Dovoz z Mexika

Podnikanie, podnikateľské nápady, skúsenosti, príbehy
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Gargamel
Príspevky: 15
Dátum registrácie: St 06 09, 2017 7:23 pm

Dovoz z Mexika

Príspevok od používateľa Gargamel »

Zdravím, chcel by som sa podeliť s ideou na business. Nemám momentálne žiadnu konkrétnu otázku, ale zaujímali by ma vaše názory, postrehy či rady. Pred pár mesiacmi som bol za priateľkou v Mexiku a počas môjho pobytu tam ma zaujalo mnoho surovín, ktoré u nás bežne nedostať, ale jedna ma zaujala veľmi. Ide o vzácnu ingredienciu a na Slovensku, či v Európe je jej zastúpenie veľmi malé, aj keď dopyt po nej rastie. Môj nápad je jednoduchý. Kúpiť za lacno, doviesť to do EU, dať tomu vlastný brand a predávať to. Formou eshopu, ale aj/alebo aktívnym predajom reťazcom. Aj keď je to idea jednoduchá, som si istý, že dostať sa do cieľa nebude jednoduché. Napadla mi mimochodom aj možnosť kúpenia zeme v Mexiku a pestovanie tejto suroviny, ale bolo by to pre začiatok príliš komplikované a rozhodne príliš drahé pre mňa. Väčšinu tohto nápadu by som financoval spotrebným úverom. Čo si o tom myslíte. Mám k tejto krajine vzťah a mám tam kontakt, teda aj sprievodcu či prekladateľa a myslím, že v tejto surovine je veľký potenciál, čo mi čiastočne potvrdil aj dokument tamojšej vlády vypracovaný na výpočet potenciálu tejto suroviny na roky 2017 až 2030. Som na začiatku a musím ešte veľmi veľa zistiť, ale moc by sa mi zišli vaše názory, nápady a takisto prípadne na čo by som sa mal zamerať a čo si zistiť. Za všetky odpovede predom ďakujem.
Používateľov profilový obrázok
ZuggyZips
Príspevky: 19
Dátum registrácie: Št 09 12, 2021 3:00 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Re: Dovoz z Mexika

Príspevok od používateľa ZuggyZips »

Asi by pomohlo trochu viac špecifikovať termín "vzácna ingrediencia" a "surovina". Ak ide o potravinu či doplnok výživy tak v prvom rade si v ÉU legislatívne úplne inde ako v Mexiku. O čo ide?

:otaznik: Spočítal si si konkrétne náklady na celý dodávateľsko odberateľský reťazec? Prípadné reklamácie, skladovanie, clo, .... Nápad je bezcenný - ak by to bolo niečo ozaj unikátne (čo teda z vlastnej skúsenosti pochybujem [tiež ma pár vecí pri cestovaní takto naštartovalo]) tak ťa okopírujú za dva dni.
"Life’s barely long enough to get good at one thing. So be careful what you get good at."
-Rust Cohle.
https://ibkr.com/referral/andrej866
Napísať odpoveď

Návrat na "Podnikanie, podnikateľské nápady, skúsenosti, príbehy"