DENNÝ POKEC - Mar 2022

Politika, svetonázory, naša spoločnosť
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Zdravym
Active Member
Príspevky: 139
Dátum registrácie: Pi 30 07, 2021 1:55 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa Zdravym »

pokus napísal: St 02 03, 2022 12:09 pm Jogo sto krat vyvratene dezinformacie, vymazat. Cesi tieto hnojoweby uz mazu a nasi tiez planuju. Zostane len prekopirovany na tomto webe :*
Preto ho skopiroval cely :D vychodna uderka bojuje ako sa da :lol:
Nishin
Silver Member *
Príspevky: 189
Dátum registrácie: St 31 03, 2021 8:35 am
Has thanked: 14 times
Been thanked: 45 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa Nishin »

Skvely priklad reverznych tendencnych praktik ako vynat z historie tie fakty, ktore vyhovuju cielu argumentacie, okomentovat ich jednoduchym bulvarnym primitivnym komentarom typu "proti komu?" a pre cloveka bez znalosti jednotlivych historickych udalosti je to lahko uveritelny pribeh.
Takto ukazkovo funguju alternativne fakty.
gigant
Príspevky: 67
Dátum registrácie: Po 25 02, 2013 8:48 am
Been thanked: 7 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa gigant »

Tak Dopln fakty ktore tam podla teba chybaju aby tam ako tvrdis nebolo nieco vynate ..zatial ste sa zmohli na jedinu vycitku a to na dovetok proti komu co vsak vobec nespochynuje fakt ktory tam bol napisany..kludne sa to da nahradit spojenim proti rusku ci proti komu inemu to malo akoze byt..?..cely cas sa tu zbroji len proti rusku..
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7072
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 150 times
Been thanked: 284 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa jogo »

Ja žasnem, kto nám tu na fórum chodí diskutovať. Ľudia, ktorí fakty prezentované "ředitel Vojenského zpravodajství v letech 1996-2001 a pozdější velvyslanec v Afghánistánu, generálmajor v záloze Petr Pelz" onalepkujú okamžite ako dezinformácie. Vy sa musíte pohybovať vo veľmi vysokých kruhoch a mať zákulisné informácie o akých sa nám ani nesníva.... :)
O čom mam s vami potom diskutovať?...Aha, vy diskutovať nechcete, vy chcete pretlačiť svoj pohľad na svet za každú cenu a umlčať svojich oponentov.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Zdravym
Active Member
Príspevky: 139
Dátum registrácie: Pi 30 07, 2021 1:55 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa Zdravym »

jogo napísal: St 02 03, 2022 1:17 pm Ja žasnem, kto nám tu na fórum chodí diskutovať. Ľudia, ktorí fakty prezentované "ředitel Vojenského zpravodajství v letech 1996-2001 a pozdější velvyslanec v Afghánistánu, generálmajor v záloze Petr Pelz" onalepkujú okamžite ako dezinformácie. Vy sa musíte pohybovať vo veľmi vysokých kruhoch a mať zákulisné informácie o akých sa nám ani nesníva.... :)
O čom mam s vami potom diskutovať?...Aha, vy diskutovať nechcete, vy chcete pretlačiť svoj pohľad na svet za každú cenu a umlčať svojich oponentov za každú cenu.
Nazory pretlacas ty, ja si z teba robim srandu :lol:
cico29
Active Member
Príspevky: 76
Dátum registrácie: St 16 05, 2018 11:35 am
Has thanked: 1 time

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa cico29 »

Co pise Komsomolskaia Pravda. Co si mozu Rusi precitat. Desivé.

TRI SCENARE vyvoja po ukonceni "operacii.

1. Optimistic plan: Ukraine remains at its current size (minus the territories of the DNR and LNR within their administrative boundaries)
2. Realistic plan: divide Ukraine into several parts
3. The most radical plan is the complete disappearance of Ukraine as a power

Zdroj:
https://www-kp-ru.translate.goog/daily/ ... r_pto=wapp
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15824
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 1403 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa JUGGLER »

pokus napísal: St 02 03, 2022 12:09 pm Jogo sto krat vyvratene dezinformacie, vymazat. Cesi tieto hnojoweby uz mazu a nasi tiez planuju. Zostane len prekopirovany na tomto webe :*
Kde sú tam dezinformácie? A prečo vymazať? Nemáme v ústave zakotvené, že cenzura sa zakazuje?
Kde sú argumenty, že ide o dezinformácie? Lebo pokus povedal?
Ak Česi tieto hnojoweby mažú, prečo nie je tento český web zakázaný?

Jediný nenávistný dôvod vidím v tom, že tam generál - velvyslanec v Afhanistane napísal ,,proti komu? ,,

Pre mňa sú podstatné tieto informácie:

2016, 2018 - rozmístěny raketové základny NATO v Rumunsku a Polsku.

Pretože rozširovanie NATO smerom k Rusku bolo vždy ospravedlňované tým, že na územiach nových členov nebudú raketové základne.
Celý problém ruskej bezpečnosti je založený na tom, že nechcú dopustiť aby boli okolo nich rozmiestnené raketové základne.
Povedzme si na rovinu, či by američania dopustili raketové základne okolo územia USA ( Kuba, Mexiko, Kanada ). Určite nie.

Je ten hnojoweb zlý aj týmto článkom?

Válka! Vývoj, který od Putina skoro nikdo nečekal. Václav Cílek má jasno. Děje se mu to, co Stalinovi

Filozof a geolog Václav Cílek hovoří o Vladimiru Putinovi, který podle něj žije v umělém světě podobně jako Stalin a historicky se svým posledním krokem podle něj odepsal.

