FXPO - dividendy - 212 trading

Zdaňovanie investícií a dividend
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
zolbed
Príspevky: 29
Dátum registrácie: St 03 02, 2021 8:23 pm

FXPO - dividendy - 212 trading

Príspevok od používateľa zolbed »

Ahojte, so zvedavosti som nakupil dividendove akcie FXPO na 212. Teraz pozeram vypisi, ale som z toho jelen, ako toto dat do danoveho v budocom roku? Dividendy na 3x, nieco 35% dan, neco 0%. Viete mi z tym poradit?
Prílohy
Snímka.PNG
marxx
Active Member
Príspevky: 76
Dátum registrácie: So 27 02, 2021 10:05 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 14 times

Re: FXPO - dividendy - 212 trading

Príspevok od používateľa marxx »

Vyzerá to na britskú firmu. S Britániou máme zmluvu o zamedzení dvojitého zdanenia. Británia môže zdaniť dividendy slovenskému rezidentovi tuším 10%. Časť dividendy, 58 eurocentov, máš vyplatenú ako "manufactured payment". To je z tej časti akcií, ktoré si požičal cez brokera niekomu na predaj nakrátko. Z tých 58 eurocentov na Slovensku zaplatíš 7% daň. Ostatné dividendy, kde si už zaplatil 35% daň, len zahrnieš do DP a na Slovensku z nich žiadnu daň platiť nebudeš. Britániu môžeš požiadať o vrátenie časti tejto už zaplatenej dane, ale nemá to význam, lebo ide len o pár libier.
Napísať odpoveď

Návrat na "Dane a naše investície"