ALL: ked chcete robiť forexové obchody tak obchodujte cez futures, alebo CFD. Dajte do riadku EUR a vyhodí vám túto možnosť.
Ja som vždy trejdil forex, indexy, komodity cez futures. CFD pozrite poplatky...naposledy sa mi zdali velké. Pre tých čo trejdia menšie účty, pozrite či nie sú microfutures...to v posledných rokoch často zavádzajú..naposledy aj pri Bitcoine.
Vo verzii TWS konverziu robím jednoducho. V riadku mám EUR.USD ako normálny ticker. Ked máš USD účet a kúpiš EUR.USD, tak sa ti suma EUR objaví v sekcii Account - Market value - real forex balance. Celý účet je stav v USD, ale na účte máš EUR + USD.
Ak rightkliknes na to EUR alebo USD v real forex balance tak sa ti objaví možnosť ,,close currency balances, alebo ,,close all non-currency balances,,.
Ked to umožníš tak sa ti vygeneruje order na predaj EUR a účet ostane v USD.
Ak by ti na EUR účte neumožnili konverziu na USD...čo môže byť kvoli poruche..tak jednoducho nakúp, čo potrebuješ. Ak je to akcia, alebo etf v USD, tak sa ti to proste kúpi. V takom prípade ti broker USD požičal a ty tie USD uvidíš v real forex balance ako,, -USD,,. Vrátiš to brokerovi jednoducho: rightklikneš ,,,close all non currency balances,, a ono ti to kúpi USD už za tvoje.
Neviem či som to jasne napísal, ale ja trejdím len cez TWS PC verzia a v telefone si pozeram len stav. Tam nič neriešim, tak neviem či mobilná verzia nie je odlišná.