Interactive Brokers Wiki v slovenčine - podrobný návod pre IB

Výber, skúsenosti, poplatky
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Robo
Príspevky: 24
Dátum registrácie: Po 17 05, 2010 10:08 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Interactive Brokers Wiki v slovenčine - podrobný návod pre IB

Príspevok od používateľa Robo »

Zdravím,

Dávam tip na Interactive Brokers wiki - podrobný návod, obrázky, aj tipy ako investovať cez IB

Interactive Brokers Wiki
https://www.bluenumbers.sk/oplati-sa-ku ... e-brokers/

Interactive Brokers podnávod ako registrovať účet
https://www.bluenumbers.sk/interactive- ... ovat-ucet/

Interactive Brokers podnávod ako vložiť, vybrať a zmeniť menu v IB
https://www.bluenumbers.sk/interactive- ... t-peniaze/

Zároveň som hlavným autorom týchto článkov.
Preto rád by som sa vás spýtal ako sa vám tieto články pozdávajú a čo by ste na nich vylepšili.

Ďakujem,
Róbert Ďurec, šéfredaktor BlueNumbers.sk
Lex
Silver Member *
Príspevky: 281
Dátum registrácie: Št 19 11, 2020 12:18 pm

Re: Interactive Brokers Wiki v slovenčine - podrobný návod pre IB

Príspevok od používateľa Lex »

Nice! Akurát si otváram IBKR účet (doteraz som sa hral s demom), toto je teda pre mňa neoceniteľná pomoc. Samozrejme počkám ešte na feedback skúsenejších ľudí odtiaľto, na prvý pohľad to je pre mňa (ako človeka čo IBKR ešte reálne nepoužil) ale určite užitočné, prehľadné a dobre spracované.

Za mňa každopádne jedno veľké ďakujem.
CorvusCoron3q
Príspevky: 1
Dátum registrácie: Ut 16 02, 2021 9:29 pm

Re: Interactive Brokers Wiki v slovenčine - podrobný návod pre IB

Príspevok od používateľa CorvusCoron3q »

Ahoj Robert tak tvoje články a stránka je top toto tu chýbalo dakujem 😉
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: Interactive Brokers Wiki v slovenčine - podrobný návod pre IB

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Veľa dobrých a prehľadných informácii. Ale pozor. Sú tam aj misinterpretácie, alebo jednostranný pohľad, čo vzniklo tým, že autor opisuje to, čo sám používa...dovolím si tipnúť, že je pasívny investor nakupujúci cez mobil.

Ja používam mobil iba ked chcem vidieť stav na účte, prípadne portfólia, takže všetky tie obrázky okolo nákupov a príkazov sú pre mňa ako z inej planéty. Akoby niekto opisoval iného brokera. Je to tým, že tu je opísaná webová platforma...čo je len jedna z možností. Úplný základ IB je v tom, že má TWS platformu kde je priamy prístup na burzu. Unikátnosť IB je, že jednotlivé tickery nahodené v TWS sa vám kótujú naživo v podobe bid/ask a k tomu size...že máte k tomu technické grafy, level 2, times and sales, že môžete obchodovať priamo s grafov alebo cez BookTrader. V TWS nemusíte vyplňať order tickety, ale zadávate príkazy priamo do riadku.

IB je deep discount broker ( = s velmi nízkymi poplatkami ) s priamym prístupom na burzy ( čo využijete cez TWS platformu ) a inactivity fee sa týka len tých čo vôbec neobchodujú .

Čiže ako čistý malý investor, ktorému radíte CASH účet, by som radšej hľadal brokera kde investujem/nakupujem úplne zadarmo, neplatím žiadne inactivity fee, nepotrebujem inú ako webovú platformu a neplatím vôbec za dáta.

