Dosiahnute 6 ciferne zisky, ako to najlepsie zdanit ?

Zdaňovanie investícií a dividend
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3825
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 126 times
Been thanked: 338 times
Kontaktovať používateľa:

Re: Dosiahnute 6 ciferne zisky, ako to najlepsie zdanit ?

Príspevok od používateľa osamely chodec »

prave som ti chcel napisat, ze problem vidim ten Gazprom ako sa zbavis tej pozicie. Este mozes zavriet PLAN a ak chces dalej drzat, kupit druhy den naspat, ale urobit to do 31.12.2022. Znizis zisk o 2,2k.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Porozumiet znamená zvyknúť si.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
andre
Guru Member ****
Príspevky: 1288
Dátum registrácie: Št 02 07, 2015 11:43 pm
Has thanked: 13 times
Been thanked: 225 times

Re: Dosiahnute 6 ciferne zisky, ako to najlepsie zdanit ?

Príspevok od používateľa andre »

Co navrhol chodec ti moze trochu pomoct, u nas to zatial nie je problem.

Co sa tyka tvojej otazky obavam sa, ze to je problem na aky sa v zakone nemyslelo. Skus napisat brokerovi, ci tu poziciu nejak nevie zlikvidovat.

Ako krajne riesenie by si v kazdom pripade mal mat pravo na zaklade GDPR a navazujucej legislativy zavriet ucet. V takomto pripade by to broker nejak zrejme musel vyriesit - tipnem si, ze by to u teba odpisal s hodnotou 0 a akcie si pripisal na nejaky svoj zberny ucet..
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15694
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 991 times
Been thanked: 1344 times

Re: Dosiahnute 6 ciferne zisky, ako to najlepsie zdanit ?

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Musíš nechať ziskové pozície prejsť do 2023 a uzavrieť stratu na Plug Power.
Ako fyzická osoba sa neoplatí trejdiť, len investovať s využitím daňového testu ( držať 1 rok..vtedy je výnos oslobodený od daní ) . Len výnos s cenných papierov. Dúfam, že si nenarobil zisky na CFD, lebo tam by si ani stratu z real akcií nemohol započítať.

Ešte predtým KLIKNI NA YTD (máš odkliknutý stav 1R ) že si v strate -17%.
Potrebujeme vedieť stav len toho roku, čiže YTD.

P.S. Dobrý nápad od Andreho, že zistiť, čo by povedali keby si chcel zatvoriť účet. Mám takú skúsenosť z Kanady, že firmy ktoré boli stiahnuté z burzy ale ostali na účte sa dali predať ručne...teda maklér to vedel predať z nejakým discountom over the counter.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
stary gambler
Active Member
Príspevky: 131
Dátum registrácie: Ne 04 12, 2022 10:37 am
Been thanked: 21 times

Re: Dosiahnute 6 ciferne zisky, ako to najlepsie zdanit ?

Príspevok od používateľa stary gambler »

Dakujem za podnetne odpovede, Problem je ten gazprom. Mne by najlepsie vyhovovalo keby mi broker dovolil zatvorit poziciu na tej uctovnej hodnote co pise, nieco cez 3 euro , ale nasledne aj poziciu otvorit opat na tych 3 euro-ja gazpromu verim samozrejme za poplatok podla objemu obchodu-zajtra mu to skusim napisat, len pochybujem ci budem s tymto navrhom uspesny, lebo je to tiez len ciselna strata, ked dame cenu dnesnu cenu gazpromu krat dnesny kurz rubel/euro, tak to zdaleka nie je strata, ale zhruba nula, plus este zadrziavane dividendy 53 rublov na akciu Ruskom, ktore v optimistickom variante, tiez nie su uplne stratene. Ten gazprom je cely neisty, neviem ci bude v konecnj faze v zisku-optimisticky variant, alebo v tej uctovnej strate 6 500 euro-realny variant , alebo v celkovej strate 19.000 euro -pesimisticky variant, uctovna hodnata 0., nehovoriac uz o tej nevyplatenej divdende, zhuba vo vyske slabych 3000 euro.K ostatnym navrhnutym rieseniam- drzat ziskove do preklopenia roka-to si uvedomujem , ale pokial Alibaba dosiahne moju cielovku , pred koncom roka tak kludne ju zatvorim , to je akcia ktora dokaze spravit v priebehu mesiaca aj cez 30% hore dole , tak nechcem riskovat aby som bol nakoniec pri nej v strate bez vybratia zisku , podobne je to aj to aj plugom Plan-bezne dene robi 5% pohyby, uvedomujem si nutnost v tom pripade platit tu 34% dan, zial netusil som, ze sa mi bude darit , pozdrvavujem tymto osameleho chodca, kde sa nase cesty prekrizili v trim brokri, kde som za 5 rokov dokazal odpisat 25.000 EURO, na forexe a opciach.-obchodvanie na paku 1:100 nick tam bol rovnaky len bez toho pridavneho mena, teraz mam len cash ucet, bez paky, a take kludne ochodovanie ,bez stresov som uz davno nezazil. Este osobna myslienka , keby sa s ochranou retailu myslelo uplne vazne a nie len pre formu, tak by retail nemal dovolene ochodovat na paku.,,,,,,
, P.S. ucet som zakladal vo februari, prvy obchod som spravil v polke februara, tak to vypisuje vsetko co som obchodoval od zalozenia tohto uctu je jedno ci je tam YTD, alebo 1R.
Adammd
Guru Member ****
Príspevky: 1825
Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
Has thanked: 203 times
Been thanked: 114 times

Re: Dosiahnute 6 ciferne zisky, ako to najlepsie zdanit ?

Príspevok od používateľa Adammd »

Ak sa ti neuzna strata z Gaspromu ako offset, osobne by som nepredal a podrzal(ak nutne nepotrebujes peniaze) aspon k casovemu testu....34% dan je imho dost...tento slovensky bananistant je potrebne dotovat minimalne
f.i.r.e.
has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
Napísať odpoveď

Návrat na "Dane a naše investície"