Nováčik v investovaní a hneď ku brokerovi

Prvé otázky o investovaní a o tom, ako začať investovať.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Pheggas
Dátum registrácie: So 14 01, 2023 9:54 am
Has thanked: 17 times

Re: Nováčik v investovaní a hneď ku brokerovi

Príspevok od používateľa Pheggas »

@JUGGLER Ďakujem za kvalitné a konkrétne popísanie / vysvetlenie :) Čo sa týka brokerov, videl som čo si myslíš o Trade Republic a XTB no zaujímal by ma tvoj názor ak by si mal brať v ohľad aj samotného investora (v tomto prípade mňa, neskúseného s brokermi)?
Joki napísal: Po 16 01, 2023 9:37 pm @Pheggas
Prepáč, že som ti nedal presné info.
Nič sa nedeje :)
Pavol Chmela napísal: Ut 17 01, 2023 12:00 am Ak chceš ísť do toho po vlastnej osi nemôžeš nič stratiť ak si už tu. Skús si to XTBčko, daj si do kalendára nákupy aby si nezabúdal a po roku uvidíš ak ťa to nebude baviť spravíš si EIC a máš pokoj a aspoň si si to vyskúšal.
Áno, to je jedna z možných stratégií ktorú beriem do úvahy. Je však pravda že na XTB ma najviac aktuálne (po hlbšej analýze brokera) hnevajú tie frakcie (teda ich neprítomnosť) a tiež že sľubujú hory doly a nič z toho. K tým frakciám mi je pohodlnejšie investovať mesačne 50-100€ pretože si v tom viem spraviť systém - pravidelnosť. Horšie je to pri investovaní raz za 2-3-4 mesiace (podľa ceny samotného ETF lebo napr S&P 500 má teraz cenu okolo 400 USD čo logicky každý mesiac posielať nedokážem). Preto by v tomto prípade bolo výhodnejšie ísť s Trade Republic kde mám aj frakcie aj sporo-invest kde sa prakticky rovnako ako u EIC, nemusím starať o takmer nič.
Pheggas

Omyl. Môžete zmazať tento komentár :)
aviceN
Silver Member *
Dátum registrácie: Št 07 01, 2021 10:24 am
Has thanked: 74 times
Been thanked: 69 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

V tom prípade ti prichádza do úvahy VUAA, ktorý je do 100€ a je akumulačné ETF na SP500 a nemusíš riešiť frakcie.
Investuj cez brokera, ak si to chceš riadiť sám, investuj cez EIC ak si chceš nastaviť trvalý príkaz a neriešiť.
Nič lepšie a lacnejšie na trhu nie je.
Viac info aj o mojej EIC ponuke na: https://www.pasivneinvestovanie.sk/
Pheggas

aviceN napísal: Ut 17 01, 2023 11:49 am V tom prípade ti prichádza do úvahy VUAA, ktorý je do 100€ a je akumulačné ETF na SP500 a nemusíš riešiť frakcie.
Ten som tiež sledoval. Ale akosi mi nejde do hlavy prečo jeden stojí toľko a prečo druhý toľko?
Napísať odpoveď

Návrat na "Investovanie v začiatkoch - začíname sporiť, investovať,"