Neviem či robíte dobre ked radíte ľudom CASH účet, lebo pokial viem, tak na cash účte sa nedá daytrejdovať ( vysporiadanie trvá do 3 dní ), nedá sa shortovať ( = hrať na pokles ) , nedajú sa obchodovať futures. Čiže MARGIN účet je úplný štandard a radil by som to aj každému investorovi. Margin účet sa do výšky skutočného vkladu správa ako cash účet...takže nevidím dôvod prečo nemať margin účet. Margin môže investor využiť napr. na dokupy v mimoriadnych situáciách ako bol pokles v 2020. U nás ešte aj ladis využíva margin. IB je mimoriadne výhodný broker na margin účet, lebo má velmi nízke úroky, ked si požičiate na páku. Páka do 1:2 je pre investora dobrá rezerva. Môžete mať napr. portfolio bez páky a sem-tam bez problému otvoríte nejaký obchod, alebo dokúpite. Neskôr zatvoríte obchod, alebo časť zisku z dokupu vyberiete a fungujete znovu bez páky.


Vďaka IB Smart Routingu kúpite akcie a ETF na najlacnejšej burze za najlepšiu cenu

Platí to najmä pri veľkých technologických spoločnostiach, pretože tie sú obchodované na mnohých burzách sveta. Ak sa rozhodnete nakúpiť napríklad akcie Microsoftu za USD, IB si pozrie, na ktorých burzách sa táto akcia obchoduje v USD, a kde je najlacnejšia. Preto, na moje prekvapenie, som moje prvé akcie Microsoftu kúpil v USD cez Island.


Island nie je u IB krajina, ale názov elektronického burzového systému (ECN) ktorý funguje automaticky ( nepotrebuje marketmakerov ) . Ked sa obchoduje mimo burzových hodín, tak najdlhšie fungujú 2 ECN: Island a Arca. IB umožňuje, že trader si vie vybrať na ktorú ECN umiestni svoj príkaz, alebo dá SMART , čo je IB algorytmus ktorý mu nájde a spáruje príkaz tak, aby sa čo najrýchlejšie vyplnil. IB má aj vlastný routing, čiže páruje medzi vlastnými klientami, kde nemusí platiť poplatky iným burzám. Mám pritom na mysli iba systémy v rámci USA, lebo neexistuje taká možnosť, že SMART routing funguje globálne...tie routes sú iba regionálne. Napr. akcia MSFT je listovaná na americkej burze Nasdaq a smart routing sa týka iba amerických ECN v mene USD. Ak by ste chceli kúpiť MSFT v Mexiku, musíte ísť na mexickú burzu a kúpite ho za pesá...ak ho chcete kúpiť niekde v európe, musíte sa pozrieť, či MSFT sa vôbec listuje na nejakej burze v EU. Americké akcie sa však spravidla kupujú na amerických burzách, európske na európskych...ale niektoré aj na oboch..hlavne europske firmy využívajú americké burzy. Iná vec sú etfká, kde niektoré indexové kúpite kade-tade po svete, teda v USD, v EUR, v GBP...na rôznych burzách. Každá burza však má svoje tickery, alebo čísla..takže nehrozí globálny smart routing.

Smart Routing je proste systém, že broker vyplní váš príkaz cez najvhodnejšiu cestu...cez živého makléra, napr. na Nyse, alebo cez plne elektronický systém ktorých je dnes plno (zoznam sa vám otvorí ked ticker zadáte do riadku ako DIRECTED).

Takisto pozor na tú ,,najlepšiu cenu,,. Treba používať LIMIT príkazy, to znamená , že cenu určujete vy a nespoliehate sa na na trh (MARKET príkazy).
Market príkaz je vhodný len na velmi likvidné akcie ( tie najväčšie firmy ) a iba počas burzových hodín ( v USA od 15,30 do 22,00..pozor teraz je posunutý čas...u nás bude až od nedele ). Píšem iba o amerických burzách..tie európske sú určite nelikvidnejšie, takže tam len LIMIT príkazy.