Podľa mňa to je výborný článok.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/r ... ovi-694463


Každý deň tu máme hlásenia a požiadavky na ,,moderovanie,, v štýle treba vymazať, treba banovať, treba zakázať.
Keby sme začali vymazávať, jeden by bol spokojný a druhý rozhorčený. Vznikli by z toho nekonečné nepokoje ako ked sa malé deti hádajú v škôlke. Veď mnoho debát je v tom štýle, že sa tu rozoberá a poučuje osoba ktorá prispela.

Stačilo by, keby si každý vtĺkol do hlavy, že treba odpovedať slušne v štýle: nesúhlasím, mám iný názor a napísať svoj. Rešpekt k inému názoru je základom uznania slobody slova. Útočenie na človeka ktorý má iný názor alebo vtĺkanie mu do hlavy niečo iné, alebo poúčanie..to vždy vedie k jednoduchej skratke: TREBA ZAKÁZAŤ. TREBA VYMAZAŤ. TREBA CENZUROVAŤ. To je však zárodok totalitného režimu. Presne takto vzniká.

Prosím, ušetrite si nenávistné útoky, nálepkovanie a pokusy o cenzúru. Prosím o vzájomný rešpekt.

Zároveň prosím, kým trvá táto strašná ruská agresia na zvrchovanú krajinu, kým Ukrajinci bojujú za svoju vlasť a identitu, nerozoberajte príčiny, súvislosti a vojenské konflikty iných štátov, čím sa nepriamo ospravedľňuje táto vojna. Vojna a invázia sa nedá ospravedlniť ničím.

Keď sa toto šialenstvo raz skončí ( a verím, že sa skončí čoskoro ), mal by sa prehodnotiť celý systém bezpečnosti Zeme, fungovanie bezpečnostnej rady OSN i medzinárodného práva. Jedine tak sa zabráni, aby nevznikali podobné situácie (napr. čínska invázia na Taiwan - už sú indície ), aby nehrozila ďalšia svetová vojna, ktorá by mohla prerásť do zničujúceho jadrového konfliktu.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Zdravym
Active Member
Príspevky: 139
Dátum registrácie: Pi 30 07, 2021 1:55 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa Zdravym »

Rokosák napísal: St 02 03, 2022 1:40 pm Ak chceme mat aky taky slovensky financny priemysel, tak by sme ho mali podporovat. Takisto podporovat slovenske vyrobky a sluzby, Usetrit na poplatkoch, cene rozkov, pitim ceskeho piva, nakupovanim v Rakusku ci Polsku, tym vsetkym skodime slovenskej ekonomike, slovenskym podnikatelom (takisto korumpovanim ako zahranicnim) a slovenskemu statu, ktory ja takisto neschopny ako mnohe ine (vratane USA). A nerobme si z toho tazku hlavu, pokial si to mozeme dovolit. Tym pomozeme aj tym, ktori si to dovolit nemozu.

Tento pristup, kde sa neberie najnizsia cena vobec nevadi tym nasim obcanom, ktori zrazu navrhuju nekupovat lacnejsiu zeleznu rudu, plyn ci uran z Ruska.

Vcera mal Biden vyrocny prejav narodu. 12 minut hovoril o Ukrajine a podstatne viac o americkej ekonomike, ktora by sa mala zakladat na vyrobe v USA. Ako priklad spominal stavanie novej fabriky firmou Intel. Ak zrazu americania pochopili koncept, ze kazde hrable k sebe hrabu, mozeme aj my!

Ako za mna OK, ale pivo budem pit ceske :D Přes to vlak nejede! :D

- Citujem post z Finaxu na vlakno, kde je to vhodnejsie. :beer: :pivko:
Kosa
Active Member
Príspevky: 138
Dátum registrácie: Št 27 10, 2016 11:24 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 28 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa Kosa »

"K parlamentnim listum"

Parlamentní listy byly dlouhodobě kritizovány za neobjektivnost až zaujatost.[46][47][48] V roce 2014 Parlamentní listy získaly třetí místo Anticeny Křišťálové Lupy za „porušování principů seriózní žurnalistiky u tzv. alternativních online médií“.[49][50] Server Lidovky.cz je dokonce ve svém výzkumu z roku 2015 označil za „Mekku radikálů“, zejména kvůli jejich značné oblibě u protiimigračních a nacionalistických stran a hnutí.[47][51] Manipulaci s mediálním obsahem potvrdil i bývalý redaktor Parlamentních listů, a to konkrétně na základě osobních zkušeností z kampaně před historicky první přímou volbou prezidenta ČR, v níž Parlamentní listy podporovaly Miloše Zemana.[12][52]

V březnu 2016 Česká televize odvysílala reportáž, v níž využila informace ruského think-tanku RISI. Parlamentní listy jím byly vyhodnoceny jako české médium s největším množstvím protiruských materiálů, před Českým rozhlasem, Aktuálně.cz, Lidovkami.cz a Svobodným fórem.[53] Podle Jana Holoubka, spoluautora projektu a ředitele společnosti Our Media, se snažila redakce Parlamentních listů články vyvažovat. Z výsledků analýzy redakčního obsahu prováděné mezi květnem a červencem 2015 serverem Lidovky.cz vyplynulo, že počet „proruských“ a „protiruských“ postojů byl téměř v dokonalé rovnováze. Naopak protiamerické a protievropské názory už převažovaly a v názorové sekci a v článcích redaktorů dokonce server označil „vychýlení“ k protizápadní, proruské a protiimigrační rétorice za „enormní“.[47]

