@JUGGLER Ďakujem za kvalitné a konkrétne popísanie / vysvetlenie

Čo sa týka brokerov, videl som čo si myslíš o Trade Republic a XTB no zaujímal by ma tvoj názor ak by si mal brať v ohľad aj samotného investora (v tomto prípade mňa, neskúseného s brokermi)?
Joki napísal: ↑Po 16 01, 2023 9:37 pm
@Pheggas
Prepáč, že som ti nedal presné info.
Nič sa nedeje
Pavol Chmela napísal: ↑Ut 17 01, 2023 12:00 am
Ak chceš ísť do toho po vlastnej osi nemôžeš nič stratiť ak si už tu. Skús si to XTBčko, daj si do kalendára nákupy aby si nezabúdal a po roku uvidíš ak ťa to nebude baviť spravíš si EIC a máš pokoj a aspoň si si to vyskúšal.
Áno, to je jedna z možných stratégií ktorú beriem do úvahy. Je však pravda že na XTB ma najviac aktuálne (po hlbšej analýze brokera) hnevajú tie frakcie (teda ich neprítomnosť) a tiež že sľubujú hory doly a nič z toho. K tým frakciám mi je pohodlnejšie investovať mesačne 50-100€ pretože si v tom viem spraviť systém - pravidelnosť. Horšie je to pri investovaní raz za 2-3-4 mesiace (podľa ceny samotného ETF lebo napr S&P 500 má teraz cenu okolo 400 USD čo logicky každý mesiac posielať nedokážem). Preto by v tomto prípade bolo výhodnejšie ísť s Trade Republic kde mám aj frakcie aj sporo-invest kde sa prakticky rovnako ako u EIC, nemusím starať o takmer nič.