Tá linka čo máte na NBS tiež už nie je platná. Je tam dátum do 31.12. 2020. IB UK ktoré opisujete už v podstate pre nových záujemcov NEFUNGUJE.Nezaložíte si tam účet. Automaticky vás presmerujú do IBCE (Budapešť), ktorá má svoje výhody ( neobmedzený daytrading ) aj nevýhody ( nefunguje poistenie SIPC...iba maďarský garančný fond do 100K...nemôžete obchodovať forex, nepripisujú úroky, nemôžete vložiť naraz viac ako 25 K... ). LYNX tiež už funguje iba vo vnútri EU a s iným (horším) poistením. Tieto updejty sú nevyhnutné.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Robo
Príspevky: 24
Dátum registrácie: Po 17 05, 2010 10:08 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Interactive Brokers Wiki v slovenčine - podrobný návod pre IB

Príspevok od používateľa Robo »

Juggler, vďaka za odpoveď.

Pri písaní článku sa stýkavame obvykle s dvomi cieľovkami
1) úplní začiatočníci na burze
2) pokročilí užívatelia a traderi.

Preto vždy je to o tom zamyslieť sa, aká cieľovka to bude čítať.
Napríklad:
Cash a Margin účet - začiatočník sa často veľmi ľahko prepákuje a ani nevedel, že to urobil. Áno, na Cash účte trvá vybavenie príkazu 3 dni. Budete však tým ľuďom radiť margin účet?
(Aj keď neskôr veľká časť určite prepne na margin účet)

Vďaka aj za podrobné vysvetlenie SmartRoutingu a Islandu. Rád vždy vylepším článok.

Preto budem rád, Juggler, ak ma skontaktujete :)
Róbert Ďurec, šéfredaktor BlueNumbers.sk
Robo
Príspevky: 24
Dátum registrácie: Po 17 05, 2010 10:08 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Interactive Brokers Wiki v slovenčine - podrobný návod pre IB

Príspevok od používateľa Robo »

Mnoho ľudí sa pozrie na takýto článok,a hovorí: Chýba tam to a to a to...

Keď sa ho spýtam, či by vedel napísať podobne kvalitný článok, ostáva tichšie.

Každý článok sa píše pre cieľovku.
Nedá sa v jednom článku obsiahnuť všetko. Niekto má výrazne väčší prehľad ako iný v jednej špecifickej oblasti.
Málokto má hlbší a široký prehľad o veľkej téme.

Preto prirodzene, každý článok sa vyvíja a vždy je príležitosť na zlepšenie.
Preto môžete napísať, čo by ste do článku vyššie chceli pridať či upresniť.
Róbert Ďurec, šéfredaktor BlueNumbers.sk
Používateľov profilový obrázok
Rado
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 5223
Dátum registrácie: So 03 10, 2009 10:54 am

Re: Interactive Brokers Wiki v slovenčine - podrobný návod pre IB

Príspevok od používateľa Rado »

JUGGLER napísal: Št 25 03, 2021 5:34 pm Veľa dobrých a prehľadných informácii. Ale pozor. Sú tam aj misinterpretácie, alebo jednostranný pohľad, čo vzniklo tým, že autor opisuje to, čo sám používa...dovolím si tipnúť, že je pasívny investor nakupujúci cez mobil.

Ja používam mobil iba ked chcem vidieť stav na účte, prípadne portfólia, takže všetky tie obrázky okolo nákupov a príkazov sú pre mňa ako z inej planéty. Akoby niekto opisoval iného brokera. Je to tým, že tu je opísaná webová platforma...čo je len jedna z možností. Úplný základ IB je v tom, že má TWS platformu kde je priamy prístup na burzu.
Zaujímavé, sto ľudí, sto chutí. Ja TWS nepoužívam vôbec a obchodujem len s mobilom. Portál využívam iba keď si chcem pozrieť štatistiky. Moje "pracovisko" nie je pohľad na 6 monitorov ako vidím u traderov, ktorí predávajú školenia.