Podle výzkumu Masarykovy univerzity zveřejněného v létě 2016 byly Parlamentní listy vnímány jako přechod mezi seriózními médii a šedou zónou prokremelské manipulace, avšak co do obsahu byly dle zjištěných dat stejné jako např. server AC24 a „s manipulativními technikami se u nich setkáváme dokonce častěji než třeba u Sputniku“.[39] Podle výsledků téže analýzy, která kromě Parlamentních listů zahrnovala právě Sputnik, AC24 a Svět kolem nás, tyto servery asi ve 30 % ze zkoumaných 2,5 tisíce textů zmiňovaly Rusko, přičemž téměř dvě třetiny zmínek o něm byly neutrální s vyrovnanou mírou zastoupení Ruska v pozitivním či negativním kontextu. Proruská optika se však projevovala především ve vyvolávání negativních emocí a v líčení obrazu nefungujícího politického systému na Západě. Poměrně častým jevem v těchto médiích bylo podle analýzy nálepkování, tedy zkreslující přisuzování nějakého kolektivního postoje či viny různorodým subjektům, a to v 18 % textů, ve 40 % byla přítomná technika svalování viny na cíl znevěrohodnění, v 34 % fabulace nejrůznějších druhů. V nálepkování a apelech na strach Parlamentní listy vysoce předčily srovnávaný Sputnik. Analýza však neobsahuje žádné srovnání, které by ukázalo, nakolik se čísla vzešlá z výzkumu „prokremelských“ webů liší od webů, považovaných za mainstreamové či systémové.[11]

Na případ manipulativního použití videa Parlamentními listy upozornil např. slovenský Denník N koncem února 2017. S nadpisem „Toto je Paríž“ publikovaly 23. února na svém Facebookovém profilu video víc než rok staré, které podle listu mohlo uvést čtenáře v omyl, že jde o aktuální protesty imigrantů a jejich potomků proti policejní brutalitě.[54] Na manipulativní použití téhož videa jako poplašné zprávy přitom již v lednu 2016 upozornila iniciativa HateFree Culture.[55]

Jeden ze spolumajitelů Michal Voráček tvrzení o nevyváženosti popíral. V pořadu Luboše Xavera Veselého na internetové televizi XTV Parlamentní listy v červenci 2017 označil v podstatě za veřejnoprávní médium. Podle něj dávaly prostor naprosto každému a stejně.[56]

V červnu 2017 informoval server Aktuálně.cz o tom, že Ministerstvo vnitra České republiky monitoruje téměř čtyřicet webových stránek šířících dezinformační či jinak zavádějící zprávy, mezi nimi i Parlamentní listy. Své tvrzení server opíral o interní informace od „vysoce postaveného zdroje z ministerstva vnitra“ a interní dokumenty, které získal.[57][58][59] Nato přišly Parlamentní listy začátkem ledna 2018 s článkem, v němž tyto informace vyvracely tvrzením pracovnice ministerstva Hany Malé z odboru PR, že „ministerstvo vnitra neposuzuje konkrétní weby, ale konkrétní informace. Žádné seznamy tedy resort vnitra nevytváří“.[60]

V prosinci 2018 publikoval server Forum24 komentář Johany Hovorkové, v němž se mimo jiné uvádělo, že „Parlamentní listy permanentně šíří lži, dezinformace, názory extremistů a agentů StB“, dále že se „výrazně podílí na prohlubujícím se rozvratu české společnosti, na ruské hybridní válce proti západním demokraciím, čímž výrazně přispívá k udržování oligarchy Andreje Babiše u moci“.[61][62] Vydavatel Parlamentních listů Our Media se soudní cestou domáhal omluvy. Městský soud v Praze však žalobu zamítl a potvrdil, že dle předložených článků je prokázán věcný základ takových tvrzení, přičemž hodnotící soudy Forum24 nepřekročily přípustnou míru kritiky ve společnosti.[61][63][64]

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Parlamentn%C3%AD_listy
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15824
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 1403 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Ako to súvisí s obsahom, ktorý tu dal Jogo?

V ČR i SR bol minulý týždeň vyhlásený mimoriadny stav. V rámci neho sú blokované weby ktoré obhajujú, že invázia Ruska na Ukrajinu je legitímna.

U nás na to dohliada NBU a nejaké weby sú dočasne zablokované. Všetko ostatné by malo byť v poriadku.
Ak parlamentné listy bežia a nepropaguje sa tam Rusko, tak sa tu zbytočne oživuje duch triedného nepriateľa.
Kopa ľudí, čo sa dnes vyjadruje v médiách verejne, alebo pracuje v službách štátu slúžila voľakedy totalitnému režimu.

Správce českého internetu zablokoval osm dezinformačních webů

Po konzultacích s bezpečnostními složkami státu a na základě doporučení vlády zablokovalo internetové sdružení CZ.NIC osm dezinformačních webů. Stránky v souvislosti s invazí Ruska na Ukrajinu ohrožovaly českou národní bezpečnost.

Sdružení, které je provozovatelem registru domén s českou národní koncovkou .cz, to oznámilo v tiskové zprávě. Tento zcela mimořádný krok je podle výkonného ředitele sdružení Ondřeje Filipa reakcí na vojenský útok ruské armády proti svrchované Ukrajině a dezinformační kampaň, která ho provázela a stále provází.

Zablokované jsou weby Aeronet.cz, Ceskobezcenzury.cz, Voxpopuliblog.cz, Prvnizpravy.cz, Czechfreepress.cz, Exanpro.cz, Skrytapravda.cz a Protiproud.cz. Poslední zmíněný web provozoval bývalý mluvčí Václava Klause a bývalý zástupce vedoucího Kanceláře prezidenta republiky Petr Hájek

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/dome ... omaci_indr
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15824
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 1403 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Tu je príklad:

Internetový server Hlavné správy už nie je dostupný. „Národný bezpečnostný úrad rozhodol v zmysle paragrafu 27b​ zákona o kybernetickej bezpečnosti na základe dodaných a vyhodnotených podkladov od bezpečnostných zložiek štátu. Na uvedenej stránke bola identifikovaná škodlivá aktivita v zmysle ustanovenia 27b, ods. 3​.,“ uviedol pre Živé.sk hovorca NBÚ.

