AXA Prestige Max zrušenie

Poistenia, sporenie na dôchodok, doplnkové dôchodkové sporenie, investičné poistky, kapitálové poistky.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Ondrej17
Príspevky: 61
Dátum registrácie: Ut 17 05, 2022 2:22 pm
Has thanked: 20 times
Been thanked: 11 times

AXA Prestige Max zrušenie

Príspevok od používateľa Ondrej17 »

Ahojte,

dlhých 5 rokov som bol aj s rodinou vďaka vlastnej naivite a dôvere (a lenivosti) obeťou "rodinného priateľa" z Partners Group.

Pomaly si dávam dokopy zmluvy, už som sa zbavil investovania v partners investments a rozdelil som to do Portu a Finax. Čo je teraz mojím najväčším tŕňom v päte je katastrofa menom IŽP Prestige Max od bývalej axa. Platím 90 eur mesačne, čiže komplet platby sa posledných 5 rokov sú na úrovni cca 5200 EUR. Keď sa pozriem na môj investičný účet je tam z toho reálne 1100 EUR, takže katastrofa vzhľadom na to, že investovať sa malo cca 50% poistnej sumy.

Chcel by som sa poradiť o postupe. Predpokladám, že najlepšie je čím skôr to zrušiť, dúfať, že mi vyplatia po odčítání nejakých poplatkov aspoň niečo z tých 1100 eur, to normálne zainvestovať do ETF portfólia ktoré mám v Portu kvázi na dôchodok a spraviť si namiesto toho rizikové životné poistenie ktoré potrebujem aj kvôli hypotéke.

Axu medzitým prevzala Uniqa, mate skúsenosti ohľadne toho či s tým budú kvôli tomu väčšie problémy? Prosím viete mi aj poradiť vhodnú poisťovňu na rizikové životné poistenie, neviem či ostať v Uniqe alebo ísť ďalej?

Ďakujem pekne
aviceN
Gold Member **
Príspevky: 389
Dátum registrácie: Št 07 01, 2021 10:24 am
Has thanked: 157 times
Been thanked: 130 times
Kontaktovať používateľa:

Re: AXA Prestige Max zrušenie

Príspevok od používateľa aviceN »

Ahoj Ondrej,

IZP urcite zrus, tam nemas co riesit, prve 2 roky vacsinou pri IZP platis na provizku sprostredkovatelovi. Co vytiahnes, urcite investuj do ETF, je to teraz cele celkom v poklese co je celkom fajn ako taky starting point, aj ked to furt moze ist nizsie, netreba spekulovat. Samozrejme Uniqa by nemala mat problem, treba dat bacha na to, ze vo vseobecnosti poistenia sa daju najskor ukoncit ku vyrociu tym, ze sa najneskor 6 tyzdnov pred vyrocim poda "ukoncenie".

Co sa tyka rizikovky, najlepsi pomer kvalita/cena si drzia rizikovky od Uniqa (AXA produkt ale, nie Uniqacky) a poistovna YouPlus. Vsetko ostatne vychadza uz drahsie.
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.pasivneinvestovanie.sk/
Ondrej17
Príspevky: 61
Dátum registrácie: Ut 17 05, 2022 2:22 pm
Has thanked: 20 times
Been thanked: 11 times

Re: AXA Prestige Max zrušenie

Príspevok od používateľa Ondrej17 »

Ďakujem pekne za radu, pozriem sa aj na to YouPlus ešte som o tom nepočul
Napísať odpoveď

Návrat na "Druhý pilier, životné poistenie, tretí pilier"