JUGGLER napísal: ↑So 09 07, 2022 11:46 pm
Nepísal som , že píšeš voloviny, ale že
,,vyjadrovať sa treba k obsahu, nie k volovinám.,,
To je jedno, skrátka keď nenapíšem to, čo by ulahodilo Tvojim očiam, tak som sa vyjadril k volovinám. O nič lepšie, prašť jak uhoď.
Téma je odchod SaS s koalície a možný pád vlády.
Vyjadril som sa presne aj k tomu, len Ti to asi ušlo, viď.:
Franto napísal: ↑Pi 08 07, 2022 1:28 pm
Keby to urobil pred rokom, veľká časť ľudí (nie všetci) by vraveli, že "Vidíte, zase položil ďalšiu vládu.".
Dnes už každý jasne vidí, že s Matovičom nie je možná spolupráca. A že je asi lepšie dnes hodiť flintu do žita, ako ešte naťahovať tú agóniu.
Franto napísal: ↑Pi 08 07, 2022 11:11 pm
Keby to Sulík urobil min. rok, rovnako by si našiel Chmelár dôvod kopnúť si do neho.
Tvoje príspevky sú nielen mimo tému, ale aj plné nenávisti, urážania, ohovárania a zosmiešňovania:
Juggler, bol si to Ty, kto tu priniesol Chmelárov článok, ktorý je plný nenávisti a zosmiešňovania (dôvod poznáme = neúspešné pokusy stať sa politikom). Ešte aj chúďa Čaputová to od neho schytala. Mal potrebu napľuť na Sulíka/ SAS, tak si popľul a Ty si ten pľuvanec sem okopčil. Viem, že pre Teba ten článok má hodnotu aj tým, že tam spomenul "tlak amerického impéria a digitálnej oligarchie" a "zahraničných tútorov".
Apropo, ak Chmelár použije v úvode svojho článku "Roj padajúcich meteoritov" to je podľa Teba OK a isto sa Ti to aj páči. Ak to otočím a spomeniem ten istý roj, už je to zosmiešňovanie?
A ešte niečo, asi si to neuvedomuješ, ale sám dokážeš reagovať nie celkom vyberane. Len v posledných pár príspevkoch si reagoval na Glogolove príspevky v jednom prípade "Hlúposť." v druhom prípade "7 minut kecov o ničom.", pritom s Tebou komunikuje slušne. Ja s tým nemám problém (niekedy to je tak ako v tom prísloví "Na hrubé vrece hrubá záplata."). Si ale v tomto podobný Chmelárovi.
Chmelár kritizuje, ako sa nedá veriť slovu SAS, pritom on sám nedodržal slovo, ktoré verejne vyslovil. Ty zase riešiš moje slová, pritom by si mohol riešiť aj svoje (hlavne keď si tu VETERAN MEMBER - moderátor, skrátka autorita).
Píšeš, že Teba zaujíma Chmelár iba preto, lebo dokáže trefne písať. Keď kritizuješ médiá, tak by si sa mal rovnako kriticky pozrieť aj na Chmelára. Lebo trefne a kvetnato dokáže písať aj ďateľ Tóth. Pritom je to aký vták...
Pri zdieľaní Chmelárovho článku si ho opísal že "slovenský politický a mediálny komentátor, publicista, historik, vysokoškolský pedagóg a občiansky aktivista" ale si tam zabudol dodať aj to, že je
proruský dezinformátor. Sama Wikipédia o ňom píše hneď v 3. vete, že bol "Opakovane kritizovaný za šírenie proruských dezinformácií.". Zdroj:
https://sk.wikipedia.org/wiki/Eduard_Chmel%C3%A1r
Alebo je aj Wikipédia zapredaná a diktujú jej amíci?
Chmelár konšpiruje, obhajuje Rusko, obdivuje Blahu, nedrží vlastné slovo... dalo by sa toho napísať o ňom. Podľa mňa dosť vecí na to, aby som prehnal cez mozog, aký asi môže byť dôveryhodný... A Ty šíriš jeho články.
Vieš, aj Putin a isto aj Hitler (a kopec iných diktátorov) vedel povedať niečo trefne. Ale to stačí? Každý rozumný človek by sa mal pozrieť na osobu, ktorej reči šíri ďalej, čo je zač.
Choroba tejto doby doby je, že nezávislé médiá sú spochybňované a naopak, lživé zdroje sú vyhlasované za zdroje pravdy. Niekto tu napísal, že treba čítať aj tie "iné" zdroje, ako napr. Zem a vek a pod. K tomu poviem len toľko, že aj keď ideme jesť, nemáme za potrebu pridať do jedla jed, len preto, aby to nebolo jednostranné - len jedlé.
Martinovi7 si odpísal, že neexistuje ani jedno médium, ktorému by sa dalo veriť. Dosť vážne. Ak niekto verí tomu, že existuje akási dohoda medzi všetkými médiami, čo budú písať, je to absurdné. Dobre vieme, ako vedia ľudia držať niečo v tajnosti. Všetko by sa dostalo ihneď na verejnosť. Už dvaja sú moc veľa, keď sa má niečo udržať v tajnosti. Ako by to do dokázali držať v tajnosti tisícky zamestnancov jednotlivých médií po celom svete?