Štát na obmedzenie funkčnosť Hlavných správ využil nové znenie zákona o kybernetickej bezpečnosti, ktoré poslanci schválili v piatok. Národnému bezpečnostnému úradu (NBÚ) dáva možnosť „vykonať blokovanie“ na základe žiadosti iného subjektu podľa samostatného zákona. Úrad potom v rozhodnutí o blokovaní najmä:

identifikuje subjekt, ktorý prevádzkuje infraštruktúru, na ktorej je blokovanie potrebné vykonať,
určí obsahu alebo aktivitu, ktoré sa majú zablokovať,
uvedie dôvod blokovania,
navrhne spôsob blokovania.
„Vzhľadom na spravodajské a ďalšie informácie, ktorými disponujeme, budeme robiť opatrenia voči predstaviteľom tých alternatívnych médií, ktoré presadzujú záujmy inej mocnosti alebo cudzej moci a nie Slovenskej republiky ako takej,“

https://zive.aktuality.sk/clanok/GAH_VJ ... er-obrany/


P.S. Nedávno som pozeral HS, že informovalo o invázii vyvážene. V snahe získať nové info som okrem zahraničných ( tie sú v tomto konflikte pomalšie ako naše ) sledoval 3 média: Sme.sk minúta po minúte, Startitup a HS. HS informovali dobre, ale všimol som si, že ponechali nenávistné blogy. Vzhľadom na to súhlasím, že bol dôvod, aby boli v tejto situácii zablokované.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3863
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 127 times
Been thanked: 346 times
Kontaktovať používateľa:

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Cenzura bola za socializmu, myslel som si ze ju uz nikdy nezazijem . Z charty ludskych prav EU robime zdrap papiera. Este keby sme boli vo vojne chapem...

Sloboda prejavu a právo na informácie
1. Každý má právo na slobodu prejavu. Toto právo zahŕňa slobodu zastávať názory a prijímať
a rozširovať informácie a myšlienky bez zasahovania orgánov verejnej moci a bez ohľadu na
hranice.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Porozumiet znamená zvyknúť si.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Nishin
Silver Member *
Príspevky: 189
Dátum registrácie: St 31 03, 2021 8:35 am
Has thanked: 14 times
Been thanked: 45 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa Nishin »

A presne o tomto hovorim. Vytrhnut z kontextu bod ktory prave argumentacne vyhovuje A VYNECHAT CELY DRUHY BOD.

Rad ho doplnim.

1. Každý má právo na slobodu prejavu. Toto právo zahŕňa slobodu zastávať názory a prijímať a rozširovať informácie alebo myšlienky bez zasahovania štátnych orgánov a bez ohľadu na hranice. Tento článok nebráni štátom, aby vyžadovali udeľovanie povolení rozhlasovým, televíznym alebo filmovým spoločnostiam.
2. Výkon týchto slobôd, pretože zahŕňa aj povinnosti aj zodpovednosť, môže podliehať takým formalitám, podmienkam, obmedzeniam alebo sankciám, ktoré ustanovuje zákon a ktoré sú nevyhnutné v demokratickej spoločnosti v záujme národnej bezpečnosti, územnej celistvosti, predchádzania nepokojom a zločinnosti, ochrany zdravia alebo morálky, ochrany povesti alebo práv iných, zabráneniu úniku dôverných informácií alebo zachovania autority a nestrannosti súdnej moci.`
Podľa článku 52 ods. 3 charty je význam a rozsah tohto práva rovnaký ako podľa EDĽP. Obmedzenia, ktoré sa naň môžu vzťahovať, nesmú prekročiť tie, ktoré sú ustanovené v článku 10 ods. 2 EDĽP bez toho, aby boli dotknuté akékoľvek obmedzenia, ktoré môže ukladať právo hospodárskej súťaže Únie na možnosť členských štátov zavádzať udeľovanie povolení uvedených v tretej vete článku 10 ods. 1 EDĽP.
2. Odsek 2 tohto článku vymedzuje dôsledky, ktoré môže mať odsek 1 na slobodu médií. Je založený najmä na judikatúre Súdneho dvora, ktorá sa vzťahuje na televíziu, najmä jeho rozsudok vo veci C-288/89 z 25. júla 1991, Stichting Collectieve Antennevoorziening Gouda a. i., Zb. s. I-4007) a na Protokole o systéme verejnoprávneho vysielania v členských štátoch, ktorý je pripojený k Zmluve o ES a teraz k zmluvám, ako aj na smernici Rady 89/552/EHS (najmä jej odôvodnenie 17).
Nishin
Silver Member *
Príspevky: 189
Dátum registrácie: St 31 03, 2021 8:35 am
Has thanked: 14 times
Been thanked: 45 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa Nishin »

Ľudia na Slovensku absolútne nechápu právny pojem "Sloboda slova". Len tak sa kdekto oháňa slobodou slova a zabúda, že televízie, média a celkovo verejný priestor sú relatívne prísne regulované. Celý systém je nastavený tak, aby bránil bežných ľudí pred manipuláciou, propagandou, úmyselným zavádzaním, klamlivou reklamou atď. Ale potom prišiel internet a sociálne siete a na to je zákon krátky.
Takže tu máme informačné eldorádo, kde badateľ.net môže luďom radiť piť savo.
Kosa
Active Member
Príspevky: 138
Dátum registrácie: Št 27 10, 2016 11:24 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 28 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa Kosa »

JUGGLER napísal: St 02 03, 2022 4:26 pm Ako to súvisí s obsahom, ktorý tu dal Jogo?
Jednoducho, uz v nahlade ma zaujalo tvrdenie nejakeho generala a velvyslanca v clanku co dal jogo >
14. 3. 2016 – Rusko zahajuje stahování vojsk ze Sýrie
Realita rok 2017 - Rusko si ponechá v Sýrii námornú základňu Tartús a leteckú základňu Humajmím>

https://www.teraz.sk/zahranicie/rusko-s ... lanok.html

Vysledok rok 2022 vratane zdovodnenia - Rusko nasadilo v Sýrii v rámci manévrov ďalšie bombardéry a stíhačky> https://www.teraz.sk/najnovsie/rusko-na ... lanok.html

Takze parlamentni listy uviedli nieco, co ani neoverili, alebo zamerne zamlcali, alebo pan general nema dobre informacie.
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3863
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 127 times
Been thanked: 346 times
Kontaktovať používateľa:

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Nishin, my citame asi kazdy iny dokument.