Ospravedlňujem sa, že som si články pozrel len zbežne...ja kde vidím ETF, tak to nečítam. Ak niekto povie, že dlhodobá investícia do akcií je zisková, tak to isté platí aj o ETF. Môže, aj nemusí byť. (výrok, ktorý som videl v jednom z článkov som doplnil o ETF)
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
rmaly
Guru Member ****
Príspevky: 1421
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 750 times
Been thanked: 81 times

Re: Interactive Brokers Wiki v slovenčine - podrobný návod pre IB

Príspevok od používateľa rmaly »

JUGGLER napísal: Št 25 03, 2021 5:34 pm Veľa dobrých a prehľadných informácii. Ale pozor. Sú tam aj misinterpretácie, alebo jednostranný pohľad, čo vzniklo tým, že autor opisuje to, čo sám používa...
Inac toto napadlo aj mna... Ze do toho (Robo / autor clankov) vnasas velmi svoj pohlad na vec a svoj nazor...
Mozno keby si z toho spravil tabulku (z toho porovnania brokerov napriklad), nech je vidno ciste fakty (a lahsie sa daju dohladat aj nepresne informacie).

Podla mna je problem, ze ty si mozes mysliet, co je pre niekoho (kazdeho) najlepsie, ale prave ciste fakty by mali byt dobrym zdrojom pre rozhodnutie sa kazdeho co hlada...
Robo
Príspevky: 24
Dátum registrácie: Po 17 05, 2010 10:08 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Interactive Brokers Wiki v slovenčine - podrobný návod pre IB

Príspevok od používateľa Robo »

Opraviť IB wiki viem spraviť, ale neostáva mi na to čas.

Väčšinou mám projekty ako IT konzultant, dátový analytik a automatizačný špecialista pre stredne veľké alebo veľké firmy. Na týchto projektoch nedokážem nájsť za seba vhodnú náhradu. Preto BlueNumbers sa môžem venovať iba to málo času, či mi ostane po hlavných projektoch.

Pravdou je, že túto wiki trvalo napísať fakt dlho, a pritom zarába veľmi málo (Interactive Brokers ako broker nemá prakticky žiadne affiliate odmeny a nie je jasné, či niekedy prídu jeho odmeny z referral linkov od ľudí). Možno sa to nezdá, ale napísanie IB Wiki trvalo asi 2 týždne čistého času. Strávil som aj asi 4 hodiny čistého času aj na IB linke, kde som hovoril so zástupcami IB a pýtal sa ich konkrétne otázky (samozrejme, v angličtine). V IB máme aj vlastného manažéra pre korporate zákazníkov. A tak som dokázal napísal IB wiki.

Postupne sa IB menilo a v článku sa objavili "zastarané informácie" alebo som aj ja urobil chyby. Teda chyby a nepresnosti v IB wiki sú. Veľa ľudí mi hovorí, že to treba opraviť, a keď ich poprosím, či to opravia, odpoveď je: Prepáč, ja na to nemám čas.
Skrátka je ľahšie napísať krátky post na fóre, ako obsiahly a odborne napísaný článok. Preto aj vlákno Interactive Brokers na ako-investovať má cez 1200 postov a 500 000 videní, a pričom asi som prvý, ktorý napísal obsiahlu wiki pre tohto brokera.

BlueNumbers je stále môj bočný projekt. Som rád, že som spravil. Prináša určité menšie zisky, nie je to veľa. Do 3 mesiacov by dokázal dobre zaplatiť mňa, ak by som sa venoval iba BlueNumbers (Napríklad témy sú: Dane v IB, Dátová analytika, automatizované finančné prehľady, kvantitatívne analýzy na základe IB, administratívna podpora pre IB klientov nehovoriacich anglicky...). Nemá zatiaľ šancu zaplatiť "zamestnancov" so štýlom: Urobím niečo za čo ma zaplatíš bez garancie, či som urobil kvalitnú vec. BlueNumbers je však výborné ihrisko na učenie toho, čo sa dá naučiť iba v praxi. Šanca pre niekoho zanieteného, ktorý sa chce naučiť nielen investovať, ale aj zistiť, ako fungujú webové portály, copywriting, SEO a marketing v praxi.

