Dane a burza
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Re: Interactive Brokers
Ako je to so zdaňovaním zlomkových akcií, ak ich budem napr. držať viac ako rok?
Platí tu tiež časový test ako pri "normálnych" akciách?
Platí tu tiež časový test ako pri "normálnych" akciách?
-
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 20 times
Neberu sa skor ako derivaty? Teda casovy test neplati, myslim , ze sa to uz na fore riesilo.
f.i.r.e.
₿ has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
-
- Gold Member **
- Dátum registrácie: So 25 11, 2017 11:39 am
- Has thanked: 1 time
-
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Št 02 07, 2015 11:43 pm
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 2 times
No podla mna to je stale CP a tak ju aj treba zdanovat. Tym padom je mozne aj vyuzit casovy test.
Ved ked 1 ks akcie je CP, tak pol tejto istej akcie je zrazu derivat? To ma aku logiku?
Frakcie akcii pouzivaju aj platformy ako finax..
Co su derivaty som uviedol tu: viewtopic.php?p=162985#p162985
+ som to presunul do tematickeho vlakna.
Ved ked 1 ks akcie je CP, tak pol tejto istej akcie je zrazu derivat? To ma aku logiku?
Frakcie akcii pouzivaju aj platformy ako finax..
Co su derivaty som uviedol tu: viewtopic.php?p=162985#p162985
+ som to presunul do tematickeho vlakna.
-
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Pi 22 03, 2019 8:38 pm
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 5 times
Re: Dane a burza
Ahoj andre,
Som FO s trvalým pobytom na Slovensku. Od začiatku roka sa však zdržujem prevažne v Čechách a prekročím aj stanovených 183 dní. Na Slovensku som len teraz cez leto a hneď potom sa planujem natrvalo odstahovať späť do ČR, zrušiť trvalý pobyt na slovensku aj učty v slovenskych bankach. Podla všetkého by sa zo mna mal stat daňový rezident českej repbuliky a tak buduci rok podam DP tam so sadzbov 15%/23%.
Chcem sa spytat ako je to so ziskami z obchodov na burze, ktoré nadobudnem počas mojho pobytu na slovensku počas mesiacov kedy sa tu aj fyzicky zdržujem. Povedzme že teraz zarobím 10k počas dvoch mesiacov a 50k počas mesiacov kedy som čechách. Zdaňujem 60k v danovom priznaní v ČR alebo tých 10k musim zdaniť na Slovensku a 50k tam ? Burza je zahranična so sidlom vo švajčiarsku. ( KYC mam spravené so slovenskými dokumentami )
Vďaka
Som FO s trvalým pobytom na Slovensku. Od začiatku roka sa však zdržujem prevažne v Čechách a prekročím aj stanovených 183 dní. Na Slovensku som len teraz cez leto a hneď potom sa planujem natrvalo odstahovať späť do ČR, zrušiť trvalý pobyt na slovensku aj učty v slovenskych bankach. Podla všetkého by sa zo mna mal stat daňový rezident českej repbuliky a tak buduci rok podam DP tam so sadzbov 15%/23%.
Chcem sa spytat ako je to so ziskami z obchodov na burze, ktoré nadobudnem počas mojho pobytu na slovensku počas mesiacov kedy sa tu aj fyzicky zdržujem. Povedzme že teraz zarobím 10k počas dvoch mesiacov a 50k počas mesiacov kedy som čechách. Zdaňujem 60k v danovom priznaní v ČR alebo tých 10k musim zdaniť na Slovensku a 50k tam ? Burza je zahranična so sidlom vo švajčiarsku. ( KYC mam spravené so slovenskými dokumentami )
Vďaka
-
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 20 times
vsetko budes danit na mieste danovej rezidentury
f.i.r.e.
-
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Št 02 07, 2015 11:43 pm
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 2 times
V skutocnsti je to otazka na ktoru je dnes podla platnych zakonov a medzinarodnych zmluv dost kompliklovane odpovedat.
Realne to je otazka na danoveho poradcu, lebo k jednoznacnemu urceniu je potrebne poznat mnozstvo podrbnosti.
Pokial ide o CR, cize krajinu s ktorou mame uzavretu zmluvu o zamedzeni dvojiteho zdanenia bude to pravdepodobne tak, ze po ziskani danovej rezidencie (k comu je vhodne si vybavit nejake dokumenty, aby si to vedel preukazat) budes celosvetove prijmy danit v CR.
Ked sa tak stane mal by si zmenit udaje u brokera, uviest pobyt a danovu rezidenciu v CR.
Ale danovy urad v SR moze od kazdeho obcana pozadovat podanie DP aj v SR. Napr. na zaklade CRS reportingu. V takomto pripade by si v DP prijmy zdanene v CR vynal zo zdanenia a dolozil dokumenty, ze si danovy rezident v CR.
Riesili sme to aj tu: https://ako-investovat.sk/diskusia/view ... 25#p153725
Realne to je otazka na danoveho poradcu, lebo k jednoznacnemu urceniu je potrebne poznat mnozstvo podrbnosti.
Pokial ide o CR, cize krajinu s ktorou mame uzavretu zmluvu o zamedzeni dvojiteho zdanenia bude to pravdepodobne tak, ze po ziskani danovej rezidencie (k comu je vhodne si vybavit nejake dokumenty, aby si to vedel preukazat) budes celosvetove prijmy danit v CR.
Ked sa tak stane mal by si zmenit udaje u brokera, uviest pobyt a danovu rezidenciu v CR.
Ale danovy urad v SR moze od kazdeho obcana pozadovat podanie DP aj v SR. Napr. na zaklade CRS reportingu. V takomto pripade by si v DP prijmy zdanene v CR vynal zo zdanenia a dolozil dokumenty, ze si danovy rezident v CR.
Riesili sme to aj tu: https://ako-investovat.sk/diskusia/view ... 25#p153725
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 9 times
- Kontaktovať používateľa:
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Porozumiet znamená zvyknúť si.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Porozumiet znamená zvyknúť si.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
- glengoolie
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Po 29 03, 2021 5:54 pm
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 4 times
- Kontaktovať používateľa:
ak chapem spravne, drzis akcie firmy Foo a tuto firmu kupila firma Bar a ty si tak prisiel o akcie Foo a dostal si za ne peniaze(mali sme tu pripad kedy zase clovek dostal naopak akcie Bar). Ak je to tak a neubehol kalendarny rok tak to bohuzial podlieha dani.
for the best of times