CHARTA ZÁKLADNÝCH PRÁV EURÓPSKEJ ÚNIE

https://eur-lex.europa.eu/legal-content ... XT&from=LT hlava 2, clanok 11.

Celý systém je nastavený tak, aby bránil bežných ľudí pred manipuláciou, propagandou, úmyselným zavádzaním, klamlivou reklamou.

Hej aj komunisti ma branili , takze na take bludy som dost citlivy . Co je to bezny clovek...?
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Porozumiet znamená zvyknúť si.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7072
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 150 times
Been thanked: 284 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa jogo »

george1 napísal: St 02 03, 2022 5:55 pm Juggler, text ktorý sem okopíroval Jogo z webu parlamentí listy je silne dezinformačný a je tam viacero klamstiev.
Napísal si svoje argumenty k niektorým udalostiam, ktoré tam spomína generalmajor a nikto ti v tom nebráni, ani ťa za to nenapáda, ani ťa nenahlasuje...
Tak to v slušnej diskusii ma fungovať
Možno sa ozve niekto a napíše ti svoje argumenty proti tvojim argumentom...ale skôr nie, lebo keď vidí stupeň agresivity vašich komentárov, tak radšej bude mlčať. Ani sa mu nedivím...

p.s: Svojho času som hľadal pravdu ohľadom malazijského lietadla. Neverím svedkom, ale verím technike. Tak som si pozrel technický posudok, odkiaľ bola vystrelená raketa na to lietadlo. Ten posudok dospel k záveru, že zo západnej strany. Ale bol to ruský posudok...technický posudok haagskeho súdu som na webe nenašiel, aby som ich porovnal. Našiel som len nepriame dôkazy, nejasné konverzácie rusov v eteri a údajných svedkov, ak si dobre pamätám.
Ďalej som to už nesledoval....
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15824
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 1403 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa JUGGLER »

george1 napísal: St 02 03, 2022 5:55 pm
Juggler, ešte sa spýtaš znovu, prečo je copy článok prevzatý s CZ parlamentní listy dezinformačný??
Pevne dúfam, že web ako-investovať nebude slúžiť na prezentáciu takto závažných dezinformačných textov , tobôž nie v čase, keď je európa konfrontovaná s ruskou agresiou a keď aj na Slovensku je x ludí, ktorí podlahli ruskej propagande a ruským dezinformáciám šíreným online.
Pokiaľ sa web ako-investovať má podielať na šírení týchto proruských dezinformácií, pre mňa (a nielen pre mňa) to bude znamenať že sem prestanem chodiť.
Už len z úcty k zavraždením ukrajinským občanom, by sa web ako-investovať, ani fórum ako-investovať nemal na tomto podielať. Diskusia, rozličné názory, áno, s tým súhlasím. Ale šíriť tu priamo copy dezinformačný proruský text, to je pre mňa cez čiaru.
Nesúhlasím, aby na tomto webe boli šírené takéto dezinformačné texty.
OK. Súhlasím.
Neviem posúdiť, či ten kalendár Generála Peltza je dezinformačný, ale z úcty k Ukrajincom ho vymazávam.
Nemôžem sa však ubrániť dojmu, že keby Jogo dal z toho webu hoci aj cirkevný kalendár, aj ten by bol dezinformačný.
Mrzí ma, že ani v dennom pokeci sa nedokážete odosobniť.

Za seba vyhlasujem, že ked táto vojna skončí, keď sa tu bude porušovať sloboda slova a právo vyjadrovať názor, keď ľudia sa budú dožadovať politickej cenzúry, tak ja odtiaľ odídem. Už teraz strácam chuť prispievať.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7072
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 150 times
Been thanked: 284 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa jogo »

george1 napísal: St 02 03, 2022 7:15 pm Ty osobne si mi ľahostajný, ak niekto zverejňuje proruské texty v ten istý deň, kedy rusi vraždia v susednom štáte, je to jeho osobný postoj, ktorý dotyčný dostatočne deklaruje.
Začínaš používať manipulatívne techniky a najlepšia obrana pred manipuláciou je s manipulátorom prestať diskutovať.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15824
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 1403 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa JUGGLER »

jogo napísal: St 02 03, 2022 6:50 pm
p.s: Svojho času som hľadal pravdu ohľadom malazijského lietadla. Neverím svedkom, ale verím technike. Tak som si pozrel technický posudok, odkiaľ bola vystrelená raketa na to lietadlo. Ten posudok dospel k záveru, že zo západnej strany. Ale bol to ruský posudok...technický posudok haagskeho súdu som na webe nenašiel, aby som ich porovnal. Našiel som len nepriame dôkazy, nejasné konverzácie rusov v eteri a údajných svedkov, ak si dobre pamätám.
Ďalej som to už nesledoval....
Jogo prosím ťa. Teraz treba dať bokom všetko, čo rozdeľuje ľudí a spochybňuje, že Rusko nie je agresor.
Keď skončí zabíjanie na Ukrajine, potom sa budeme vyjadrovať k možným súvislostiam a príčinám.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7072
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 150 times
Been thanked: 284 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa jogo »

JUGGLER napísal: St 02 03, 2022 7:25 pm Jogo prosím ťa. Teraz treba dať bokom všetko, čo rozdeľuje ľudí a spochybňuje, že Rusko nie je agresor.
Keď skončí zabíjanie na Ukrajine, potom sa budeme vyjadrovať k možným súvislostiam a príčinám.
Ok. Kým neskončí vojna na Ukrajine, prestávam prispievať na toto fórum.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15824
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 1403 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa JUGGLER »

jogo napísal: St 02 03, 2022 7:30 pm Ok. Kým neskončí vojna na Ukrajine, prestávam prispievať na toto fórum.
:( prosím zváž, že sa to nebude týkať investičných/trejderských vecí
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15824
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 1403 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa JUGGLER »

19:25 Stály predstaviteľ Ukrajiny pri Organizácii Spojených národov (OSN) Serhij Kyslycia obvinil podľa agentúry AFP Rusko z úsilia spáchať v jeho krajine genocídu. "Je už jasné, že cieľom Ruska nie je len okupácia. Je ním genocída," vyhlásil.