Ak niekto taký je, môže sa mi ozvať.
Róbert Ďurec, šéfredaktor BlueNumbers.sk
Používateľov profilový obrázok
Roz
Silver Member *
Príspevky: 151
Dátum registrácie: Ut 14 06, 2016 10:55 am
Has thanked: 4 times
Been thanked: 8 times

Re: Interactive Brokers Wiki v slovenčine - podrobný návod pre IB

Príspevok od používateľa Roz »

Dobrá stránka, pred pár dňami som sa k nej pregúglil, keď som hľadal nejaké info o interactive brokers. Takže aj SEO je fajn spravené.
jancik
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Ut 15 12, 2015 5:40 pm
Has thanked: 1 time

Re: Interactive Brokers Wiki v slovenčine - podrobný návod pre IB

Príspevok od používateľa jancik »

Ahojte,

dnes som sa snažil poriešiť účet na právnickú osobu v IB.
Požiadal som o pridelenie LEI.

Je tu prosím niekto ochotný poradiť, čo všetko je potrebné vopred vybaviť? Zasekol som sa v rámci registrácie pri Certificate of Status of Beneficial Owner for United States Tax Withholding and Reporting (Entities).

Konkrétne potrebujem zadať GIIN kvôli Reporting Model 1 FFI.
GIIN nemám. Je potrebné to nejako najskôr riešiť s FS alebo?

Prosím o radu nejakého dobráka, ktorý si tým prešiel. :like: Ja osobne som firemný účet u brokera nikdy neotváral.

Ďakujem, J.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: Interactive Brokers Wiki v slovenčine - podrobný návod pre IB

Príspevok od používateľa JUGGLER »

nevyplňaj nič, ked tie veci nemaš naštudovane. bežná eseročka nie je "Reporting Model 1 FFI" !!!! ...si non-reporting

...means an FFI or branch of an FFI that is treated as a reporting financial institution under an applicable Model 1 IGA and that has registered with the IRS to obtain a GIIN.

Nepotrebuješ GIIN.

Ak už máš s.r.o. treba ti najprv registrovať predmet podnikania ,,investičné činnosti - obchodovanie na vlastný účet,,... celú definíciu vygúgli.
To za teba môžu spraviť firmy ktoré zakladajú eseročky, alebo advokát. Odporúčam companyconsulting.sk ...oni sú dlhé roky na trhu a venujú sa zakladaniu eseročiek, ako i doplňaniu predmetov podnikania.

vyplňanie u IB začina tým, že eseročka je u nich braná ako corporation....ja tieto veci nemám v hlave, ale keby som videl možnosti, tak to vyplnim.
bežná eseročka sa prezentuje ako podnikatelský subjekt, ktorý na svoj účet bude investovať/obchodovať, najlepšie ked rodinná eseročka, tak peniaze rodiny z podnikania a to investovanie musí firma robiť oddelene...účtovne cez kapitalový fond. na to nepotrebuješ povolenie NBS:

https://www.companyconsulting.sk/blog-6 ... e-cinnosti

https://www.companyconsulting.sk/blog-1 ... na-zivnost

Prvé musíš mať zapísaný ten predmet podnikania.... Potom by som na tvojom mieste skúsil vygúglovať návod u brokera Lynx..ktorý ide cez IB a v našom jazyku má velmi dobrú informačnú podporu. Ked nie, tak treba ísť tým štýlom, že každú vec si vygúgluješ...nemôžeš sa registrovať ako finančná inštitúcia, čo reportuje národnej banke :roll:

