Obrátil sa na mňa známy, že niekde na nete našiel zaujímavý tip - Firma ESS Inc. vyrábajúca batériu bez lítia, niklu, kadmia na báze soli, železa
Vyzerá to ako revolučná technológia, no čím zázračnejšie sa to tvári, tým viac som opatrný.
Prezentácia pre investorov vyzerá veľmi fajn, no rozmýšľam nad rizikami a napadlo ma napr.:
1. Projektovaná EBITDA má v 2024 dosiahnuť 131 mil. a 360 mil. v 2025 a výraznejšie narásť až v 2026.
To je ešte dosť ďaleko a dovtedy sa môže veľa vecí pokašľať. (Ich technológiu niekto sprosto odkopíruje, napr. v Číne, alebo.. trhy - už teraz kvôli inflácii a očakávaní budúcich rate-hikov môžu trhy padnúť a s nimi aj tá akcia, ... alebo nové offerings , kto vie koľko ich spravia.
2. keď majú takú super technológiu, a Mkt Cap. aktuálne 2 mld. USD, prečo ich proste nekúpi nejaká firma typu Shell, Linde, BMW, Daimler, BP, Volkswagen....
Environmentally Sustainable
ESS batteries are safe, water-based, non-hazardous, and fully recyclable. Use of abundant resources ensures sustainable production too.Optimal
Fast response time, unlimited cycle life and no capacity degradation over a 25-year operating life delivers operational flexibility.
Prikladám aj link, keby si niekto z vás chcel prejsť pár slidov v prezentácii pre investorov
https://s28.q4cdn.com/365128779/files/d ... Oct'21.pdf
Čo si myslíte o tejto investícii. Chcem mu odpovedať čo najkvalifikovanejšie, ja som si svoj približný názor v rýchlosti urobil, ale rád by som počul tých názorov viac, najmä aké riziká pri tej firme vidíte. Vďaka