Valné zhromaždenie OSN prijalo v stredu rezolúciu, v ktorej odsúdilo ruskú inváziu a žiada, aby Rusko okamžite stiahlo svoje vojenské jednotky z Ukrajiny.

19:12 Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu zomrelo sedemtisíc vojakov, povedal podľa agentúry Reuters vojenský poradca ukrajinského prezidenta Zelenského Alexej Arestovič na brífingu, ktorý prenášala televízia. Ukrajinci zajali podľa Arestovič stovky vojakov.

Krátko pred tým Moskva uviedla, že počas invázie zatiaľ prišla o 498 vojakov.

18:45 Ruský minister zahraničných vecí Lavrov vyhlásil, že Moskva stále trvá na "demilitarizácii" Ukrajiny.
Lavrov zároveň podľa Reuters povedal, že je potrebné vytvoriť zoznam konkrétnych zbraní, ktoré by nikdy nemali byť umiestnené na ukrajinskom území.

Lavrov tvrdí, že Rusko uznáva prezidenta Zelenského ako ukrajinského lídra. "Naši vyjednávači sú pripravení na druhé kolo diskusií s ukrajinskými zástupcami o týchto zárukách," doplnil Lavrov.

Na stole pri ďalších rusko-ukrajinských rozhovorov je dohoda o prímerí, povedal podľa agentúry AFP ruský vyjednávač.

Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22851949/vojna-uk ... -2022.html
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
jogo
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 7072
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 150 times
Been thanked: 284 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa jogo »

JUGGLER napísal: St 02 03, 2022 7:37 pm :( prosím zváž, že sa to nebude týkať investičných/trejderských vecí
Investorsko-trejderské veci si budú žiť vlastným životom. Možno budú výkonnejšie, keď do nich nebudem zasahovať. :)

p.s: Vyraď ma z hitparády k 31.12.2021, aby si so mnou nemal oštaru.
Naposledy upravil/-a jogo v St 02 03, 2022 7:59 pm, upravené celkom 2 krát.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4048
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 51 times
Been thanked: 64 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Nemal mat ten narychlo schvaleny zakon o blokovani dezinformacnych webov platnost nahodou az od juna 2022? S tym ze, dovtedy ho bude mat moznost pripomienkovat aj opozicia?
Nevadi, ze v slobode slova sa nam SR blizi ku standartom KLDR. Zo zahranicnych webov su zatial dostupne proamericke aj proruske. Takze kto chce, zatial si informacie ma sancu dohladat. Vacsine sa samozrejme nechce a pustia si len RTVS a nechaju si vymyvat mozgy jednostrannou masazou.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15824
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 1403 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa JUGGLER »

18:21 Rusi stratili 3 až 5 % svojich síl, menia taktiku. Biden tvrdí, že mieria na civilistov
Rusko stratilo približne 3 až 5 % svojich tankov, lietadiel, delostrelectva a iných vojenských prostriedkov na Ukrajine. Ukrajina stratila približne 10 % týchto prostriedkov, uviedli dvaja americkí predstavitelia administratívy prezidenta Joe Bidena pre CNN.

Straty je ťažké v tejto chvíli odhadnúť ale USA sa domnievajú, že sa budú naďalej zväčšovať. Administratíva predpokladá, že napriek výdatnému odporu Ukrajincov sa im v dlhodobom horizonte nepodarí udržať krajinu. Stále je medzi vojenskými silami Ukrajiny a Ruska výrazný nepomer, v neprospech Ukrajiny.

Ukrajina „teraz potrebuje klasické súčiastky. Potrebujú guľky, potrebujú obväzy. Budú potrebovať palivo. Budú potrebovať muníciu, okrem humanitárnej podpory na pomoc s lekárskou pomocou, udržiavanie nemocníc pre zranených v boji a pre zranených civilistov,“ povedal vysoký predstaviteľ západnej spravodajskej služby.

„A budú potrebovať veľa munície a zásob zbraní, pretože ruské sily sú početne aj kvalitatívne lepšie,“ dodal.

Odhad ruských strát Američanov sa zhoduje s odhadom Ukrajiny. USA odhadujú, že zahynúť už mohlo 5 800 vojakov

Predstavitelia sa domnievajú, že Rusko teraz mení taktiku. Invázia začala s modernejším prístupom kombinovaných zbraní, ktorá sa najskôr vyhýbala útokom na civilné obyvateľstvo. Teraz prichádza to, čo tento predstaviteľ nazval stratégiou „pomalého ničenia“. Predstavitelia predpokladajú pokračovanie bombardovanie ťažkými zbraňami a možnosť, že „desaťtisíce“ vojakov budú pochodovať na veľké ukrajinské mestá.

Americký prezident Americký prezident Joe Biden v stredu povedal, že sa domnieva, že Rusko sa úmyselne zameriava na civilistov na Ukrajine, ale odmietol sa vyjadriť k otázke, či si myslí, že Rusko pácha vojnové zločiny.

„Je jasné, že sú (to útoky)“ zamerané na civilistov, povedal Biden.