S papierov ti bude treba výpis z Obch.registra ( dostaneš na pošte ) a zakladatelsku listinu, alebo spoločensku zmluvu...to má každý kto má esero.
Potom nejaký účet na dôkaz adresy firmy....výpis z banky....pri každej požiadavke má IB možnosti, variácie...a niečo si budeš musieť dorobiť sám ( napr. dokument, že ako CEO povoluješ sám sebe byť trejderom...alebo založiť účet a trejdiť pre firmu....to všetko záleží od okolností o akú eseročku ide.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: Interactive Brokers Wiki v slovenčine - podrobný návod pre IB

Príspevok od používateľa JUGGLER »

..vidím, že Lynx už nemá takmer nič na webe...

...pár liniek na zakladanie účtov , nie vždy firemné, ale všetko sa dá pregúgliť a IB samé to mení. Už vidím, že pre rodinné firmy majú osobitne, takisto pre small biznises..takže závisí od okolností

https://finfin.sk/navod-ako-otvorit-uce ... e-brokers/
https://finakademie.cz/zalozeni-uctu-u- ... i-obchodu/
https://www.youtube.com/watch?v=jPWaOEm ... %26Trading
https://www.interactivebrokers.com/lib/ ... t/34485741
https://ibkrcampus.com/trading-lessons/ ... l-account/
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
jancik
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Ut 15 12, 2015 5:40 pm
Has thanked: 1 time

Re: Interactive Brokers Wiki v slovenčine - podrobný návod pre IB

Príspevok od používateľa jancik »

Ahoj,

vďaka, že si mi venoval čas.

Práveže ma to nešlo pustiť ďalej, keď som zvolil non-reporting s červenou hláškou, že Slovensko má dohodu bla bla. Takže netuším, čím to bolo, a tam som sa zasekol. Inak bolo všetko jasné.

Áno, predmet podnikania samozrejme mám už zapísaný cez zmenu v s.r.o. Vyhádzal som pred pár týždňami práve z článkov, ktoré spomínaš. Akurát som neriešil LEI, ale to mi za 24 hodín pridelili a už ho mám.

Vypĺňal som to ako Small business. Skúsim to dať cez rodinnú firmu, keďže sme 2 konatelia / bratia a uvidím. Ostatné dokumenty mám (listiny, výpis atd).

LYNX mi napísali na zákazníckej, že sa nemôžem registrovať u nich ako právnická osoba len ako profesionál s licenciou (čo mi príde divné), tak nechápem či len podpora pokulháva alebo to fakt majú tak.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 988 times
Been thanked: 1343 times

Re: Interactive Brokers Wiki v slovenčine - podrobný návod pre IB

Príspevok od používateľa JUGGLER »

môžeš aj ten small biznis kludne..
Customer Type: Limited Liability Corporation
ked si s bratom spoločník: Organization's Business
Two partner owned LLC that makes investments for the benefit of owners of the LLC

FATCA status: aktívna nefinančná neamerická spoločnosť...skratka asi active non financial foreign entity NFFE

ked sa pametám pozri definiciu či nie si passive...keby si chcel investovať tak, že prijmy sú z dividend a podobne.
https://www.citibank.com/tts/solutions/ ... Slovak.pdf

https://www.financnasprava.sk/_img/pfse ... _FATCA.pdf

What is an active NFE?
(Active NFE)

An Active NFE generally refers to an entity that operates an active trade or business with <50% passive income (gross) or have <50% assets that produce passive income*. * Passive income includes dividends and interest.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
jancik
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Ut 15 12, 2015 5:40 pm
Has thanked: 1 time

Re: Interactive Brokers Wiki v slovenčine - podrobný návod pre IB

Príspevok od používateľa jancik »

Pecka, tak som tam a už som ponahrával snáď všetko čo žiadali.

Problém vyriešený tým, že som zvolil Active NFE.

Teraz už len čakať na spracovanie.

Ďakujem!
Napísať odpoveď

Návrat na "Brokeri - cez koho na burzu"