neviem ci to patri sem alebo do vlakna o hypo (alebo aj nikam

To nie je celkom pravda. Aspon vacsinou nie. Mnohe banky daju klientovi z ulice rovnaku sadzbu ako cez poradcu. Pridana hodnota poradcu je, ze vie kde dany typ klienta vyjde najlepsie, vie aku sadzbu ma ziadat, vie sprocesovat zlozite veci ..Frosy napísal:Kedze dohadzuju bankam vela klientov, tak dostavaju nizke sadzby. Cize realne sa cez sprostredkovatela /poradensku firmu/ vies dostat na nizsiu sadzbu ako keby si si to vsetko obehaval sam (!). To bol pre mna velky sok, lebo ja som bol obchodnik v priemysle a tam plati, ze ked obides prostrednika, tak vacsinou dobre usetris. Vo financiach je to ocividne naopak a pre mna uplne na hlavu.
Jop, vynimocne vedia dat dole mozno 0,1% na uroku a niektore banky su k nim tolerantnejsie (napr. mu skor namodeluju trebárs 3, 5, 5 s hypo pre mladych a 10 rocne fix scenare ako obycajnemu cloveku z ulice), najviac ich vyuziju asi ludia, ktori su na hrane s prijmom aby vôbec, resp. na nejaku sumu dostali hypo, vtedy ten sprostredkovatel vie rovno nasmerovat na niektore banky, kde to ma zmysel vôbec skusat. Je tam nejaky nezmyselny limit, že 4-5. banka v poradi človeka kopne do zadku...maju to tak nejak krasne kartelovo nastavene.peter.cmorej napísal: To nie je celkom pravda. Aspon vacsinou nie. Mnohe banky daju klientovi z ulice rovnaku sadzbu ako cez poradcu. Pridana hodnota poradcu je, ze vie kde dany typ klienta vyjde najlepsie, vie aku sadzbu ma ziadat, vie sprocesovat zlozite veci ..
Nie zly napad ale ludia s cash-om vacsinou chcu mat pokoj a nechcu mat dalsie komplikacie a behacky kade tade.
Preto sa hovorí, zmluvy robia priateľov. Lenže v prípade manželských dohôd(ktoré na Slovensku de facto neexistujú), to vedie k tomu, že môže byť dokonca zrušená svadba...(bol o tom pekný článok v Plus 7 dní...)