Na otázku, či si myslí, že Rusko pácha vojnové zločiny, Biden odpovedal. „Veľmi pozorne to sledujeme. Je príliš skoro to povedať.“

https://www.startitup.sk/rusko-meni-tak ... ov-online/
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4048
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 51 times
Been thanked: 64 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

pokus napísal: St 02 03, 2022 12:05 pm Skvapalnovat lng palenim plynu je krajna moznost. Podobna ako palit za tym ucelom bankovky.
Su uplne zaklady fyziky, ze ak chces nieco plynne skvapalnovat, tak to musis ochladit a nie ohrievat. Obycajne sa to u zemneho plynu robi ale stlacanim ho.

Vola sa to termodynamicka stavova rovnica a hovori: tlak * objem = konstanta * teplota

Ked ste sa niekde docitali, ze LNG skvapalnuju morskou vodou, znamena to, ze niekde v Dubrovniku, kde ma more 25 stupnov a pride tanker s LNG, tak tych 25 stupnov tej morskej vody zrejme staci na zohriatie toho LNG aby ked ho daju do precerpavacieho terminalu sa odparil do plynovodu. Samozrejme ta procedura bude zlozitejsia, lebo v plynovode to musis tlacit nejakym tlakom.

Kazdopadne vo Svedsku by si ten LNG musel nejako zohriat, aby sa ti z LNG zmenil na plynny. Kedze by si nemal k dispozicii teplu vodu.
EDIT - tato posledna veta je evidentne mylna. Vysvetlene to je v neskorsich prispevkoch.
Naposledy upravil/-a jaroslav80 v St 02 03, 2022 8:36 pm, upravené celkom 2 krát.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4048
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 51 times
Been thanked: 64 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

SME.SK:
Doména webu Hlavné správy v stredu popoludní prestala fungovať. Informoval o tom minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) na svojom Facebooku. Potvrdil to aj Národný bezpečnostný úrad.

"Národný bezpečnostný úrad rozhodol v zmysle paragrafu 27b​ zákona o kybernetickej bezpečnosti na základe dodaných a vyhodnotených podkladov od bezpečnostných zložiek štátu. Na uvedenej stránke bola identifikovaná škodlivá aktivita v zmysle ustanovenia 27b, ods. 3​.," povedal hovorca NBÚ Peter Habara.

Ani Fico sa pocas jeho vlady neznizil k zablokovaniu dennikov ako SME a DennikN, ktore zjavne pisali nazory protichodne s jeho. Nad a Konecny (riaditel NBU) sa dnes znizili pod uroven Fica.
trpk1
Príspevky: 23
Dátum registrácie: Pi 12 11, 2021 6:20 pm

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa trpk1 »

K zablokovaniu hlavných správ, zaujímavá správa na denníku N: https://dennikn.sk/2748815/web-hlavne-s ... y/?ref=tit
Úrad pristúpil k blokovaniu na základe nových možností, ktoré mu minulý týždeň schválila vláda a v skrátenom konaní aj parlament. NBÚ tak v súvislosti s vojnou na Ukrajine získal do konca júna 2022 právo blokovať škodlivé a dezinformačné stránky.
Aj keď píšu, že úrad získal právo blokovať stránky len do konca júna, tak stále je to nebezpečný precedens.

Pokiaľ môže úrad zablokovať stránky pre "škodlivý obsah a šírenie dezinformácií", tak potom môže byť akákoľvek stránka zablokovaná. Vrátane dennikn.sk, sme.sk, zem a vek alebo spravy.rtvs.sk. Na každej z týchto stránok viem nájsť hromadu dezinformácií. Niekde je ich ďaleko viac, niekde menej.

V podstate záleží len na tom, kto bude pri moci. Teraz sa vytešuje Naď. Po voľbách to môže byť Fico, Kotleba, alebo hocikto iný, kto si tiež nájde nejaký dôvod, prečo je takýto zákon potrebný.

Nehovoriac o tom, že je to extrémne nebezpečné, že takýto zákon môže byť prijatý tak rýchlo, bez dostatočného času na diskusiu a pripomienkovanie.

Tiež by ma zaujímalo, že aké spôsoby obrany môže prevádzkovateľ takýchto stránok použiť, keď mu zablokujú stránky? Slovenské súdy dokážu byť extrémne pomalé a škody môžu byť veľké.

Toto píšem ako človek, ktorý na hlavné správy nechodí z dôvodu veľmi nízkej úrovne obsahu, ktorý tam vo všeobecnosti je publikovaný.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4048
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 51 times
Been thanked: 64 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

trpk1 napísal: St 02 03, 2022 8:12 pm Aj keď píšu, že úrad získal právo blokovať stránky len do konca júna, tak stále je to nebezpečný precedens.
Vdaka za informaciu, zle som to chapal, ze to budu moct robit az od juna 2022. Cize zatial to smu do juna 2022.
Martin7
Guru Member ****
Príspevky: 1368
Dátum registrácie: So 19 03, 2016 11:49 am
Been thanked: 191 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa Martin7 »

Ten zákon je úplná somarina a narobí viac škody ako úžitku. Je to znova skok späť pred rok 1989. Nielen, že dezinformačných webov sa nezbavia, naopak ich pribudne oveľa viac a celá scéna sa posunie na darkweb. Zároveň utvrdia ich čitateľov v názore, že táto vláda chce zastaviť šírenie pravdy. A budeme na tom podobne ako v číne, kde sa k informáciam bez cenzúry ľudia dostávajú cez darkweb. A tam dosah vlády a akýchkoľvek mechanizmov končí. Navyše, keď sa o dva roky vráti k moci Fico s Pellem tak ten zákon skvele využijú, vymenia pár ľudí a dezinformačné weby znova povolia (tie ktoré im budú vyhovovať a niektoré zrejme budú sami aj dotovať, ako aj teraz) a povedzme odstavia SME a Denník N ako dezinformačné média (skrátka všetky ich kritické média). A potom sa smerákov 20 rokov nezbavíme a vo voľbách budú mať cez 50% každé voľby ako nič. :roll:
If you don´t find a way to make money while you sleep, you will work until you die. Warren Buffett
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4048
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 51 times
Been thanked: 64 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Ak ma zemny plyn teplotu varu -162 C, tak mas samozrejme pravdu, ze jedinym energeticky narocnym problemom je prave to skvapalnovanie. A v tom pripade teda znacne energeticky narocnym. Kedze -162 nemas z coho lahko ziskat, musia to iste riesit vysokym tlakom, ktory tiez nie je lacne vyprodukovat.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3991
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 489 times
Been thanked: 174 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa iceberg8 »

...
Prílohy
zari.jpg
zari.jpg (74.01 KiB) 3221 zobrazenia
Odoslané z počítača
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4048
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 51 times
Been thanked: 64 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Na obranu Nada a Konecneho treba napisat, ze aj Putin v Rusku zaviedol blokovanie webov, ktore mu nevyhovuju.
Nishin
Silver Member *
Príspevky: 189
Dátum registrácie: St 31 03, 2021 8:35 am
Has thanked: 14 times
Been thanked: 45 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa Nishin »

Martin7 napísal: St 02 03, 2022 8:21 pm Ten zákon je úplná somarina a narobí viac škody ako úžitku. Je to znova skok späť pred rok 1989. Nielen, že dezinformačných webov sa nezbavia, naopak ich pribudne oveľa viac a celá scéna sa posunie na darkweb. Zároveň utvrdia ich čitateľov v názore, že táto vláda chce zastaviť šírenie pravdy. A budeme na tom podobne ako v číne, kde sa k informáciam bez cenzúry ľudia dostávajú cez darkweb. A tam dosah vlády a akýchkoľvek mechanizmov končí. Navyše, keď sa o dva roky vráti k moci Fico s Pellem tak ten zákon skvele využijú, vymenia pár ľudí a dezinformačné weby znova povolia (tie ktoré im budú vyhovovať a niektoré zrejme budú sami aj dotovať, ako aj teraz) a povedzme odstavia SME a Denník N ako dezinformačné média (skrátka všetky ich kritické média). A potom sa smerákov 20 rokov nezbavíme a vo voľbách budú mať cez 50% každé voľby ako nič. :roll:
Martin, sčasti máš aj pravdu, ale je to rovnaký argument, ako že je zbytočné odsudzovať SMERáckych korupčníkov, lebo veď ak nastúpi SMER naspäť, aj tak ich amnestuje.
Nehrajme sa, že HlavnéSprávy bolo nejaké mienkotvorné médium. Roky sa hovorilo o prepojení na Ruskú ambasádu a momentálne to SIS a NBÚ vyhodnotili ako bezpečnostnú hrozbu. Táto krajina už raz zlyhala v moderovaní éteru, vďaka tomu nám v parlamente sedia fašisti.
Max100
Silver Member *
Príspevky: 199
Dátum registrácie: Ne 15 08, 2021 12:46 pm
Has thanked: 22 times
Been thanked: 42 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa Max100 »

Ruský podnikateľ Alex Konanykhin má zrejme na prezidenta ťažké srdce. Tento týždeň uverejnil na sociálnej sieti príspevok, v ktorom ponúkol vojenským dôstojníkom odmenu 1 milión dolárov za zatknutie ruského prezidenta Vladimira Putina.

"Sľubujem, že zaplatím 1 000 000 dolárov dôstojníkom, ktorí v súlade so svojou ústavnou povinnosťou zatknú Putina ako vojnového zločinca podľa ruských a medzinárodných zákonov," znie jeho príspevok na sociálnej sieti. Jeho status prezdieľalo aj bieloruské médium Nexta na Twitteri.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3991
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 489 times
Been thanked: 174 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Uz pred nejakym casom, (dlho som ho nevidel na videu), som si vsimol, ze je Putin nejaky "opuchnuty"
Az som mal pocit, ze je to dvojnik alebo maketa, pripadne pocitacova simulacia (seriozne, dlho som ho nevidel "in motion" cize v pohybe - na videu), tak mi to udrelo do oci.
a hľa..
https://www.telegraph.co.uk/world-news/ ... n-illness/
Zapada to do teorie, preco rokuje za 6 metrovym stolom ?
Odoslané z počítača
Zdravym
Active Member
Príspevky: 139
Dátum registrácie: Pi 30 07, 2021 1:55 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa Zdravym »

https://youtu.be/If61baWF4GE

mozno zase iny pohlad na dovod invazie... ekonomicky... cize asi pravdivy :lol:
Slovan_sk
Platinum Member ***
Príspevky: 668
Dátum registrácie: Ut 13 05, 2014 12:12 pm
Has thanked: 70 times
Been thanked: 81 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa Slovan_sk »

Citam , premyslam , ako sa zapojit do debaty a jedine co ma napadlo , kedze uz vela bolo napisaneho je, ci vznikne aj ministerstvo pravdy a kto ho povedie , Igor , Boris ? Zuzu ? Risko? Veronika? Same esa mame vo vlade kto teda vlastne rozhoduje o cenzure medii , kto si dovoli tvrdit a ake ma dokazy ze nejake hlavnespravy su ruskom platene ? Nuz ja neviem vie to niekto? Uprimne sa priznavam ze uz viac ako dva roky nam nesiel doma televizor cize mozno to uz bolo zodpovedane niekde ....
tomáš virdzek
Guru Member ****
Príspevky: 2222
Dátum registrácie: Po 02 03, 2009 2:17 pm
Has thanked: 634 times
Been thanked: 369 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa tomáš virdzek »

https://www.chelseafc.com/en/news/2022/ ... paign=none

@:george1: ďakujeme.

PS: K predchádzajúcim textom a dianiu sa zajtra vyjadrím/vyjadríme.
Zamknuté

Návrat na "Politika a názory o spoločnosti"